Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2021. február 5. 10:28 Élet, Tech

Applikációból is nyitható lesz a bevásárlókocsi, az érméket lassan elkezdhetik kivezetni

Milyen érmével lehet elvinni a bevásárlókocsit, 100, 50 vagy 20 forintossal, mivel helyettesíthető külföldön például az 1 eurós érme, illetve hova tette az ember azt a bizonyos spéci műanyag lapocskát, amivel a rendszer működik? Csupa olyan kérdés, amely értelmetlenné válhat, ha a Németországban már tesztelt új megoldást bevezetik.

A pénzérmés letét a fejlett világ országaiban már a múlt század nyolcvanas évei óta létezik, és azért kellett bevezetni, mert a vevők jelentős része nem tolta vissza a bevásárlókocsit a helyére, a szétszórt kocsik összegyűjtése pedig túl sokba került a boltnak, amennyiben azt a saját alkalmazottaival végeztette el.

A német Wanzl, amely egyébként 1948 óta gyárt bevásárlókocsikat, és egy tipikus német mittelstand cégnek számít (egy bizonyos réspiacon működő közepes méretű családi vállalkozás, de globális szereplő) most előállt a telefonos vagy okosórás applikációból nyitható-zárható megoldással.

Ahogy a német Chip magazin írja, a vásárló letölti az adott bolt alkalmazását, és NFC vagy Bluetooth kapcsolattal nyitja-zárja a kocsit, ehhez csak közel kell tennie a telefont vagy az órát a szerkezethez. A lap egy videón itt mutatja be a megoldás működését.

A gyakorlatban a Wanzl saját fejlesztésű szoftverét illesztik hozzá a bolt már létező applikációjához, vagyis a vásárló csak annyit fog érzékelni, hogy abban megjelenik az új funkció a frissítéskor. A Wanzl megoldását a Magyarországon jelen lévő boltok közül az Aldi és a Lidl is teszteli Németországban.

Az applikációs nyitás megjelenésével a hagyományos érmés megoldás egyelőre teljesen persze nem tűnhet el, hiszen rövid távon nem lehet elvárni, hogy csak az férhessen hozzá egy bevásárlókocsihoz, akinek az adott bolt alkalmazása telepítve van a mobiljára.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkElkezdték használni a bevásárlókocsit, amivel még az automata kasszára sincs szükségAz Edeka élesben teszteli Németországban azt a megoldását, amellyel teljesen kiiktatja a kasszát a vásárlásból, és a kasszás munkáját a vevővel úgy végezteti el, hogy nem kell hozzá pakolni.

Élet Tech Aldi alkalmazás applikáció bevásárlókocsi érme Lidl Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Torontáli Zoltán
2021. február 26. 10:56 Élet, Világ

Mi vezérli a nagyon óvatosan vásárló, minimalista életet élőket?

Egy angol kutatás szerint nem a környezetvédelem és a fenntartható jövő a legfőbb hajtóerő, hanem a boldogabb élet.

Torontáli Zoltán
2021. február 25. 09:49 Élet, Világ

Elkezdődött a huzavona az egységes európai oltásigazolásról

A görögök, a spanyolok és a légitársaságok nagyon sürgetik, a franciák és a németek nem annyira, és rengeteg a nyitott kérdés.

Torontáli Zoltán
2021. február 24. 11:07 Élet, Világ

A világ összes szennyvizének már fele tisztítókba folyik, de van hova fejlődni

A maradék 50 százalék felhasználása jóval nehezebb feladat, mert a tőkeszegény fejlődő világban keletkezik.

Fontos

Torontáli Zoltán
2021. február 25. 16:55 Vállalat

A műanyagmentes drogéria csak egy álom, de közelíthetünk hozzá

Melyik fontosabb, a profit vagy a környezetvédelem, és szappannal mosakodjunk vagy tusfürdővel? Válaszol a Procter&Gamble, a világ egyik legnagyobb fmcg cégének k+f kommunikációs vezetője.

Jandó Zoltán
2021. február 25. 06:08 Vállalat

Konkurens nélkül megnyerte a közbeszerzést, majd engedett az árból 140 millió forintot

Dőlnek az állami megrendelések Tasnádi László cégéhez, ám ezúttal furcsa fordulatot vett egy tender.

Hajdu Miklós
2021. február 24. 16:40 Adat, Közélet

Az új vírusváltozatok ellen nem elegendőek az eddigi intézkedések

A visegrádi országok példái jól mutatják, hogy a brit és az egyéb változatok mennyire átírják a forgatókönyveket.