Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2021. február 5. 10:28 Élet, Tech

Applikációból is nyitható lesz a bevásárlókocsi, az érméket lassan elkezdhetik kivezetni

Milyen érmével lehet elvinni a bevásárlókocsit, 100, 50 vagy 20 forintossal, mivel helyettesíthető külföldön például az 1 eurós érme, illetve hova tette az ember azt a bizonyos spéci műanyag lapocskát, amivel a rendszer működik? Csupa olyan kérdés, amely értelmetlenné válhat, ha a Németországban már tesztelt új megoldást bevezetik.

A pénzérmés letét a fejlett világ országaiban már a múlt század nyolcvanas évei óta létezik, és azért kellett bevezetni, mert a vevők jelentős része nem tolta vissza a bevásárlókocsit a helyére, a szétszórt kocsik összegyűjtése pedig túl sokba került a boltnak, amennyiben azt a saját alkalmazottaival végeztette el.

A német Wanzl, amely egyébként 1948 óta gyárt bevásárlókocsikat, és egy tipikus német mittelstand cégnek számít (egy bizonyos réspiacon működő közepes méretű családi vállalkozás, de globális szereplő) most előállt a telefonos vagy okosórás applikációból nyitható-zárható megoldással.

Ahogy a német Chip magazin írja, a vásárló letölti az adott bolt alkalmazását, és NFC vagy Bluetooth kapcsolattal nyitja-zárja a kocsit, ehhez csak közel kell tennie a telefont vagy az órát a szerkezethez. A lap egy videón itt mutatja be a megoldás működését.

A gyakorlatban a Wanzl saját fejlesztésű szoftverét illesztik hozzá a bolt már létező applikációjához, vagyis a vásárló csak annyit fog érzékelni, hogy abban megjelenik az új funkció a frissítéskor. A Wanzl megoldását a Magyarországon jelen lévő boltok közül az Aldi és a Lidl is teszteli Németországban.

Az applikációs nyitás megjelenésével a hagyományos érmés megoldás egyelőre teljesen persze nem tűnhet el, hiszen rövid távon nem lehet elvárni, hogy csak az férhessen hozzá egy bevásárlókocsihoz, akinek az adott bolt alkalmazása telepítve van a mobiljára.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkElkezdték használni a bevásárlókocsit, amivel még az automata kasszára sincs szükségAz Edeka élesben teszteli Németországban azt a megoldását, amellyel teljesen kiiktatja a kasszát a vásárlásból, és a kasszás munkáját a vevővel úgy végezteti el, hogy nem kell hozzá pakolni.

Élet Tech Aldi alkalmazás applikáció bevásárlókocsi érme Lidl Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Fabók Bálint
2021. június 18. 06:21 Élet

Egészen dermesztő, ahogy a rovarvilág észrevétlenül kipusztul körülöttünk

Sokan már évtizedekkel ezelőtt felfigyeltek a földi élet szempontjából alapvető fontosságú jelenségre, amit az elmúlt években számos kutatással alátámasztották.

Fabók Bálint
2021. június 17. 06:23 Élet, Vállalat

Belefáradtak a multis és a gyári munkába, létrehoztak egy példamutató biogazdaságot

Hosszú évek munkájával hozták létre a permakultúrás tanyát a Vértes dombjai között, főleg szörpök készítéséből élnek meg.

Fabók Bálint
2021. június 14. 11:26 Élet

A magyar határnál is felbukkantak a pár forintért árult házak

A magyar határnál fekvő Légrádon egy kunáért kínálnak ingatlanokat, Kolumbiából is volt érdeklődés.

Fontos

Avatar
2021. június 16. 17:05 Világ

Megrengeti a világunkat, ha a koronavírus egy kínai laborból szabadult el?

Szakértő szerzőnk hat pontban foglalja össze, mit várhatunk a laborelmélet beigazolódásának következményeként.

Mészáros R. Tamás
2021. június 16. 05:55 Világ

A világ tart tőle, pedig a közgazdászok szerint a kínai innováció lassú

Bár a Huawei, a kínai űrprogram vagy a digitális jüan világszínvonalú technológiát sejtet, mélyebb elemzések szerint a kínai termelékenységnövekedés megtorpant - pont, amikor a legnagyobb szükség lenne rá.

Hajdu Miklós Jandó Zoltán
2021. június 15. 16:53 Adat

Szikszó, Encs és Devecser környékén tízből egy koronavírus-fertőzött meghalt

Rémisztő adata az egyenlőtlenségnek, hogy az országnak vannak olyan kisebb régiói, ahol több mint 10 százalékon áll a járvány halálozási mutatója, miközben a legjobb járási adatok eddig 3 százalék alatt maradtak.