Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2021. február 5. 10:28 Élet, Tech

Applikációból is nyitható lesz a bevásárlókocsi, az érméket lassan elkezdhetik kivezetni

Milyen érmével lehet elvinni a bevásárlókocsit, 100, 50 vagy 20 forintossal, mivel helyettesíthető külföldön például az 1 eurós érme, illetve hova tette az ember azt a bizonyos spéci műanyag lapocskát, amivel a rendszer működik? Csupa olyan kérdés, amely értelmetlenné válhat, ha a Németországban már tesztelt új megoldást bevezetik.

A pénzérmés letét a fejlett világ országaiban már a múlt század nyolcvanas évei óta létezik, és azért kellett bevezetni, mert a vevők jelentős része nem tolta vissza a bevásárlókocsit a helyére, a szétszórt kocsik összegyűjtése pedig túl sokba került a boltnak, amennyiben azt a saját alkalmazottaival végeztette el.

A német Wanzl, amely egyébként 1948 óta gyárt bevásárlókocsikat, és egy tipikus német mittelstand cégnek számít (egy bizonyos réspiacon működő közepes méretű családi vállalkozás, de globális szereplő) most előállt a telefonos vagy okosórás applikációból nyitható-zárható megoldással.

Ahogy a német Chip magazin írja, a vásárló letölti az adott bolt alkalmazását, és NFC vagy Bluetooth kapcsolattal nyitja-zárja a kocsit, ehhez csak közel kell tennie a telefont vagy az órát a szerkezethez. A lap egy videón itt mutatja be a megoldás működését.

A gyakorlatban a Wanzl saját fejlesztésű szoftverét illesztik hozzá a bolt már létező applikációjához, vagyis a vásárló csak annyit fog érzékelni, hogy abban megjelenik az új funkció a frissítéskor. A Wanzl megoldását a Magyarországon jelen lévő boltok közül az Aldi és a Lidl is teszteli Németországban.

Az applikációs nyitás megjelenésével a hagyományos érmés megoldás egyelőre teljesen persze nem tűnhet el, hiszen rövid távon nem lehet elvárni, hogy csak az férhessen hozzá egy bevásárlókocsihoz, akinek az adott bolt alkalmazása telepítve van a mobiljára.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkElkezdték használni a bevásárlókocsit, amivel még az automata kasszára sincs szükségAz Edeka élesben teszteli Németországban azt a megoldását, amellyel teljesen kiiktatja a kasszát a vásárlásból, és a kasszás munkáját a vevővel úgy végezteti el, hogy nem kell hozzá pakolni.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Élet Tech Aldi alkalmazás applikáció bevásárlókocsi érme Lidl Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Torontáli Zoltán
2023. december 1. 04:34 Élet, Vállalat

Már nem igaz, hogy a munkaerőhiány miatt könnyű állást találni

Elég furcsa helyzet alakult ki a magyar munkaerőpiacon, mert a magas infláció miatt elkezdtek tömegével új állást keresni azok, akiknek egyébként van munkájuk.

Torontáli Zoltán
2023. november 29. 17:47 Adat, Élet

Budapesten a nők 77 , Észak-Magyarországon viszont kevesebb mint 63 százaléka dolgozik

A nemek közötti foglalkoztatási különbség Magyarországon átlagosan 9 százalékpontos, ami sokkal inkább az észak-déli, mintsem gazdasági alapú megosztottságra rímel.

Torontáli Zoltán
2023. november 29. 12:58 Adat, Élet

Benne vannak a vevők a palackvisszaváltásban, de sokan készpénzt szeretnének kapni érte

Elég magas a januártól induló rendszer ismertsége és támogatottsága.

Fontos

Stubnya Bence
2023. november 30. 19:06 Közélet

Kamatstop-hosszabbítás, mini-Dubaj, reptérvásárlás – a kormányinfó legfontosabb bejelentései

Heteken belül megvenné az állam a ferihegyi repteret, konzultálnának a rákosrendezői beruházásról.

Avatar Fazekas Dóra
2023. november 30. 16:11 Világ

A COP28 megrendezésével Dubaj kihívja maga ellen a sorsot

A fosszilis energiahordozók nagyobb hangsúlyt kaphatnak, mint bármelyik korábbi klímakonferencián.

Stubnya Bence
2023. november 30. 13:23 Közélet

Zuhanórepülésbe kezdtek a kormánynak kedves demográfiai mutatók

Harmadik hónapja csökkent a születések száma, miközben az év első 9 hónapjában a házasságok száma is zuhant.