Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2021. február 5. 10:28 Élet, Tech

Applikációból is nyitható lesz a bevásárlókocsi, az érméket lassan elkezdhetik kivezetni

Milyen érmével lehet elvinni a bevásárlókocsit, 100, 50 vagy 20 forintossal, mivel helyettesíthető külföldön például az 1 eurós érme, illetve hova tette az ember azt a bizonyos spéci műanyag lapocskát, amivel a rendszer működik? Csupa olyan kérdés, amely értelmetlenné válhat, ha a Németországban már tesztelt új megoldást bevezetik.

A pénzérmés letét a fejlett világ országaiban már a múlt század nyolcvanas évei óta létezik, és azért kellett bevezetni, mert a vevők jelentős része nem tolta vissza a bevásárlókocsit a helyére, a szétszórt kocsik összegyűjtése pedig túl sokba került a boltnak, amennyiben azt a saját alkalmazottaival végeztette el.

A német Wanzl, amely egyébként 1948 óta gyárt bevásárlókocsikat, és egy tipikus német mittelstand cégnek számít (egy bizonyos réspiacon működő közepes méretű családi vállalkozás, de globális szereplő) most előállt a telefonos vagy okosórás applikációból nyitható-zárható megoldással.

Ahogy a német Chip magazin írja, a vásárló letölti az adott bolt alkalmazását, és NFC vagy Bluetooth kapcsolattal nyitja-zárja a kocsit, ehhez csak közel kell tennie a telefont vagy az órát a szerkezethez. A lap egy videón itt mutatja be a megoldás működését.

A gyakorlatban a Wanzl saját fejlesztésű szoftverét illesztik hozzá a bolt már létező applikációjához, vagyis a vásárló csak annyit fog érzékelni, hogy abban megjelenik az új funkció a frissítéskor. A Wanzl megoldását a Magyarországon jelen lévő boltok közül az Aldi és a Lidl is teszteli Németországban.

Az applikációs nyitás megjelenésével a hagyományos érmés megoldás egyelőre teljesen persze nem tűnhet el, hiszen rövid távon nem lehet elvárni, hogy csak az férhessen hozzá egy bevásárlókocsihoz, akinek az adott bolt alkalmazása telepítve van a mobiljára.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkElkezdték használni a bevásárlókocsit, amivel még az automata kasszára sincs szükségAz Edeka élesben teszteli Németországban azt a megoldását, amellyel teljesen kiiktatja a kasszát a vásárlásból, és a kasszás munkáját a vevővel úgy végezteti el, hogy nem kell hozzá pakolni.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Élet Tech Aldi alkalmazás applikáció bevásárlókocsi érme Lidl Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Lukács András
2024. április 17. 04:34 Élet

A kereslet visszafogásával érdemes csökkenteni az üzemanyagárakat

A kormány olcsóbb üzemanyagot szeretne, ám az élhető jövőt az szolgálná, ha ez azért valósulna meg, mert kevesebb benzinre és gázolajra van szükség.

Torontáli Zoltán
2024. április 13. 04:34 Élet, Világ

Melyik paradicsom környezetbarátabb, a kiskertből szedett vagy a boltban vett?

Egy amerikai kutatás arra hívja fel a figyelmet, hogy a kérdésre nem is olyan egyértelmű a válasz.

Váczi István
2024. április 3. 15:52 Élet

Új korszak előtt a G7

Ahogy múlt héten beszámoltunk róla, új tulajdonoshoz kerül portálunk, ez a folyamat ma lezárult, így új kiadó működteti tovább a G7-et.

Fontos

Avatar
2024. április 16. 04:36 Közélet

Ha fegyelem van és rend, nincs több gond az oktatással?

Mintha az lenne az oktatásirányítás meggyőződése, hogy ha valahol gondok vannak, akkor nem érdemes vizsgálni az okokat, elég a szigorítás.

Ha tíz olcsó zsemle helyett nyolc drágábbat veszünk, akkor gazdasági fordulat van, csak még nem látszik

Gyenge kereskedelmi adatokkal indult az év, amely mögött szakértő szerzőink szerint három fontos tényező állhat, és a számokban talán csak az év második felében látszik majd a kilábalás.

Bucsky Péter
2024. április 12. 04:34 Adat, Közélet

Nem látszik, hogy ellenzéki vezetés alatt dübörögne a budapesti kerékpáros fejlesztés

A biciklizés aránya már nem nő a fővárosban, és a budapesti infrastruktúra sok összehasonlításban le van maradva, még régiós szinten is.