Hírlevél feliratkozás
Fabók Bálint
2020. december 25. 13:18 Tech

Egy kilencéves fiú keresi a legtöbbet a YouTube-on, idén 9 milliárd forintot

A július 4-i függetlenség napjára egy különleges videóval állt elő az amerikai Jimmy Donaldson a YouTube-on. A MrBeast néven működő vlogger haverjaival különböző tűzijátékokat próbált ki, az egydollárostól indulva egy 160 ezer dolláros (47 millió forintos) eszközig, amelyet a világ legdrágább tűzijátékaként jellemzett.

A 11 perces videóban felrobbantottak egy mikrosütőt és egy Toyotát is, a tűzijáték miatt az amerikai légügyi hatósággal is egyeztetniük kellett. MrBeasték összesen 600 ezer dollárt (178 millió forintot) költöttek el a tűzijátékra, tehát közel annyit, mint a magyar állam a 2019-es budapesti augusztus 20-i tűzijátékra.


MrBeasték tűzijátéka

Az eddig közel 60 millió megtekintésnél járó videó csak egy példa arra, hogy mára milyen üzlet lett a YouTube. Az esetet bemutató Forbes listája alapján ugyanis a 22 éves MrBeast a második legjobban kereső youtuber, akinek 2019 júniusa és 2020 júniusa között 24 millió dollár (7 milliárd forint) volt a bevétele, alapvetően reklámokból. Összesen hárommilliárd megtekintést hoztak a videói, és közel 50 millió feliratkozója van.

MrBeast a tűzijáték mellett olyasmi tevékenységekkel keresi a dollármilliókat, mint egymás után ezer kört tenni egy óriáskeréken, 24 órát eltölteni egy jégkunyhóban vagy óriás Lego-tornyok építése.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkNem jött be az önállósodás, visszatért a YouTube-ra a legnagyobb magyar csatornaMiután saját lábra állt a KerekMese, 90 százalékkal csökkent a nézettség, de nem emiatt voltak kénytelenek visszatérni a videómegosztóra.

A Forbes tízes listáján szereplők összkereste 221 millió dollár (62 milliárd forint) volt, amely 30 százalékos növekedés az előző évhez képest. MrBeast mellett két új szereplője van a listának: a szépségápolásban utazó Jeffree Star és a vicces videókat készítő, szlovák származású David Dobrik.

A listát a szórakoztató tartalmak mellett a kisgyerekeket célzó csatornák uralják. Két egészen fiatal is helyet kapott a legjobban keresők között. Egyikük a hetedik helyen álló, mindössze hatéves orosz Nastya, aki többek között apjával legózik, vírusokról magyaráz, vidámparkba jár, és összesen 18,5 millió dollárt keresett a 39 milliárd megtekintésével.

A lista első helyén pedig egy kilencéves fiú szerepel, Ryan Kaji, aki az elmúlt egy évben közel 30 millió dollárt (9 milliárd forintot) keresett. A vietnami anyától és japán apától származó, az USA-ban született Kaji már harmadik éve keresi a legtöbb pénzt a youtuberek közül. Eleinte a videói arról szóltak, hogy különböző játékokat csomagolt ki, mára életének több részletébe is beavatja a nézőket. Több mint kétmillárdan látták például, ahogy lecsúszik egy felfújható csúszdán.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkEgy balatoni faluban élő házaspár uralja a magyar YouTube-otDancsó Péter és PamKutya videóit összesen nem látták annyian, mint a KerekMeséit. Cégportrénkból az is kiderül, mennyi pénzt hoz a legnagyobb magyar Youtube oldal.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Tech internet YouTube Olvasson tovább a kategóriában

Tech

Bucsky Péter
2024. március 28. 12:41 Támogatói tartalom, Tech

Hidrogén-rásegítéses elektromos autóbuszokkal hatékonyabban zöldíthető a hazai buszállomány

Még keresik az ideális alternatív megoldást a buszüzemeltetők, de a Mercedes-Benz hidrogénes megoldása költséghatékony működésével áttörést hozhat a fenntartható közösségi közlekedésben.

Pintér Róbert
2024. március 15. 04:36 Tech, Világ

Már most is nyomasztó a totális megfigyelőrendszer Kínában, de lesz ez még rosszabb

Az új technológiák lehetővé teszik egy digitális szörnyállam létrejöttét, Kína egyre inkább annak intő példája, hogyan ne akarjunk társadalmat építeni.

Hidi János
2024. március 9. 04:36 Tech, Világ

Vihar előtti csend van az elektromos autók piacán

Az év végén látott számokból sokan azt a következtetést vonták le, hogy mégsem zajlik olyan gyorsan a villanyautós átállás, de ez csupán átmeneti lassulás.

Fontos

Torontáli Zoltán
2024. március 27. 17:22 Adat, Világ

Ne azt nézd az új GDP-adatokban, hogy Románia előttünk jár, van benne sokkal érdekesebb is

Már nem érdemes arról beszélni, hogy Ausztria elérhetetlen messzeségbe került, reménytelenül loholunk Csehország, Szlovénia vagy Litvánia után.

Elek Péter
2024. március 27. 04:34 Pénz

Tényleg olyan fantasztikus a világ első számú sztárrészvénye?

Eddig nagyon jó és meggyőző sztori volt az Nvidia, de merész dolog azt feltételezni, hogy növekedése a következő években is töretlen marad.

G7.hu
2024. március 26. 19:00 Közélet

Új tulajdonoshoz kerül a G7

A Telex vezetői által alapított Gazdrovat Kft.-hez kerül a G7 gazdasági portál.