Hírlevél feliratkozás
Fabók Bálint
2020. december 25. 13:18 Tech

Egy kilencéves fiú keresi a legtöbbet a YouTube-on, idén 9 milliárd forintot

A július 4-i függetlenség napjára egy különleges videóval állt elő az amerikai Jimmy Donaldson a YouTube-on. A MrBeast néven működő vlogger haverjaival különböző tűzijátékokat próbált ki, az egydollárostól indulva egy 160 ezer dolláros (47 millió forintos) eszközig, amelyet a világ legdrágább tűzijátékaként jellemzett.

A 11 perces videóban felrobbantottak egy mikrosütőt és egy Toyotát is, a tűzijáték miatt az amerikai légügyi hatósággal is egyeztetniük kellett. MrBeasték összesen 600 ezer dollárt (178 millió forintot) költöttek el a tűzijátékra, tehát közel annyit, mint a magyar állam a 2019-es budapesti augusztus 20-i tűzijátékra.


MrBeasték tűzijátéka

Az eddig közel 60 millió megtekintésnél járó videó csak egy példa arra, hogy mára milyen üzlet lett a YouTube. Az esetet bemutató Forbes listája alapján ugyanis a 22 éves MrBeast a második legjobban kereső youtuber, akinek 2019 júniusa és 2020 júniusa között 24 millió dollár (7 milliárd forint) volt a bevétele, alapvetően reklámokból. Összesen hárommilliárd megtekintést hoztak a videói, és közel 50 millió feliratkozója van.

MrBeast a tűzijáték mellett olyasmi tevékenységekkel keresi a dollármilliókat, mint egymás után ezer kört tenni egy óriáskeréken, 24 órát eltölteni egy jégkunyhóban vagy óriás Lego-tornyok építése.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkNem jött be az önállósodás, visszatért a YouTube-ra a legnagyobb magyar csatornaMiután saját lábra állt a KerekMese, 90 százalékkal csökkent a nézettség, de nem emiatt voltak kénytelenek visszatérni a videómegosztóra.

A Forbes tízes listáján szereplők összkereste 221 millió dollár (62 milliárd forint) volt, amely 30 százalékos növekedés az előző évhez képest. MrBeast mellett két új szereplője van a listának: a szépségápolásban utazó Jeffree Star és a vicces videókat készítő, szlovák származású David Dobrik.

A listát a szórakoztató tartalmak mellett a kisgyerekeket célzó csatornák uralják. Két egészen fiatal is helyet kapott a legjobban keresők között. Egyikük a hetedik helyen álló, mindössze hatéves orosz Nastya, aki többek között apjával legózik, vírusokról magyaráz, vidámparkba jár, és összesen 18,5 millió dollárt keresett a 39 milliárd megtekintésével.

A lista első helyén pedig egy kilencéves fiú szerepel, Ryan Kaji, aki az elmúlt egy évben közel 30 millió dollárt (9 milliárd forintot) keresett. A vietnami anyától és japán apától származó, az USA-ban született Kaji már harmadik éve keresi a legtöbb pénzt a youtuberek közül. Eleinte a videói arról szóltak, hogy különböző játékokat csomagolt ki, mára életének több részletébe is beavatja a nézőket. Több mint kétmillárdan látták például, ahogy lecsúszik egy felfújható csúszdán.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkEgy balatoni faluban élő házaspár uralja a magyar YouTube-otDancsó Péter és PamKutya videóit összesen nem látták annyian, mint a KerekMeséit. Cégportrénkból az is kiderül, mennyi pénzt hoz a legnagyobb magyar Youtube oldal.

Tech internet YouTube Olvasson tovább a kategóriában

Tech

Hajdu Miklós
2021. január 13. 16:16 Tech

Terjed a vállalatoknál a távolságtartásra sípolással figyelmeztető karkötő

A viselőik túlzott közelségét sípolással és villogással jelző karkötők egyre elterjedtebbek az ipari és szállítmányozási vállalatok körében.

Fabók Bálint
2021. január 4. 12:48 Tech

A verseny torzítása miatt 2,4 milliárd forintra büntették az Emagot Romániában

A Romániában és Magyarországon is piacvezető webáruház algoritmusai hátrébb sorolták a platform külső kereskedőit.

Bucsky Péter
2020. december 31. 11:06 Podcast, Támogatói tartalom, Tech

Az üzleti digitalizáció nagy lehetőség a magyar technológiai startupoknak

A koronavírus járvány kétségtelen legnagyobb nyertese a technológiai szektor. Legalábbis azok az ismert tech-cégek, amelyeknek  részvényeivel tőzsdén kereskednek. Nem olyan egyértelmű azonban a helyzet, ha összességében a technológiai cégek, különösen a startupok helyzetét vizsgáljuk.

Fontos

Hajdu Miklós
2021. január 18. 06:32 Közélet

A beoltások felpörgetését tényleg nem a magyar ellátórendszer kapacitásai nehezítik

Ha a számokat nézzük, az ellátórendszer korlátai nem látszanak, a szűk keresztmetszet egyelőre az, hogy nincs elég oltás, és sokan nem is akarják felvenni.

Avatar
2021. január 17. 16:25 Élet

Nemcsak anyagiakban, de boldogságérzetben is egyre jobban szétszakad a társadalom

A jövedelem természetesen befolyásolja a boldogságérzetet, de összességében inkább az számít, hogy milyen az ember társadalmi státusza, és ez is szétszakadóban van.

Kasnyik Márton
2021. január 17. 06:29 Világ

Öt dolog, amit a Trump-korszakból tanultam

Őrült Királyként, saját hazugságaiba gabalyodva fejezi be elnökségét, de már korábban is kemény tanulságokkal szolgált Donald Trump politikai pályafutása.