Hírlevél feliratkozás
Hajdu Miklós
2020. július 6. 11:57 Tech

Tíz év is kevés volt, hogy az autóipar megoldja az okostelefonos zenelejátszás problémáját

Manapság egy újonnan vásárolt autóban nem a motor, a váltó vagy más, a jármű vezethetőségével kapcsolatos részegységek váltják ki a legtöbb elégedetlenséget a vevőkből. A J.D. Power felmérése szerint az Egyesült Államokban forgalomba helyezett új autók tulajdonosainak leginkább a multimédiás és navigációs berendezések okoznak gondokat: a válaszadók által jelentett problémák közel egynegyede kapcsolódott a járművek infotainment-rendszereihez.

A beszédfelismeréssel, Bluetooth-szal, navigációval és újabban a telefon kijelzőjén megjelenő tartalom tükrözésével kapcsolatos nehézségek meghatározók voltak az elmúlt tíz évben, az évenként megismételt elemzésekben rendre ezeket a funkciókat találták a legproblémásabbaknak a kutatók. Pedig a 2010-es években egyre több autóba építettek részben vagy teljesen elektromos hajtást, ahogy a járművekbe szerelt vezetéstámogató és biztonsági elektronikák száma is gyorsan növekedett. Vagyis a legfeljebb CD-t lejátszani képes autóhifik eltűnése mellett az autósoknak számos újdonsággal kellett megbarátkozniuk a közelmúltban.

Úgy látszik azonban, hogy

a navigációs és multimédiás rendszerek tervezőinek egy évtized nem volt elég a kellően stabil és felhasználóbarát megoldások kialakítására.

A bonyolult technológiával kapcsolatos nehézségekre utalnak a prémium márkák magas hibarátái is az elemzőcég szerint. Az autógyártók ugyanis ebben a szegmensben szerelik fel a legkomplexebb fedélzeti elektronikával a gépkocsikat, így nem csoda, hogy a drágább járművek tulajdonosai nagyobb arányban számolnak be vélt vagy valós hibákról a vásárlást követő néhány hétben.

Tech autó autóipar vásárlói elégedettség Olvasson tovább a kategóriában

Tech

Váczi István
2020. október 30. 12:01 Támogatói tartalom, Tech

Digitális mérföldkőhöz érkezett a magyar vasúti árufuvarozás

Papír és Excel-táblázatok helyett már a RailCube szoftverben készülnek a tehervonatok közlekedésének tervei a piacvezető Rail Cargo Hungariánál.

Váczi István
2020. október 30. 10:08 Tech

Nyugdíjba vonult a legnagyobb üzemeltető első A380-asa

Az év elején bejelentett terveknek megfelelően kedden elhagyta az Emirates bázisát a légitársaság egyik A380-as utasszállítója.

Fabók Bálint
2020. október 20. 10:21 Tech

A napenergia a valaha volt legolcsóbb energiaforrás lett

Jóval nagyobb mértékben fog terjedni a napenergia az IEA szerint, mint azt két évvel ezelőtt becsülték.

Fontos

Kasnyik Márton
2020. október 29. 17:38 Világ

Trump új főbírója mögött egy ultrakonzervatív mozgalom több évtizedes munkájának végső diadala van

Elérte hosszú ideje forralt célját egy nyilvánosságot kerülő konzervatív érdekcsoport. De olyan eszközökkel, amelyek az egész intézményt bedönthetik.

Fabók Bálint Jandó Zoltán
2020. október 29. 06:40 Közélet

Ismerőseinek és saját érdekeltségeinek játszott át közpénzt az úszó vb-s cég körözött vezetője

A Bp2017 kiperelt szerződéslistája betekintést enged abba, hogy az adófizetői pénzek hogyan gazdagítanak egy állami vezetőt és környezetét.

Bucsky Péter
2020. október 28. 06:45 Adat

Az autózás lett a koronavírus nyertese Magyarországon

Míg a közösségi közlekedésben az utasok harmada eltűnt, a közúti járműforgalom már a járvány előtti szinten van - sose közlekedtünk még olyan szennyezően, mint most.