Hírlevél feliratkozás
Hajdu Miklós
2020. július 6. 11:57 Tech

Tíz év is kevés volt, hogy az autóipar megoldja az okostelefonos zenelejátszás problémáját

Manapság egy újonnan vásárolt autóban nem a motor, a váltó vagy más, a jármű vezethetőségével kapcsolatos részegységek váltják ki a legtöbb elégedetlenséget a vevőkből. A J.D. Power felmérése szerint az Egyesült Államokban forgalomba helyezett új autók tulajdonosainak leginkább a multimédiás és navigációs berendezések okoznak gondokat: a válaszadók által jelentett problémák közel egynegyede kapcsolódott a járművek infotainment-rendszereihez.

A beszédfelismeréssel, Bluetooth-szal, navigációval és újabban a telefon kijelzőjén megjelenő tartalom tükrözésével kapcsolatos nehézségek meghatározók voltak az elmúlt tíz évben, az évenként megismételt elemzésekben rendre ezeket a funkciókat találták a legproblémásabbaknak a kutatók. Pedig a 2010-es években egyre több autóba építettek részben vagy teljesen elektromos hajtást, ahogy a járművekbe szerelt vezetéstámogató és biztonsági elektronikák száma is gyorsan növekedett. Vagyis a legfeljebb CD-t lejátszani képes autóhifik eltűnése mellett az autósoknak számos újdonsággal kellett megbarátkozniuk a közelmúltban.

Úgy látszik azonban, hogy

a navigációs és multimédiás rendszerek tervezőinek egy évtized nem volt elég a kellően stabil és felhasználóbarát megoldások kialakítására.

A bonyolult technológiával kapcsolatos nehézségekre utalnak a prémium márkák magas hibarátái is az elemzőcég szerint. Az autógyártók ugyanis ebben a szegmensben szerelik fel a legkomplexebb fedélzeti elektronikával a gépkocsikat, így nem csoda, hogy a drágább járművek tulajdonosai nagyobb arányban számolnak be vélt vagy valós hibákról a vásárlást követő néhány hétben.

Tech autó autóipar vásárlói elégedettség Olvasson tovább a kategóriában

Tech

Váczi István
2020. augusztus 14. 14:34 Tech

Töredékére zuhant a világ legnagyobb utasszállító gépeinek értéke

Tizenkét év alatt a A380-asok elveszítették értékük 85 százalékát, pár év múlva pedig már csak huszadannyit érnek majd, mint újkorukban.

Hajdu Miklós
2020. augusztus 12. 17:54 Tech

A Facebook már olyan fontos, hogy bármi áron meg kellene menteni

Kutatók szerint akár állami pénzen is meg kellene menteni a Facebookot, ha veszélybe kerülne a finanszírozása.

Avatar
2020. augusztus 1. 16:17 Tech

Először próbálkozik meg a repüléssel egy másik égitesten az emberiség

Kőzetmintagyűjtés, meteorológiai mérések, és annak kiderítése, hogy lehet-e helyben oxigént előállítani - csak néhány a napokban útnak indított marsjáró feladatai közül.

Fontos

Kasnyik Márton
2020. augusztus 14. 12:02 Adat

Történelmi léptékben dobta hanyatt a magyar gazdaságot a covid

Nem kell kétségbeesni a borzasztó szám láttán, de rossz jel, hogy a szegényebb uniós tagországok közül Magyarországon zuhant a legnagyobbat a GDP.

Fabók Bálint
2020. augusztus 13. 17:40 Világ

Egészen felemelő, ahogy a belarusz tüntetők szembenéznek a brutális erőszakkal

Az embereket elrabló vagy nyíltan kínzó karhatalom tehetetlen a tüntetéseket immár domináló, virágokat osztogató fehér ruhás nőkkel szemben, akikhez egyre többen csatlakoznak.

Bucsky Péter
2020. augusztus 13. 06:50 Közélet

Kétmilliárdos profitot pumpálhatott Szlovéniába a magyar lélegeztetőgép-vásárlás

A beszerzés nem volt se gyors, se minőségi, viszont a pénz egy olyan céghez került, amely nagyon kedves a Fidesz szövetségesének.