Hírlevél feliratkozás
Hajdu Miklós
2020. július 6. 11:57 Tech

Tíz év is kevés volt, hogy az autóipar megoldja az okostelefonos zenelejátszás problémáját

Manapság egy újonnan vásárolt autóban nem a motor, a váltó vagy más, a jármű vezethetőségével kapcsolatos részegységek váltják ki a legtöbb elégedetlenséget a vevőkből. A J.D. Power felmérése szerint az Egyesült Államokban forgalomba helyezett új autók tulajdonosainak leginkább a multimédiás és navigációs berendezések okoznak gondokat: a válaszadók által jelentett problémák közel egynegyede kapcsolódott a járművek infotainment-rendszereihez.

A beszédfelismeréssel, Bluetooth-szal, navigációval és újabban a telefon kijelzőjén megjelenő tartalom tükrözésével kapcsolatos nehézségek meghatározók voltak az elmúlt tíz évben, az évenként megismételt elemzésekben rendre ezeket a funkciókat találták a legproblémásabbaknak a kutatók. Pedig a 2010-es években egyre több autóba építettek részben vagy teljesen elektromos hajtást, ahogy a járművekbe szerelt vezetéstámogató és biztonsági elektronikák száma is gyorsan növekedett. Vagyis a legfeljebb CD-t lejátszani képes autóhifik eltűnése mellett az autósoknak számos újdonsággal kellett megbarátkozniuk a közelmúltban.

Úgy látszik azonban, hogy

a navigációs és multimédiás rendszerek tervezőinek egy évtized nem volt elég a kellően stabil és felhasználóbarát megoldások kialakítására.

A bonyolult technológiával kapcsolatos nehézségekre utalnak a prémium márkák magas hibarátái is az elemzőcég szerint. Az autógyártók ugyanis ebben a szegmensben szerelik fel a legkomplexebb fedélzeti elektronikával a gépkocsikat, így nem csoda, hogy a drágább járművek tulajdonosai nagyobb arányban számolnak be vélt vagy valós hibákról a vásárlást követő néhány hétben.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Tech autó autóipar vásárlói elégedettség Olvasson tovább a kategóriában

Tech

Bucsky Péter
2024. március 28. 12:41 Támogatói tartalom, Tech

Hidrogén-rásegítéses elektromos autóbuszokkal hatékonyabban zöldíthető a hazai buszállomány

Még keresik az ideális alternatív megoldást a buszüzemeltetők, de a Mercedes-Benz hidrogénes megoldása költséghatékony működésével áttörést hozhat a fenntartható közösségi közlekedésben.

Pintér Róbert
2024. március 15. 04:36 Tech, Világ

Már most is nyomasztó a totális megfigyelőrendszer Kínában, de lesz ez még rosszabb

Az új technológiák lehetővé teszik egy digitális szörnyállam létrejöttét, Kína egyre inkább annak intő példája, hogyan ne akarjunk társadalmat építeni.

Hidi János
2024. március 9. 04:36 Tech, Világ

Vihar előtti csend van az elektromos autók piacán

Az év végén látott számokból sokan azt a következtetést vonták le, hogy mégsem zajlik olyan gyorsan a villanyautós átállás, de ez csupán átmeneti lassulás.

Fontos

Ha tíz olcsó zsemle helyett nyolc drágábbat veszünk, akkor gazdasági fordulat van, csak még nem látszik

Gyenge kereskedelmi adatokkal indult az év, amely mögött szakértő szerzőink szerint három fontos tényező állhat, és a számokban talán csak az év második felében látszik majd a kilábalás.

Torontáli Zoltán
2024. április 13. 04:34 Élet, Világ

Melyik paradicsom környezetbarátabb, a kiskertből szedett vagy a boltban vett?

Egy amerikai kutatás arra hívja fel a figyelmet, hogy a kérdésre nem is olyan egyértelmű a válasz.

Bucsky Péter
2024. április 12. 04:34 Adat, Közélet

Nem látszik, hogy ellenzéki vezetés alatt dübörögne a budapesti kerékpáros fejlesztés

A biciklizés aránya már nem nő a fővárosban, és a budapesti infrastruktúra sok összehasonlításban le van maradva, még régiós szinten is.