Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2019. január 26. 12:01 Tech

Levásárolható kupont ad az automata a használt mobilért

A Saturn (nálunk MediaMarkt) elkezdte tesztelni a használt mobilokat begyűjtő automatákat három berlini boltjában. A megoldás lényege, hogy a vevők az intelligens gépekbe téve eladhatják a mobiljaikat, de nem pénzt, hanem az üzletben levásárolható kupont kapnak cserébe.

A Cellomat nevű, izraeli gyökerű startup cég által fejlesztett automatának ez az első komolyabb európai próbája élesben, a műszaki áruházzal közös projektjük hat hónapig tart. A vásárlók alapvetően két megoldás közül választhatnak: ha működőképes telefonokat tesznek a gépbe, akkor kupont kapnak, de a selejtes készülékeiktől is megszabadulhatnak, ebben az esetben ugyan nem kapnak kupont, de legalább biztosak lehetnek benne, hogy szakszerű helyre adták le a hulladékot.

Az automata először bekéri az eladni kívánt telefon alapadatait (márkáját, modellszámát, színét, memória nagyságát stb.), majd rákérdez az állapotára is, amelyről ekkor a vevő egy ötfokozatú skálán nyilatkozik. Meg kell adni a készülék IMEI kódját is, ezt követően pedig a gép megjeleníti az ajánlott vételárat.

Ha az ügyfél elfogadja a felkínált árat, beteszi a telefont az automatába, amely ellenőrzi a megadott adatokat, és máris nyomtatja a kupont.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA magyar Telenor cseh tulajdonosa pörgetheti fel a globális mobilpiacotGyorskölcsönök pörgethetik fel az okostelefon-vásárlásokat a feltörekvő országokban. A piac egyik legfontosabb szereplője pedig Petr Kellner cége.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Tech automata Berlin Cellomat mobil mobiltelefon Saturn Olvasson tovább a kategóriában

Tech

Pintér Róbert
2024. március 15. 04:36 Tech, Világ

Már most is nyomasztó a totális megfigyelőrendszer Kínában, de lesz ez még rosszabb

Az új technológiák lehetővé teszik egy digitális szörnyállam létrejöttét, Kína egyre inkább annak intő példája, hogyan ne akarjunk társadalmat építeni.

Hidi János
2024. március 9. 04:36 Tech, Világ

Vihar előtti csend van az elektromos autók piacán

Az év végén látott számokból sokan azt a következtetést vonták le, hogy mégsem zajlik olyan gyorsan a villanyautós átállás, de ez csupán átmeneti lassulás.

Bucsky Péter
2024. március 8. 14:42 Támogatói tartalom, Tech

Magyar gyártású midibuszokkal tehető népszerűbbé a közösségi közlekedés

A hazai gyártású Mercedes-Benz Sprinterek átvették a vezető szerepet a midibuszok piacán.

Fontos

Bucsky Péter
2024. március 28. 04:34 Közélet, Pénz

Több százmilliárdos állami forrás olajozhatta meg Tiborcz és Jellinek terjeszkedését

A NER nagyvállalkozói akkor is bőkezű állami segítséget élveznek, ha nem indulnak közbeszerzéseken.

Torontáli Zoltán
2024. március 27. 17:22 Adat, Világ

Ne azt nézd az új GDP-adatokban, hogy Románia előttünk jár, van benne sokkal érdekesebb is

Már nem érdemes arról beszélni, hogy Ausztria elérhetetlen messzeségbe került, reménytelenül loholunk Csehország, Szlovénia vagy Litvánia után.

Elek Péter
2024. március 27. 04:34 Pénz

Tényleg olyan fantasztikus a világ első számú sztárrészvénye?

Eddig nagyon jó és meggyőző sztori volt az Nvidia, de merész dolog azt feltételezni, hogy növekedése a következő években is töretlen marad.