Hírlevél feliratkozás
Rigó Anita
2018. október 2. 15:25 Tech

Az alapító nem akarta, de a WhatsAppra is jönnek a hirdetések

A WhatsApp alapítója, Brian Acton azért hagyta ott tavaly szeptemberben a vállalatot, mert nem értett egyet Mark Zuckerberg terveivel, hogy hirdetések jelenjenek meg az appban – árulta el a Forbesnak adott interjújában. Acton azt mondta, megbánta, hogy 2014-ben eladta a vállalkozását a Facebooknak.

Múlt héten a Facebook által még 2012-ben felvásárolt Instagram alapítói jelentették be felmondásukat. Értesülések szerint Kevin Systrom és Mike Krieger vezérigazgatók is azért hagyták ott a vállalatot, mert nem értettek egyet Zuckerberg terveivel. Hivatalosan ugyanakkor csak annyit mondtak, azért távoznak, hogy a kíváncsiságukat és a kreativitásukat újra megéljék. 

Egy átlagos vállalat életében mindkét történet zúgolódásra adhatna okot, ám a Facebook esetében csak megerősítik azokat a nézeteket, miszerint Zuckerberg nagyon is szorosan tartja a gyeplőt az egész techóriáson. 

Zuckerberg nem kis birodalmat tart egyben: a Facebooknak 2,2 milliárd,  a WhatsAppnak 1,5 milliárd, míg az Instagramnak egymilliárd aktív felhasználója van a világon. Ugyan a regisztráltak között bőven van átfedés, a Facebook a két megvásárolt applikációval új célcsoportokat is elért. 

Zuckerberg célja pedig, hogy mindegyik platform jövedelmet generáljon, így hamarosan a WhatsAppon is megjelennek majd a hirdetések. A vállalat szerint a hirdetések a “Státusz” fülön jelenhetnek meg majd az appban 2019 folyamán, és nem érintik majd az üzeneteket, amelyek végponttól végpontig (end-to-end) titkosítottak maradnak.

Tech facebook Instagram Mark Zuckerberg WhatsApp Olvasson tovább a kategóriában

Tech

Avatar
2019. június 23. 07:48 Közélet, Tech

Zuckerberg király saját dénárt akar verni, és ennek sokan nem örülnek

A pénzügyi adatainkat összefésülik a médiafogyasztási szokásainkkal, az okoseszközök és szenzorok által biztosított adatokkal, és az egészet egybecsomagolva eladhatják bárkinek.

Torontáli Zoltán
2019. június 20. 10:52 Élet, Tech

Trükkösen büntetnék az elektromos biciklik sufnituningját

A Bosch olyan szoftvert fejleszt a motorjaihoz, amely azonnal büntet minden gyanús tuningot.

Váczi István
2019. június 19. 10:46 Tech

Elég nagy munka lesz a napelemek gazdaságos újrahasznosítása

A napenergia-termelés hazai felfutása azt is jelenti, hogy pár évtized múlva rengeteg újrahasznosításra váró napelempanel lesz az országban.

Fontos

Váczi István
2019. június 23. 16:46 Közélet

Egy lesorosozott civilszervezet ellenőrzi Mészáros Lőrinc közpénzes munkáját

Egy uniós program keretében, a kormány áldásával az általa évek óta támadott Transparency International ellenőriz egy projektet, ahol Mészáros egyik cége dolgozik.

Kasnyik Márton Hajdu Miklós
2019. június 21. 06:43 Adat

Kettészakadt a budapesti panelmezőny, már nem a Pók utca a legdrágább lakótelep

Új adatbázist építettünk, hogy eldöntsük az örök kérdést: melyik a legdrágább és melyik a legolcsóbb panel lakótelep? Az utóbbi évek eszeveszett áremelkedése nem ugyanúgy érintette a paneleket.

Jandó Zoltán
2019. június 20. 06:50 Közélet

Kiszámoltuk, hány milliárdot vitt haza Heinrich Pecina a NER-média körüli ügyletekből

A médiában több üzletet is kötött Mészáros Lőrinccel a Népszabadságot bezáró Heinrich Pecina, aki számításaink szerint igencsak vaskos haszonnal szállt ki ezekből a bizniszekből.