Hírlevél feliratkozás
Rigó Anita
2018. október 2. 15:25 Tech

Az alapító nem akarta, de a WhatsAppra is jönnek a hirdetések

A WhatsApp alapítója, Brian Acton azért hagyta ott tavaly szeptemberben a vállalatot, mert nem értett egyet Mark Zuckerberg terveivel, hogy hirdetések jelenjenek meg az appban – árulta el a Forbesnak adott interjújában. Acton azt mondta, megbánta, hogy 2014-ben eladta a vállalkozását a Facebooknak.

Múlt héten a Facebook által még 2012-ben felvásárolt Instagram alapítói jelentették be felmondásukat. Értesülések szerint Kevin Systrom és Mike Krieger vezérigazgatók is azért hagyták ott a vállalatot, mert nem értettek egyet Zuckerberg terveivel. Hivatalosan ugyanakkor csak annyit mondtak, azért távoznak, hogy a kíváncsiságukat és a kreativitásukat újra megéljék. 

Egy átlagos vállalat életében mindkét történet zúgolódásra adhatna okot, ám a Facebook esetében csak megerősítik azokat a nézeteket, miszerint Zuckerberg nagyon is szorosan tartja a gyeplőt az egész techóriáson. 

Zuckerberg nem kis birodalmat tart egyben: a Facebooknak 2,2 milliárd,  a WhatsAppnak 1,5 milliárd, míg az Instagramnak egymilliárd aktív felhasználója van a világon. Ugyan a regisztráltak között bőven van átfedés, a Facebook a két megvásárolt applikációval új célcsoportokat is elért. 

Zuckerberg célja pedig, hogy mindegyik platform jövedelmet generáljon, így hamarosan a WhatsAppon is megjelennek majd a hirdetések. A vállalat szerint a hirdetések a “Státusz” fülön jelenhetnek meg majd az appban 2019 folyamán, és nem érintik majd az üzeneteket, amelyek végponttól végpontig (end-to-end) titkosítottak maradnak.

Tech facebook Instagram Mark Zuckerberg WhatsApp Olvasson tovább a kategóriában

Tech

Wiedemann Tamás
2019. február 15. 15:01 Tech

Egyetlen, állami beruházás miatt került fel Magyarország is az önvezető autók nemzetközi ranglistájára

Itthon még vehetnek részt a közúti forgalomban a vezető nélküli autók, de épül a Palkovics-féle hatalmas tesztpálya Zalában, és ez elég volt arra, hogy rákerüljünk a listára.

Torontáli Zoltán
2019. február 14. 09:10 Tech

Vége a legnagyobb utasszállító repülőnek, az Airbus befejezi az A380-as gyártását

Az utolsó szöget az Emirates légitársaság ütötte az utasok által egyébként közkedvelt típus koporsójába.

2019. február 10. 15:10 Tech

Dühbe gurul a város?

Az elektromos rollerek valószínűleg a mindennapok részévé válnak, konfliktusokat okoz azonban a városlakókkal, ha a kölcsönzőcégek túltolják a biciklit.

Fontos

Wiedemann Tamás
2019. február 14. 11:01 Közélet

Titokzatos szoftver dönt a gyanús napelemes pályázatok nyerteseiről az állami tulajdonú MFB Banknál

A bank szerint ezzel a rendszerrel nem lehet visszaélni, mert a szoftver nem korrupt. De a furfangos jogi magyarázat szerint ellenőrizni sem lehet a programot. Így még gyanúsabb lett a tavalyi egynapos naperőmű-pályázat.

Váczi István
2019. február 13. 16:44 Vállalat

Dupla vagy semmit játszik a Suzuki a botrányos kirúgással

Jogi értelemben valószínűleg bukó helyzetbe hozta magát a Magyar Suzuki, de saját szempontjából ésszerű lépés lehetett: ha nincs szakszervezet, nem lesz sztrájk és „audis” béremelés.

Kasnyik Márton
2019. február 13. 13:31 Közélet

A kormány szép csendben bevezeti a családi vagyonkezelő alapítványokat

"Felmerült az igény", de csak 600 milliós vagyon felett. A fejlett világban az elit egyik legnagyobb trükkje, most behozzák Magyarországra is.