Hírlevél feliratkozás
Rigó Anita
2018. október 2. 15:25 Tech

Az alapító nem akarta, de a WhatsAppra is jönnek a hirdetések

A WhatsApp alapítója, Brian Acton azért hagyta ott tavaly szeptemberben a vállalatot, mert nem értett egyet Mark Zuckerberg terveivel, hogy hirdetések jelenjenek meg az appban – árulta el a Forbesnak adott interjújában. Acton azt mondta, megbánta, hogy 2014-ben eladta a vállalkozását a Facebooknak.

Múlt héten a Facebook által még 2012-ben felvásárolt Instagram alapítói jelentették be felmondásukat. Értesülések szerint Kevin Systrom és Mike Krieger vezérigazgatók is azért hagyták ott a vállalatot, mert nem értettek egyet Zuckerberg terveivel. Hivatalosan ugyanakkor csak annyit mondtak, azért távoznak, hogy a kíváncsiságukat és a kreativitásukat újra megéljék. 

Egy átlagos vállalat életében mindkét történet zúgolódásra adhatna okot, ám a Facebook esetében csak megerősítik azokat a nézeteket, miszerint Zuckerberg nagyon is szorosan tartja a gyeplőt az egész techóriáson. 

Zuckerberg nem kis birodalmat tart egyben: a Facebooknak 2,2 milliárd,  a WhatsAppnak 1,5 milliárd, míg az Instagramnak egymilliárd aktív felhasználója van a világon. Ugyan a regisztráltak között bőven van átfedés, a Facebook a két megvásárolt applikációval új célcsoportokat is elért. 

Zuckerberg célja pedig, hogy mindegyik platform jövedelmet generáljon, így hamarosan a WhatsAppon is megjelennek majd a hirdetések. A vállalat szerint a hirdetések a “Státusz” fülön jelenhetnek meg majd az appban 2019 folyamán, és nem érintik majd az üzeneteket, amelyek végponttól végpontig (end-to-end) titkosítottak maradnak.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Tech facebook Instagram Mark Zuckerberg WhatsApp Olvasson tovább a kategóriában

Tech

Pintér Róbert
2024. március 15. 04:36 Tech, Világ

Már most is nyomasztó a totális megfigyelőrendszer Kínában, de lesz ez még rosszabb

Az új technológiák lehetővé teszik egy digitális szörnyállam létrejöttét, Kína egyre inkább annak intő példája, hogyan ne akarjunk társadalmat építeni.

Hidi János
2024. március 9. 04:36 Tech, Világ

Vihar előtti csend van az elektromos autók piacán

Az év végén látott számokból sokan azt a következtetést vonták le, hogy mégsem zajlik olyan gyorsan a villanyautós átállás, de ez csupán átmeneti lassulás.

Bucsky Péter
2024. március 8. 14:42 Támogatói tartalom, Tech

Magyar gyártású midibuszokkal tehető népszerűbbé a közösségi közlekedés

A hazai gyártású Mercedes-Benz Sprinterek átvették a vezető szerepet a midibuszok piacán.

Fontos

Elek Péter
2024. március 27. 04:34 Pénz

Tényleg olyan fantasztikus a világ első számú sztárrészvénye?

Eddig nagyon jó és meggyőző sztori volt az Nvidia, de merész dolog azt feltételezni, hogy növekedése a következő években is töretlen marad.

G7.hu
2024. március 26. 19:00 Közélet

Új tulajdonoshoz kerül a G7

A Telex vezetői által alapított Gazdrovat Kft.-hez kerül a G7 gazdasági portál.

Pálos Máté
2024. március 26. 16:40 Adat, Élet

Sokkal többe kerültek az adófizetőknek a Most vagy soha! első heti nézői, mint a Kincsemé

Nézőszámban az első héten nagyjából sikerült elérni a Kincsem szintjét, az állami támogatáshoz viszonyítva azonban más a helyzet.