Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2018. szeptember 25. 15:08 Tech

A Google azt is meg akarja válaszolni, amit még meg sem kérdeztél tőle

Több jelentős újítással állt elő a 20. születésnapját a napokban ünneplő Google. A mobiltelefonos felületekre kihegyezett tervek szerint a keresőmező alatt olyan cikkek és videók jelennek meg, amelyek a vállalat szerint érdekelhetik az adott felhasználót. A cél nem titkoltan az, hogy az emberek több időt töltsenek a Google oldalán, ne csak arra használják, hogy továbbugorjanak róla, ha már megtalálták, amit kerestek.

„Ez segít abban, hogy az ember arra is ráakadjon, amit még el sem kezdett keresni” – fogalmazott a Discover névre keresztelt megoldásról Karen Cosby, a Google keresőmotorjának termékmenedzsere egy blogon a Bloomberg tudósítása szerint. A cég egy olyan megoldást is bemutatott, amely a keresési találatok csoportosított elmentését teszi lehetővé.

Az alapfunkción túli terjeszkedés persze nem újdonság a Google esetében, egyebek mellett saját szállás- és repülőjegy-keresési megoldásokkal is előállt, olyan vállalatok versenytársává válva, mint például a Booking. A mostani bejelentés azt mutatja, hogy ez az irányvonal még erőteljesebbé válik.

A Google évi nagyjából 25 milliárd dolláros profitjának nagy részét még most is a keresési funkcióhoz társuló hirdetések hozzák. Nagy utat tettek meg tehát ahhoz képest, hogy a cég két alapítója, Sergey Brin és Larry Page eredetileg ellenezte, hogy keveredjenek a keresési találatok és a reklámok az oldalon. Manapság viszont az utóbbiak egy mobilképernyő nagyobb részét foglalják el, ha az ember rákeres valamire.

 

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkÉvek óta dolgozik az eltűnésén a Google vezéreMunkatársai sem igazán tudják, hogy mivel foglalkozik Larry Page, a Google-t is tulajdonló Alphabet vezérigazgatója, miközben a cég komoly kihívások előtt áll.

Tech google keresés új szolgáltatások Olvasson tovább a kategóriában

Tech

Fabók Bálint
2019. február 19. 17:11 Tech

Álinterjúkkal és kamutárgyalásokkal próbálja megszerezni a Huawei az Apple titkait

Az amerikai kormány szerint a Huaweinél külön ösztönzőprogram van arra, hogy információkat szerezzenek a riválisoktól.

Wiedemann Tamás
2019. február 18. 17:16 Tech, Vállalat

Egyre furcsább módszerekkel próbálják begyűjteni az űrszemetet

Egyre több cég próbál valamiféle megoldást találni a több százezer darabból álló űrszemét összeszedésére és megsemmisítésére.

Wiedemann Tamás
2019. február 18. 10:35 Adat, Tech

Ezek a mobilok sugároznak a legerősebben

Az első helyen egy kínai gyártó szerepel, de a top tízben van Iphone, Sony és Google saját márkás készülék is.

Fontos

Váczi István
2019. február 21. 06:52 Közélet, Vállalat

Közel 2000 milliárd forintért vásárolt már cégeket az Orbán-kormány

Némelyik jól teljesít, más csődbe ment, és van olyan is, amely már Mészáros Lőrincé. De alapvetően csak puffadt és puffadt az állam az utóbbi években.

Bucsky Péter
2019. február 19. 07:00 Pénz

Évi 50 milliárdot hagyunk az államnál egy ki nem használt adókedvezmény miatt

Százezrek nem élnek az szja-kedvezménnyel, pedig egy orvosi papírral évi 90 ezer forintot spórolhatnának. Aki eddig nem tette meg, öt évre visszamenőleg is kérheti.

Jandó Zoltán
2019. február 18. 06:53 Közélet

Káoszba süllyedt a kormány terve, hogy jobban szervezzék a nagy sportrendezvényeket

Nagyon úgy tűnik, hogy hiába volt rá törekvés, mégsem lesz egységes szervezési kerete és felelőse a magyarországi rendezésű nagy sporteseményeknek. Pedig lett volna logika benne.