Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2018. szeptember 25. 15:08 Tech

A Google azt is meg akarja válaszolni, amit még meg sem kérdeztél tőle

Több jelentős újítással állt elő a 20. születésnapját a napokban ünneplő Google. A mobiltelefonos felületekre kihegyezett tervek szerint a keresőmező alatt olyan cikkek és videók jelennek meg, amelyek a vállalat szerint érdekelhetik az adott felhasználót. A cél nem titkoltan az, hogy az emberek több időt töltsenek a Google oldalán, ne csak arra használják, hogy továbbugorjanak róla, ha már megtalálták, amit kerestek.

„Ez segít abban, hogy az ember arra is ráakadjon, amit még el sem kezdett keresni” – fogalmazott a Discover névre keresztelt megoldásról Karen Cosby, a Google keresőmotorjának termékmenedzsere egy blogon a Bloomberg tudósítása szerint. A cég egy olyan megoldást is bemutatott, amely a keresési találatok csoportosított elmentését teszi lehetővé.

Az alapfunkción túli terjeszkedés persze nem újdonság a Google esetében, egyebek mellett saját szállás- és repülőjegy-keresési megoldásokkal is előállt, olyan vállalatok versenytársává válva, mint például a Booking. A mostani bejelentés azt mutatja, hogy ez az irányvonal még erőteljesebbé válik.

A Google évi nagyjából 25 milliárd dolláros profitjának nagy részét még most is a keresési funkcióhoz társuló hirdetések hozzák. Nagy utat tettek meg tehát ahhoz képest, hogy a cég két alapítója, Sergey Brin és Larry Page eredetileg ellenezte, hogy keveredjenek a keresési találatok és a reklámok az oldalon. Manapság viszont az utóbbiak egy mobilképernyő nagyobb részét foglalják el, ha az ember rákeres valamire.

 

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkÉvek óta dolgozik az eltűnésén a Google vezéreMunkatársai sem igazán tudják, hogy mivel foglalkozik Larry Page, a Google-t is tulajdonló Alphabet vezérigazgatója, miközben a cég komoly kihívások előtt áll.

Tech google keresés új szolgáltatások Olvasson tovább a kategóriában

Tech

Torontáli Zoltán
2019. augusztus 19. 09:25 Tech

Osztrák háttérrel elindult a Lime rollerek budapesti kihívója

Breezy néven itt az újabb e-roller szolgáltató a fővárosban, a jelek szerint egy osztrák rendszert szabtak magyar viszonyokra.

Avatar
2019. augusztus 17. 17:42 Tech

Drágám, mit keres egy router a lábadban?

Nem csak punk pólós hekkerek szórakozása, hogy kiborggá alakítsák magukat. Egyre nagyobb lehetőségeket hoz, hogy félig robottá alakuljunk, de súlyos kérdések is felmerülnek.

Hajdu Miklós
2019. augusztus 14. 13:03 Tech

Tényleg lehallgatta és leíratta a Facebook a messengeres telefonbeszélgetéseidet

Állítólag csak a mesterséges intelligenciájukat akarták tökéletesíteni a beszédrészletek elemzésével.

Fontos

Fabók Bálint
2019. augusztus 21. 06:51 Világ

138 milliárd forintos afrikai útépítés reklámfilmjében tűnik fel a Duna Aszfalt

A világ egyik legkorruptabb országában vesznek részt egy világkereskedelmi szempontból számottevő útépítésen. A kollégáik nagy nehézségekkel küzdenek.

Bucsky Péter
2019. augusztus 20. 07:27 Közélet, Világ

A környezetszennyező repülést elfelejti az állam adóztatni

Egy szinte észrevétlen adóval milliárdokhoz juthatna a magyar költségvetés is, ráadásul a hatása is jó lenne. És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy áfa- és jövedéki adómentes a kerozin.

Torontáli Zoltán
2019. augusztus 18. 07:08 Élet

Vegetarianizmus, természetes étel és klímavédelem: ez nehéz lesz egyszerre

Tudatos vásárlóként hiába szeretnél egyszerre sok mindent elérni, egyelőre úgy néz ki, hogy ez ma még maradéktalanul nem sikerülhet. Melyik ujjunkba harapjunk?