Hírlevél feliratkozás
Fabók Bálint
2018. július 23. 13:07 Tech

A világ legfurcsább, bálnára hasonlító repülőjével jött ki az Airbus

Több mint tízezer ember nézte meg az Airbus legújabb teherszállítójának első repülését csütörtökön a páneurópai repülőgépgyártó központjában, a franciaországi Toulouse-ban. A BelugaXL a világtörténelem egyik legérdekesebben kinéző gépe, mivel a névadó, Északi-sark környéki tengerekben honos bálnára, a belugára hasonlít.

A BelugaXL a kilencvenes években kifejlesztett a Beluga ST továbbfejlesztett változata, teherszállító kapacitása harminc százalékkal lesz nagyobb elődjénél. A most kifejlesztett gép amiatt is különleges, mert az Airbus 20 ezer dolgozója döntött arról, hogy melyik dizájn valósuljon meg a hat lehetőség közül. A végül befutott, mosolygó bálnás változatot a szavazók negyven százaléka választotta.

A BelugaXL a bemutatón. Fotó: AFP

A 63 méter hosszú, 53 tonnás kapacitású gép nem kerül kereskedelmi forgalomba, hanem kizárólag az Airbus logisztikáját fogja szolgálni. Az első gépet tíz hónapig tesztelik, és ezt követően, 2019-ben kerülhet üzembe. A tervek szerint összesen öt darab BelugaXL fog készülni, és 2023-ra épülhetnek meg.

A Belugák nagyon fontosak az Airbusnak, amely az amerikai Boeing mellett a világ legnagyobb repülőgyártója. A páneurópai multi eredetileg egy konzorcium volt, amely brit, francia, német és spanyol repülőgépgyártókból állt. Egy repülő különböző alkatrészeit más-más ország különböző üzemei gyártották le, amelyeket egy központi helyen szereltek össze. Bár az Airbus ma már egy önálló cég, a gyártás továbbra is hasonló módon működik.

Fotó: AFP

Bár a képlet minden modellnél különbözik, általában a szárnyakat és a futóművet Nagy-Britanniában gyártják, az ajtókat és a farokelemét Spanyolországban, a törzset Németországban, az orrot pedig Franciaországban. Az összeszerelést pedig Toulouse-ban, a németországi Hamburgban vagy a spanyolországi Sevillában végzik.

Eleinte, a hetvenes években még közúton szállították az alkatrészeket, de a gyors növekedés miatt szükségessé vált a légi szállítás. Először a némileg szintén a bálnákra emlékeztető Super Guppykkal szállítottak, azonban ezeket az amerikai Boeing gyártotta, tehát minden Airbust a legnagyobb riválisának köszönhetően raktak össze. A Super Guppyk idővel korszerűtlenné váltak, ráadásul az Airbusnak egyre nagyobb kapacitásra lett volna szüksége.

Az Airbus több lehetőséget is tanulmányozott, felmerült a közúti, a vasúti és a vízi szállítás is. Ezeket mind elvetették, mert egyrészt lassúak lettek volna, másrészt a Toulouse-i központ fekvése nem kedvezett a vizsgált közlekedési módoknak. Ekkor kezdték el kifejleszteni az első Belugát, amely végül a kilencvenes évek közepére készült el.

A most elkészült BelugaXL fejlesztését 2014-ben kezdték el, azzal a céllal, hogy lecseréljék az öt korábbi Belugát. A tervek szerint a régi Belugák eleinte párhuzamosan repülnek az újakkal, és 2021-ben vonják ki őket a forgalomból. 

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkGigarendelés menti meg a legnagyobb utasszállítótPár napja még felmerült, hogy abbahagyják az A380-as gyártását, de a mostani üzlet legalább egy évtizedig kitolja azt.

Tech Airbus repülés repülőgép Olvasson tovább a kategóriában

Tech

Torontáli Zoltán
2018. október 13. 15:57 Tech, Világ

A leginnovatívabb közlekedési eszköz a jó öreg vasút lett

Önvezető autó ide, elektromos kamion oda, a vasút nem a prototípusok kísérleteinél tart, hanem már bevezeti a legújabb technológiáit.

Rigó Anita
2018. október 11. 15:03 Tech

Új adót kaphat karácsonyra a Facebook és a Google

Ha elcsúszik, akkor legalább egy évet késik, ugyanis jövőre jön a Brexit, ráadásul új parlamentet és biztosokat is választ Európa.

Torontáli Zoltán
2018. október 11. 09:23 Élet, Tech

Olyan VR szemüveg jön, amelynek képét nem tudod megkülönböztetni a valóságtól

A felbontása az emberi retináéval lesz megegyező.

Fontos

Wiedemann Tamás Váczi István
2018. október 15. 13:45 Állam, Pénz

Máshová terelné a pénzt a kormány azzal, hogy megszünteti a legnépszerűbb állami lakástámogatási formát

Túl nagy volt az extraprofit, meg amúgy is ott van a CSOK – erre hivatkozva szüntetné meg a kormánypárt a lakásra gyűjtők állami támogatását. De a lakáslottó is nyerhet a lakástakarék megszüntetésén.

Hajdu Miklós Kasnyik Márton
2018. október 15. 09:02 Piac

Kihalási hullám van a magyar cégeknél, és ennek meg is van az oka

2017 és 2018 között csökkent a cégek száma az első féléves adatok alapján, és növekedésbe fordult egy olyan mutató, ami a bedőlések kockázatát méri.

Wiedemann Tamás
2018. október 12. 09:51 Állam, Pénz

Az uniós pénzek nagy részét úgy égetjük el, hogy nem lesz belőle jólét hosszabb távon

Lényegében elégettük az Európai Uniótól származó támogatásokat. Mindezt úgy sikerült elérni, hogy nálunk volt arányaiban a legtöbb csalás.