Hírlevél feliratkozás
Fabók Bálint
2018. február 8. 12:26 Tech

Bejött a Snapchatnek a megújulás

Komoly vállalásra kényszerült néhány hónapja a Snapchat, az amerikai tinédzserek kedvenc közösségi platformja. Mivel nem volt túl sikeres az új felhasználók bevonzásában, az applikáció mögött álló Snap úgy döntött, hogy teljesen átszabja a felhasználói felületet. Ez önmagában is kockázatot jelentett, ugyanis a felhasználók jellemzően nem szeretik a változást.

A Snap friss negyedéves jelentése alapján azonban nagyon jól sikerült a redizájn. A könnyebb és logikusabb használat érdekében letisztultabb lett a Snapchat felülete, ami már elkülöníti az ismerősök posztjait a médiatartalmaktól. Ahogy korábban írtuk, a változtatás amiatt tűnt neccesnek, mert a fő felhasználó csoportnak, az amerikai tiniknek szórakoztató volt a korábbi, némileg kaotikus felület, és intimitást adott, hogy szüleik távol tartják magukat tőle.

A friss jelentés alapján 2017 utolsó negyedévében 8,9 millióval nőtt a napi szinten aktív felhasználók száma, ami a legnagyobb növekedés 2016 harmadik negyedéve óta. A Snapchat 187 millió aktív felhasználójával azonban így is jelentősen lemarad az 500 milliós Instagramtól és az 1,4 milliárdos Facebooktól.

A Snap részvényárfolyamának alakulása. Forrás: Yahoo Finance

A felhasználói tábor bővülésének köszönhetően a vállalat jelentősen növelni tudta árbevételét, amely a legutóbbi negyedévben 286 millió dollárt ért el. Ez 30 millió dollárral több a vártnál, és 72 százalékos növekedés az előző évhez képest. Szerdán, a gyorsjelentés közzététele után a Snap-részvények árfolyama 45 százalékkal, 20 dollárra nőtt, ami nyolc havi csúcsnak felel meg. 

A Market Watch-nak azonban több elemző is szkeptikusan beszélt a Snap-részvények jövőjéről. Szerintük ugyan több pozitív fejlemény is kitűnik a friss jelentésből – mint az új felhasználók megjelenése, vagy az árbevétel növekedése -, de összességében a vállalat továbbra is veszteséges, és szerintük kétséges, hogy a Snapchat képes lesz-e aktivizálni a régi felhasználóit.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Tech közösségi média részvénypiac Snap Snapchat Olvasson tovább a kategóriában

Tech

Bucsky Péter
2024. március 28. 12:41 Támogatói tartalom, Tech

Hidrogén-rásegítéses elektromos autóbuszokkal hatékonyabban zöldíthető a hazai buszállomány

Még keresik az ideális alternatív megoldást a buszüzemeltetők, de a Mercedes-Benz hidrogénes megoldása költséghatékony működésével áttörést hozhat a fenntartható közösségi közlekedésben.

Pintér Róbert
2024. március 15. 04:36 Tech, Világ

Már most is nyomasztó a totális megfigyelőrendszer Kínában, de lesz ez még rosszabb

Az új technológiák lehetővé teszik egy digitális szörnyállam létrejöttét, Kína egyre inkább annak intő példája, hogyan ne akarjunk társadalmat építeni.

Hidi János
2024. március 9. 04:36 Tech, Világ

Vihar előtti csend van az elektromos autók piacán

Az év végén látott számokból sokan azt a következtetést vonták le, hogy mégsem zajlik olyan gyorsan a villanyautós átállás, de ez csupán átmeneti lassulás.

Fontos

Torontáli Zoltán
2024. március 27. 17:22 Adat, Világ

Ne azt nézd az új GDP-adatokban, hogy Románia előttünk jár, van benne sokkal érdekesebb is

Már nem érdemes arról beszélni, hogy Ausztria elérhetetlen messzeségbe került, reménytelenül loholunk Csehország, Szlovénia vagy Litvánia után.

Elek Péter
2024. március 27. 04:34 Pénz

Tényleg olyan fantasztikus a világ első számú sztárrészvénye?

Eddig nagyon jó és meggyőző sztori volt az Nvidia, de merész dolog azt feltételezni, hogy növekedése a következő években is töretlen marad.

G7.hu
2024. március 26. 19:00 Közélet

Új tulajdonoshoz kerül a G7

A Telex vezetői által alapított Gazdrovat Kft.-hez kerül a G7 gazdasági portál.