Hírlevél feliratkozás
László Pál
2022. november 8. 11:06 Podcast, Támogatói tartalom

Nem lehetetlen pénzt találni a cégben ott, ahol a vezérigazgató sem gondolta volna

A vállalati szintű spórolásra, szakszóval az indirekt költségek optimalizálására szakosodott, brit gyökerű Expense Reduction Analysts, röviden ERA már négy éve működik a magyar piacon. Tevékenységük a mostani, energiaárrobbanással és egekbe szökő inflációval terhelt gazdasági környezetben különösen előtérbe került.

Kiss Márk country manager és Parragh Gábor tanácsadó partner voltak a G7 podcast vendégei. A beszélgetést ide kattintva vagy bármely podcastlejátszóban lehet meghallgatni:

 

Egyik megbízójuk meg volt arról győződve, hogy már nem lehet mit kihozni egy meglévő szerződésből – azonban az ERA szakértői találtak 22 százaléknyi megtakarítást ebben az esetben is. Ez egy 10 milliós nagyságrendű összeg volt, amely egyenesen ment a nettó profitba. Fontos, hogy a szóban forgó cég vezetőjében megvolt a kíváncsiság, hogy van-e itt még valami, és a bátorság, hogy vállalja a kollégái felé a velük való együttműködést.

A több mint 40 országban működő ERA nemzetközi tapasztalata és kapcsolatai révén fel tudnak kérni szakértőt egészen speciális területekre is. Rengeteg példa van, hogy egy adott típusú anyag, szolgáltatás mennyiért szerezhető be, ki mennyiért árulja a piacon. Így egy csomó olyan adat, benchmark kerül be a folyamatba, ami Magyarországon egy tender alapján nem állna rendelkezésre.

A podcast megjelenését az Expense Reduction Analysts támogatta.

Podcast Támogatói tartalom Olvasson tovább a kategóriában

Podcast

Bucsky Péter
2023. március 18. 04:34 Podcast

A közlekedési szakma kudarca a vármegyebérlet bevezetése

Veszélybe kerül a közösségi közlekedés működése az árazás átalakítása, az elmaradó fejlesztések és a karbantartás szinte teljes hiánya miatt.

Bucsky Péter
2023. március 11. 04:34 Podcast

Néhány innovátor mozgatja a tudásmegosztás nemzetközi hálózatát

Osztrák polgármester már felfigyelt a magyar hálózatkutatók eredményeire, de magyar vállalatok is keresték már meg őket. A gazdasági és társadalmi folyamatok térbeli leírásával olyan új összefüggéseket tudnak ugyanis megmutatni, amit hagyományos módszerekkel nehezebben lehetne észrevenni.

Stubnya Bence
2023. március 4. 04:34 Podcast, Tech, Vállalat

Magyarország az akkumulátorgyártásban is az olcsó munkaerőre és erőforrásokra épít

Hogy futott fel itthon az akkugyártás? Milyen hatása van ennek az ország világgazdasági pozíciójára és a munkaerőpiacára? A G7 Podcast vendége Czirfusz Márton.

Fontos

Váczi István
2023. március 22. 10:02 Világ

Új csatahelikoptereket kap Szlovákia az Ukrajnának átadott régi vadászgépekért cserébe

A MiG-29-esek kivonását már korábban eldöntötték, így anyagilag valószínűleg remek ügyletet hozott össze a szomszédos ország.

Váczi István
2023. március 21. 17:59 Vállalat

Heteken belül hozzájuthatnak pénzükhöz a Wizz Air pórul járt utasai

A légitársaság vezérigazgatója elismerte, hogy tavaly nyáron lényegében összeomlott a működésük, de szavai szerint hamarosan felszámolják ennek következményeit.

Bogár Zsolt
2023. március 21. 16:56 Világ

Magyarország a tűréshatáron

Az új sorozat arra keresi a választ, milyen helyzetben és hogyan reagál Magyarország az átalakuló világrendre.