Hírlevél feliratkozás
László Pál
2022. november 8. 11:06 Podcast, Támogatói tartalom

Nem lehetetlen pénzt találni a cégben ott, ahol a vezérigazgató sem gondolta volna

A vállalati szintű spórolásra, szakszóval az indirekt költségek optimalizálására szakosodott, brit gyökerű Expense Reduction Analysts, röviden ERA már négy éve működik a magyar piacon. Tevékenységük a mostani, energiaárrobbanással és egekbe szökő inflációval terhelt gazdasági környezetben különösen előtérbe került.

Kiss Márk country manager és Parragh Gábor tanácsadó partner voltak a G7 podcast vendégei. A beszélgetést ide kattintva vagy bármely podcastlejátszóban lehet meghallgatni:

 

Egyik megbízójuk meg volt arról győződve, hogy már nem lehet mit kihozni egy meglévő szerződésből – azonban az ERA szakértői találtak 22 százaléknyi megtakarítást ebben az esetben is. Ez egy 10 milliós nagyságrendű összeg volt, amely egyenesen ment a nettó profitba. Fontos, hogy a szóban forgó cég vezetőjében megvolt a kíváncsiság, hogy van-e itt még valami, és a bátorság, hogy vállalja a kollégái felé a velük való együttműködést.

A több mint 40 országban működő ERA nemzetközi tapasztalata és kapcsolatai révén fel tudnak kérni szakértőt egészen speciális területekre is. Rengeteg példa van, hogy egy adott típusú anyag, szolgáltatás mennyiért szerezhető be, ki mennyiért árulja a piacon. Így egy csomó olyan adat, benchmark kerül be a folyamatba, ami Magyarországon egy tender alapján nem állna rendelkezésre.

A podcast megjelenését az Expense Reduction Analysts támogatta.

Podcast Támogatói tartalom Olvasson tovább a kategóriában

Podcast

László Pál
2022. november 29. 16:12 Podcast, Támogatói tartalom

A QR-kódos fizetés már jövőre a kártyás vásárlások alternatívája lehet itthon

Sok kisvállalkozás örülhet majd az azonnali fizetési rendszer kiterjesztésének, hiszen nem kell adott esetben napokat várnia, mint a kártyaalapú fizetéseknél, hanem pár másodpercen belül megkapja a termék vagy szolgáltatás ellenértékét.

Stubnya Bence
2022. november 26. 04:34 Podcast

Heroikus küzdelmeket vív egy-egy polgármester, de mi kell a hosszú távú sikerhez a leszakadó településeken?

Mi kell ahhoz, hogy egy kistelepülés gazdaságfejlesztési programja sikeres legyen? A G7 Podcast e heti adásában két konkrét eset alapján beszélgettünk erről.

László Pál
2022. november 21. 09:03 Podcast, Támogatói tartalom

Egyre bátrabbak a befektetők, az infláció elhozhatja a részvények reneszánszát Magyarországon

Diverzifikáció, diverzifikáció, diverzifikáció – ez a kulcsa egy jól felépített befektetési portfóliónak. A részvényeknek az utóbbi időben egyre nagyobb súlyuk van az ügyfelek befektetései között.

Fontos

Hajdu Miklós
2022. december 2. 12:11 Világ

Fagyhalálra ítélné Putyin az ukrán városlakókat, folyamatos tűz alatt tartják az oroszok a civilek energiaellátását

Fél évbe is beletelhet, mire sikerül helyreállítani az ukrán energetikai infrastruktúrát, ami folyamatos orosz támadás alatt áll.

Bucsky Péter Buzder Gábor
2022. december 2. 09:57 Pénz, Támogatói tartalom

Felével csökkenhet a ház vagy lakás rezsije energetikai felújítással

Kevesen döntenek az energetikai korszerűsítés mellett, pedig akár 60-80 százalékos energiamegtakarítást is el lehet érni vele.

Torontáli Zoltán
2022. december 2. 09:04 Világ

Németország sokkal több unión kívülről érkező bevándorlót szeretne

A munkaerőhiány egyre jobban visszaveti a gazdaságot, és az unión belüli bevándorlók-átköltözők nincsenek elegen a probléma enyhítésére.