Hírlevél feliratkozás
László Pál
2022. július 19. 13:37 Podcast, Támogatói tartalom

A fiatalok megszólítására és a banki munkahelyek vonzóvá tételére fókuszálnak a bankok Oscar-gáláján

Az idén szinte teljesen megújul a Mastercard – Év Bankja verseny, a szervezők a gazdaságban és a pénzügyi világban zajló, nagy horderejű változásokra és trendekre reagálva újragondolták a hét, eddig állandónak mondható kategória nagy részét. A magyar bankszektor már hagyományosnak mondható versenyét idén a 17. alkalommal rendezi meg a Mastercard Magyarország.

Nehéz célcsoportja a bankoknak a fiatal, 15-25 éves ügyfeleké, akik a hagyományos bankolással jellemzően már nem találkoznak, nem járnak fiókokba. A fiatalokat célzó, edukációs, pénzügyi tudatosságot fejlesztő kezdeményezések elismerésére hoztuk létre Az év fiataloknak szóló programja kategóriát – mondta Szalkai Réka, a Mastercard marketing igazgatója a G7 podcastban.

A beszélgetést ide kattintva, vagy bármely podcast lejátszóban lehet meghallgatni:

Sokat változtak az ügyféligények is az utóbbi két évben a bankokkal szemben, főleg a szolgáltatások digitalizációja terén, ezért hozták létre az Év digitális banki UX megoldása díjat, ami az egyes digitális banki megoldásoknál kapott ügyfélélményre és ügyféléletút minőségére fókuszál.

A hibrid munkavégzés térnyerése és az általános munkaerőhiány megfelelően képzett jelentkezőkből rávilágított a vonzó munkahelyi imidzs kialakításának fontosságára, ami egyszerre megtartóerővel bír a meglévő munkatársaknak, az új embereket pedig segít bevonzani a céghez. Erre a díjra az Employer Branding aktivitás kategóriában lehet pályázni programokkal, kampányokkal és kezdeményezésekkel.

Van még idő a pályázatok beadására, mert jelenleg a szakmai zsűri összeállítása zajlik. A leadási határidő november 15-e éjfél, a tapasztalatok szerint ekkor érkezik be az anyagok többsége. Ezt egy két körös zsűrizés követi, az első körben pontozzák, majd a shortlistes pályázatokat szóban is megvitatják a zsűritagok. A díjátadó gála – az Oscar-díjhoz hasonlóan – 2023 februárjában várható.

A podcast elkészítését a Mastercard Magyarország támogatta.

Podcast Támogatói tartalom Olvasson tovább a kategóriában

Podcast

László Pál
2022. augusztus 2. 15:22 Podcast, Támogatói tartalom

Ha így folytatódik a forint leértékelődése, az ingatlanpiacnak át kell majd térnie az euró alapú elszámolásra

Az ingatlanbefektetések jövőjére leginkább az energiaárak alakulása nyomja rá a bélyegét.

Hobot Péter
2022. július 26. 09:06 Podcast, Támogatói tartalom

Most lesz igazán feszítő az ukrán menekültek foglalkoztatási helyzete

A BCG és Magyar Máltai Szeretetszolgálat közösen dolgozik azon, hogy megkönnyítse és biztonságossá tegye az ukrán menekültek munkakeresését.

László Pál
2022. július 16. 10:04 Podcast, Támogatói tartalom

Van még visszaút a pokolból az emberiségnek, de nagyon körülményes, egyedi és nem automatikus

A globális minimumadó sem lenne elég ahhoz, hogy elkerüljük a környezeti-társadalmi összeomlást Bánfi Tamás, a Budapesti Corvinus Egyetem Pénzügy Tanszékének professor emeritusa, egyetemi tanár szerint.

Fontos

Avatar
2022. augusztus 15. 09:53 Tech

Ukrajnában építene gyártóüzemet a Bayraktar, sorban állnak az országok a harci drónjukért

Három évre lekötöttek a kapacitások, miközben Törökország folyamatos hintapolitikával egyszerre próbál kedvezni az ukránoknak és az oroszoknak.

Hajdu Miklós
2022. augusztus 14. 18:42 Közélet

Csak tűzoltás, de segíti a magasabb rezsi kifizetését, ha újra munkába állnak nyugdíjas tanárok

Régi szakmai követelésnek tett eleget a kormány, amikor július végén átmenetileg lehetővé tette a pedagógusok nyugdíj melletti foglalkoztatását.

Avatar
2022. augusztus 14. 04:34 Világ

Hivatalosan is előbújt Putyin árnyékhadserege, már plakátokon toboroznak Oroszországban

Egyre fájóbbak az orosz veszteségek Ukrajnában, a rejtélyes Wagner-csoport is kénytelen a hagyományos toborzóeszközökhöz nyúlni.