Hírlevél feliratkozás
László Pál
2022. június 14. 09:03 Podcast, Támogatói tartalom

Az egymillió magyart elérő alkalmazás, amely egyszerre szolgálja ki a 75 éves nyugdíjast és a 25 éves informatikust

Nem sürgette az OTP Bank a felhasználóit, majdnem egy éve volt mintegy egymillió embernek, hogy átregisztráljon a bank új mobilalkalmazására, az OTP MobilBankra, a korábbi SmartBankról. A fokozatos átállás sikeres volt, a korábbi ügyfelek 90 százaléka letöltötte az új alkalmazást, 80 százalékuk használni is elkezdte azt.

Több mint százan dolgoztak a magyar piacon a legnagyobb felhasználói bázissal rendelkező banki applikáció mindenre kiterjedő megújításán – a nagy elérés miatt a fejlesztés során a fő szempont mindig a könnyű használhatóság volt.

Kökény-Majer Anita, az OTP Bank lakossági internet- és mobilbanki csatornáinak szolgáltatásfejlesztésért felelős vezetője volt a G7 podcast vendége.

Az adást ide kattintva vagy bármely podcast lejátszóban meg lehet hallgatni:

A piaci változások és az ügyfelek megváltozott igényei miatt volt szükség a 2011-ben bevezetett, és immár életciklusa vége felé közeledő SmartBank kivezetésére és az új OTP MobilBank létrehozására, ami nemcsak többet tud az elődjénél, de a technológiai hátterét is új alapokra helyezték.

Nemcsak a kényelmes napi bankolást, de a tudatosabb pénzhasználatot is támogatja az új app, ehhez illeszkedően az alkalmazás legnagyobb újdonsága a kiadásfigyelő funkció. Ez automatikusan rendszerezi a költéseinket különféle költési kategóriákba, mint a bevásárlás, utazás, ruházat, vendéglátás, szórakozás, egészség. Így láthatjuk, mire mennyit költöttünk a hónapban, sőt, hamarosan lehetőség lesz kategóriánként saját limit beállítására és értesítés kérésére is, ha közeledünk hozzá. De folyamatosak a fejlesztések, nemsokára új funckiók is megjelennek majd az új mobilbankban.

Mivel az OTP ügyfelei több korosztályból kerülnek ki, a fiatal generációk igényei mellett figyelembe vették az idősebb korcsoportokba tartozó ügyfelek eltérő igényeit is, egy-egy új ötlet születésekor többféle ügyfélcsoporttal tesztelték a használhatóságot annak érdekében, hogy a 75 éves nyugdíjast és a 25 éves informatikust is ki tudják szolgálni. Így egyszerre cél a lehető legszélesebb szolgáltatási paletta a folyamatos innováció mellett.

Jelentős növekedés volt a járvány alatt a digitális csatornák használatában – és az új ügyfelek nem tűntek el, sokan közülük nemcsak átálltak a digitális csatornákra, de meg is maradtak mellettük. Nehéz váltani, de ha sikerült meglépni, és szeretjük, látjuk a hozzáadott értéket, mint például az új OTP MobilBank esetében, akkor már nem térünk vissza a régi megoldásokhoz – mondta Kökény-Majer Anita.

A podcast elkészítését az OTP Bank támogatta.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkKevésbé szórod el a pénzt, ha mobilon követed a költéseidetGazdaggá nem tesz a kiadásfigyelő alkalmazások használata, de egyre több kutatás erősíti meg, hogy segít a stabilabb gazdálkodásban, a hó végi pénzhiány elkerülésében.

Podcast Támogatói tartalom Olvasson tovább a kategóriában

Podcast

László Pál
2022. június 28. 11:02 Podcast, Támogatói tartalom

Olyan sok pénz van a világgazdaságban, amit már lehetetlen hatékonyan elkölteni

Amikor elárasztják a világot likviditással, nem lehet elvárni, hogy hatékonyan tudják elkölteni, nincs annyi értelmes projekt, amibe be lehetne azt rakni.

Hobot Péter
2022. június 25. 04:33 Élet, Podcast

Kerti partis lagzik, Harry Potter tematikájú lakodalmak – egyáltalán nem úgy házasodunk már, mint húsz éve

A G7 eheti podcastja a magyar esküvői kultúra átalakulásáról szól, és arról hogy ezek hogyan érintik az esküvői szolgáltatókat

Bucsky Péter
2022. június 18. 04:34 Podcast

Elképesztően ritka, hogy valaki csak egy innovatív ötletből meggazdagodva került a globális elitbe

Pogátsa Zoltán frissen megjelent könyve kapcsán a gazdagok reputációépítéséről és a globális elit hazai relevanciájáról is volt szó az e heti G7 Podcastban.

Fontos

Bucsky Péter
2022. június 29. 04:34 Világ

Nem az ukránokon múlik, de kilátástalan, hogy nyugat felé elszállítsák az összes gabonájukat

Hiába van elég vasúti kocsijuk, ha az uniós országokban hiányzik a kapacitás a sok millió tonnányi gabona fogadására, kezelésére és továbbítására.

Jandó Zoltán
2022. június 28. 15:07 Közélet, Vállalat

Újra jön Magyarországra az orosz gáz déli irányból

Egyelőre úgy tűnik, hogy alaptalanok voltak azok a félelmek, miszerint az oroszok ezen a vezetéken sem indítják újra a szállításokat a korábbi mennyiségben.

Török Zoltán
2022. június 28. 13:09 Pénz

Nem várható erősebb forint, és ez tovább fűti az inflációt

Sokkal rosszabbul teljesít idén a forint, mint a cseh korona és a lengyel złoty, az ezt okozó tényezőkben pedig egyelőre nem várható pozitív fordulat.