Hírlevél feliratkozás
László Pál
2020. december 20. 06:56 Podcast, Támogatói tartalom

A zöld fordulat most történik

Nagyon sok pénz került a zöld forradalomba. Igaz, a költségek is estek az elmúlt 10 évben, így ma már simán jó üzlet is zöldnek lenni.

 

A G7 podcast vendége Ifj. Chikán Attila az Alteo Nyrt. vezérigazgatója. A tőzsdén is kereskedett Alteo energiatermeléssel, kereskedelemmel és energetikai szolgáltatásokkal foglalkozik, 2019-ben 25,6 milliárd forint árbevételt ért el.

A vezérigazgató szerint az elmúlt másfél évtizedben a napelem árak lementek a harmadára, míg az erőművek teljesítménye a háromszorosára ugrott. Ma már ott tartunk, hogy élettartam költségben ma már olcsóbb ez a technológia, mint akár a fosszilis energiahordózókkal való energiatermelés.

Elképzelhetetlennek tartom, hogy egy vállalatvezető azt mondja, hogy neki nincs tennivalója a fenntarthatósággal – mondja Ifj. Chikán Attila, aki szerint az már más kérdés, hogy ebből mennyi az elhivatottság és mennyi az üzleti érdek, de lényeg a trend. Amihez az is kellett, hogy a cégek is rájöjjenek, hogy a világ a zöld fordulat felé indult el.

Kövesd a G7 Beszélgetéseket Spotify-on, iTunes-on, Overcaston vagy bármelyik podcast-appon.

Podcast Támogatói tartalom Olvasson tovább a kategóriában

Podcast

Stubnya Bence
2021. június 12. 07:11 Podcast

Nem kell messzire menni, ha a közkiadások minőségén javító országra keresünk példát

Szlovákia az elmúlt 10 évben pont abban javított sokat, ami miatt a magyar közkiadások minősége gyengébb. Fazekas Mihály a G7 Podcast e heti vendége.

László Pál
2021. június 8. 09:46 Podcast, Támogatói tartalom

Új ipari forradalmat élünk, hamarosan a mindennapjaink részévé válik az otthoni energiamenedzsment és az energiatárolás

Ipari forradalmat élünk át most is, amelynek izgalmas része a decentralizált termelés, mint a napelemek, az energiatárolás és a saját, e-autóba való üzemanyag kigazdálkodása az otthoni energiamenedzsment-rendszerben – mondta Novotny Dénes, az elektromos töltéssel, töltési rendszerekkel foglalkozó ALTE-GO Kft. ügyvezetője a G7 Podcastban.

Stubnya Bence
2021. június 5. 07:04 Podcast

A klímaváltozás és az öregedés hozhatja vissza az inflációt az előttünk álló években

Jön vissza az infláció. De féljünk tőle, vagy örüljünk neki? Pogátsa Zoltánnal és Móricz Dániellel beszéltük át az e heti G7 Podcastban.

Fontos

Fabók Bálint
2021. június 17. 06:23 Élet, Vállalat

Belefáradtak a multis és a gyári munkába, létrehoztak egy példamutató biogazdaságot

Hosszú évek munkájával hozták létre a permakultúrás tanyát a Vértes dombjai között, főleg szörpök készítéséből élnek meg.

Avatar
2021. június 16. 17:05 Világ

Megrengeti a világunkat, ha a koronavírus egy kínai laborból szabadult el?

Szakértő szerzőnk hat pontban foglalja össze, mit várhatunk a laborelmélet beigazolódásának következményeként.

Mészáros R. Tamás
2021. június 16. 05:55 Világ

A világ tart tőle, pedig a közgazdászok szerint a kínai innováció lassú

Bár a Huawei, a kínai űrprogram vagy a digitális jüan világszínvonalú technológiát sejtet, mélyebb elemzések szerint a kínai termelékenységnövekedés megtorpant - pont, amikor a legnagyobb szükség lenne rá.