Hírlevél feliratkozás
László Pál
2020. december 20. 06:56 Podcast, Támogatói tartalom

A zöld fordulat most történik

Nagyon sok pénz került a zöld forradalomba. Igaz, a költségek is estek az elmúlt 10 évben, így ma már simán jó üzlet is zöldnek lenni.

 

A G7 podcast vendége Ifj. Chikán Attila az Alteo Nyrt. vezérigazgatója. A tőzsdén is kereskedett Alteo energiatermeléssel, kereskedelemmel és energetikai szolgáltatásokkal foglalkozik, 2019-ben 25,6 milliárd forint árbevételt ért el.

A vezérigazgató szerint az elmúlt másfél évtizedben a napelem árak lementek a harmadára, míg az erőművek teljesítménye a háromszorosára ugrott. Ma már ott tartunk, hogy élettartam költségben ma már olcsóbb ez a technológia, mint akár a fosszilis energiahordózókkal való energiatermelés.

Elképzelhetetlennek tartom, hogy egy vállalatvezető azt mondja, hogy neki nincs tennivalója a fenntarthatósággal – mondja Ifj. Chikán Attila, aki szerint az már más kérdés, hogy ebből mennyi az elhivatottság és mennyi az üzleti érdek, de lényeg a trend. Amihez az is kellett, hogy a cégek is rájöjjenek, hogy a világ a zöld fordulat felé indult el.

Kövesd a G7 Beszélgetéseket Spotify-on, iTunes-on, Overcaston vagy bármelyik podcast-appon.

Podcast Támogatói tartalom Olvasson tovább a kategóriában

Podcast

Stubnya Bence
2021. január 16. 07:01 Podcast

Önként égetjük ki magunkat a munkahelyünkön

Az elmúlt évek egyik legnépszerűbb filozófusa, Byung-Chul Han szerint a munka megváltozása összefüggésben van a mentális betegségek terjedésével. K. Horváth Zsolt a G7 Podcast vendége.

G7.hu
2021. január 10. 18:01 Közélet, Podcast

A legmagasabbra jutott magyar multimenedzser, aki készül az elektromos autózásra

Kapitány Istvánnal, a Shell globális alelnökével beszélgettünk karrierről, a magyar hírek követéséről és az elektromos autózásról.

Stubnya Bence
2021. január 9. 06:12 Podcast

Van egy olyan törésvonal a magyar politikában, amiben jobban hasonlítunk az USA-hoz, mint Lengyelországhoz

Csehország, Lengyelország és Magyarország politikai törésvonalai sok szempontból nagyon hasonlóan alakultak a rendszerváltás óta, de a különbségek talán még érdekesebbek. Lindner Attila a G7 Podcast vendége.

Fontos

Hajdu Miklós
2021. január 18. 06:32 Közélet

A beoltások felpörgetését tényleg nem a magyar ellátórendszer kapacitásai nehezítik

Ha a számokat nézzük, az ellátórendszer korlátai nem látszanak, a szűk keresztmetszet egyelőre az, hogy nincs elég oltás, és sokan nem is akarják felvenni.

Avatar
2021. január 17. 16:25 Élet

Nemcsak anyagiakban, de boldogságérzetben is egyre jobban szétszakad a társadalom

A jövedelem természetesen befolyásolja a boldogságérzetet, de összességében inkább az számít, hogy milyen az ember társadalmi státusza, és ez is szétszakadóban van.

Kasnyik Márton
2021. január 17. 06:29 Világ

Öt dolog, amit a Trump-korszakból tanultam

Őrült Királyként, saját hazugságaiba gabalyodva fejezi be elnökségét, de már korábban is kemény tanulságokkal szolgált Donald Trump politikai pályafutása.