Hírlevél feliratkozás
Kasnyik Márton
2020. november 3. 09:55 Podcast, Támogatói tartalom

Ezt az amerikai választást úgy kell nézni, hogy ha szoros lesz, akkor reggelre sem lesz eredmény

Az lenne igazán meglepő, ha Trumpot újraválasztanák, de az elnöknek még mindig van reális esélye a győzelemre – mondta Pap Iván, a Diófa Alapkezelő üzletfejlesztési igazgatója a G7 podcast mai adásában. Ez a választás más lesz, mint amit az utóbbi évtizedekben megszokhattunk, mert ha szoros lesz az eredmény, akkor akár hetekig is eltarthat, mire győztest hirdetnek.

Mint Pap kifejti, most a csatatér államok két csoportjában zajlik a győzelemért: a középnyugati államokban (Michigan, Wisconsin és Pennsylvania), illetve délien (Florida, Arizona, Észak-Karolina, Georgia, Texas).

Ma éjjel a déli csoportot érdemes figyelni, a floridai eredmények magyar idő szerint éjjel három körül kezdenek majd érkezni. Ezek az államok mind a hibahatáron vannak a közvélemény-kutatások szerint, de Trumpnak mindet meg kell nyernie, ha győzni szeretne. Ha végső soron Trump győzne, az nagy eséllyel nem fog kiderülni ma éjjel, hiszen neki szinte biztosan szüksége lenne ehhez Pennsylvania államra, ott viszont ma este biztosan nem lesz végleges eredmény.

Pap szerint most különösen fontos, hogy ki lesz az amerikai elnök, mert az USA szerepét a világban újra kell definiálni.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkHogyan tovább, Amerika? Lábjegyzetek az amerikai elnökválasztáshozA hektikus 2020-as esztendő hátralévő részének befektetői szempontból legfontosabb eseménye a jövő hét elején megtartandó amerikai elnökválasztás lesz.

Nemrég volt egy másik podcastunk is a témában:

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkKét nagy politikai gépezet harca, ami a végletekig polarizálta a véleményeket: mi az amerikai választás tétje?Akár hetekig is eltarthat, mire kiderül a keddi amerikai elnökválasztás eredménye. Nem voltak jó évei az amerikai demokráciának, kérdés, hogy innen vissza lehet-e jönni. G7-podcast!

És megjelent több cikkünk is az amerikai politikai legújabb csavarjairól:

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkTúléli az őszt az amerikai demokrácia?Donald Trump teljesen nyíltan el szeretné csalni az amerikai elnökválasztást, de ennél sokkal mélyebb a probléma.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkBiden szinte már elnöknek érezheti magát, de pont így volt ezzel négy éve Clinton isHónapok óta stabil és nagy a demokrata előny, két hét múlva jön az elnökválasztás. Maradt még bizonytalanság?

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkTrump új főbírója mögött egy ultrakonzervatív mozgalom több évtizedes munkájának végső diadala vanElérte hosszú ideje forralt célját egy nyilvánosságot kerülő konzervatív érdekcsoport. De olyan eszközökkel, amelyek az egész intézményt bedönthetik.

Podcast Támogatói tartalom Olvasson tovább a kategóriában

Podcast

Stubnya Bence
2021. május 1. 07:44 Podcast

A felhasználók nyomasztása nem éri meg a cégeknek – akkor miért próbálkoznak vele mégis?

Valójában a cégeknek sem éri meg, ha különféle trükkökkel próbálnak minket döntésekbe manipulálni az online térben. Akkor miért teszik? A Frontira munkatársaival veséztük ezt ki az e heti G7 Podcastban.

László Pál
2021. április 27. 09:55 Podcast, Támogatói tartalom

Tízből csaknem kilenc magyar szorong a klímaváltozás miatt, ami már áttörést jelent

A magyarok 87 százaléka klímaszorongó, és aggódik a környezetpusztítás miatt – derült ki az Alteo megbízásából készített kutatásból, amelyben a magyar lakosság környezetvédelemhez kapcsolódó ismereteit és magatartását vizsgálták. Áttörésnek tekinthető ez a szám, hiszen tíz éve még szinte földönkívülinek nézték azt, aki emiatt aggódott - mondta ifj. Chikán Attila, az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. vezérigazgatója a G7 podcastban.

Stubnya Bence
2021. április 24. 06:43 Podcast

Egyre több a barát, és kevesebb a családtag azok között, akikben a leginkább megbízunk

Komoly változások voltak a magyarok bizalmas kapcsolataiban 15 év alatt, a kérdést kutató Albert Fruzsinával és Dávid Beátával beszélgettünk az e heti G7 Podcastban.

Fontos

Avatar
2021. május 6. 16:27 Közélet

A módosított magyar költségvetés tele van átláthatatlan és trükkös számítással

A kormány a saját prognózisától is eltér az előirányzatokban, és még regionális összehasonlításban is gyenge a teljesítménye.

Torontáli Zoltán
2021. május 6. 06:03 Adat

Vihar előtti csend: a jósolt áremelés még nem érkezett meg az élelmiszerboltokba

Szokásos havi bevásárlásunknál ugyan mértünk némi drágulást, de ez még biztosan nem az, ami a következő hónapokban várhat ránk.

Hajdu Miklós
2021. május 5. 16:17 Adat

Egyelőre nem látszik, hogy a korlátozások enyhítése visszaütne a visegrádi országokban

Lassan egy hónapja kezdtek lazítani a visegrádi régió országai, de a statisztikák szerint a járvány még mindig visszaszorulóban van.