Hírlevél feliratkozás
Kasnyik Márton
2020. november 3. 09:55 Podcast, Támogatói tartalom

Ezt az amerikai választást úgy kell nézni, hogy ha szoros lesz, akkor reggelre sem lesz eredmény

Az lenne igazán meglepő, ha Trumpot újraválasztanák, de az elnöknek még mindig van reális esélye a győzelemre – mondta Pap Iván, a Diófa Alapkezelő üzletfejlesztési igazgatója a G7 podcast mai adásában. Ez a választás más lesz, mint amit az utóbbi évtizedekben megszokhattunk, mert ha szoros lesz az eredmény, akkor akár hetekig is eltarthat, mire győztest hirdetnek.

Mint Pap kifejti, most a csatatér államok két csoportjában zajlik a győzelemért: a középnyugati államokban (Michigan, Wisconsin és Pennsylvania), illetve délien (Florida, Arizona, Észak-Karolina, Georgia, Texas).

Ma éjjel a déli csoportot érdemes figyelni, a floridai eredmények magyar idő szerint éjjel három körül kezdenek majd érkezni. Ezek az államok mind a hibahatáron vannak a közvélemény-kutatások szerint, de Trumpnak mindet meg kell nyernie, ha győzni szeretne. Ha végső soron Trump győzne, az nagy eséllyel nem fog kiderülni ma éjjel, hiszen neki szinte biztosan szüksége lenne ehhez Pennsylvania államra, ott viszont ma este biztosan nem lesz végleges eredmény.

Pap szerint most különösen fontos, hogy ki lesz az amerikai elnök, mert az USA szerepét a világban újra kell definiálni.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkHogyan tovább, Amerika? Lábjegyzetek az amerikai elnökválasztáshozA hektikus 2020-as esztendő hátralévő részének befektetői szempontból legfontosabb eseménye a jövő hét elején megtartandó amerikai elnökválasztás lesz.

Nemrég volt egy másik podcastunk is a témában:

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkKét nagy politikai gépezet harca, ami a végletekig polarizálta a véleményeket: mi az amerikai választás tétje?Akár hetekig is eltarthat, mire kiderül a keddi amerikai elnökválasztás eredménye. Nem voltak jó évei az amerikai demokráciának, kérdés, hogy innen vissza lehet-e jönni. G7-podcast!

És megjelent több cikkünk is az amerikai politikai legújabb csavarjairól:

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkTúléli az őszt az amerikai demokrácia?Donald Trump teljesen nyíltan el szeretné csalni az amerikai elnökválasztást, de ennél sokkal mélyebb a probléma.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkBiden szinte már elnöknek érezheti magát, de pont így volt ezzel négy éve Clinton isHónapok óta stabil és nagy a demokrata előny, két hét múlva jön az elnökválasztás. Maradt még bizonytalanság?

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkTrump új főbírója mögött egy ultrakonzervatív mozgalom több évtizedes munkájának végső diadala vanElérte hosszú ideje forralt célját egy nyilvánosságot kerülő konzervatív érdekcsoport. De olyan eszközökkel, amelyek az egész intézményt bedönthetik.

Podcast Támogatói tartalom Olvasson tovább a kategóriában

Podcast

László Pál
2020. november 23. 10:06 Podcast, Támogatói tartalom

Az állami támogatások késleltethetik a szembesülést a pandémia által okozott valós károkkal

[audio mp3="https://g7.p3k.hu/uploads/2020/11/SAP_Pinter_Erdelyi_Laszlo-Pali.mp3"][/audio]

Stubnya Bence
2020. november 21. 07:11 Podcast

Lakáshitelbe tolják az embereket, pedig ez sokaknak nem jelent megoldást

A pénzügyi rendszer pedig egészen más lehetőségeket nyújt az EU keleti és nyugati tagállamaiban, ami a lakhatáspiaci lehetőségeket is szűkíti nálunk. Az e heti G7 Podcast vendége Pósfai Zsuzsanna.

Stubnya Bence
2020. november 14. 07:48 Podcast

Trump szavazóit nem a korrupció zavarja, hanem az, hogy az elit csak magával van elfoglalva

Bidennek pedig van egy joviális nagypapás kiállása, amivel jó kompromisszumokra képes, nagy reformokat viszont ne várjunk tőle. A G7 Podcast vendége Sebők Miklós.

Fontos

Mészáros R. Tamás
2020. november 23. 17:19 Világ

A kínai dominancia megalapozójának harangozták be, mégis gyengére sikerült a világ legnagyobb gazdasági paktuma

A világ lakosságának és GDP-jének 30 százalékára terjed ki az új ázsiai gazdasági övezet. Egyesek szerint ez megágyaz a kínai dominanciának, mások szerint semmin nem változtat.

Bucsky Péter
2020. november 23. 06:31 Közélet

A számokat nézve Parragh László adócsökkentése vélhetően egy blöff

Ha az iparűzési adó elengedése bedönti az önkormányzati megrendeléseket és szolgáltatásokat, akkor recessziós lavinát indíthat el.

Avatar
2020. november 22. 16:10 Adat

Minél jobban él valaki, annál jobban hisz abban, hogy ezt magának köszönheti

A vagyoni helyzet, és annak hirtelen megváltozása érdekes összefüggésben van a jövedelmekkel kapcsolatos igazságérzet megváltozásával.

Ne hagyd ki