Hírlevél feliratkozás
G7.hu
2020. június 16. 17:07 Podcast

Ezután: Lélektanilag sokat számíthat, ha a nyáron elindulhat a belföldi turizmus és a fesztiválok

Ha szeptembertől újraindulhatnánk, az még élhető forgatókönyv lenne – mondta Duca Andrea, a HD Group kommunikációs ügynökség ügyvezető igazgatója és a Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetségének (MaResz) rendezvényi tagozatának vezetője az Ezután adásában. A Dumaszínház és a G7 közös podcastját a fenti lejátszás gombra kattintva lehet meghallgatni, vagy a G7 Beszélgetések podcast csatornára feliratkozva bármelyik podcast app-ban.

Az ügynökségvezető szerint a rendezvénypiac nem halt meg teljesen a járvány alatt sem: ajánlatkérések vannak, és aggódnak, hogy ősszel nem lesz helyszín, mert mindenki be akarja majd sűríteni a most elmaradó rendezvényeket. Ugyanakkor a működést nemcsak a bevétel átmeneti teljes kiesése nehezíti, hanem az üzleti környezet teljes bizonytalansága is, ami miatt folyamatosan újra kell tervezni.

Duca szerint Magyarországon a járvány alatti viselkedési irányelvek ugyan informálisak, de a rendezvények szabályozása szigorú, legyen szó az élelmiszer-biztonságról vagy a szervezésre vonatkozó előírásokról, tehát hogy biztosítva legyen az orvosi ügyelet vagy a menekítési útvonalak. Ez a szabályozás várhatóan csak erősödni fog. A szakember úgy látja, hogy lélektanilag sokat számíthat, ha a nyáron sikeresen elindul a belföldi turizmus, majd nyár végén a fesztiválok is.

Az Ezután a G7 és a Dumaszínház közös podcastja arról, hogy mi lesz, és mit csináljunk másként a koronavírus-járvány lezajlása után. Litkai Gergely tíz nagyon eltérő terület képviselőjével beszélget a jövőről. Az adások a G7 szokásos csatornáján jelennek majd meg, erre érdemes feliratkozni akár Spotify-on, akár bármilyen podcast-alkalmazásban.

Az Ezután korábbi adásai:

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikk„Sírnak az ügyvezetők egymásnak” - teljesen lenullázott egy magyar iparágat a járványKét hete a legjobb évüket várták, egy hete sem tudták volna elképzelni, de azóta durvább az összeomlás a rendezvényesek piacán, mint a 2008-as válság idején.

Podcast Ezután Olvasson tovább a kategóriában

Podcast

Kasnyik Márton
2020. május 23. 07:28 Podcast

Darvas Zsolt a nagy európai maszatolás végéről

A koronavírus és a német alkotmánybíróság együtt talán már elég nagy sokk ahhoz, hogy kimozdítsa az eurózónát a semmittevésből. A Bruegel Intézet közgazdásza a G7 Podcastban.

G7.hu
2020. május 15. 18:25 Podcast

Ezután: Mikor állhatnak újra lábra a színházak?

Az élet és a színház olyan közel van egymáshoz, hogy a lezárások a színházi életet is teljesen felszámolták. Az Ezután podcast vendége Dömötör András színész-rendező.

G7.hu
2020. május 10. 13:06 Podcast

Ezután: Elfogytak az önvédelmi fegyverek a boltokból, erősödni fog az uzsora

Egyre többen attól tarthatnak, hogy elveszítik a megélhetésüket, és kénytelenek lesznek a törvényen kívül keresni a megoldást.

Fontos

Torontáli Zoltán
2020. július 4. 07:47 Élet, Világ

Rengeteg műanyag van a ruhádban, amit borzasztó nehéz újrahasznosítani

Míg a PET-palackok és a papír újrahasznosítása technológiailag már régóta megoldott művelet, a textileké még mindig nem az.

Bucsky Péter
2020. július 3. 17:26 Adat

A követhető állami reklámpénzek 84 százaléka NER-cégekhez kerül

Minden harmadik reklámforintot az állam tolja bele a magyar médiába. A Miniszterelnökség közel 14 milliárdot költött a járvánnyal kapcsolatos kommunikációra.

Bucsky Péter
2020. július 2. 06:49 Közélet

Elképesztően drága veszteséggyár lesz, a kormány mégis megépítteti

Külföldi példák alapján nem sok üzleti potenciál lesz a 65 milliárdos hajdúnánási motorversenypályában. A finnek egy hasonló létesítményt nem egész 9 milliárdból hoztak ki.