Hírlevél feliratkozás
G7.hu
2020. június 16. 17:07 Podcast

Ezután: Lélektanilag sokat számíthat, ha a nyáron elindulhat a belföldi turizmus és a fesztiválok

Ha szeptembertől újraindulhatnánk, az még élhető forgatókönyv lenne – mondta Duca Andrea, a HD Group kommunikációs ügynökség ügyvezető igazgatója és a Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetségének (MaResz) rendezvényi tagozatának vezetője az Ezután adásában. A Dumaszínház és a G7 közös podcastját a fenti lejátszás gombra kattintva lehet meghallgatni, vagy a G7 Beszélgetések podcast csatornára feliratkozva bármelyik podcast app-ban.

Az ügynökségvezető szerint a rendezvénypiac nem halt meg teljesen a járvány alatt sem: ajánlatkérések vannak, és aggódnak, hogy ősszel nem lesz helyszín, mert mindenki be akarja majd sűríteni a most elmaradó rendezvényeket. Ugyanakkor a működést nemcsak a bevétel átmeneti teljes kiesése nehezíti, hanem az üzleti környezet teljes bizonytalansága is, ami miatt folyamatosan újra kell tervezni.

Duca szerint Magyarországon a járvány alatti viselkedési irányelvek ugyan informálisak, de a rendezvények szabályozása szigorú, legyen szó az élelmiszer-biztonságról vagy a szervezésre vonatkozó előírásokról, tehát hogy biztosítva legyen az orvosi ügyelet vagy a menekítési útvonalak. Ez a szabályozás várhatóan csak erősödni fog. A szakember úgy látja, hogy lélektanilag sokat számíthat, ha a nyáron sikeresen elindul a belföldi turizmus, majd nyár végén a fesztiválok is.

Az Ezután a G7 és a Dumaszínház közös podcastja arról, hogy mi lesz, és mit csináljunk másként a koronavírus-járvány lezajlása után. Litkai Gergely tíz nagyon eltérő terület képviselőjével beszélget a jövőről. Az adások a G7 szokásos csatornáján jelennek majd meg, erre érdemes feliratkozni akár Spotify-on, akár bármilyen podcast-alkalmazásban.

Az Ezután korábbi adásai:

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikk„Sírnak az ügyvezetők egymásnak” - teljesen lenullázott egy magyar iparágat a járványKét hete a legjobb évüket várták, egy hete sem tudták volna elképzelni, de azóta durvább az összeomlás a rendezvényesek piacán, mint a 2008-as válság idején.

Podcast Ezután Olvasson tovább a kategóriában

Podcast

Stubnya Bence
2021. január 16. 07:01 Podcast

Önként égetjük ki magunkat a munkahelyünkön

Az elmúlt évek egyik legnépszerűbb filozófusa, Byung-Chul Han szerint a munka megváltozása összefüggésben van a mentális betegségek terjedésével. K. Horváth Zsolt a G7 Podcast vendége.

G7.hu
2021. január 10. 18:01 Közélet, Podcast

A legmagasabbra jutott magyar multimenedzser, aki készül az elektromos autózásra

Kapitány Istvánnal, a Shell globális alelnökével beszélgettünk karrierről, a magyar hírek követéséről és az elektromos autózásról.

Stubnya Bence
2021. január 9. 06:12 Podcast

Van egy olyan törésvonal a magyar politikában, amiben jobban hasonlítunk az USA-hoz, mint Lengyelországhoz

Csehország, Lengyelország és Magyarország politikai törésvonalai sok szempontból nagyon hasonlóan alakultak a rendszerváltás óta, de a különbségek talán még érdekesebbek. Lindner Attila a G7 Podcast vendége.

Fontos

Stubnya Bence
2021. január 20. 06:54 Vállalat

Már a februári minimálbér-emelést is veszélyezteti a tárgyalási patthelyzet

Közel van egymáshoz a munkaadói és a munkavállalói szervezetek ajánlata, mégsem tudtak eddig megegyezni az emelés mértékéről.

Fabók Bálint
2021. január 19. 06:56 Közélet

Milliárdos cégek tömeges összeomlása mutatja, hogyan lophattak szét egy állami programot

Rendszerszintű visszaélések ritkán válnak annyira egyértelművé, mint a kulturális tao-támogatások esetén. Hogyan uraltak le visszás cégek egy egész szektort?

Hajdu Miklós
2021. január 18. 06:32 Közélet

A beoltások felpörgetését tényleg nem a magyar ellátórendszer kapacitásai nehezítik

Ha a számokat nézzük, az ellátórendszer korlátai nem látszanak, a szűk keresztmetszet egyelőre az, hogy nincs elég oltás, és sokan nem is akarják felvenni.