Hírlevél feliratkozás
G7.hu
2020. június 16. 17:07 Podcast

Ezután: Lélektanilag sokat számíthat, ha a nyáron elindulhat a belföldi turizmus és a fesztiválok

Ha szeptembertől újraindulhatnánk, az még élhető forgatókönyv lenne – mondta Duca Andrea, a HD Group kommunikációs ügynökség ügyvezető igazgatója és a Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetségének (MaResz) rendezvényi tagozatának vezetője az Ezután adásában. A Dumaszínház és a G7 közös podcastját a fenti lejátszás gombra kattintva lehet meghallgatni, vagy a G7 Beszélgetések podcast csatornára feliratkozva bármelyik podcast app-ban.

Az ügynökségvezető szerint a rendezvénypiac nem halt meg teljesen a járvány alatt sem: ajánlatkérések vannak, és aggódnak, hogy ősszel nem lesz helyszín, mert mindenki be akarja majd sűríteni a most elmaradó rendezvényeket. Ugyanakkor a működést nemcsak a bevétel átmeneti teljes kiesése nehezíti, hanem az üzleti környezet teljes bizonytalansága is, ami miatt folyamatosan újra kell tervezni.

Duca szerint Magyarországon a járvány alatti viselkedési irányelvek ugyan informálisak, de a rendezvények szabályozása szigorú, legyen szó az élelmiszer-biztonságról vagy a szervezésre vonatkozó előírásokról, tehát hogy biztosítva legyen az orvosi ügyelet vagy a menekítési útvonalak. Ez a szabályozás várhatóan csak erősödni fog. A szakember úgy látja, hogy lélektanilag sokat számíthat, ha a nyáron sikeresen elindul a belföldi turizmus, majd nyár végén a fesztiválok is.

Az Ezután a G7 és a Dumaszínház közös podcastja arról, hogy mi lesz, és mit csináljunk másként a koronavírus-járvány lezajlása után. Litkai Gergely tíz nagyon eltérő terület képviselőjével beszélget a jövőről. Az adások a G7 szokásos csatornáján jelennek majd meg, erre érdemes feliratkozni akár Spotify-on, akár bármilyen podcast-alkalmazásban.

Az Ezután korábbi adásai:

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikk„Sírnak az ügyvezetők egymásnak” - teljesen lenullázott egy magyar iparágat a járványKét hete a legjobb évüket várták, egy hete sem tudták volna elképzelni, de azóta durvább az összeomlás a rendezvényesek piacán, mint a 2008-as válság idején.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Podcast Ezután Olvasson tovább a kategóriában

Podcast

Bucsky Péter
2024. március 26. 13:11 Pénz, Podcast

A folyószámlán parkoltatott pénz aktív kezelésével több kolléga bérét kereshetik meg a kkv-k

A magyar vállalatok tízezer milliárd forintot tartanak érdemi kamat nélkül folyószámláikon, pedig tisztes hozamot kínáló, mégis likvid befektetések is elérhetők.

Bucsky Péter
2024. február 10. 04:38 Podcast

Egy évszázaddal később is kimutathatók az oktatáspolitikai döntések hatásai

A Klebelsberg-korszak általános iskolái jobban ellenálltak a falusi iskolák bezárásának. A népességfogyás miatt ma a kisvárosi gimnáziumok kerültek veszélybe.

László Pál
2024. február 6. 15:35 Podcast, Támogatói tartalom

Űrhajós nem, influencer annál inkább lenne a legtöbb általános iskolás

Az alfa generációs magyar gyerekek 55 százaléka már pénzt is keresett, kétharmaduk a technológia segítségével, felük közösségi média platformokon, míg negyedük online streamelésen keresztül jutott bevételhez.

Fontos

Bukovszki András
2024. április 22. 04:37 Pénz

Kifulladni látszik a magyar államadósság-ráta csökkenése

Nemcsak rövid, hanem középtávon is magasan ragadhat az adósságráta, ami a gazdasági felzárkózási folyamatunkat is megnehezítheti.

Hajdu Miklós
2024. április 21. 04:36 Élet

Kivételes szerencsével léphettek be a 90-es évek közepe után született fiatalok a munkaerőpiacra

A gazdasági fellendülés időszakában pályára lépő fiatalok viszonylag könnyen találtak munkát jó fizetés mellett, kérdés, hogy ez miként hat a motivációjukra.

Gergely Péter
2024. április 20. 04:31 Pénz

Az új otthonfelújítási program átrendezheti a lakáshitelek piacát

A támogatás révén több tízmilliárd forint felújítási hitel jut majd a piacra, amelyhez várhatóan jelentős mennyiségű piaci feltételű kölcsön is társul majd.