Hírlevél feliratkozás
G7.hu
2020. május 15. 18:25 Podcast

Ezután: Mikor állhatnak újra lábra a színházak?

Az élet és a színház közelségét mutatja, hogy a lezárásokkal a színház is felszámolódott – mondta Dömötör András a Dumaszínház és a G7 podcastja, az Ezután adásában. Ezt a fenti lejátszás gombra kattintva lehet meghallgatni, vagy a G7 Beszélgetések podcast csatornára feliratkozva bármelyik podcast app-ban.

Dömötör András színész-rendező Máté Gábor osztályában végzett (Gál Kristóf, az operatív törzs szóvivőjének osztálytársaként). Rendezett Németországban, Ausztriában, Svájcban és számos alkalommal a Katona József színházban, idén állította színpadra Camus Pestisét.

Békeidőben még soha nem volt olyan, és Budapest világháborús ostroma idején is csak egy rövid ideig, hogy a fővárosban és az egész országban előadásszünet lett volna. Dömötör szerint technológiai megoldások pedig egyelőre nem alkalmasak arra, hogy visszaadják az igazi színházélményt.

Rengeteg produkció csúszik, és kérdés, hogy az átkerüljön-e majd másik évadba, ha egyáltalán lesz következő évad. Dömötör szerint a legtöbben őszre várnak az újraindulásig, de amíg nincs védőoltás, addig nem lehet arra számítani, hogy minden a régiben mehetne tovább. Az egy megtisztító élmény lesz, amikor majd újra együtt ül ezer ember egy teremben.

(Az Ezután a G7 és a Dumaszínház közös podcastja arról, hogy mi lesz, és mit csináljunk másként a koronavírus-járvány lezajlása után. Litkai Gergely tíz nagyon eltérő terület képviselőjével beszélget a jövőről. Az adások a G7 szokásos csatornáján jelennek majd meg, erre érdemes feliratkozni akár Spotify-on, akár bármilyen podcast-alkalmazásban.)

Az Ezután korábbi adásai:

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Podcast Ezután színház Olvasson tovább a kategóriában

Podcast

Bucsky Péter
2024. március 26. 13:11 Pénz, Podcast

A folyószámlán parkoltatott pénz aktív kezelésével több kolléga bérét kereshetik meg a kkv-k

A magyar vállalatok tízezer milliárd forintot tartanak érdemi kamat nélkül folyószámláikon, pedig tisztes hozamot kínáló, mégis likvid befektetések is elérhetők.

Bucsky Péter
2024. február 10. 04:38 Podcast

Egy évszázaddal később is kimutathatók az oktatáspolitikai döntések hatásai

A Klebelsberg-korszak általános iskolái jobban ellenálltak a falusi iskolák bezárásának. A népességfogyás miatt ma a kisvárosi gimnáziumok kerültek veszélybe.

László Pál
2024. február 6. 15:35 Podcast, Támogatói tartalom

Űrhajós nem, influencer annál inkább lenne a legtöbb általános iskolás

Az alfa generációs magyar gyerekek 55 százaléka már pénzt is keresett, kétharmaduk a technológia segítségével, felük közösségi média platformokon, míg negyedük online streamelésen keresztül jutott bevételhez.

Fontos

Ha tíz olcsó zsemle helyett nyolc drágábbat veszünk, akkor gazdasági fordulat van, csak még nem látszik

Gyenge kereskedelmi adatokkal indult az év, amely mögött szakértő szerzőink szerint három fontos tényező állhat, és a számokban talán csak az év második felében látszik majd a kilábalás.

Torontáli Zoltán
2024. április 13. 04:34 Élet, Világ

Melyik paradicsom környezetbarátabb, a kiskertből szedett vagy a boltban vett?

Egy amerikai kutatás arra hívja fel a figyelmet, hogy a kérdésre nem is olyan egyértelmű a válasz.

Bucsky Péter
2024. április 12. 04:34 Adat, Közélet

Nem látszik, hogy ellenzéki vezetés alatt dübörögne a budapesti kerékpáros fejlesztés

A biciklizés aránya már nem nő a fővárosban, és a budapesti infrastruktúra sok összehasonlításban le van maradva, még régiós szinten is.