Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2018. október 25. 14:54 Piac

Egy vagyont kér kölcsön a Netflix, hogy legyen mit nézned

Múlt héten meglepte az elemzőket a Netflix azzal, hogy 7 millió új előfizetőt sikerült gyűjtenie a legutóbbi negyedévben, így számuk már elérte a 137 milliót. Az interneten keresztüli tartalomszolgáltatás amerikai nagyágyúja igyekszik gyorsan kihasználni az ezáltal teremtett kedvező befektetői hangulatot, és 2 milliárd dollár (közel 570 milliárd forint) értékben készül kötvényeket kibocsátani.

Az amerikai vállalat ugyan alapvetően nyereséges, de a folyamatos terjeszkedés és az új előfizetőket vonzó saját tartalmak előállítása rendkívül pénzigényes, idén 3 milliárd dolláros mínuszra számít a menedzsment a pénzáramlási (cash-flow) soron.

A magyarországi streaminget 2016 elején elkezdő társaságnak ezért kell újra és újra forrást bevonnia. A Bloomberg a napokban arról írt, hogy a következő körben 2 milliárd dollárt akar szerezni a Netflix az Egyesült Államokban és Európában. Adósságállománya ezzel meg fogja haladni a 10 milliárd dollárt.

A cég kötvényei ugyan hivatalosan befektetésre nem ajánlott, azaz bóvli besorolásúak, de mivel a piac nem számít a csődjére, ezért szívesen adnak neki kölcsön. Áprilisban még 6 százalék alatt jutott forráshoz, most a hírügynökség szerint a dollárkötvényekre 6,375 százalék, az eurósokra 4,625 százalék körüli kamatot kell majd fizetnie.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA Netflix zabálja a legtöbb adatforgalmat a világonAz USA-ban a csúcsidőben 40 százalékig emelkedik a Netflix részesedése az adatforgalomból.

Piac előfizetők kötvénykibocsátás netflix streaming Olvasson tovább a kategóriában

Piac

Váczi István
2018. november 20. 15:23 Piac

Fény derült az aranykereskedelem egyik legrégebbi titkára

Mostanáig nem lehetett tudni, mennyi arany cserél gazdát az első számúnak tartott kereskedelmi központban, Londonban. Az eredmény kevesebb a korábbi szakértői becslésnél.

Wiedemann Tamás
2018. november 19. 15:48 Pénz, Piac

Újabb legendás, milliárdokat kereső autóipari vezér bukott meg, miután megdézsmálta a cég pénzét

Őrizetbe vették Carlos Ghosnt, a Renault-Nissan-Mitsubishi csoport vezérét, aki évi közel 5 milliárd forintnak megfelelő összeget keresett, mégis milliárdokat titkolt el.

Wiedemann Tamás
2018. november 19. 12:20 Pénz, Piac

Utoljára nyomtatják ki a katalógust, amin egy generáció nőtt fel Magyarországon

Magyarországon egy generáció nőtt fel az Otto-magazinokkal. Kelet-Európában az álmodozás szimbóluma volt, de az ágyat is ki lehetett támasztani vele.

Fontos

Bucsky Péter
2018. november 18. 21:45 Élet

Annyira pokoli lett egy egyszerű gázkazán-csere, hogy az emberek inkább áttérnek fafűtésre

Azért szigorította az EU a kazáncsere-szabályokat, hogy csökkenjen a környezetszennyezés. Magyarországon ebből olyan drágulás és bürokrácia-túltengés lett, hogy az emberek inkább a fa- vagy villanyfűtést választják.

Torontáli Zoltán
2018. november 18. 13:36 Élet, Világ

Az almák Ferrarija finom, piros, drága, és hihetetlenül erős marketing van mögötte

Átalakítja a gyümölcstermesztés mögötti üzleti modellt a Pink Lady és a nyomában meginduló klub almák serege, de ennek megvannak a veszélyei is. Magyarország kimarad az új almahullámból.

Rigó Anita
2018. november 18. 07:29 Élet

Az általánost végzettek és a tizenévesek körében beindult a baby-boom Magyarországon

Harminc fölött és húsz alatt vállalnak több gyermeket a magyar nők. Több a gyereknélküli vagy a sokgyerekes család, kevesebb a kétgyerekes család.