Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2018. október 25. 14:54 Piac

Egy vagyont kér kölcsön a Netflix, hogy legyen mit nézned

Múlt héten meglepte az elemzőket a Netflix azzal, hogy 7 millió új előfizetőt sikerült gyűjtenie a legutóbbi negyedévben, így számuk már elérte a 137 milliót. Az interneten keresztüli tartalomszolgáltatás amerikai nagyágyúja igyekszik gyorsan kihasználni az ezáltal teremtett kedvező befektetői hangulatot, és 2 milliárd dollár (közel 570 milliárd forint) értékben készül kötvényeket kibocsátani.

Az amerikai vállalat ugyan alapvetően nyereséges, de a folyamatos terjeszkedés és az új előfizetőket vonzó saját tartalmak előállítása rendkívül pénzigényes, idén 3 milliárd dolláros mínuszra számít a menedzsment a pénzáramlási (cash-flow) soron.

A magyarországi streaminget 2016 elején elkezdő társaságnak ezért kell újra és újra forrást bevonnia. A Bloomberg a napokban arról írt, hogy a következő körben 2 milliárd dollárt akar szerezni a Netflix az Egyesült Államokban és Európában. Adósságállománya ezzel meg fogja haladni a 10 milliárd dollárt.

A cég kötvényei ugyan hivatalosan befektetésre nem ajánlott, azaz bóvli besorolásúak, de mivel a piac nem számít a csődjére, ezért szívesen adnak neki kölcsön. Áprilisban még 6 százalék alatt jutott forráshoz, most a hírügynökség szerint a dollárkötvényekre 6,375 százalék, az eurósokra 4,625 százalék körüli kamatot kell majd fizetnie.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA Netflix zabálja a legtöbb adatforgalmat a világonAz USA-ban a csúcsidőben 40 százalékig emelkedik a Netflix részesedése az adatforgalomból.

Piac előfizetők kötvénykibocsátás netflix streaming Olvasson tovább a kategóriában

Piac

Bucsky Péter
2019. január 16. 06:47 Piac, Vállalat

Egy magyar cég, amelyre német brókerek is rá merik bízni a titkaikat

A Tresorit Magyarországról indulva szeretne piacvezető lenni a világon a felhőalapú titkosításban. Most bemutatjuk a történetüket.

Váczi István
2019. január 8. 16:07 Élet, Piac

Hiányzik a legpontosabb légitársaságok listájáról a Wizz Air és a Ryanair

Nem szerepeltek jól azok a légitársaságok az OAG tavalyi pontossági listáján, amelyekkel a legtöbb magyar repül. Egészen pontosan hiányoznak róla.

Kasnyik Márton
2019. január 7. 18:10 Piac

Minimálbéresek nélkül 45 százalékkal magasabb lenne az átlagbér

A cégeknél a nem a lehető legkevesebbet kereső 1,02 millió alkalmazott bruttó átlagbére 493 ezer forint volt pár hónapja számításaink szerint.

Fontos

Torontáli Zoltán
2019. január 18. 15:49 Közélet

A minisztériumban pontosan látják, hogyan dolgoztatják túl a magyar munkást

A munkaügyi hivatal jelentése tisztán leírja, mi megy az ipari cégeknél, és az eredmény teljes mértékben rímel a rabszolgatörvényre.

Váczi István
2019. január 18. 06:53 Közélet, Vállalat

Földbe döngölt egy céget a kormány, majd letette előtte a fegyvert

A korábbi piacáról hét éve jogellenesen kiszorított Edenred lesz az egyik nyertese annak, hogy megszűnt az Erzsébet-utalvány forgalmazása.

Kasnyik Márton
2019. január 16. 18:01 Világ

Miért bénították le a saját országukat a brit és az amerikai politikusok?

Senki ne lepődjön meg, hogy a fejlett országok lakóinak egy része olyan politikusokat támogat, akik a politikai intézményrendszer ledózerolásán dolgoznak.