Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2018. szeptember 25. 09:19 Piac

Nagy változás az Instagramnál, lelépnek az alapítók

Távoznak az Instagram alapítói, miután Mark Zuckerberg, a képmegosztó oldalt 2012-ben felvásárló Facebook vezetője egyre jobban beleszólt a munkájukba – számolt be a Bloomberg bizalmas informátorai alapján. Kevin Systrom és Mike Krieger megerősítette távozását egy blogposztban, miután a New York Times már korábban beszámolt az elhatározásukról.

Az alapítók a hat évvel ezelőtti felvásárlás után is fontos szerepet töltöttek be az idehaza is népszerű Instagramnál, sikerrel őrizték a márka különállását, miközben támaszkodtak a Facebook erőforrásaira a növekedés érdekében. Az utóbbi időben azonban Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója és vezérigazgatója egyre jobban beleszólt a kisebb fajsúlyú döntésekbe is, ebből pedig már nem kértek a továbbiakban. A Bloomberg által megszólaltatott bennfentesek arra számítanak, hogy ennek nyomán az Instagram különállása gyengülni fog.

Hat évvel ezelőtt a Facebook 715 millió dollárért vette meg az Instagramot, amelynek akkor még csak 30 millió felhasználója és 13 alkalmazottja volt. Ma már az előbbiek száma meghaladja az egymilliárdot és a Facebook-csoport egyik legfontosabb bevételszállítójának számít. A csoport növekedésében szintén kulcsszerepe van, maga a Facebook ugyanis egyre nehezebben bővíti 2,2 milliárdos felhasználói táborát. Végső soron ez állt a júniusi gigantikus tőzsdei zuhanása hátterében is.

 

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA befektetők rájöttek, hogy a világ facebookozó népessége véges, és egy nap csak 24 órából állÜzleti értelemben a kifulladás jeleit mutatja a Facebook, vége lehet a csodálatos növekedésnek.

A Facebook tőzsdei árfolyama idén eddig 6 százalékkal esett, miközben a korábbi öt évben mindig növekedett.

Piac facebook Instagram Mark Zuckerberg Olvasson tovább a kategóriában

Piac

Váczi István
2018. november 20. 15:23 Piac

Fény derült az aranykereskedelem egyik legrégebbi titkára

Mostanáig nem lehetett tudni, mennyi arany cserél gazdát az első számúnak tartott kereskedelmi központban, Londonban. Az eredmény kevesebb a korábbi szakértői becslésnél.

Wiedemann Tamás
2018. november 19. 15:48 Pénz, Piac

Újabb legendás, milliárdokat kereső autóipari vezér bukott meg, miután megdézsmálta a cég pénzét

Őrizetbe vették Carlos Ghosnt, a Renault-Nissan-Mitsubishi csoport vezérét, aki évi közel 5 milliárd forintnak megfelelő összeget keresett, mégis milliárdokat titkolt el.

Wiedemann Tamás
2018. november 19. 12:20 Pénz, Piac

Utoljára nyomtatják ki a katalógust, amin egy generáció nőtt fel Magyarországon

Magyarországon egy generáció nőtt fel az Otto-magazinokkal. Kelet-Európában az álmodozás szimbóluma volt, de az ágyat is ki lehetett támasztani vele.

Fontos

Bucsky Péter
2018. november 18. 21:45 Élet

Annyira pokoli lett egy egyszerű gázkazán-csere, hogy az emberek inkább áttérnek fafűtésre

Azért szigorította az EU a kazáncsere-szabályokat, hogy csökkenjen a környezetszennyezés. Magyarországon ebből olyan drágulás és bürokrácia-túltengés lett, hogy az emberek inkább a fa- vagy villanyfűtést választják.

Torontáli Zoltán
2018. november 18. 13:36 Élet, Világ

Az almák Ferrarija finom, piros, drága, és hihetetlenül erős marketing van mögötte

Átalakítja a gyümölcstermesztés mögötti üzleti modellt a Pink Lady és a nyomában meginduló klub almák serege, de ennek megvannak a veszélyei is. Magyarország kimarad az új almahullámból.

Rigó Anita
2018. november 18. 07:29 Élet

Az általánost végzettek és a tizenévesek körében beindult a baby-boom Magyarországon

Harminc fölött és húsz alatt vállalnak több gyermeket a magyar nők. Több a gyereknélküli vagy a sokgyerekes család, kevesebb a kétgyerekes család.