Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2018. augusztus 2. 09:18 Vállalat, Világ

Miközben mi a BMW-ért küzdöttünk, a németek lementek kutyába a Tesla-gyárért

Elon Musk, a Tesla alapító-tulajdonosa és vezére június 20-án tette közzé azt a Twitter-bejegyzést, amely alaposan felcsigázott egyes német tartományi vezetőket. Musk azt írta, Európában Németország a következő gyár helyszínének esélyese, “talán a francia-német határon, a Benelux államokhoz közel”.

A Handelsblatt azt írja, hogy a tweet után Rajna-vidék-Pfalz tartomány vezetői szinte azonnal klaviatúrát ragadtak, és elkezdték ajánlgatni a Teslának a potenciális helyszíneket. Ugyanezt tette a sokkal kisebb, de Musk leírásának még jobban megfelelő elhelyezkedésű Saar-vidék vezetése is, amely természetesen már magát Muskot is meghívta, nézze meg személyesen a befektetésre alkalmas területeket.

Komoly üzletről van szó, mert a hírek szerint a Tesla egybevonta az autógyártó és akkumulátorgyártó fejlesztési terveit, vagyis Európában egy tető alá vonná a két üzemet. A német sajtóban viccesen csak “Gigafabrik”-nak nevezik a leendő üzemet, az amerikai Gigafactory fordításaként.

Nem mindenki repes azonban az örömtől, hogy a német tartományi vezetők ennyire hajbókolnak az amerikai autógyár előtt. Matthias Müller, a Volkswagen korábbi vezetője például meglehetősen decens német úriember, ám nemrég egy pódiumbeszélgetésen azt találta mondani, hogy “vannak olyan cégek, amelyek nagy nehézségek árán el tudnak adni évi 80 ezer autót, miközben a VW 11 milliót, és ha jól vagyok informálva, akkor a Tesla negyedévenként dollár százmilliókat éget el”.

Ebben igaza is van, az amerikai vállalat a második negyedévben 717,5 millió dolláros adózott veszteséget termelt, ami az egy évvel korábbi több mint duplája és az elemzői várakozásokat is meghaladta. Az utóbbi igaz azonban az árbevételre is (amely kereken 4 milliárd dollár volt a negyedévben), emellett pedig – az ígértnek megfelelően – július több hetében is sikerült 5 ezret legyártani a Model 3-ból. (A negyedévben összesen 53 ezer kocsit adott át a Tesla.) Elon Musk a második félévre már nyereséget ígért, mindez pedig elég volt a befektetőknek, így a cég árfolyama közel 10 százalékot emelkedett.

 

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA Tesla majdnem betartotta egy fontos ígéretétKészülnek már a pénzügyi szempontból olyan fontos Model 3-asok, de csak majdnem olyan ütemben, ami ideális lenne.

 

Matthias Müller szavait mindenesetre sokan úgy értelmezték, hogy a német autógyárak nagyon tartanak a Tesla megjelenésétől az elektromos mobilitás hajnalán. Elemzők szerint Németország autóipari hagyományai, infrastruktúrája és szakmai háttere mellett a Tesla azért is ezt a vidéket célozza, mert ha egy ilyen kőkemény versennyel jellemezhető térségben tényleg sikerül megvetnie a lábát, azzal alaposan befoghatná kritikusainak a száját.

A német elemzők másik része azonban árnyaltabban látja a képet, szerintük Musk Twitter-üzenete megint csak egy marketingtrükk, mert ha a Tesla vezetése racionálisan gondolkodik, akkor Kelet-Európába kell mennie. (Ismert, hogy a gigaberuházásért Magyarország is versenyez, és többek között az épülő zalaegerszegi tesztpályát is próbálja bevetni, mert ott az önvezető autókkal való kísérletezésre kifejezetten jó lehetőségeket ígérnek.)

A németországi bérek megfizetése elemzők szerint a Teslának nem lehet érdeke, Európában (legalábbis az EU-n belül) mindenképpen ott kell gyárat építenie, ahol a legolcsóbb a termelés.

 

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA beígért olcsó Tesla valójában húszmillióba kerül, és várni kell ráIgaz, hogy a belépő szintű Model 3-as 10 millió forint alatt van, de nem lehet kapni.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Vállalat Világ autógyár beruházás németország tesla Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Nagy Zsolt
2024. március 26. 04:37 Vállalat

Dollármilliókat spórol a gyártóknak egy magyar fejlesztés, ami megmutatja, hogyan lehetnek extra hatékonyak

Az EPIC Innolabs adatelemzéssel és szimulációk készítésével segíti a termelés optimalizálását többek között olyan multiknak, mint az Audi vagy az Apollo Tyres.

Torontáli Zoltán
2024. március 20. 12:40 Adat, Vállalat

Egyre összetettebb problémát jeleznek a magyarországi munkaerőköltség, bér és árfolyam adatok

Gyors ütemben nő Magyarországon a munkaerő költsége, euróban nézve is, a dolgozók azonban még nagyobb béremelést szeretnének. Mi lesz így ebből?

Torontáli Zoltán
2024. március 14. 09:11 Vállalat

A Bookingot milliárdokra büntette a GVH pszichés nyomásgyakorlás miatt, mit fog csinálni most a Temuval?

A Booking nyomásgyakorlása piskóta a Temu gyakorlatához képet, sőt ez a fajta marketing a Temu működésének lényege. Ezt kaszálhatja el a magyar hatóság a magyar e-kereskedők panaszára indított eljárásban?

Fontos

Torontáli Zoltán
2024. március 27. 17:22 Adat, Világ

Ne azt nézd az új GDP-adatokban, hogy Románia előttünk jár, van benne sokkal érdekesebb is

Már nem érdemes arról beszélni, hogy Ausztria elérhetetlen messzeségbe került, reménytelenül loholunk Csehország, Szlovénia vagy Litvánia után.

Elek Péter
2024. március 27. 04:34 Pénz

Tényleg olyan fantasztikus a világ első számú sztárrészvénye?

Eddig nagyon jó és meggyőző sztori volt az Nvidia, de merész dolog azt feltételezni, hogy növekedése a következő években is töretlen marad.

G7.hu
2024. március 26. 19:00 Közélet

Új tulajdonoshoz kerül a G7

A Telex vezetői által alapított Gazdrovat Kft.-hez kerül a G7 gazdasági portál.