Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2018. augusztus 1. 13:03 Vállalat

Van cég, amely a Facebooknál is nagyobbat bukott

A Facebook július 26-i 19 százalékos, 120 milliárd dolláros zuhanása új napon belüli rekord az amerikai tőzsdén, ha viszont globálisan és egyéves időtávon nézzük az értékvesztést, akkor a hongkongi tőzsdén jegyzett Tencent holdingé a dollárban kifejezve legnagyobb értékvesztés kétes dicsősége. Az egyebek mellett videojátékokkal, közösségi oldallal (WeChat) és sok más internetes szolgáltatással foglalkozó vállalat ugyanis nem kevesebb, mint 143 milliárd dollárral ér kevesebbet az 52 héten belüli csúcshoz képest.

 

A lejtmenet hátterében a befektetőknek az a félelme áll, hogy véget érhet a fénykor a technológiai részvények számára, amelyek élen jártak a – legalábbis az Egyesült Államokban – kilenc éves tőzsdei fellendülés során. Ezt az e-kereskedelmi óriás Alibaba mögött Ázsia második legnagyobb vállalatának számító Tencent árfolyama is megérzi: közel 10 százalékot esett júliusban, ami 2014 óta a legrosszabb havi teljesítménye.

„Az elmúlt néhány évben a technológiai vállalatok nyeresége gyorsan nőtt, és nehéz lesz hasonló gyarapodást elérni a jövőben, mivel erősödik a verseny és néhány szegmens telítetté vált” – mondta a Bloombergnek Linus Yip, a hongkongi First Sanghai Serurities stratégája.

Az utóbbi egy hónapban tucatnyi alapkezelő csökkentette Tencent-célárfolyamát, ezzel együtt azonban továbbra is emelkedésre számítanak, a Bloomberg által követett 51 elemző egy év alatt átlagosan 45 százalékosra. A Tencent augusztus 15-én teszi közzé második negyedéves számait.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA befektetők rájöttek, hogy a világ facebookozó népessége véges, és egy nap csak 24 órából állÜzleti értelemben a kifulladás jeleit mutatja a Facebook, vége lehet a csodálatos növekedésnek.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Vállalat facebook Tencent tőzsde Olvasson tovább a kategóriában

Vállalat

Hajdu Miklós
2024. április 8. 04:34 Vállalat, Világ

Nincs sok oka bizakodásra a német autógyártóknak

A politika kevésbé tolja most az elektromos átállást, amire egyébként lenne Európa-szerte kereslet, csak kérdéses, hogy ezt a hagyományos német gyártók szolgálják majd ki.

Bucsky Péter
2024. április 4. 04:34 Közélet, Vállalat

Egyre több rossz hitel mögé kell beállnia az államnak, hogy a magyar cégek forráshoz jussanak

Főleg az agrárvállalkozásoknál tolják az állami kezességvállalást annak ellenére is, hogy a hitelfelvevők egyre jelentősebb része végül nem tud törleszteni.

Hajdu Miklós
2024. március 31. 04:32 Élet, Vállalat

Hosszú út vezetett odáig, míg ismét magyar céghez kerül a Boci csokoládé

Élénk visszhangot váltott ki, amikor a Nestlé húsz éve Csehországba vitte az édesség gyártását, amelynek eredete közel száz évre vezethető vissza.

Fontos

Torontáli Zoltán
2024. április 13. 04:34 Élet, Világ

Melyik paradicsom környezetbarátabb, a kiskertből szedett vagy a boltban vett?

Egy amerikai kutatás arra hívja fel a figyelmet, hogy a kérdésre nem is olyan egyértelmű a válasz.

Bucsky Péter
2024. április 12. 04:34 Adat, Közélet

Nem látszik, hogy ellenzéki vezetés alatt dübörögne a budapesti kerékpáros fejlesztés

A biciklizés aránya már nem nő a fővárosban, és a budapesti infrastruktúra sok összehasonlításban le van maradva, még régiós szinten is.

Kiss Péter
2024. április 11. 04:34 Pénz

A kínai ingatlanpiaci válság Amerikával ellentétben nem fog rendszerszintű krízissé fajulni

Az ország új növekedési modellje már nem az ingatlanpiacra fog támaszkodni, így annak gazdasági súlya tovább csökken, és ez a részvénypiacra is hatással lesz.