Hírlevél feliratkozás
Wiedemann Tamás
2018. július 2. 10:39 Élet, Pénz

Ezért ilyen olcsó a hot dog az IKEA éttermeiben

Németországban egy euróba, Magyarországon kevesebb mint a felébe, 150 forintba kerül a hot dog az IKEA-ban. Egy ebédért sem kell mélyen a zsebükbe nyúlniuk a vásárlóknak. Egy grillezett camembert szósszal és hasábburgonyával 790 forintba kerül most az IKEA éttermeiben.

Legyen szó bármelyik országról, a svéd bútorgyártó üzleteiben az étel a legolcsóbb. Annyira olcsó, hogy a cég nem is keres rajta semmit, vagyis beszerzési áron, pontosabban bekerülési költségen kínálja az ételeket.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkVizsgálat indul az Ikea adótrükkjei miattA világ legnagyobb bútorkereskedője közel egymilliárd eurót adó befizetését kerülhette el a nagy holland trükkel.

Az olcsóság okairól a német Stern magazinnak beszélt a svéd cég egyik volt alkalmazottja. Elmondása szerint az IKEA abból indul ki, hogy az ügyfelek szeretnek valamit bekapni a vásárlás előtt. Ha azt tapasztalják, hogy olcsó az étel, akkor tudat alatt összekötik a kedvező árát az áruház egyéb termékeivel is, vagyis a bútorokkal.

 

Emellett van egy olyan magyarázat is, hogy minél kevesebbet költenek a vásárlók az étteremben, annál több pénzük marad vásárolni az áruházban.

Az üzletfilozófia működik a cég pénzügyi adatai alapján. A magyarországi üzleteket összefogó IKEA Lakberendezési Kft. tavaly 61,2 milliárd forinttal rekordbevételt ért el. A cég jövedelmezőségével sincsenek gondok, az adózott eredmény meghaladta a 3,5 milliárd forintot.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkBérbe adná bútorait az IKEA, hogy még környezetbarátabb legyenA különböző piacokon különböző megoldásokat tesztelnek, hogy körkörössé tegyék a gazdaságot.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Élet Pénz Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Debreczeni Anna
2024. március 27. 10:15 Élet

Szomszédunk jobban aggódik a bolygóért, mint gondolnánk

Minden országban alulbecsülik az emberek a klímaváltozás miatt aggódók arányát a népességen belül, ami nehezebbé teszi a harcot ellene.

Pálos Máté
2024. március 26. 16:40 Adat, Élet

Sokkal többe kerültek az adófizetőknek a Most vagy soha! első heti nézői, mint a Kincsemé

Nézőszámban az első héten nagyjából sikerült elérni a Kincsem szintjét, az állami támogatáshoz viszonyítva azonban más a helyzet.

Hajdu Miklós
2024. március 23. 04:34 Élet

Lecseng a rekordmelegben szerepet játszó El Niño, a hűvös vízfelszínt hozó La Niña lép majd a helyébe

A Csendes-óceánt illető éghajlati jelenségek következményeit áttételesen világszerte lehet érzékelni, igaz, egyre inkább az üvegházhatású gázok kibocsátása a döntő tényező az időjárás alakulásában.

Fontos

Elek Péter
2024. március 27. 04:34 Pénz

Tényleg olyan fantasztikus a világ első számú sztárrészvénye?

Eddig nagyon jó és meggyőző sztori volt az Nvidia, de merész dolog azt feltételezni, hogy növekedése a következő években is töretlen marad.

G7.hu
2024. március 26. 19:00 Közélet

Új tulajdonoshoz kerül a G7

A Telex vezetői által alapított Gazdrovat Kft.-hez kerül a G7 gazdasági portál.

Stubnya Bence
2024. március 26. 09:13 Adat

200-250 ezer főre becsli a jegybank a munkaerőpiac hazai tartalékait

Az alacsonyan és közepesen képzett fiatalok, valamint az 55-74 éves nők körében vannak leginkább olyanok, akik enyhíteni tudnák a munkaerőhiányt.