Hírlevél feliratkozás
Fabók Bálint
2018. május 30. 08:02 Élet, Pénz

Kasza Tiborék több mint 120 milliót kerestek tavaly, de így sem érik utol Sebestyén Balázst

Céges érdekeltségei révén kétszázmillió forinttal gazdagodott tavaly az RTL Klub és a Rádió 1 műsorvezetőjeként dolgozó Sebestyén Balázs. A közelmúltban leadott céges beszámolók alapján egy év alatt majdnem kétszeresére nőtt Balázs cégeinek árbevétele, aki a legértékesebb magyar celeb a Forbes tavalyi listája szerint.

A 40 éves Balázsnak két cégben van érdekeltsége, mindkettő rádióműsor szolgáltatással foglalkozik. Bár a feleségével közösen tulajdonolt Shamarpa Kft. (jelentéséről bővebben itt) 2016-os 190 millió forintos bevétele 120 millióra csökkent, a kizárólagos tulajdonában álló Phove Kft. bevétele 14-szeresére nőtt. A 2016-ban alapított céghez az első évében még csak 20 millió forint folyt be, tavaly viszont már 285 millió.

 


Ez azt jelenti, hogy a két cég tavalyi 210 millió forintos összbevétele idén több mint 400 millióra nőtt. A két cég adózott eredménye a tavalyi 68 millió forintról bő 200 millió forintra emelkedett, amelyet osztalékként fel is vettek Balázsék.

Kasza Tibor és Dukai Regina

A Forbes celeblistáján az első tízben szerepelt a kilencvenes évek hungarokelta zenészéből főállású influenszerré váló Kasza Tibor is, akinek szintén erős évet zárt az egyik cége. Kasza leginkább a Facebookon aktív, a nem feltétlenül minden nap posztoló Balázzsal ellentétben Kasza oldalát ellepi a Facebook-humor és bulvár, hétfőn például több mint negyven bejegyzése volt.

Kasza Facebook oldalát több mint egymillióan követik, ezzel a kilencedik legnagyobb magyarországi profil. Az oldalt a Kasza és testvére tulajdonában álló GoldenEye Kreatív Kft. kezeli a Gazdasági Versenyhivatal tavalyi vizsgálata alapján, amely szerint “valószínűsíthetően nem egyértelmű” módon jelentek meg hirdetések Kasza oldalán. A GoldenEye bevétele 2012-ben még csak hatmillió forint volt, 2016-ban már 115 millió, tavaly pedig 162 millió forint volt.

 

A cég 2016-os 90 milliós adózott eredménye 126 millióra hízott, amelyből 68 milliót vettek ki osztalékként. A Kasza testvérek tavaly októberben egy bulvárlapot is elindítottak Top World News néven, amely rendszeresen beszámol Kasza Tibor életéről is, például ha perverz verset kap, ha drámai bejelentést tesz élő adásban, ha veszekszik a feleségével vagy ha éppen sokkoló jelenetnek a szemtanúja. A TWN híreit a Facebook oldalán is aktívan promotálja Kasza, ha jól számoltam, a hétfői 43 posztjából 17 egy TWN-cikk megosztása volt.

Kasza példája alapján rengeteg pénzt lehet keresni egy jól menő Facebook oldallal, ez azonban nem feltétlenül van így. A visszás reklámjai miatt a GVH által szintén vizsgált Dukai Reginának az Instagramon több mint 300 ezer követője van – amellyel a tizedik Magyarországon -, a Facebookon pedig közel 200 ezer, bevételei azonban meg sem közelítik Kaszáét. A GVH-vizsgálat alapján a Dukai oldalait kezelő With Love Kft.-nek 13 millió forint volt tavaly az árbevétele, ami így is több mint kétszerese a 2016-os ötmilliónak. 

Havasi Balázs

Kasza Tibornál is többen követik Facebookon a budapesti hirdetőoszlopok elmaradhatatlan szereplőjét, Havasi Balázs zongoraművészt, aki honlapja szerint világszerte különlegességnek számít azzal, hogy saját érzéseit, gondolatait fogalmazza meg a zene nyelvén. Az 1,2 millió követővel rendelkező Havasit Magyarországon csak Tibi atya és a Schobert Nobert-Rubint Réka páros előzi meg. 

A Havasi résztulajdonába tartozó Symphonic Concert Management Kft-nek 2012-ben 290 millió forint volt az árbevétele, amely fokozatosan nőtt, és tavaly már több mint egymilliárd volt. A 2016-ban még 101 millió forintos adózott eredménye azonban 20 millióra csökkent tavaly. Ezt azonban némileg kompenzálta a szintén az érdekeltségébe tartozó Havasi Entertainment Zrt., amely 73 millió forintos bevétele mellé 66 milliós adózott eredményt realizált.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Élet Pénz Dukai Regina Kasza Tibor Sebestyén Balázs Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Hajdu Miklós
2024. április 21. 04:36 Élet

Kivételes szerencsével léphettek be a 90-es évek közepe után született fiatalok a munkaerőpiacra

A gazdasági fellendülés időszakában pályára lépő fiatalok viszonylag könnyen találtak munkát jó fizetés mellett, kérdés, hogy ez miként hat a motivációjukra.

Lukács András
2024. április 17. 04:34 Élet

A kereslet visszafogásával érdemes csökkenteni az üzemanyagárakat

A kormány olcsóbb üzemanyagot szeretne, ám az élhető jövőt az szolgálná, ha ez azért valósulna meg, mert kevesebb benzinre és gázolajra van szükség.

Torontáli Zoltán
2024. április 13. 04:34 Élet, Világ

Melyik paradicsom környezetbarátabb, a kiskertből szedett vagy a boltban vett?

Egy amerikai kutatás arra hívja fel a figyelmet, hogy a kérdésre nem is olyan egyértelmű a válasz.

Fontos

Bukovszki András
2024. április 22. 04:37 Pénz

Kifulladni látszik a magyar államadósság-ráta csökkenése

Nemcsak rövid, hanem középtávon is magasan ragadhat az adósságráta, ami a gazdasági felzárkózási folyamatunkat is megnehezítheti.

Gergely Péter
2024. április 20. 04:31 Pénz

Az új otthonfelújítási program átrendezheti a lakáshitelek piacát

A támogatás révén több tízmilliárd forint felújítási hitel jut majd a piacra, amelyhez várhatóan jelentős mennyiségű piaci feltételű kölcsön is társul majd.

Váczi István
2024. április 19. 04:34 Világ

Romba dőlnek az orosz remények Ukrajnában?

Jelenleg szinte minden harctéri körülmény az oroszoknak kedvez, az eddig elért eredményeik mégis szerények, miközben az ukránok lőszerhiánya hamarosan enyhül.