Hírlevél feliratkozás
Pálos Máté
2023. március 7. 15:31 Közélet

Sorban hagyják el a nők a top cégek vezetői pozícióit

Az X-generációhoz tartozó női vállalatvezetők sorra hagyják el nehezen megszerzett pozícióikat, a trend pedig veszélyezteti az évtizedes esélyegyenlőségi törekvéseket. Az elsődleges ok a koronavírus: az Egyesült Államokban 2020 végére az alkalmazásban álló nők aránya az 1987-es szintre esett vissza. Ugyan később ez az arány feljavult a pandémia előtti arányra, de a felszín alatt egy másik probléma jelentkezett: a senior vezetői pozícióbna lévő nőkre lényegesen nagyobb nyomás helyeződött az utóbbi években a karrierambíciók és a munkától független személyes célok tengelyen. Többen emiatt szektort váltanak vagy visszalépnek vezetői pozícióikból, mások egyszerűen felmondanak, írja a Bloomberg.

Sherly Sandberg korábban a Facebook anyacégének, a Metának volt az egyik vezető pozícióban dolgozó munkatársa. A cég elhagyása után indított egy nőjogi szervezetet, ami az egyik felmérése során arra jutott, hogy a női vezetők 2017 óta (ekkor kezdték az adatgyűjtést) nem mondtak fel olyan létszámban, mint az elmúlt időszakban.

Egy másik szervezet vezetője szerint mivel a vállalatvezetői szinten a nők még mindig alulreprezenáltak, ezért ez különösen érzékeny veszteség. Szerinte az okok között találjuk azt is, hogy ezek a női vezetők nem hajlandók többé tolerálni az olyan cégeket, amelyek nem veszik tekintetbe az anyaságból következő feladataikat.

Az IBM Institute for Business Value és egy női vezetőkból álló szervezet hasonló irányba mutató adatokat közölt: kevesebb a női alelnök és senior alelnök, mint a pandémia előtt. 

A trendet néhány nagyobb nyilvánosságot kapott, magas profilú leköszönés is fémjelzi: a már említett Sandbergen kívül ott van még

  • Susan Wojcici, a Szilícium-völgy egyik prominens női vezetője, aki a YouTube CEO-posztjáról állt fel, 
  • Amy Hauk, a Victoria’s Secret egyik vezetője, aki egy év után mondott fel, miután levezényelt egy nagyobb átalakítást. 
  • A politikai színtérről említhető akár Jacinda Ardern, Új-Zéland miniszterelnöke,
  • valamint Nicola Sturgeon, Skócia első minisztere is. Utóbbi két politikus a fáradtságot, kiégést említette okként. 

A lap szerint a fenti problémával külön foglalkoznak az olyan nagy cégek, mint az Amazon vagy a Goldman Sachs, és olyan programokat indítanak, amelyek foglalkoznak a női vezetőik problémáival és a munka világába visszatérőkkel.

Munkaügyi szakértők szerint a trend hátterében a pandémia miatt az X-generációhoz tartozó, vagyis 1965 és 1985 között született nőkre nehezedő terhek állnak. 

Az elmúlt évben az 500 legnagyobb cég vezetésében a nők aránya 32 százalékon volt, de ez még mindig csak azt jelenti, hogy az Egyesült Államok legnagyobb vállalatai közül összesen 41-et irányít nő. 

A hivatalos kormányzati adatokon még nem látható a trend. Ugyanakkor ez valószínűleg csak idő kérdése, és önmagában problematikus, hogy ezeknek az arányoknak nem csökkenniük vagy stagnálniuk, hanem emelkedniük kellene. Kormányzati adatok szerint a magánvállaltok vezetőnek 29,2 százaléka nő – ez a szám 2020-ban 29,3 százalék volt. 

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkZseniális vagy szorgalmas? Nagyon nem mindegy a karrier szempontjábólAz egyetemi karrier szempontjából rengeteget számít, hogy milyen kifejezésekkel jellemeztek valakit a tanárai.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Közélet egyenlőség esélyegyenlőség női vezetők Olvasson tovább a kategóriában

Közélet

Török Zoltán
2023. szeptember 28. 17:50 Közélet

Németország gazdasági gyengülése egész Európának rossz hír – de mi áll mögötte?

Egyre borúsabbak a kilátások a német gazdaságban, mely a recesszióból még kilábalhat, de hosszú távon komoly kihívásokkal néz szembe.

Stubnya Bence
2023. szeptember 28. 08:24 Közélet

Egyre több ellenzéki párt próbálkozik a vendégmunkásokkal fogást találni a Fideszen

A Mi Hazánk, a Jobbik, a DK, és a Momentum után az MSZP is a vendégmunkások beengedését kritizálja, amiben még a fideszesek szűk többsége is velük van.

Avatar
2023. szeptember 27. 16:59 Közélet, Pénz

Összezárt az olló, de hogyan megy tovább az MNB?

A 13 százalékos irányadó ráta még nem jelenti az út végét, sőt a neheze még csak most jön a döntéshozók számára.

Fontos

Stubnya Bence
2023. szeptember 30. 14:38 Pénz

A verseny hiánya miatt drágulnak túlzottan a internet- és telefondíjak a jegybank szerint

Visszatekintő átárazások helyett élénk versenyt szeretne látni a jegybank az új Infláció jelentése szerint.

Hajdu Miklós
2023. szeptember 29. 16:23 Adat

A népszámlálási adatok erősen árnyalják azt az elméletet, hogy Magyarország ipari összeszerelőüzemmé vált

Mostanra a legnagyobb arányban felsőfokú végzettséghez kötött munkát végeznek a dolgozó magyarok, az ipari és építőipari szakmák háttérbe szorultak.

Stubnya Bence
2023. szeptember 29. 11:47 Adat

Közel kétszer annyi magyar diák tanul két nyelvet, mint tíz éve

Románia volt az egyetlen olyan EU-tagállam, ahol gyakorlatilag minden középiskolás két, vagy több nyelvet tanult 2021-ben.