Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2021. május 26. 16:55 Közélet

Budapest megkérdezi a vállalkozóktól, hogy miben akarnak vele együttműködni

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) Smart Budapest Ötletverseny címmel pályázatot hirdet. Elsősorban nem arra gondolnak, hogy kitesznek egy virtuális öltetládát, amibe mindenki beleteheti a vágyálmait, sokkal inkább üzleti alapú együttműködésre hívják a cégeket, a kisvállalkozókat vagy akár a magánszemélyeket is.

A város lényegében arra kíváncsi, hogy vannak-e olyan üzleti alapú innovációs ötletek, amihez segítséget tud adni. Ez lehet ugyan BVK mikrohitel is, de nem feltétlenül csak pénzügyi együttműködésről lenne szó, Budapestnek számos olyan nem pénzügyi forrása van, amelyet be tud(na) vonni egy ilyen együttműködésbe. Ha egy magáncéges innovációhoz segítséget jelent mondjuk a városi légszennyezési adatok elemzése, akkor jó ötlet esetén megosztják ezeket az adatokat. Ha van olyan alapinfrastruktúra, amely egy innovatív ötlet teszteléséhez jól jönne, elképzelhető, hogy a város ezt biztosítja.

Amennyiben magánszemély a pályázó, első körben vele kezd együtt dolgozni a város, de valószínű, hogy a BVK segítségével vállalkozóvá kell majd válnia ahhoz, hogy az adott projektet közösen végig lehessen vinni.

A beérkező ötletek közül a nyár végéig választják ki a nyerteseket, vagyis azokat, amelyeket közösen megpróbálnak megvalósítani, ezután kötik meg az együttműködési keretszerződéseket.

A pályázat mögött állnak a legnagyobb fővárosi tulajdonban lévő cégek (például BKK, Budapest Közút, Budapest Vízmű, Főtáv, BDK), és csatlakozott a kezdeményezéshez a főváros környezet- és klímapolitikai főosztálya, valamint Budapest főépítésze is. A BVK arra buzdít, hogy olyan ötleteket is nyugodtan adjanak be a pályázók, amelyekhez ezek szakmai együttműködése szükséges.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA nyomasztó járvány leginkább felemelő része, hogy az emberek újfajta együttműködésekbe kezdtekA járvány tapasztalatai lendületet adhatnak a civil kezdeményezéseknek. A Harvard professzora, James E. Austin a G7-nek arról beszélt, hogy a céges-civil együttműködések fellendülésére számít Magyarországon is.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Közélet Budapest együttműködés ötlet üzlet Olvasson tovább a kategóriában

Közélet

G7.hu
2024. március 26. 19:00 Közélet

Új tulajdonoshoz kerül a G7

A Telex vezetői által alapított Gazdrovat Kft.-hez kerül a G7 gazdasági portál.

Ercse Kriszta
2024. március 24. 04:34 Közélet

A kormányzat házalói: oktatási porszívóügynökök, szakértő szendvicsember

Porszívóügynökként el akarják adni nekünk a kormányzat költségkímélő megoldásainak álszent és gyermekkárosító magyarázatait.

Stubnya Bence
2024. március 23. 08:10 Közélet

A sebeit nyalogató Sparnak küldött hadüzenetet Lázár János

2022-ben sok kiskermulti volt veszteséges, de a Spar adózás utáni eredményének mínusza kiemelkedő volt.

Fontos

Torontáli Zoltán
2024. március 27. 17:22 Adat, Világ

Ne azt nézd az új GDP-adatokban, hogy Románia előttünk jár, van benne sokkal érdekesebb is

Már nem érdemes arról beszélni, hogy Ausztria elérhetetlen messzeségbe került, reménytelenül loholunk Csehország, Szlovénia vagy Litvánia után.

Elek Péter
2024. március 27. 04:34 Pénz

Tényleg olyan fantasztikus a világ első számú sztárrészvénye?

Eddig nagyon jó és meggyőző sztori volt az Nvidia, de merész dolog azt feltételezni, hogy növekedése a következő években is töretlen marad.

Pálos Máté
2024. március 26. 16:40 Adat, Élet

Sokkal többe kerültek az adófizetőknek a Most vagy soha! első heti nézői, mint a Kincsemé

Nézőszámban az első héten nagyjából sikerült elérni a Kincsem szintjét, az állami támogatáshoz viszonyítva azonban más a helyzet.