Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2021. május 26. 16:55 Közélet

Budapest megkérdezi a vállalkozóktól, hogy miben akarnak vele együttműködni

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) Smart Budapest Ötletverseny címmel pályázatot hirdet. Elsősorban nem arra gondolnak, hogy kitesznek egy virtuális öltetládát, amibe mindenki beleteheti a vágyálmait, sokkal inkább üzleti alapú együttműködésre hívják a cégeket, a kisvállalkozókat vagy akár a magánszemélyeket is.

A város lényegében arra kíváncsi, hogy vannak-e olyan üzleti alapú innovációs ötletek, amihez segítséget tud adni. Ez lehet ugyan BVK mikrohitel is, de nem feltétlenül csak pénzügyi együttműködésről lenne szó, Budapestnek számos olyan nem pénzügyi forrása van, amelyet be tud(na) vonni egy ilyen együttműködésbe. Ha egy magáncéges innovációhoz segítséget jelent mondjuk a városi légszennyezési adatok elemzése, akkor jó ötlet esetén megosztják ezeket az adatokat. Ha van olyan alapinfrastruktúra, amely egy innovatív ötlet teszteléséhez jól jönne, elképzelhető, hogy a város ezt biztosítja.

Amennyiben magánszemély a pályázó, első körben vele kezd együtt dolgozni a város, de valószínű, hogy a BVK segítségével vállalkozóvá kell majd válnia ahhoz, hogy az adott projektet közösen végig lehessen vinni.

A beérkező ötletek közül a nyár végéig választják ki a nyerteseket, vagyis azokat, amelyeket közösen megpróbálnak megvalósítani, ezután kötik meg az együttműködési keretszerződéseket.

A pályázat mögött állnak a legnagyobb fővárosi tulajdonban lévő cégek (például BKK, Budapest Közút, Budapest Vízmű, Főtáv, BDK), és csatlakozott a kezdeményezéshez a főváros környezet- és klímapolitikai főosztálya, valamint Budapest főépítésze is. A BVK arra buzdít, hogy olyan ötleteket is nyugodtan adjanak be a pályázók, amelyekhez ezek szakmai együttműködése szükséges.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA nyomasztó járvány leginkább felemelő része, hogy az emberek újfajta együttműködésekbe kezdtekA járvány tapasztalatai lendületet adhatnak a civil kezdeményezéseknek. A Harvard professzora, James E. Austin a G7-nek arról beszélt, hogy a céges-civil együttműködések fellendülésére számít Magyarországon is.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Közélet Budapest együttműködés ötlet üzlet Olvasson tovább a kategóriában

Közélet

Stubnya Bence
2023. november 30. 13:23 Közélet

Zuhanórepülésbe kezdtek a kormánynak kedves demográfiai mutatók

Harmadik hónapja csökkent a születések száma, miközben az év első 9 hónapjában a házasságok száma is zuhant.

Bucsky Péter
2023. november 29. 04:34 Közélet

Az alacsony büntetések nem akadályozzák meg, hogy szétdobálják az e-rollereket

Tízszer több e-roller van a fővárosban, mint ahány parkolóhelyet kijelölt a fővárosi önkormányzat.

Nagy Zsolt
2023. november 28. 17:58 Közélet

Szélerőmű a közeli jövőben nem, szivattyús erőmű viszont épülhet Magyarországon

Leporolták, visszatették, megint leporolták - újabb fejezethez érkezik a régóta meg nem valósuló magyar szivattyús erőmű projekt.

Fontos

Fabók Bálint
2023. november 30. 09:52 Adat

Mely magyar városok a leginkább vallásosok?

Kapuvár a római katolikusok, Nagyecsed a reformátusok, Kiskőrös az evangélikusok vallási központja a lakosság vallásossága alapján.

Torontáli Zoltán
2023. november 29. 17:47 Adat, Élet

Budapesten a nők 77 , Észak-Magyarországon viszont kevesebb mint 63 százaléka dolgozik

A nemek közötti foglalkoztatási különbség Magyarországon átlagosan 9 százalékpontos, ami sokkal inkább az észak-déli, mintsem gazdasági alapú megosztottságra rímel.

Elek Péter
2023. november 29. 16:37 Pénz

Túl sok a kockázat, de valahogy senki nem akarja ezeket komolyan venni

A rendszerszintű pénzügyi kockázatoktól a túlzottan magas államadósságszinteken át az egyedi vállalati értékeléseken keresztül túl sok minden összejött.