Hírlevél feliratkozás
Fabók Bálint
2021. február 25. 12:07 Közélet

Lakosságarányosan Magyarország tizedik a koronavírusban eddig elhunytak globális listáján

A koronavírus-járvány január közepétől jelentősen csillapodik a világban, azóta a regisztrált fertőzések száma nagyjából a felére esett. Magyarországon is hasonló tendencia indult, a járvány azonban január vége óta ismét jobban terjed, és az elmúlt napokban jelentősen emelkednek a járványügyi mutatók.

A hivatalosan koronavírusban elhunytak elmúlt heti napi átlaga 90 körül mozog. Ez hiába közel fele a decemberi csúcsnak, a járvány globális enyhülése miatt Magyarország a negyedik helyen áll az aktuális lakosságarányos halálozási listán. A New York Times adatai szerint*Gibraltárt leszámítva Szlovákiában, Csehországban és Montenegróban haltak meg többen koronavírusban 100 ezer főre vetítve az elmúlt héten, mint Magyarországon.

A tavaszi hullámot viszonylag jól megúszó Magyarország az őszi és a téli időszak adatai miatt mostanra a tíz leginkább sújtott ország közé került, egészen pontosan tizedik helyen áll a globális összesített lakosságarányos halálozási listán*a miniállamokat leszámítva.

A legtöbb regisztrált áldozata a járványnak eddig Belgiumban volt, amelyet két kelet-európai ország, Csehország és Szlovénia követ. A járvány továbbra is elsősorban Európát sújtja, a halálozási lista első tíz helyén egyedül az USA szerepel nem európai országként. Az USA-t Mexikó és Peru követi a nem európai országok közül.

Ahogy korábban írtuk, a járvány felerősödése nálunk és a környező országokban az új vírusvariánsok terjedésének tudható be. Csehországban rekordszámú beteg került kórházba, az egészségügyi ellátás a teljesítőképességének határán működik, a helyi egészségügyi miniszter szerint két héten belül megtelhetnek az intenzív osztályok.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkAz új vírusváltozatok ellen nem elegendőek az eddigi intézkedésekA visegrádi országok példái jól mutatják, hogy a brit és az egyéb változatok mennyire átírják a forgatókönyveket.

A szlovákiai kórházak szintén hatalmas terhelés alatt állnak, lakosságarányosan most már itt ápolják kórházban a legtöbb beteget. A régió növekvő esetszámai arra utalnak, hogy az eddigi intézkedések nem elégségesek az új vírusvariánsok megfékezésére.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Közélet Csehország koronavírus Magyarország Szlovákia Olvasson tovább a kategóriában

Közélet

G7.hu
2024. március 26. 19:00 Közélet

Új tulajdonoshoz kerül a G7

A Telex vezetői által alapított Gazdrovat Kft.-hez kerül a G7 gazdasági portál.

Ercse Kriszta
2024. március 24. 04:34 Közélet

A kormányzat házalói: oktatási porszívóügynökök, szakértő szendvicsember

Porszívóügynökként el akarják adni nekünk a kormányzat költségkímélő megoldásainak álszent és gyermekkárosító magyarázatait.

Stubnya Bence
2024. március 23. 08:10 Közélet

A sebeit nyalogató Sparnak küldött hadüzenetet Lázár János

2022-ben sok kiskermulti volt veszteséges, de a Spar adózás utáni eredményének mínusza kiemelkedő volt.

Fontos

Torontáli Zoltán
2024. március 27. 17:22 Adat, Világ

Ne azt nézd az új GDP-adatokban, hogy Románia előttünk jár, van benne sokkal érdekesebb is

Már nem érdemes arról beszélni, hogy Ausztria elérhetetlen messzeségbe került, reménytelenül loholunk Csehország, Szlovénia vagy Litvánia után.

Elek Péter
2024. március 27. 04:34 Pénz

Tényleg olyan fantasztikus a világ első számú sztárrészvénye?

Eddig nagyon jó és meggyőző sztori volt az Nvidia, de merész dolog azt feltételezni, hogy növekedése a következő években is töretlen marad.

Pálos Máté
2024. március 26. 16:40 Adat, Élet

Sokkal többe kerültek az adófizetőknek a Most vagy soha! első heti nézői, mint a Kincsemé

Nézőszámban az első héten nagyjából sikerült elérni a Kincsem szintjét, az állami támogatáshoz viszonyítva azonban más a helyzet.