Hírlevél feliratkozás
Jandó Zoltán
2019. április 12. 09:04 Közélet, Vállalat

Alcsútdoboz fideszes alpolgármesterét nevezték ki a TV2-t birtokló cégek élére

Két TV2-höz köthető vállalatban is vezetői pozíciót kapott az elmúlt napokban Mészáros Lőrinc bizalmasa, Alcsútdoboz Fideszes alpolgármestere, Tima János. A politikus üzletembert ugyanazon a napon nevezték ki az AV Progress Kft. ügyvezetőjének, illetve a Magyar Broadcasting Co. Zrt. (MBC) vezérigazgató-helyettesének. Bár utóbbi társaságban a pozíciója elnevezése alapján csak a második ember, a cégiratok szerint nélküle sem a vezérigazgató, sem a cégvezető nem írhat alá.

Ezzel tulajdonképpen TV2-t birtokló legfontosabb vállalatok ügyeiben nem lehet Tima nélkül dönteni, hiszen a két érintett társaság egyaránt a kereskedelmi csatorna tulajdonosa, a tulajdonosi háló különböző szintjein. A csatornát 2015-ben megvásárló Andy Vajna ugyanis nem közvetlenül birtokolta a tévét, hanem több vállalkozáson keresztül. A csatornát fenntartó TV2 közvetlenül az MBC tulajdonában van, míg az MBC részvényese az AV Progress.

Utóbbi céget pedig az az AV Investments tartja kézben, amely a néhai filmmogul összes magyarországi érdekeltségét összefogta, és amelynek ügyvezetőjévé épp a közelmúltban nevezték ki Andy Vajna özvegyét, Vajna Tímeát.

Tima nem csak azért kötődik egyértelműen Mészáros Lőrinchez, mert a Felcsúti Közös Önkormányzati Hivatal illetékességi területéhez tartozó Alcsútdobozon alpolgármester, hanem azért is, mert

az alpolgármester az egykori gázszerelő, jelenlegi dollármilliárdos számtalan cégében visel már tisztséget.

Tulajdonképpen Mészáros összes tőzsdei vállalatában – az Opusban, a Konzumban, az Appeninnben és a pletykák szerint a T-Systems megvásárlására hajtó 4iG-ben is – felügyelőbizottsági tag, akárcsak a 2Rule márkát futtató Magyar Sportmárka Zrt-nél, illetve a veszprémi férfi kézilabdacsapatot fenntartó cégnél. Igaz, utóbbi nem Mészáros Lőrincé, hanem Szíjj Lászlóé, az egykori felcsúti polgármester barátjáé és üzlettársáé.

 

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkTöbb mint 30 milliárdos ajándékot kapott oligarcháitól a NERÖsszeszedtük, hogy a Fidesz-közeli vállalkozók közül ki mennyit költött azokra a médiumokra, amelyeket most ingyen adott át egy alapítványnak.

 

Tima emellett cégvezetőként is segítette már Mészáros és Szíjj vállalatait. A felcsúti Talentis Consulting Zrt-ben most is igazgatósági tag, az alföldi Gong Rádiót és a balatoni Part FM-et működtető Echo Penisola Kft-ben pedig ügyvezető volt. Utóbbi posztról most márciusban távozott, azt követően, hogy Szíjj László átadta a céget, és ezzel a rádiókat is a tavaly év végén gründolt fideszes médiaholdingnak. Amíg ő volt az ügyvezető az Echo Penisolánál, a vállalatot a [email protected] emailcímen lehetett elérni, sőt, a cégiratok szerint papíron ez még ma is él.

Az Opus honlapja szerint Tima a pénzügyi, számviteli és szervezetfejlesztési területen rendelkezik „szakmai kompetenciával”. Előbbi területen több cégnél, a bankszektorban és a közigazgatásban is dolgozott korábban.

A mostantól fideszes alpolgármester által is irányított két cég közül az AV Progress egyébként már nem csak a TV2-ben tulajdonos. A kereskedelmi tévének műsorokat gyártó IKO Holdingnak február óta résztulajdonosa, és ahogy erről a napokban a Media1 beszámolt, a 43 tévécsatorna reklámidejét értékesítő Atmedia Habony Árpád-közeli anyavállalatába is beszállt. Utóbbi cégben valamivel több, mint 25 százalékos részesedést szerzett.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Közélet Vállalat 2Rule Magyar Broadcasting Co. Zrt. Mészáros Lőrinc Tima János TV2 Olvasson tovább a kategóriában

Közélet

G7.hu
2024. március 26. 19:00 Közélet

Új tulajdonoshoz kerül a G7

A Telex vezetői által alapított Gazdrovat Kft.-hez kerül a G7 gazdasági portál.

Ercse Kriszta
2024. március 24. 04:34 Közélet

A kormányzat házalói: oktatási porszívóügynökök, szakértő szendvicsember

Porszívóügynökként el akarják adni nekünk a kormányzat költségkímélő megoldásainak álszent és gyermekkárosító magyarázatait.

Stubnya Bence
2024. március 23. 08:10 Közélet

A sebeit nyalogató Sparnak küldött hadüzenetet Lázár János

2022-ben sok kiskermulti volt veszteséges, de a Spar adózás utáni eredményének mínusza kiemelkedő volt.

Fontos

Torontáli Zoltán
2024. március 27. 17:22 Adat, Világ

Ne azt nézd az új GDP-adatokban, hogy Románia előttünk jár, van benne sokkal érdekesebb is

Már nem érdemes arról beszélni, hogy Ausztria elérhetetlen messzeségbe került, reménytelenül loholunk Csehország, Szlovénia vagy Litvánia után.

Elek Péter
2024. március 27. 04:34 Pénz

Tényleg olyan fantasztikus a világ első számú sztárrészvénye?

Eddig nagyon jó és meggyőző sztori volt az Nvidia, de merész dolog azt feltételezni, hogy növekedése a következő években is töretlen marad.

Pálos Máté
2024. március 26. 16:40 Adat, Élet

Sokkal többe kerültek az adófizetőknek a Most vagy soha! első heti nézői, mint a Kincsemé

Nézőszámban az első héten nagyjából sikerült elérni a Kincsem szintjét, az állami támogatáshoz viszonyítva azonban más a helyzet.