Hírlevél feliratkozás
Jandó Zoltán
2017. október 24. 16:54 Közélet

Leépítik a vizes vb-t szervező céget, de még erről sem tudhatunk meg semmit

Értesüléseink szerint szép lassan elkezdték leépíteni a nyári vizes világbajnokságot szervező Bp2017 Nonprofit Kft-t. A vállalat végelszámolása még nem indult meg, az alkalmazottak egy jelentős részét azonban már elküldték. A létesítmények, illetve a társaság által a vb alatt használt ingatlanok többségét szeptember 1-jéig kellett elhagyni, így sokan ekkor távoztak a szervezőcégtől. Egy szűkebb kör az átadás-átvétellel kapcsolatos ügyeket miatt szeptemberben még maradt, de a hónap végén megint megszűnt sok ember munkaviszonya.

A folyamat persze nem meglepő, különösen, hogy sokakkal amúgy is határozott idejű munkaszerződést kötöttek. Bár bizonyos esetekben ezeket akár indokolt is lehetett volna meghosszabbítani, úgy tudjuk, szigorú miniszteri utasítás érkezett, hogy erre nem kerülhet sor.

Azt, hogy pontosan hányan maradtak a vállalatnál, nem tudni, a cégnél ugyanis az erre vonatkozó kérdéseinkre nem reagáltak. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal elvileg havonta frissülő adatbázisa szerint ugyan a társaságnál még mindig 129-en dolgoznak, ám úgy hallottuk, ez a szám már nem tükrözi a valós helyzetet. Valójában már csak néhány tíz embert alkalmaz a vállalat (hallottunk 10 és 20 közötti, illetve 30 körüli számot is).

Azok, akik továbbra is a szervezőcégnél dolgoznak jórészt határozatlan idejű szerződéssel rendelkeznek, így a cég megszűnéséig is maradhatnak. Az, hogy utóbbi mikor történik meg, szintén nem tiszta, a Bp2017 Kft-nél ugyanis erre vonatkozó kérdésünkre sem válaszoltak.

Korábban felmerült, hogy a Duna Arénát egészen addig a szervezőcég üzemeltetheti, amíg a létesítmény átalakítása be ne fejeződik. Ebben az esetben valószínűleg csak jövő tavasszal kezdődhetett volna meg a társaság végelszámolása. Végül azonban másképp alakult: a vizes vb-re épített uszoda üzemeltetője ugyanis szeptember elejétől a Nemzeti Sportközpontok lett, így ez már nem akadálya az elvileg kizárólag a szervezésre létrehozott vállalat megszüntetésének.

A Bp2017 Kft. egyébként nem csak ebben a kérdésben nem kommunikál: az elmúlt szűk két hónapban számos témában küldtünk kérdéseket a cégnek, válaszokat azonban egyszer sem kaptunk, még közérdekű adatigénylésre sem. Mindez azért érdekes, mert több forrásból is úgy értesültünk, hogy a társaságnál elkészültek a válaszokkal, valamilyen okból azonban ezeket többszöri érdeklődésünk után sem küldték el. Azt hallottuk, hogy a kommunikáció visszafogása már a cégen belül is okoz konfliktust. A vállalat és a világbajnokság sajtója – a folyamatos drágulás miatt – ugyanis finoman szólva sem túl jó, a cégnél pedig a kritikák egy részére tudnának adekvát választ adni, ha tehetnék.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Közélet Bp2017 Kft. Duna Aréna vizes vb Olvasson tovább a kategóriában

Közélet

Bucsky Péter
2024. március 28. 04:34 Közélet, Pénz

Több százmilliárdos állami forrás olajozhatta meg Tiborcz és Jellinek terjeszkedését

A NER nagyvállalkozói akkor is bőkezű állami segítséget élveznek, ha nem indulnak közbeszerzéseken.

G7.hu
2024. március 26. 19:00 Közélet

Új tulajdonoshoz kerül a G7

A Telex vezetői által alapított Gazdrovat Kft.-hez kerül a G7 gazdasági portál.

Ercse Kriszta
2024. március 24. 04:34 Közélet

A kormányzat házalói: oktatási porszívóügynökök, szakértő szendvicsember

Porszívóügynökként el akarják adni nekünk a kormányzat költségkímélő megoldásainak álszent és gyermekkárosító magyarázatait.

Fontos

Torontáli Zoltán
2024. március 27. 17:22 Adat, Világ

Ne azt nézd az új GDP-adatokban, hogy Románia előttünk jár, van benne sokkal érdekesebb is

Már nem érdemes arról beszélni, hogy Ausztria elérhetetlen messzeségbe került, reménytelenül loholunk Csehország, Szlovénia vagy Litvánia után.

Elek Péter
2024. március 27. 04:34 Pénz

Tényleg olyan fantasztikus a világ első számú sztárrészvénye?

Eddig nagyon jó és meggyőző sztori volt az Nvidia, de merész dolog azt feltételezni, hogy növekedése a következő években is töretlen marad.

Pálos Máté
2024. március 26. 16:40 Adat, Élet

Sokkal többe kerültek az adófizetőknek a Most vagy soha! első heti nézői, mint a Kincsemé

Nézőszámban az első héten nagyjából sikerült elérni a Kincsem szintjét, az állami támogatáshoz viszonyítva azonban más a helyzet.