Hírlevél feliratkozás
Forint Ferenc
2021. október 8. 10:47 Fizetett hirdetés

15 éves a Hotel Lycium**** – Debrecen – Kölcsey Központ

Az elmúlt másfél évtizedben bebizonyosodott, hogy Debrecen okos várossá válásának egyik első alapköve volt a 2006-ban felépült Hotel Lycium – Kölcsey Központ – Modern Művészetek Múzeuma (MODEM) épületegyüttese. A Kováts András, Ybl-díjas építész és Dr. Balogh Balázs, Ybl-, Széchenyi- és Prima díjas belsőépítész tervei alapján megvalósított beruházás által a város – nagyobb léptékben Kelet-Magyarország -, üzleti- és kulturális élete méltó befogadóterekkel gazdagodott. Az új infrastrukturális impulzusnak köszönhetően a nyitás óta csak az üzleti célú rendezvényekből több mint 7000 esemény valósult meg a Kölcsey Központban, ráadásul mindez közel háromszázezer vendégéjszakával társult a “sziámi ikertestvér” Hotel Lycium lakóegységeiben.  

A régió rendezvényközpontja

Az elmúlt másfél évtized alatt az is számtalanszor bebizonyosodott, hogy a Kölcsey Központ valóban multifunkcionális. Alkalmas arra is, hogy egy időben több, akár teljesen más profilú rendezvényt is lebonyolítsanak benne. Az itt élők számára ma már a legtermészetesebb, hogy ellátogassanak a Kölcseybe egy koncertre, egy színházi előadásra, hogy részt vegyenek egy családi napon.

Rendezvény a Kölcsey Központ Nagytermében

A kulturális programok mellett számos üzleti és egyéb rendezvénynek, nagy létszámú konferenciának, kiállításnak és vásárnak is otthont adott. Létszámban ezek közül a konferenciák a legnagyobbak, 800-1000 fős eseményt is látott már vendégül a ház. A skála nagyon széles: a 20-30 fős üzleti találkozóktól a 200-300 fős esküvőkön át az 5-6 ezres látogatottságú kiállításokig terjed.

Üzlet – gasztronómia – pihenés

Magyarország egyik legnagyobb konferencia- és rendezvényközpontjának jótékony hatása – különösen az üzleti turizmus szegmensben – természetesen Kelet-Magyarország első üzleti szállodájának, a négycsillagos Hotel Lyciumnak forgalmában is megmutatkozik.

A város és a régió első üzleti szállodája kitűnő adottságaival remekül kiszolgálja az üzleti élet szereplői által elvárt és megfogalmazott igényeket. A debreceni belvárosban üzemelő szálloda 87 kétágyas légkondicionált szobával és 4 apartmannal áll a vendégek rendelkezésére.

Hotel Lycium

Szolgáltatásai mind a hivatásturizmus, mind a szabadidős vendégek által igénybe vehetőek. A hotelben 400 négyzetméteres wellness-részleg, a magyar, valamint a nemzetközi konyha különlegességeit kínáló Átrium étterem, hangulatos drinkbár, business corner, 70 fős befogadóképességű különterem, valamint az azt tökéletesen kiegészítő 4 üvegterem várja a rendezvényre érkezőket és az egyéni vendégeket. Jelentős üzleti előnyökkel jár az épületegyüttes városközponti elhelyezkedése és a kiváló megközelíthetőség.

A hotel üzleti jellegének megfelelően, az elmúlt 15 évben business, konferencia és sport célú vendégek fordultak meg a legnagyobb arányban a szállodában.

A Modern és Kortárs Művészeti Központ

A szintén „tinédzserkorú” Modem nem csupán Debrecen, hanem a régió számára is kiemelkedő lehetőséget nyújt a képzőművészet és a modern művészetek megismerésére. Az intézmény a kapunyitása óta eltelt másfél évtizedben a vizuális kultúra tereit bőven kitágította, számos figyelemreméltó kiállítás és nívós szellemi-, művészeti esemény valósult meg a létesítményben.

Október 2-án, nyílt meg a nemzetközileg is egyedülálló „Párizsi absztraktok – Abstraction-Création” című kiállítás az épületben. A csaknem 100 művet felvonultató tárlaton olyan világhírű alkotók munkái lesznek láthatóak, mint Vaszilij Kandinszkij, Moholy-Nagy László vagy éppen Jean Helion.  Az Abstraction-Création az 1930-as években egy közel százfős társaságot jelölt, amelyhez mintegy húsz ország képzőművésze, köztük több magyar alkotó is csatlakozott. A Modemben megnyitott tárlaton a megközelítőleg 100 világhírű avantgard-művész alkotását 2022. január 30-ig lehet megtekinteni.

A fentiekből kitűnik, hogy Debrecenben egyszerre sikerült megvalósítani az üzleti-, és a kulturális élet felpezsdítését valamint a minőségi szabadidő eltöltését, a városban méltán lehetnek büszkék hazánk egyik legnagyobb és legmodernebb konferencia és rendezvényközpontjának „missziós” szerepére.

A cikk megjelenését a Hotel Lycium**** – Kölcsey Központ Debrecen támogatta.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Fizetett hirdetés Olvasson tovább a kategóriában

Fizetett hirdetés

Forint Ferenc
2024. február 27. 11:48 Fizetett hirdetés

Így válasszunk kabátot, ha sikkesen szeretnénk öltözködni

A méret még mindig ugyanannyira lényeg, mint a funkcionalitás.

Forint Ferenc
2024. január 22. 17:01 Fizetett hirdetés

Új tárolóval kiegészített, lakossági napelemes rendszer pályázat: az E.ON-nal egyszerűbb

Zajlik az előregisztráció az energiatárolóval kiegészített napelemes támogatásra.

Forint Ferenc
2023. december 18. 09:40 Fizetett hirdetés

Zsebre vágható aranyfedezet: ünnepeljen Mastercard Gold betéti kártyával!

Az OTP Mastercard Gold betéti kártya ideális eszköz ahhoz, hogy felejthetetlenné tegye az ünnepeket.

Fontos

Lukács András
2024. április 17. 04:34 Élet

A kereslet visszafogásával érdemes csökkenteni az üzemanyagárakat

A kormány olcsóbb üzemanyagot szeretne, ám az élhető jövőt az szolgálná, ha ez azért valósulna meg, mert kevesebb benzinre és gázolajra van szükség.

Avatar
2024. április 16. 04:36 Közélet

Ha fegyelem van és rend, nincs több gond az oktatással?

Mintha az lenne az oktatásirányítás meggyőződése, hogy ha valahol gondok vannak, akkor nem érdemes vizsgálni az okokat, elég a szigorítás.

Ha tíz olcsó zsemle helyett nyolc drágábbat veszünk, akkor gazdasági fordulat van, csak még nem látszik

Gyenge kereskedelmi adatokkal indult az év, amely mögött szakértő szerzőink szerint három fontos tényező állhat, és a számokban talán csak az év második felében látszik majd a kilábalás.