Hírlevél feliratkozás
Forint Ferenc
2020. december 23. 09:49 Fizetett hirdetés

Kórházakat, oktatási intézményeket támogat az OTP Bank csaknem 200 millió forinttal

A Humanitás Szociális Alapítvány közreműködésével közel 200 millió forintot fordít jótékony célú eszközvásárlásra az OTP Bank.

Az adományban részesülő kórházakra, iskolákra az OTP Bank régiói tettek javaslatot, hogy a helyi igényeknek, szükségleteknek legjobban megfelelő eszközadományok juthassanak el az intézményekhez. 

Az adományban részesülő 34 intézmény az alábbi táblázatban látható.

Forrás: OTP Bank

 

A koronavírus jelentette kihívások leküzdése érdekében nemcsak a gazdaság lendületbe hozásáért tesz az OTP Bank, hanem fontosnak tartja azt is, hogy eszközökkel támogassa azt a sokszor erőn felüli munkát, amelyet az egészségügyben dolgozók végeznek. 

A kórházak kiválasztásánál a fő szempont az egyes régiók területének mind teljesebb lefedése volt, illetve, hogy az egyes kórházak mennyire fontos szerepet töltenek be a járvány elleni védekezésben. Ennek érdekében a bank a kórházak igényeire szabva vásárol védőfelszereléseket, orvostechnikai eszközöket, illetve – a koronavírus elleni védekezésen túl -, az eszközadománnyal a víruskutatást, az ellenanyag elkészítését is támogatja az ehhez szükséges speciális laboratóriumi eszköz beszerzésével.

Emellett a hitelintézet bővíti a nem COVID-védekezéshez kapcsolódó kórházi eszközparkokat is, hogy a kórházak meglévő erőforrásaikat mind teljesebb mértékben a vírus elleni védekezésre fordíthassák, de ha lehet, más területen se szenvedjenek hiányt. 

Ezen felül a bank digitális oktatásban nélkülözhetetlen számítógépek adományozásával is próbál segíteni iskoláknak és diákoknak. Csatlakozva a Bankszövetség Jótett Bank programjának Digitális Gyorsítósáv kezdeményezéséhez, az OTP Bank elsősorban asztali számítógépeket és laptopokat biztosít oktatási intézmények számára. Az újonnan vásárolt eszközök mellett a bank használt, de még jól működő számítógépeket is felajánl. A Digitális Gyorsítósáv programban a bankszektor, karitatív szervezetek és szakmai támogató partnerek összefogásával digitálisan hátrányos helyzetű iskolák, pedagógusok és diákok juthatnak december első hetétől január első hetéig több mint 2000 új és használt, de jól működő eszközhöz.

Az OTP Bank hazai hálózatának összefogásával megvalósuló év végi adományozással a helyi jelentőségű, kevésbé előtérben lévő intézményeket igyekszik támogatni a hitelintézet, amely tíz, a közép-kelet-európai régióban található leánybankjával együtt eddig összesen közel 5 milliárd forintot fordított a koronavírus elleni küzdelemre.

Fizetett hirdetés Olvasson tovább a kategóriában

Fizetett hirdetés

Forint Ferenc
2020. december 27. 10:20 Fizetett hirdetés

Lassult a dohányzásról való leszokás üteme a világban

A húsz évvel ezelőtti állapothoz képest változatlanul 1,1 milliárd ember dohányzik - írja idei jelentésében a Knowledge-Action-Change nevű nemzetközi civil szervezet, amely 2018 után másodszor számolt be a dohányzással kapcsolatos ártalomcsökkentési kezdeményezések helyzetéről. A GSTHR nevű jelentés saját meghatározása szerint a Harm Reduction International nevű NGO évente kiadott anyagának mintájára készül[g7_note]GSTHR: Global State of Tobacco Harm Reduction[/g7_note].

Forint Ferenc
2020. december 18. 13:03 Fizetett hirdetés

Függőség vagy napi rutin? – Gondoljuk újra rossz szokásainkat!

Berögzült, káros szokásainkon változtatni nem egyszerű, de ha van hozzá megfelelő tájékozottság, motiváció és bátorság, akkor nincs lehetetlen!

Forint Ferenc
2020. december 11. 09:48 Fizetett hirdetés

Ártalomcsökkentéssel a fenntartható jövőért

2020 végére eljutottunk oda, hogy a különböző üzleti szektorok és gazdasági ágazatok fejlődését – legyen szó autóiparról, energiaiparról, környezetvédelemről, gasztronómiáról vagy egy olyan hétköznapi szokásunkról, mint a dohányzás – az ártalomcsökkentés iránti társadalmi igény mozgatja.

Fontos

Hajdu Miklós
2021. január 18. 06:32 Közélet

A beoltások felpörgetését tényleg nem a magyar ellátórendszer kapacitásai nehezítik

Ha a számokat nézzük, az ellátórendszer korlátai nem látszanak, a szűk keresztmetszet egyelőre az, hogy nincs elég oltás, és sokan nem is akarják felvenni.

Avatar
2021. január 17. 16:25 Élet

Nemcsak anyagiakban, de boldogságérzetben is egyre jobban szétszakad a társadalom

A jövedelem természetesen befolyásolja a boldogságérzetet, de összességében inkább az számít, hogy milyen az ember társadalmi státusza, és ez is szétszakadóban van.

Kasnyik Márton
2021. január 17. 06:29 Világ

Öt dolog, amit a Trump-korszakból tanultam

Őrült Királyként, saját hazugságaiba gabalyodva fejezi be elnökségét, de már korábban is kemény tanulságokkal szolgált Donald Trump politikai pályafutása.