Hírlevél feliratkozás
Forint Ferenc
2020. december 23. 09:49 Fizetett hirdetés

Kórházakat, oktatási intézményeket támogat az OTP Bank csaknem 200 millió forinttal

A Humanitás Szociális Alapítvány közreműködésével közel 200 millió forintot fordít jótékony célú eszközvásárlásra az OTP Bank.

Az adományban részesülő kórházakra, iskolákra az OTP Bank régiói tettek javaslatot, hogy a helyi igényeknek, szükségleteknek legjobban megfelelő eszközadományok juthassanak el az intézményekhez. 

Az adományban részesülő 34 intézmény az alábbi táblázatban látható.

Forrás: OTP Bank

 

A koronavírus jelentette kihívások leküzdése érdekében nemcsak a gazdaság lendületbe hozásáért tesz az OTP Bank, hanem fontosnak tartja azt is, hogy eszközökkel támogassa azt a sokszor erőn felüli munkát, amelyet az egészségügyben dolgozók végeznek. 

A kórházak kiválasztásánál a fő szempont az egyes régiók területének mind teljesebb lefedése volt, illetve, hogy az egyes kórházak mennyire fontos szerepet töltenek be a járvány elleni védekezésben. Ennek érdekében a bank a kórházak igényeire szabva vásárol védőfelszereléseket, orvostechnikai eszközöket, illetve – a koronavírus elleni védekezésen túl -, az eszközadománnyal a víruskutatást, az ellenanyag elkészítését is támogatja az ehhez szükséges speciális laboratóriumi eszköz beszerzésével.

Emellett a hitelintézet bővíti a nem COVID-védekezéshez kapcsolódó kórházi eszközparkokat is, hogy a kórházak meglévő erőforrásaikat mind teljesebb mértékben a vírus elleni védekezésre fordíthassák, de ha lehet, más területen se szenvedjenek hiányt. 

Ezen felül a bank digitális oktatásban nélkülözhetetlen számítógépek adományozásával is próbál segíteni iskoláknak és diákoknak. Csatlakozva a Bankszövetség Jótett Bank programjának Digitális Gyorsítósáv kezdeményezéséhez, az OTP Bank elsősorban asztali számítógépeket és laptopokat biztosít oktatási intézmények számára. Az újonnan vásárolt eszközök mellett a bank használt, de még jól működő számítógépeket is felajánl. A Digitális Gyorsítósáv programban a bankszektor, karitatív szervezetek és szakmai támogató partnerek összefogásával digitálisan hátrányos helyzetű iskolák, pedagógusok és diákok juthatnak december első hetétől január első hetéig több mint 2000 új és használt, de jól működő eszközhöz.

Az OTP Bank hazai hálózatának összefogásával megvalósuló év végi adományozással a helyi jelentőségű, kevésbé előtérben lévő intézményeket igyekszik támogatni a hitelintézet, amely tíz, a közép-kelet-európai régióban található leánybankjával együtt eddig összesen közel 5 milliárd forintot fordított a koronavírus elleni küzdelemre.

Fizetett hirdetés Olvasson tovább a kategóriában

Fizetett hirdetés

2021. április 12. 11:57 Fizetett hirdetés

Privátbank: ahol biztonságban gyarapodhat több tízmilliós vagyonunk

(Lantos Tamás az Investopedia pénzügyi szakértője.)

Forint Ferenc
2021. március 8. 10:35 Fizetett hirdetés

Cemix néven folytatja a Lasselsberger-Knauf

A vállalatcsoport régiós stratégiájának fontos lépése a névváltás. Magyarország egyik meghatározó építőanyaggyártója 2020 novemberében márka- és cégnevet váltott. A Cemix márkanév Közép-Európa 8 országában lesz jelen, amivel a Knauf és a Lasselsberger család tulajdonában lévő vállalatcsoport tagjainak lehetősége nyílik a határok nélküli együttműködésre, fejlesztéseik összehangolására és erőforrásaik megosztására.

Forint Ferenc
2021. február 8. 10:32 Fizetett hirdetés

Közösségi autómegosztó szolgáltatás a cafeteria keretből

A MOL Limo már adómentes cafeteria elemként is választható!

Fontos

Avatar
2021. április 20. 15:54 Világ

A nagy zavarok ellenére sem éri meg Ázsiából visszahozni a termelést

A Szuezi-csatorna eltorlaszolása, vagy a járvány miatt felboruló szállítás komoly problémának tűnik, de Ázsia elhagyásához képest ezek csak rövid kis epizódok.

Stubnya Bence
2021. április 20. 06:04 Tech

Ózd elbukott a robotokkal szemben, de tudjuk, hogy ezt máshol hogyan előzhetjük meg

Az automatizálás eddig a munkaerőhiányt ellensúlyozta, tömeges munkanélküliséget nem okozott, de az oktatást át kell szerveznünk, hogy ez így is maradjon. Szalavetz Andrea kutatóval beszélgettünk.

Avatar
2021. április 19. 15:52 Közélet

A magyar iskolákból a nyitással könnyen orosz rulett lehet

A szakmai ellenérvek figyelmen kívül hagyásával, az érintetteket gyakorlatilag kényszerítve nyitottak ma újra az iskolák alsó tagozatai és az óvodák.