Hírlevél feliratkozás
Forint Ferenc
2020. november 7. 11:42 Fizetett hirdetés

Így használd jól a hitelkártyádat

Az első számú szabály: mindig időre fizesd vissza a teljes összeget. Időre. A teljes tartozásod. Ha ezt betartod, minden simán fog menni.

De ezen kívül is van még pár dolog, amelyekre érdemes figyelni és könnyebb lesz a hitelkártya használat azoknak is, akik a nagyobb pénzügyi mozgástér és az évi akár több tízezer forintos pénzvisszatérítés miatt most igényelnék életük első hitelkártyáját.

Születésnap, névnap, fordulónap

A havi fordulónapod dátumát nem bonyolult észben tartani, rendszerint minden hónapban ugyanarra a napra esik, ráadásul ezen a napon sms-értesítést is kapsz a bankodtól. Az OTP-nél ez az üzenet tartalmazza a tartozás aktuális összegét és azt is, hogy minimum mekkora összeget és meddig kell visszafizetned. Az megelőző 30 nap a költekezés, vásárlás ideje, a fordulónapot követő 15 napban pedig vissza kell fizetni a korábban elköltött összeget (miközben már elindult a következő 30 napos vásárlási időszak is). Ez a 45 nap a kamatmentes periódus.

Ez a pénz nem az a pénz

Fontos tudatosítani, hogy a hitelkártyával használt pénz nem a te személyes megtakarításod, hanem a bank pénze, amit a kamatmentes periódus erejéig használhatsz.

Mindez addig éri meg neked, amíg annyit költesz, amennyit tényleg vissza tudsz fizetni a kamatmentes periódusban. Így a hitelkártyád hitelkerete egy pénzügyi mentőöv lehet, ami mindig rendelkezésre áll, amikor szükséged van rá.

Addig nyújtózkodj, amíg a hitelkereted ér!

Vagy inkább még addig se. A bank által számodra jóváhagyott hitelkeret (személyre szabott hitelösszeg, amelyet a hitelkérelem és a hitelképesség alapján a pénzügyi szolgáltató bocsát az igénylő rendelkezésére) pontos összegének és a hitelkártyás vásárlásaid aktuális állásának követésében számos eszköz áll rendelkezésedre. A költéseket az internetbankban, vagy az OTP-nél a SmartBank mobilalkalmazásban is könnyedén nyomon tudod követni, de a vásárlás után kapott sms-ből is látod a fennmaradó hitelkereted.

Hitelkártyánkkal lehetőségünk nyílik kihasználni például egy-egy szezonálisakciót, akkor is, ha épp nincs elég pénz a számlánkon.

Erre figyeljünk oda

Felejtsd el a készpénzfelvételt a hitelkártyádról, ezt inkább a betéti kártyáddal intézd. Akár több ezer forintba is kerülhet, mivel ez a tranzakció nem kamatmentes.

Tipp: amit viszont mindenképp megéri a hitelkártyával fizetni, azok a mindennapi bevásárlások, a rezsiköltségek, a havi villany- és gázszámla vagy éppen az otthoni internetes vagy mobilszámla. Ha ezeket csoportos beszedéssel intézed, a bankok többségénél itt is jár a pénzvisszatérítés.

Ha ezeket betartod, tényleg többet hozhatsz ki a pénzedből, év végén pedig megérkezhet a több tízezer forint jutalom a pénzvisszatérítéssel!

  • OTP Bonus hitelkártya THM: 4,9%, majd 38,9%
  • OTP Bonus Gold hitelkártya THM:  5,7%, majd 39,8%

A tájékoztatás nem teljes körű. Az OTP Bonus hitelkártya aktuális feltételeit és a mindenkor hatályos hirdetmények tartalmazzák.

Fizetett hirdetés Olvasson tovább a kategóriában

Fizetett hirdetés

Forint Ferenc
2020. november 16. 16:05 Fizetett hirdetés

Megéri akár egy frissdiplomásnak is hitelkártyát kiváltania?

Korábbi cikkeinkben elmagyaráztuk, milyen előnyei vannak a hitelkártyának és azt is, milyen szabályokat kell betartani ahhoz, hogy a lehető legjobban járhassunk vele.

Forint Ferenc
2020. november 9. 10:58 Fizetett hirdetés

Ha most kezdesz el hitelkártyával vásárolni, még jó év végi pénzvisszatérítést hozhatsz össze magadnak

A hitelkártya okos használatához ugyan több odafigyelés és tudatosság kell, mint amennyi egy kaktusz gondozásához szükséges, de megfelelő utánajárással bele lehet tanulni.

Forint Ferenc
2020. október 26. 09:28 Fizetett hirdetés

Ötödik sebességbe kapcsolt a digitalizáció az idén – 4300 vállalati vezetőt kérdezett meg a Dell

Leginkább a kiberbiztonsággal és az otthoni munkavégzéssel kapcsolatos vállalati fejlesztéseket gyorsították fel a cégek - derült ki a 18 országból 4300 közép- és nagyvállalati vezetővel, idén július-augusztusban készített felmérésből. Ezt követik a munkavállalók és a fogyasztók digitális élményét erősítő beruházások, de sokan helyezték előtérbe az adatkezelési kérdéseket vagy kezdték el digitális alapokra helyezni szolgáltatási és fogyasztási modelljüket.

Fontos

Stubnya Bence
2020. november 27. 06:57 Vállalat

Harmadszor kerültek idén padlóra, most online karácsonyi bulikban bíznak

A cégek egy része profilváltással alkalmazkodott a járványhoz a rendezvényszervezők piacán, de a legtöbben még így is csak a veszteség minimalizálására játszanak.

Fabók Bálint Jandó Zoltán
2020. november 26. 06:57 Adat, Vállalat

Egy visszahúzódó magyar testvérpár gazdagabb, mint Mészáros és Csányi együtt

Fontos magyar vállalatok legnagyobb tulajdonosai közé tartozik Rahimkulov Timur és Ruszlan, de nyilvános fotó sincs róluk.

Jandó Zoltán Torontáli Zoltán
2020. november 25. 16:56 Adat, Közélet

Semmi értelme nincs az operatív törzs járvány-előrejelzésének

Legalábbis abban a formában, ahogy hetente közlik. Ha jól csinálják, a szennyvízadat hasznos eleme lehet a járvány követésének, de amit az NNK közzétesz, nem az.