Hírlevél feliratkozás
Forint Ferenc
2020. november 7. 11:42 Fizetett hirdetés

Így használd jól a hitelkártyádat

Az első számú szabály: mindig időre fizesd vissza a teljes összeget. Időre. A teljes tartozásod. Ha ezt betartod, minden simán fog menni.

De ezen kívül is van még pár dolog, amelyekre érdemes figyelni és könnyebb lesz a hitelkártya használat azoknak is, akik a nagyobb pénzügyi mozgástér és az évi akár több tízezer forintos pénzvisszatérítés miatt most igényelnék életük első hitelkártyáját.

Születésnap, névnap, fordulónap

A havi fordulónapod dátumát nem bonyolult észben tartani, rendszerint minden hónapban ugyanarra a napra esik, ráadásul ezen a napon sms-értesítést is kapsz a bankodtól. Az OTP-nél ez az üzenet tartalmazza a tartozás aktuális összegét és azt is, hogy minimum mekkora összeget és meddig kell visszafizetned. Az megelőző 30 nap a költekezés, vásárlás ideje, a fordulónapot követő 15 napban pedig vissza kell fizetni a korábban elköltött összeget (miközben már elindult a következő 30 napos vásárlási időszak is). Ez a 45 nap a kamatmentes periódus.

Ez a pénz nem az a pénz

Fontos tudatosítani, hogy a hitelkártyával használt pénz nem a te személyes megtakarításod, hanem a bank pénze, amit a kamatmentes periódus erejéig használhatsz.

Mindez addig éri meg neked, amíg annyit költesz, amennyit tényleg vissza tudsz fizetni a kamatmentes periódusban. Így a hitelkártyád hitelkerete egy pénzügyi mentőöv lehet, ami mindig rendelkezésre áll, amikor szükséged van rá.

Addig nyújtózkodj, amíg a hitelkereted ér!

Vagy inkább még addig se. A bank által számodra jóváhagyott hitelkeret (személyre szabott hitelösszeg, amelyet a hitelkérelem és a hitelképesség alapján a pénzügyi szolgáltató bocsát az igénylő rendelkezésére) pontos összegének és a hitelkártyás vásárlásaid aktuális állásának követésében számos eszköz áll rendelkezésedre. A költéseket az internetbankban, vagy az OTP-nél a SmartBank mobilalkalmazásban is könnyedén nyomon tudod követni, de a vásárlás után kapott sms-ből is látod a fennmaradó hitelkereted.

Hitelkártyánkkal lehetőségünk nyílik kihasználni például egy-egy szezonálisakciót, akkor is, ha épp nincs elég pénz a számlánkon.

Erre figyeljünk oda

Felejtsd el a készpénzfelvételt a hitelkártyádról, ezt inkább a betéti kártyáddal intézd. Akár több ezer forintba is kerülhet, mivel ez a tranzakció nem kamatmentes.

Tipp: amit viszont mindenképp megéri a hitelkártyával fizetni, azok a mindennapi bevásárlások, a rezsiköltségek, a havi villany- és gázszámla vagy éppen az otthoni internetes vagy mobilszámla. Ha ezeket csoportos beszedéssel intézed, a bankok többségénél itt is jár a pénzvisszatérítés.

Ha ezeket betartod, tényleg többet hozhatsz ki a pénzedből, év végén pedig megérkezhet a több tízezer forint jutalom a pénzvisszatérítéssel!

  • OTP Bonus hitelkártya THM: 4,9%, majd 38,9%
  • OTP Bonus Gold hitelkártya THM:  5,7%, majd 39,8%

A tájékoztatás nem teljes körű. Az OTP Bonus hitelkártya aktuális feltételeit és a mindenkor hatályos hirdetmények tartalmazzák.

Fizetett hirdetés Olvasson tovább a kategóriában

Fizetett hirdetés

Forint Ferenc
2020. november 16. 16:05 Fizetett hirdetés

Megéri akár egy frissdiplomásnak is hitelkártyát kiváltania?

Korábbi cikkeinkben elmagyaráztuk, milyen előnyei vannak a hitelkártyának és azt is, milyen szabályokat kell betartani ahhoz, hogy a lehető legjobban járhassunk vele.

Forint Ferenc
2020. november 9. 10:58 Fizetett hirdetés

Ha most kezdesz el hitelkártyával vásárolni, még jó év végi pénzvisszatérítést hozhatsz össze magadnak

A hitelkártya okos használatához ugyan több odafigyelés és tudatosság kell, mint amennyi egy kaktusz gondozásához szükséges, de megfelelő utánajárással bele lehet tanulni.

Forint Ferenc
2020. október 26. 09:28 Fizetett hirdetés

Ötödik sebességbe kapcsolt a digitalizáció az idén – 4300 vállalati vezetőt kérdezett meg a Dell

Leginkább a kiberbiztonsággal és az otthoni munkavégzéssel kapcsolatos vállalati fejlesztéseket gyorsították fel a cégek - derült ki a 18 országból 4300 közép- és nagyvállalati vezetővel, idén július-augusztusban készített felmérésből. Ezt követik a munkavállalók és a fogyasztók digitális élményét erősítő beruházások, de sokan helyezték előtérbe az adatkezelési kérdéseket vagy kezdték el digitális alapokra helyezni szolgáltatási és fogyasztási modelljüket.

Fontos

Mészáros R. Tamás
2020. november 23. 17:19 Világ

A kínai dominancia megalapozójának harangozták be, mégis gyengére sikerült a világ legnagyobb gazdasági paktuma

A világ lakosságának és GDP-jének 30 százalékára terjed ki az új ázsiai gazdasági övezet. Egyesek szerint ez megágyaz a kínai dominanciának, mások szerint semmin nem változtat.

Bucsky Péter
2020. november 23. 06:31 Közélet

A számokat nézve Parragh László adócsökkentése vélhetően egy blöff

Ha az iparűzési adó elengedése bedönti az önkormányzati megrendeléseket és szolgáltatásokat, akkor recessziós lavinát indíthat el.

Avatar
2020. november 22. 16:10 Adat

Minél jobban él valaki, annál jobban hisz abban, hogy ezt magának köszönheti

A vagyoni helyzet, és annak hirtelen megváltozása érdekes összefüggésben van a jövedelmekkel kapcsolatos igazságérzet megváltozásával.

Ne hagyd ki