Hírlevél feliratkozás
Forint Ferenc
2020. november 7. 11:42 Fizetett hirdetés

Így használd jól a hitelkártyádat

Az első számú szabály: mindig időre fizesd vissza a teljes összeget. Időre. A teljes tartozásod. Ha ezt betartod, minden simán fog menni.

De ezen kívül is van még pár dolog, amelyekre érdemes figyelni és könnyebb lesz a hitelkártya használat azoknak is, akik a nagyobb pénzügyi mozgástér és az évi akár több tízezer forintos pénzvisszatérítés miatt most igényelnék életük első hitelkártyáját.

Születésnap, névnap, fordulónap

A havi fordulónapod dátumát nem bonyolult észben tartani, rendszerint minden hónapban ugyanarra a napra esik, ráadásul ezen a napon sms-értesítést is kapsz a bankodtól. Az OTP-nél ez az üzenet tartalmazza a tartozás aktuális összegét és azt is, hogy minimum mekkora összeget és meddig kell visszafizetned. Az megelőző 30 nap a költekezés, vásárlás ideje, a fordulónapot követő 15 napban pedig vissza kell fizetni a korábban elköltött összeget (miközben már elindult a következő 30 napos vásárlási időszak is). Ez a 45 nap a kamatmentes periódus.

Ez a pénz nem az a pénz

Fontos tudatosítani, hogy a hitelkártyával használt pénz nem a te személyes megtakarításod, hanem a bank pénze, amit a kamatmentes periódus erejéig használhatsz.

Mindez addig éri meg neked, amíg annyit költesz, amennyit tényleg vissza tudsz fizetni a kamatmentes periódusban. Így a hitelkártyád hitelkerete egy pénzügyi mentőöv lehet, ami mindig rendelkezésre áll, amikor szükséged van rá.

Addig nyújtózkodj, amíg a hitelkereted ér!

Vagy inkább még addig se. A bank által számodra jóváhagyott hitelkeret (személyre szabott hitelösszeg, amelyet a hitelkérelem és a hitelképesség alapján a pénzügyi szolgáltató bocsát az igénylő rendelkezésére) pontos összegének és a hitelkártyás vásárlásaid aktuális állásának követésében számos eszköz áll rendelkezésedre. A költéseket az internetbankban, vagy az OTP-nél a SmartBank mobilalkalmazásban is könnyedén nyomon tudod követni, de a vásárlás után kapott sms-ből is látod a fennmaradó hitelkereted.

Hitelkártyánkkal lehetőségünk nyílik kihasználni például egy-egy szezonálisakciót, akkor is, ha épp nincs elég pénz a számlánkon.

Erre figyeljünk oda

Felejtsd el a készpénzfelvételt a hitelkártyádról, ezt inkább a betéti kártyáddal intézd. Akár több ezer forintba is kerülhet, mivel ez a tranzakció nem kamatmentes.

Tipp: amit viszont mindenképp megéri a hitelkártyával fizetni, azok a mindennapi bevásárlások, a rezsiköltségek, a havi villany- és gázszámla vagy éppen az otthoni internetes vagy mobilszámla. Ha ezeket csoportos beszedéssel intézed, a bankok többségénél itt is jár a pénzvisszatérítés.

Ha ezeket betartod, tényleg többet hozhatsz ki a pénzedből, év végén pedig megérkezhet a több tízezer forint jutalom a pénzvisszatérítéssel!

  • OTP Bonus hitelkártya THM: 4,9%, majd 38,9%
  • OTP Bonus Gold hitelkártya THM:  5,7%, majd 39,8%

A tájékoztatás nem teljes körű. Az OTP Bonus hitelkártya aktuális feltételeit és a mindenkor hatályos hirdetmények tartalmazzák.

Fizetett hirdetés Olvasson tovább a kategóriában

Fizetett hirdetés

Forint Ferenc
2021. február 8. 10:32 Fizetett hirdetés

Közösségi autómegosztó szolgáltatás a cafeteria keretből

A MOL Limo már adómentes cafeteria elemként is választható!

Forint Ferenc
2021. február 6. 12:19 Fizetett hirdetés

Színészlegendák buzdítottak takarékoskodásra retró OTP-s reklámfilmekben

Tényleg csak egy tollvonás volna a pénzteremtés? Milyen volt a bankárélet a Monarchiában? Kik voltak az IKKA-ügynökök, és hogy működött a nemzetközi csomagküldés a szocializmusban?

Forint Ferenc
2020. december 27. 10:20 Fizetett hirdetés

Lassult a dohányzásról való leszokás üteme a világban

A húsz évvel ezelőtti állapothoz képest változatlanul 1,1 milliárd ember dohányzik - írja idei jelentésében a Knowledge-Action-Change nevű nemzetközi civil szervezet, amely 2018 után másodszor számolt be a dohányzással kapcsolatos ártalomcsökkentési kezdeményezések helyzetéről. A GSTHR nevű jelentés saját meghatározása szerint a Harm Reduction International nevű NGO évente kiadott anyagának mintájára készül[g7_note]GSTHR: Global State of Tobacco Harm Reduction[/g7_note].

Fontos

Jandó Zoltán
2021. március 2. 06:45 Vállalat

Hétezer forint volt hárommilliárdos tartozásra a legkínosabb állami cég számláján

A vizes vb szervezője annyit késett a beszámoló elkészítésével, hogy mire leadta, már az az eljárás is megszűnt, amit elvileg erre alapoztak.

Jandó Zoltán
2021. március 1. 06:02 Vállalat

Luxusjacht, letartóztatás és viszály, a magyar ásványvízkirály bukásának története

Egy jól időzített üzleti döntésből hatalmas biznisz lett, majd összedőlt a kétes ügyletek, a konfliktusok és az elhibázott üzleti lépések miatt.

Avatar Avatar
2021. február 28. 12:17 Élet

Érdemes-e pénzt fektetni az ingyenes felsőoktatásba?

A Rajk Szakkollégium videóinterjú-sorozatában Joshua Angrist arra hozott példát, hogy milyen kutatási eredmény lehet érdekes a politikai döntéshozók számára is.