Hírlevél feliratkozás
Jandó Zoltán
2024. július 1. 11:11 Adat, Élet

A kempingek drágultak legkevesebbet a szálláshelyek közül az utóbbi két évben

Májusban egy szálloda átlagosan 16, egy panzió közel 12 ezer forintos szállásdíjbevételre számíthatott minden egyes, magyar turisták által ott töltött éjszaka után.

  • A hotelek és a panziók az idén egyelőre nem drágultak sokat az egy évvel korábbi szinthez képest, a közösségi szálláshelyek díja azonban jelentősen, több mint ötödével megugrott.
  • Kétéves időtávon ugyanakkor lényegében minden szállástípus esetében nagyon jelentős áremelkedés volt. A szállodák és a panziók 37, a magánszállások 30, a közösségi szálláshelyek 40 százalékkal drágultak. A kempingeknél tapasztalt 18 százalékos infláció ehhez képest üdítő.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkAz Adria és a Balaton közötti döntést is átbillentheti a 400 forint felé közelítő euróárfolyamHa nem fordul a trend, vagy nem lép közbe a jegybank, akkor a balatoni szállásadók és lángosozók dörzsölhetik a tenyerüket.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA nyaralási szegénység alapján Magyarország is a Balkán részeA 2010-es években nagyot nőtt a nyaralást megfizetni képest magyarok aránya, de az elmúlt pár évben újra nő a nélkülözés ilyen szempontból Magyarországon.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Adat Élet drágulás kemping nyaralás panzió szálloda Olvasson tovább a kategóriában

Adat

Jandó Zoltán
2024. július 18. 14:13 Adat

Pörgetjük a légkondikat, azok pedig rekordokat döntve zabálják az áramot

Kedden 144,5 gigawattóra áramot használtunk, aminél nyáron csak egyszer, 2021 júniusában mértek magasabb fogyasztást. Akkor is hőhullám volt.

Jandó Zoltán
2024. július 17. 05:46 Adat

Sosem volt még ilyen durva hőhullám Magyarországon

Volt már az előzőnél melegebb hét Magyarországon, de csak egyszer, 2007-ben, akkor pedig tíz nap után enyhült a kánikula. A mostani hőhullám hosszúsága és intenzítása is rekordot dönthet.

Torontáli Zoltán
2024. július 16. 12:47 Adat, Élet

Sokkal jobban drágulnak most az albérletek, mint az eladó lakások

Nagyon mennek fel az albérleti díjak, pedig még ki sem hirdették a felvételi ponthatárokat.

Fontos

Váczi István
2024. július 19. 14:47 Világ

Sokkal drágábban épülhet új atomerőmű Csehországban, mint Pakson

A dél-koreai KHNP építheti meg Csehország új atomerőművét a jelenleg is működő Dukovany atomerőmű telephelyén; 43 százalékkal lehet drágább, mint Paks 2.

Váczi István
2024. július 19. 11:22 Élet

Tavaly a mezőgazdaság mentette meg a magyar gazdaságot, idén viszont lehúzhatja

A forróság és a szárazság egyre inkább veszélyezteti a kukorica és a napraforgó termését, ami negatívan befolyásolhatja az ország gazdasági teljesítményét.

Torontáli Zoltán
2024. július 19. 05:26 Élet

Sok buktatót és csapdát kell elkerülnie, aki az otthonfelújítási milliókra pályázik

Nagy a rohanás az 1990 előtt épült családi házak felújítását segítő programnál, ami túlárazásokhoz és átgondolatlan korszerűsítési döntésekhez vezethet.