Hírlevél feliratkozás
Fabók Bálint
2023. június 5. 09:37 Élet

Nyit a 23 milliárdos győri fürdőberuházás, amely a világ első “hét tengeri csillagos” élményparkjának nevezte ki saját magát

Június 17-én nyit meg a legnagyobb magyar fürdőberuházásként jellemzett győri RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdő, a napokban több jelentős brit médium is beszámolt a világ első “hét tengeri csillagos” vízi élményparkjáról.

Részletek: az üzemeltetők szerint itt lesz Magyarország legmodernebb csúszdaparkja, a fürdő 21 medencével fog működni, a leghosszabb csúszda 200 méter lesz. A 32 méter magas szódaalakú csúszdatorony pedig nemcsak a fürdő, hanem Győr új jelképévé válhat az üzemeltetők szerint.

  • Ibizai hangulat és lüktető ritmusok várják majd a vendégeket a fürdő honlapja szerint, és lesz “sör, minden mennyiségben”. Az ingyenes nyitókoncertet a TNT Zenekar tartja

Előzmények: a Modern Városok Program keretében több mint 23 milliárd forintos kormányzati támogatásból indult el 2021-ben a beruházás a helyi termálfürdő és a lepusztult strand felújításával és összekötésével. A beruházást több bírálat kísérte, ezekről ebben az interjúban lehet olvasni.

Kik a főbb szereplők? A közpénzből finanszírozott fejlesztést a Kovacsics többségi tulajdonába tartozó vállalkozás üzemelteti, ez a cég üzemeltette korábban is a most felújított győri termálfürdőt. A kivitelezésre kiírt közbeszerzésre egyedül a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Euro Generál Zrt. és konzorciumi partnere pályázott.

  • Kovacsics egy győri lapnak azt mondta, hogy azért drágult közel háromszorosára a beruházás, mert eredetileg csak a strand felújítására költöttek volna, de később úgy döntöttek, hogy árvízvédelmi töltést, díszteret, parkolót is építenek és a régi fürdőt is felújítják.
  • Az üzemeltetés Kovacsics szerint évi legkevesebb 1,2 milliárd forintba fog kerülni és éves szinten 600 ezer vendéggel számolnak.

Számokban: a felnőtt belépőjegy 9700 (győrieknek 5800) forint lesz, a nyugdíjas- és gyerekjegy 7300 (győrieknek 4400) forint lesz.

Tágabb kontextus: a Termál Online a legnagyobb költségvetésű magyarországi fürdőfejlesztésként jellemzi a győri projektet. A 2020-ban átadott 15 medencés debreceni Aquaticum 9,5 milliárd forintos beruházással készült el.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Élet Győr termálfüdő Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Torontáli Zoltán
2023. szeptember 24. 16:03 Adat, Élet

Mire elég, hogy több időt töltünk munkában, mint a nyugat-európaiak?

Hiába dolgoznak egyre többen viszonylag sok időt munkával töltve, ha olyan munkát végeznek, amelynek nem magas a hozzáadott értéke.

Avatar
2023. szeptember 23. 15:43 Élet, Tech

Van megoldás arra, hogy mindenki jól járjon a háztartási napelemekkel

A nyári napenergiás plusztermelés téli eltárolása irreális, ám a hálózatba kötött otthoni akkumulátorok a lakosságnak és az országnak is rengeteg hasznot hozhatnak.

Banyár József
2023. szeptember 20. 16:53 Élet

Egy feljavított német nyugdíjpontrendszerre van szükségünk!

Ettől még nem lenne tökéletes a nyugdíjrendszer, de kiszámíthatóbb biztosan.

Fontos

Holtzer Péter
2023. szeptember 23. 04:23 Podcast

Valamit rosszul csinálunk, ha a gyerekek így megutálják a fizikát nyolcadikra

A Z-szak arra lesz képes, hogy a szaktanároknak nem éppen vonzó általános iskolákban is lesz olyan, aki természettudományt képes majd tanítani.

Hajdu Miklós
2023. szeptember 22. 18:23 Közélet

Akkora az infláció, hogy már az áfabevételek növekedésére sem számíthat a kormány

Már a negyedik hónapban állt elő az a helyzet, hogy az elszálló infláció mellett csökkentek év/év alapon az áfabevételek.

Avatar
2023. szeptember 22. 15:33 Adat, Közélet

Ki mond igazat? Hatalmas a tanárhiány, vagy még javult is a helyzet?

A kormány szerint nincs rendszerszintű tanárhiány, miközben folyamatosan olvashatunk ezzel ellentétes hétköznapi tapasztalatokról. De mit mutatnak az adatok?