Hírlevél feliratkozás
Fabók Bálint
2023. június 5. 09:37 Élet

Nyit a 23 milliárdos győri fürdőberuházás, amely a világ első “hét tengeri csillagos” élményparkjának nevezte ki saját magát

Június 17-én nyit meg a legnagyobb magyar fürdőberuházásként jellemzett győri RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdő, a napokban több jelentős brit médium is beszámolt a világ első “hét tengeri csillagos” vízi élményparkjáról.

Részletek: az üzemeltetők szerint itt lesz Magyarország legmodernebb csúszdaparkja, a fürdő 21 medencével fog működni, a leghosszabb csúszda 200 méter lesz. A 32 méter magas szódaalakú csúszdatorony pedig nemcsak a fürdő, hanem Győr új jelképévé válhat az üzemeltetők szerint.

  • Ibizai hangulat és lüktető ritmusok várják majd a vendégeket a fürdő honlapja szerint, és lesz “sör, minden mennyiségben”. Az ingyenes nyitókoncertet a TNT Zenekar tartja

Előzmények: a Modern Városok Program keretében több mint 23 milliárd forintos kormányzati támogatásból indult el 2021-ben a beruházás a helyi termálfürdő és a lepusztult strand felújításával és összekötésével. A beruházást több bírálat kísérte, ezekről ebben az interjúban lehet olvasni.

Kik a főbb szereplők? A közpénzből finanszírozott fejlesztést a Kovacsics többségi tulajdonába tartozó vállalkozás üzemelteti, ez a cég üzemeltette korábban is a most felújított győri termálfürdőt. A kivitelezésre kiírt közbeszerzésre egyedül a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Euro Generál Zrt. és konzorciumi partnere pályázott.

  • Kovacsics egy győri lapnak azt mondta, hogy azért drágult közel háromszorosára a beruházás, mert eredetileg csak a strand felújítására költöttek volna, de később úgy döntöttek, hogy árvízvédelmi töltést, díszteret, parkolót is építenek és a régi fürdőt is felújítják.
  • Az üzemeltetés Kovacsics szerint évi legkevesebb 1,2 milliárd forintba fog kerülni és éves szinten 600 ezer vendéggel számolnak.

Számokban: a felnőtt belépőjegy 9700 (győrieknek 5800) forint lesz, a nyugdíjas- és gyerekjegy 7300 (győrieknek 4400) forint lesz.

Tágabb kontextus: a Termál Online a legnagyobb költségvetésű magyarországi fürdőfejlesztésként jellemzi a győri projektet. A 2020-ban átadott 15 medencés debreceni Aquaticum 9,5 milliárd forintos beruházással készült el.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Élet Győr termálfüdő Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Torontáli Zoltán
2024. július 16. 12:47 Adat, Élet

Sokkal jobban drágulnak most az albérletek, mint az eladó lakások

Nagyon mennek fel az albérleti díjak, pedig még ki sem hirdették a felvételi ponthatárokat.

Torontáli Zoltán
2024. július 12. 05:00 Élet, Tech

Jobban megéri elektromos autóval a napelemes program, amelyre 32 ezren jelentkeztek?

Ha már úgyis lesz kedvezményes árú napelem a tetőn, érdemes e-autót tölteni vele? Éjszakai műszakban dolgozóknak és benzint kiváltóknak biztos, egyébként nem annyira.

Torontáli Zoltán
2024. július 8. 05:03 Élet, Vállalat

Versenyhátrányba kerülhetnek a magyar gazdák, mégis nehezen váltanak a talajművelésben

A páréves távlatban sok előnnyel járó talajmegújító módszerek alkalmazása embrionális állapotban van, megnéztük egy helyszínen, hogy miért.

Fontos

Mészáros R. Tamás
2024. július 16. 05:03 Közélet, Világ

A korrupciónál is nagyobb probléma van az uniós pénzekkel

Az uniós költségvetés harmadát felemésztő kohéziós politika hatása nem csak a források elosztásáról döntő tagállami kormányok inkompetenciája vagy korruptsága miatt marad mérsékelt.

Jandó Zoltán
2024. július 15. 15:12 Adat

Másfél éve nem láttunk ilyet az építőiparban

Hajszál híján 3100 milliárd forint volt a hazai építőipar szerződésállománya május végén, és ezúttal nemcsak értékben, hanem mennyiségben is növekedést mutattak az adatok.

Jandó Zoltán
2024. július 15. 13:06 Világ

Évtizedek óta nem volt ennyi merénylet nyugati politikusok ellen

Két hónapon belül két merényletet kíséreltek meg magas rangú nyugati politikusok ellen. Ilyenre évtizedek óta nem volt példa.