Hírlevél feliratkozás
Hajdu Miklós
2022. július 1. 14:06 Élet

Egyre több benzint lopnak az üzemanyagok drágulása miatt Nagy-Britanniában

Egy év alatt közel kétharmadával emelkedett a kifizetetlen tankolások száma az Egyesült Királyságban a rendkívüli üzemanyagár-emelkedés következtében a The Guardian beszámolója szerint. A kutak efféle megkárosítása sosem volt még ilyen gyakori, igaz, a 885 forintnak megfelelő átlagárra sem volt még példa. A helyzet súlyosságát jól érzékelteti, hogy az egyik benzinkutas szakmai szervezet vezetője szerint hacsak nem sikerül visszaszorítani a jelenséget, akár 41 millió font – vagyis majdnem húszmilliárd forint – veszteség is érheti emiatt a töltőállomásokat a következő évben.

A tankolás után azonnal elhajtó autósok számának növekedése mellett egyre többen jelzik a kasszáknál, hogy nem tudják kifizetni a járművükbe töltött üzemanyag árát. Ezen felül a benzinkutak személyzetével gyakran agresszívabbak a magas árak miatt felháborodott vásárlók, főleg, ha épp csökkennek valamicskét a nagykereskedelmi árak, a kedvező változások ugyanis nem érvényesülnek azonnal a töltőállomásokon.

Az atrocitások és a jellemzően száz font alatti értékben elkövetett lopások még nem merítik ki a bűncselekmény fogalmát, így az elmúlt években egyébként is leterheltté vált rendőrség sem segít a kutasoknak minden esetben. Az üzemanyag-kereskedők tehát nincsenek könnyű helyzetben, a folyamatosan növekvő rezsi- és munkaerő-költségek nemcsak az olajár kisebb mérséklődéseinek, de a kormányzati adócsökkentéseknek a hatásait is felmorzsolják a kiskereskedelmi árak képzésekor, amit aztán vásárlók további veszteségeket okozó magatartással honorálnak.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikk5 hónap alatt 42 milliárdot bukott az állam azon, hogy hatósági árassá tette az üzemanyagotA korábban Európában relatív drágának számító magyar üzemanyagárak harmadával maradnak el az uniós átlagtól, ezzel ösztönözve a többletfogyasztást és így az áfabevételeket.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkNem a gáznál a legfájdalmasabb a szakítás OroszországgalVéget ér a szabad energiakereskedelem korszaka, de az Oroszországgal való szakítást nehezíti, hogy akad a földgáznál nehezebben beszerezhető energiahordozó is.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkTőlük várják a megoldást, de alig tudják már növelni a felhozatalt a legnagyobb olajkitermelőkA szándék megvan a növelésre, de már tavasszal is több millió hordóval maradt el a kitermelés a kvóták által meghatározott mennyiségtől.

Élet benzin benzinár benzinkút nagy-britannia üzemanyag Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Torontáli Zoltán
2022. augusztus 12. 04:34 Élet, Tech

Kapható a boltban, csökkenti a rezsit, de nem használhatod: káosz van az erkélynapelemek körül

Feltehetem? Mi van, ha feljelent a szomszéd? Miért nem engedik Magyarországon, ha máshol egy uniós rendeletre hivatkozva szabad használni?

Debreczeni Anna
2022. augusztus 7. 06:00 Élet, Támogatói tartalom

És akkor Snoop Dogg megszólalt a borospalackon

Magyarországon a boroscímke nagyrészt még kiaknázatlan kommunikációs felület, pedig itt lehet plusz élményt, a borral kapcsolatos tudást közvetíteni a fogyasztók felé - így a termelő még közvetlenebb kapcsolatot alakíthat ki a vevőkkel.

Fabók Bálint
2022. augusztus 3. 10:52 Élet

Miközben egyre nagyobb gond a vízhiány, egyetlen golfklub túlfogyasztása 25 ezer háztartásnak lenne elég

Arizonában akkora üzlet a golf, hogy az sem zavarja a hatóságot, ha a súlyos vízhiány közepette használnak belőle sokkal többet a klubok, mint amennyire engedélyük van.

Fontos

Bőgel György
2022. augusztus 11. 18:03 Vállalat

Rengeteg magyar köszönheti munkahelyét a kiszervezéseknek, de megtörőben a lendület

Számos csapás érte a közelmúltban a nemzetközi gazdasági integrációt, a sokszereplős nemzetközi ellátási láncokat, felhívva a figyelmet a rendszer sebezhetőségére.

Stubnya Bence
2022. augusztus 11. 14:24 Világ

Forradalmi az amerikai klímavédelmi csomag, de az 1,5 fokos célt bukjuk vele

Több amerikai elnök is nekifutott már, de ez az első alkalom, hogy egy klímacsomagot sikerült átnyomni a szenátuson. Ez nagy dolog, még ha sok baj is van a törvénnyel.

Avatar
2022. augusztus 11. 04:34 Világ

Őrültség rakétákkal lőni Európa legnagyobb atomerőművét, de lehet-e Csernobil Zaporizzsjából?

Példa nélküli, hogy egy működő atomerőmű körül harcok dúljanak, a felek egymást vádolják azzal, hogy nukleáris katasztrófát kockáztatnak.