Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2021. augusztus 3. 12:30 Élet

Nyaralás alatt is el tudja érni munkaadója a németek háromnegyedét

A nyári szabadságot mindenki nagyon várja, de nem mindenki olyan szerencsés, hogy teljesen el tudja engedni a munkát. Sőt, egy felmérés során a németek közel háromnegyede, 72 százaléka mondta azt, hogy el tudják érni munkaügyben nyaralása alatt. Igaz, a válaszadók több mint fele, 54 százaléka azt mondta, hogy csak vészhelyzetben tudnak vele kapcsolatba lépni egy direkt erre szolgáló telefonszámon vagy email-címen – írja az eredményeket ismertetve a Business Insider német kiadása.

Ami a különböző csatornákat illeti, a dolgozók 70 százalékát SMS-ben vagy internetes üzenetküldő platformon lehet elérni, 60 százalékát telefonon, 31 százalékát emailben, 21 százalék videohívásra is nyitott, míg 15 százalék olyan csoportmunkaeszközön tartja a kapcsolatot kollégáival, főnökeivel a nyaralás alatt, mint a Slack vagy a Microsoft Teams. (Természetesen ezek közül többet is meg lehetett adni válaszként.)

A nemek között viszonylag jelentős a különbség, a férfiak 82, a nők 62 százalékát lehet elérni nyaralása alatt. Összességében a 41 százalékuk azt mondta, hogy azért elérhető, mert fél, hogy lemarad valamiről a távolléte alatt, míg 60 százalék úgy gondolja, hogy ezt elvárja a főnöke.

Mindezek után az is kérdés, hogy mennyi időt szentelnek a németek a munkának a nyaralás során. Erről 74 százalék mondta azt, hogy ügyel arra, hogy ki tudjon kapcsolni, fel tudjon töltődni, és ennek érdekében 65 százalék határozott meg külön idősávot a munkának a szabadság alatt. A felmérést készíttető vállalkozás vezetője hangsúlyozta is, hogy a nyaralásnak a feltöltődésről kellene szólnia, a pihenést csak abszolút végső esetben szabadna munkával megzavarni.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA bolgárok után a magyaroknak van a legkisebb beleszólása abba, hogy mikor dolgoznakDe az uniós mezőnyhöz képest szinte alig kell munkaidőn kívül munkával foglalkoznia a magyar munkavállalónak.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Élet munka munka-magánélet egyensúly németország nyaralás szabadság Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Torontáli Zoltán
2024. április 13. 04:34 Élet, Világ

Melyik paradicsom környezetbarátabb, a kiskertből szedett vagy a boltban vett?

Egy amerikai kutatás arra hívja fel a figyelmet, hogy a kérdésre nem is olyan egyértelmű a válasz.

Váczi István
2024. április 3. 15:52 Élet

Új korszak előtt a G7

Ahogy múlt héten beszámoltunk róla, új tulajdonoshoz kerül portálunk, ez a folyamat ma lezárult, így új kiadó működteti tovább a G7-et.

Debreczeni Anna
2024. április 3. 10:22 Adat, Élet

Lettországban él a legtöbb, Görögországban a legkevesebb gyermek állami gondozásban lakosságarányosan

Magyarországon a 20 463 állami gondozott gyermek 70 százaléka családoknál, 30 százaléka intézményekben élt a 2021-es adatok szerint.

Fontos

Avatar
2024. április 16. 04:36 Közélet

Ha fegyelem van és rend, nincs több gond az oktatással?

Mintha az lenne az oktatásirányítás meggyőződése, hogy ha valahol gondok vannak, akkor nem érdemes vizsgálni az okokat, elég a szigorítás.

Ha tíz olcsó zsemle helyett nyolc drágábbat veszünk, akkor gazdasági fordulat van, csak még nem látszik

Gyenge kereskedelmi adatokkal indult az év, amely mögött szakértő szerzőink szerint három fontos tényező állhat, és a számokban talán csak az év második felében látszik majd a kilábalás.

Bucsky Péter
2024. április 12. 04:34 Adat, Közélet

Nem látszik, hogy ellenzéki vezetés alatt dübörögne a budapesti kerékpáros fejlesztés

A biciklizés aránya már nem nő a fővárosban, és a budapesti infrastruktúra sok összehasonlításban le van maradva, még régiós szinten is.