Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2021. augusztus 3. 12:30 Élet

Nyaralás alatt is el tudja érni munkaadója a németek háromnegyedét

A nyári szabadságot mindenki nagyon várja, de nem mindenki olyan szerencsés, hogy teljesen el tudja engedni a munkát. Sőt, egy felmérés során a németek közel háromnegyede, 72 százaléka mondta azt, hogy el tudják érni munkaügyben nyaralása alatt. Igaz, a válaszadók több mint fele, 54 százaléka azt mondta, hogy csak vészhelyzetben tudnak vele kapcsolatba lépni egy direkt erre szolgáló telefonszámon vagy email-címen – írja az eredményeket ismertetve a Business Insider német kiadása.

Ami a különböző csatornákat illeti, a dolgozók 70 százalékát SMS-ben vagy internetes üzenetküldő platformon lehet elérni, 60 százalékát telefonon, 31 százalékát emailben, 21 százalék videohívásra is nyitott, míg 15 százalék olyan csoportmunkaeszközön tartja a kapcsolatot kollégáival, főnökeivel a nyaralás alatt, mint a Slack vagy a Microsoft Teams. (Természetesen ezek közül többet is meg lehetett adni válaszként.)

A nemek között viszonylag jelentős a különbség, a férfiak 82, a nők 62 százalékát lehet elérni nyaralása alatt. Összességében a 41 százalékuk azt mondta, hogy azért elérhető, mert fél, hogy lemarad valamiről a távolléte alatt, míg 60 százalék úgy gondolja, hogy ezt elvárja a főnöke.

Mindezek után az is kérdés, hogy mennyi időt szentelnek a németek a munkának a nyaralás során. Erről 74 százalék mondta azt, hogy ügyel arra, hogy ki tudjon kapcsolni, fel tudjon töltődni, és ennek érdekében 65 százalék határozott meg külön idősávot a munkának a szabadság alatt. A felmérést készíttető vállalkozás vezetője hangsúlyozta is, hogy a nyaralásnak a feltöltődésről kellene szólnia, a pihenést csak abszolút végső esetben szabadna munkával megzavarni.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA bolgárok után a magyaroknak van a legkisebb beleszólása abba, hogy mikor dolgoznakDe az uniós mezőnyhöz képest szinte alig kell munkaidőn kívül munkával foglalkoznia a magyar munkavállalónak.

Élet munka munka-magánélet egyensúly németország nyaralás szabadság Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Debreczeni Anna
2022. augusztus 7. 06:00 Élet, Támogatói tartalom

És akkor Snoop Dogg megszólalt a borospalackon

Magyarországon a boroscímke nagyrészt még kiaknázatlan kommunikációs felület, pedig itt lehet plusz élményt, a borral kapcsolatos tudást közvetíteni a fogyasztók felé - így a termelő még közvetlenebb kapcsolatot alakíthat ki a vevőkkel.

Fabók Bálint
2022. augusztus 3. 10:52 Élet

Miközben egyre nagyobb gond a vízhiány, egyetlen golfklub túlfogyasztása 25 ezer háztartásnak lenne elég

Arizonában akkora üzlet a golf, hogy az sem zavarja a hatóságot, ha a súlyos vízhiány közepette használnak belőle sokkal többet a klubok, mint amennyire engedélyük van.

Katona Hajnalka
2022. július 31. 13:04 Élet

A nevelési stílus már nagyon fiatal korban befolyásolja a gyerekek képességeit

Jobb képességekkel rendelkeznek azok, akik gondoskodó nevelésben részesülnek, mint akik ridegben, és viselkedési probléma is kisebb eséllyel alakul ki náluk.

Fontos

Stubnya Bence
2022. augusztus 11. 14:24 Világ

Forradalmi az amerikai klímavédelmi csomag, de az 1,5 fokos célt bukjuk vele

Több amerikai elnök is nekifutott már, de ez az első alkalom, hogy egy klímacsomagot sikerült átnyomni a szenátuson. Ez nagy dolog, még ha sok baj is van a törvénnyel.

Avatar
2022. augusztus 11. 04:34 Világ

Őrültség rakétákkal lőni Európa legnagyobb atomerőművét, de lehet-e Csernobil Zaporizzsjából?

Példa nélküli, hogy egy működő atomerőmű körül harcok dúljanak, a felek egymást vádolják azzal, hogy nukleáris katasztrófát kockáztatnak.

Avatar
2022. augusztus 10. 13:04 Közélet, Vállalat

Több ügyet vonhattak össze a Ryanair ellen, mert az áremelésért önmagában nem lenne büntethető

A légitársaságra kiszabott 300 millió forint nem számít túl nagy fogyasztóvédelmi bírságnak, de érdekes lesz látni, hogy pontosan miért kapta a cég.