Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2021. augusztus 3. 12:30 Élet

Nyaralás alatt is el tudja érni munkaadója a németek háromnegyedét

A nyári szabadságot mindenki nagyon várja, de nem mindenki olyan szerencsés, hogy teljesen el tudja engedni a munkát. Sőt, egy felmérés során a németek közel háromnegyede, 72 százaléka mondta azt, hogy el tudják érni munkaügyben nyaralása alatt. Igaz, a válaszadók több mint fele, 54 százaléka azt mondta, hogy csak vészhelyzetben tudnak vele kapcsolatba lépni egy direkt erre szolgáló telefonszámon vagy email-címen – írja az eredményeket ismertetve a Business Insider német kiadása.

Ami a különböző csatornákat illeti, a dolgozók 70 százalékát SMS-ben vagy internetes üzenetküldő platformon lehet elérni, 60 százalékát telefonon, 31 százalékát emailben, 21 százalék videohívásra is nyitott, míg 15 százalék olyan csoportmunkaeszközön tartja a kapcsolatot kollégáival, főnökeivel a nyaralás alatt, mint a Slack vagy a Microsoft Teams. (Természetesen ezek közül többet is meg lehetett adni válaszként.)

A nemek között viszonylag jelentős a különbség, a férfiak 82, a nők 62 százalékát lehet elérni nyaralása alatt. Összességében a 41 százalékuk azt mondta, hogy azért elérhető, mert fél, hogy lemarad valamiről a távolléte alatt, míg 60 százalék úgy gondolja, hogy ezt elvárja a főnöke.

Mindezek után az is kérdés, hogy mennyi időt szentelnek a németek a munkának a nyaralás során. Erről 74 százalék mondta azt, hogy ügyel arra, hogy ki tudjon kapcsolni, fel tudjon töltődni, és ennek érdekében 65 százalék határozott meg külön idősávot a munkának a szabadság alatt. A felmérést készíttető vállalkozás vezetője hangsúlyozta is, hogy a nyaralásnak a feltöltődésről kellene szólnia, a pihenést csak abszolút végső esetben szabadna munkával megzavarni.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkA bolgárok után a magyaroknak van a legkisebb beleszólása abba, hogy mikor dolgoznakDe az uniós mezőnyhöz képest szinte alig kell munkaidőn kívül munkával foglalkoznia a magyar munkavállalónak.

Élet munka munka-magánélet egyensúly németország nyaralás szabadság Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Avatar
2021. szeptember 21. 12:38 Élet

A könyvesboltból eltűnnek a „csak nézelődők”, de a piac megy előre

Tízéves könyvkiadási csúcs dölt meg 2020-ban, a pandémia begyűrűzésének és a boltzárak évében.

Stubnya Bence
2021. szeptember 16. 13:11 Élet

Az otthonról dolgozók kétszer akkora eséllyel szaladnak bele hatnapos munkahétbe

Szlovákiában például már törvényt is hoztak annak érdekében, hogy ne lehessen negatív következménye, ha valaki nem elérhető online a munkaidején kívül.

Debreczeni Anna
2021. szeptember 16. 11:14 Élet, Támogatói tartalom

Jól hangzik, de a műanyagevő baktériumok egyedül nem oldják meg a globális szemétproblémát

Minél fiatalabb egy vásárló, annál több pénzt hajlandó fizetni a zöld termékekért.

Fontos

Pletser Tamás
2021. szeptember 21. 16:22 Világ

Az európai energiakrízis oka részben az erőltetett zöldpolitika

Azelőtt kezdtük megszüntetni a szenes forrásokat, hogy kitaláltuk volna, mi legyen helyette - véli szakértő szerzőnk.

Stubnya Bence
2021. szeptember 21. 06:05 Pénz

A járvány alatt beragadt SZÉP-kártyás pénzeket nyáron költötték el, ez is drágította a szállodákat és éttermeket

A lakosságnál jelentős "játékpénzek" ragadtak be a SZÉP-kártyákon, és ez már az inflációs adatokban is látszódhat.

Mészáros R. Tamás
2021. szeptember 20. 06:50 Világ

Ha demokrácia van, miért nyer majdnem mindig ugyanaz a párt?

Idén sem ígér sok izgalmat a japán választás, amiben az állami források pártcélra használása mellett a választási rendszer, a baloldal bénázása és a vallási mozgósítás is komoly szerepet játszik.