Hírlevél feliratkozás
Hajdu Miklós
2021. július 2. 09:26 Élet

Egy 1981-es sima Honda Accord piaci értéke 6 millió forint felett van Amerikában

Sok váratlan piaci fordulatot hozott a pandémia, például a nyolcvanas és kilencvenes évek leghétköznapibb autói iránt is fokozódni kezdett a kereslet az Egyesült Államokban a The New York Times cikke szerint. Egy szép állapotban megőrzött 1981-es Honda Accord például 2100 dolláros kikiáltási árral jelent meg a Cars and Bids nevű aukciós oldalon, és végül épp a tízszereséért, 21 ezer dollárért (jelenlegi árfolyamon 6,24 millió forintért) kelt el hét nappal később. A portál tulajdonosa, Doug DeMuro szerint az eset egyáltalán nem egyedi:

Igazából könnyebb egy szép nyolcvanas vagy kilencvenes évekbeli Ferrarit találni, mint egy Hondát, mivel a Ferrarikat szinte mindenki óvta, de az átlagautók megőrzésével senki se foglalkozott.

Éppen ezért, ha előkerül egy-egy megkímélt példány, komoly verseny indul értük.

A fokozódó érdeklődést indokolja az is, hogy a járvány alatt sokan felidézték a korábbi autós emlékeiket, miközben a lezárások miatt a szerencsésebb háztartásoknál jelentős mennyiségű pénz is felhalmozódott. A vásárlók gyakran a korábban vágyott vagy épp birtokolt modelleket keresik most, amelyek nemcsak nosztalgiázni alkalmasak, hanem többé-kevésbé még akár a mindennapi használatra is befoghatók.

Ezek a járművek már eléggé modernek a mindennapi használathoz, de elég régiek is ahhoz, hogy szeretni lehessen őket.

– mondta el az amerikai lapnak Bradley Brownell, egy kifejezetten az 1980 és 1999 között gyártott autókkal foglalkozó szakember.

A húsz-harminc évvel ezelőtti utcaképet meghatározó gépkocsikra már gyűjtők is kezdenek specializálódni, akik vélhetően jórészt az érzelmi kötelékek szerint válogatnak közülük – például egy 44 éven keresztül Hondákat értékesítő férfi igyekszik a japán gyártó minden keveset futott autóját megkaparintani ebből az időszakból, utoljára 15 ezer dollárért vásárolt meg egy 1988-as Legendet.

Élet autó autóeladások retró veterán autó Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Katona Hajnalka
2021. december 5. 13:04 Élet

Néha még a harag is lehet jó tanácsadó

Persze csak akkor, ha az ember azért haragszik, mert igazságtalanságot lát, mert ilyenkor hajlamosabb jobban segíteni az érintettnek.

Pálos Máté
2021. december 4. 15:35 Adat, Élet

A térségben csak Magyarországon nőtt a legfontosabb termékenységi mutató

Tavaly sem csökkent, és feltehetően még idén is nő a magyar termékenységi ráta. Ez azonban nem jelenti feltétlenül azt, hogy jóval több gyerek születne.

Pálos Máté
2021. november 30. 14:12 Élet

Karikó Katalin a Szegedi Egyetem professzora lett, és induló kutatására fordítja az egyik legrangosabb díja után járó 53 millió forintot

A 2022-es Jeantet-Collen-díjat a transzlációs orvostudományért Karikó Katalin magyar, valamint Uğur Şahin és Özlem Türeci német kutatók megosztva kapjták.

Fontos

Váczi István
2021. december 5. 17:01 Adat

Nem elfogyott, hanem megromlott a leghatékonyabbnak mondott vakcina magyar készletének tizede

Hiába volt összességében sikeres a Szputnyik felhasználása Magyarországon, a jelek szerint kínos lenne elismerni, hogy közel 200 ezer adagnak végül lejárt a szavatossága.

Stubnya Bence
2021. december 3. 16:17 Vállalat

A világ legnagyobb ételkiszállító cégei küzdenek egymással a magyar piacon

Az amerikai piac csaknem 60 százalékát uraló cég veszi meg a Woltot, így már a világ harmadik és negyedik legnagyobb szereplői állnak a két vezető hazai szolgáltató mögött.

Bucsky Péter
2021. december 3. 06:05 Vállalat

Halsperma-minősítéstől az űrbe: a közbeszerzési bajnok 4iG útja a legnagyobb magyar cégek közé

Ha minden tervezett felvásárlás megvalósul, a 4iG a magyar informatikai piac éllovasa lesz, jövőre akár 300 milliárd forint feletti árbevétel is összejöhet.