Hírlevél feliratkozás
Hajdu Miklós
2021. július 2. 09:26 Élet

Egy 1981-es sima Honda Accord piaci értéke 6 millió forint felett van Amerikában

Sok váratlan piaci fordulatot hozott a pandémia, például a nyolcvanas és kilencvenes évek leghétköznapibb autói iránt is fokozódni kezdett a kereslet az Egyesült Államokban a The New York Times cikke szerint. Egy szép állapotban megőrzött 1981-es Honda Accord például 2100 dolláros kikiáltási árral jelent meg a Cars and Bids nevű aukciós oldalon, és végül épp a tízszereséért, 21 ezer dollárért (jelenlegi árfolyamon 6,24 millió forintért) kelt el hét nappal később. A portál tulajdonosa, Doug DeMuro szerint az eset egyáltalán nem egyedi:

Igazából könnyebb egy szép nyolcvanas vagy kilencvenes évekbeli Ferrarit találni, mint egy Hondát, mivel a Ferrarikat szinte mindenki óvta, de az átlagautók megőrzésével senki se foglalkozott.

Éppen ezért, ha előkerül egy-egy megkímélt példány, komoly verseny indul értük.

A fokozódó érdeklődést indokolja az is, hogy a járvány alatt sokan felidézték a korábbi autós emlékeiket, miközben a lezárások miatt a szerencsésebb háztartásoknál jelentős mennyiségű pénz is felhalmozódott. A vásárlók gyakran a korábban vágyott vagy épp birtokolt modelleket keresik most, amelyek nemcsak nosztalgiázni alkalmasak, hanem többé-kevésbé még akár a mindennapi használatra is befoghatók.

Ezek a járművek már eléggé modernek a mindennapi használathoz, de elég régiek is ahhoz, hogy szeretni lehessen őket.

– mondta el az amerikai lapnak Bradley Brownell, egy kifejezetten az 1980 és 1999 között gyártott autókkal foglalkozó szakember.

A húsz-harminc évvel ezelőtti utcaképet meghatározó gépkocsikra már gyűjtők is kezdenek specializálódni, akik vélhetően jórészt az érzelmi kötelékek szerint válogatnak közülük – például egy 44 éven keresztül Hondákat értékesítő férfi igyekszik a japán gyártó minden keveset futott autóját megkaparintani ebből az időszakból, utoljára 15 ezer dollárért vásárolt meg egy 1988-as Legendet.

Élet autó autóeladások retró veterán autó Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Hajdu Miklós
2022. május 27. 16:28 Élet

A járvány után idén az infláció tépázhatja meg az önfeledt nyaralást

A rendkívül erős utazási kedv és infláció ütközésén múlik a nyári szezon sikere.

Avatar
2022. május 25. 13:34 Élet

Kétszer akkora erővel csap le az infláció a szegényebb brit háztartásokra, mint a gazdagokéra

70 százalékkal többet fizetnek a rezsiért, mint tavaly ilyenkor, az év második felében újabb nagy áremelés jöhet.

Torontáli Zoltán
2022. május 21. 17:04 Élet, Vállalat

Miért van egyre többször áruhiány az élelmiszerboltokban?

A bolt nem kap árut a nagykertől, mert az nem kap a gyártótól, mert az nem jut alapanyaghoz vagy nem tudja becsomagolni, esetleg elszállíttatni. Látványos lett a kereskedelem válsága.

Fontos

Hajdu Miklós
2022. május 27. 13:37 Adat

Akad még néhány termék, amit egyelőre nem érint az infláció

Nem minden drágult, de kérdés, hogy meddig marad így.

Debreczeni Anna
2022. május 27. 09:09 Támogatói tartalom, Tech

Mit csinálnál, ha ezentúl csak hallgatni tudnád az Instát?

Alapvető szemléletváltásra van szükség ahhoz, hogy a felhasználóbarát digitális világ tervezésekor gondoljunk a fogyatékossággal élő embertársainkra is.

Jandó Zoltán
2022. május 27. 06:57 Pénz, Vállalat

Olcsóbban jött Magyarországra az orosz gáz márciusban

Márciusban jóval a tőzsdei jegyzések alatti áron érkezett Magyarországra az orosz gáz. A háború kirobbanását követően egész Európa látványosan többet vásárolt az oroszoktól.