Hírlevél feliratkozás
Avatar
2021. június 13. 18:16 Élet

Nem mindegy, mit írunk az önéletrajzunkba pár év kihagyás után

Sokan kényszerülnek szünetet tartani a karrierjükben, például azért, mert elvesztik az állásukat, vagy azért, mert gyereket nevelnek, és persze sok más oka is lehet ennek. Ismert, hogy a munkaadók egyiket sem díjazzák: már korábbi kutatások megmutatták, hogy nehezebb a szünet után újra elhelyezkedni. De vajon van-e különbség abban, hogy miért van pár üres év az önéletrajzában valakinek?

Katherina Weisshaar több oldalról járta körbe a témát, és arra kereste a választ, hogy nehezebb-e újra elhelyezkednie valakinek, ha gyereknevelés miatt marad otthon pár évet, mint ha kényszerből, mert elvesztette a munkáját. Első körben ezer amerikai véleményét kérdezte egy kérdőív segítségével, hogy mit gondolnak az állásra jelentkezőkről csak az önéletrajzuk alapján.

Az önéletrajzok megegyeztek egymással, a bennük szereplők mindannyian szülők voltak, de más volt a foglalkoztatási szünet indoklása. A jellemzések eredményeként az derült ki, hogy azokról, akik gyereknevelés miatt hagyták ott a munkát, azt gondolják, hogy kevésbé elkötelezettek, kevésbé megbízhatóak, és úgy általában kevésbé érdemlik meg, hogy munkát kapjanak. Ez a negatív percepció sokkal erősebb volt férfiak esetében.

Weisshaar szerint ennek az az oka, hogy a munkával szemben a család előtérbe helyezése sok embernek nem fér bele az ideális munkavállalóról alkotott képébe. Ezért rosszabb munkaerőként tekintenek azokra, akikről tudják, hogy korábban a családot tették első helyre. Ráadásul ez fokozódik, ha férfiak választják a gyereknevelést, hiszen ők még a társadalom által rájuk osztott szereppel is szembe mennek.

Következő lépésben már élesben tesztelte a feltételezéseit, és több mint 3000 állásjelentkezést nyújtott be amerikai álláshirdetésekre, az általa készített önéletrajzokkal. Ezután azt figyelte, hogy hány jelentkezőt hívnak be interjúra, és van-e különbség az esetleges foglalkoztatási szünet indoklásától függően.

Természetesen azokat hívták vissza legnagyobb eséllyel, akik folyamatosan dolgoztak. Viszont azok közül, akik nem,

kisebb eséllyel hívták be azt, aki gyereknevelés miatt tartott szünetet,

bár ebben a kísérletben nem látszódtak eltérések a nemek között.

A szerzőben is felmerült a kérdés – bár ezt a kutatás keretein belül nem tudta megválaszolni -, hogy vajon jobban tennék-e a gyereket nevelők, ha magyarázat nélkül hagynák azt, hogy miért van pár év szünet a karrierjükben. A fenti eredmények efelé mutatnak, és egy másik kutatás utána is járt ennek.

A Behavioural Insight Team csapata szintén saját maguk által megírt önéletrajzokat adott be valódi álláshirdetésekre. Ők 9000 önéletrajzot küldtek szét, részben olyanokat, ahol folytonos a foglalkoztatottság, illetve olyanokat is, ahol van szünet.

Az eredményeik azt mutatják, hogy

nincs különbség a visszahívás esélyében attól függően, hogy valaki megmagyarázza-e, hogy miért nem dolgozott egy ideig.

Bár korábban egyeztettek brit HR-specialistákkal, akik hangsúlyozták, hogy a magyarázat fontos, a gyakorlat ezt nem támasztotta alá.

Ami viszont érdekes, hogy azt is tesztelték, hogy van-e különbség abban, hogy csak éveket írnak egy-egy pozíció mellé, vagy azt írják oda, hogy mettől meddig dolgozott ott. Arra jutottak, hogy az előbbi esetben 14 százalékkal nagyobb eséllyel hívják vissza a jelentkezőket, a feltételezésük szerint azért, mivel így az évek száma inkább azt sugallja, hogy mennyire tapasztaltak, míg az évszámok csak negatív asszociációkat kapcsolnak be.

Így összességében elmondható, hogy a gyereknevelés miatti szünetből nehezebb visszatérni a munkába. Bár ez valószínűleg országonként eltérő, hiszen az angolszász országokban nincs nagy hagyománya a többéves gyereknevelési szabadságoknak, és ezért sokaknak fel kell mondani, ha otthon akarnak maradni. Viszont mindenképp segíthet, ha a munkatapasztalatot nem dátumokkal, hanem évekkel jelölik a munkavállalók, hogy így nagyobb hangsúlyt fektessenek a tapasztalatukra.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkAz álláspályázatban ne emeld ki, hogy tudsz angolul, mert nincs értelmeMire ugrik a HR menedzser, amikor elolvassa az önéletrajzodat? Az angoltudásodra biztosan nem, de ha valamilyen csapatsportot űzöl, arra már inkább.

Élet foglalkoztatás gyereknevelés kísérleti közgazdaságtan önéletrajz Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Avatar
2021. október 22. 14:49 Élet

A Kádár-kockák tengerében hogyan zöldülhetne a magyar épületállomány?

Évente több mint 100 ezer épületet kellene felújítani Magyarországon, hogy elérjük a karbonsemlegességi céljainkat, de mit is takar pontosan az, hogy zöld épület? - teszi fel a kérdést szakértő szerzőnk.

Pálos Máté
2021. október 19. 12:59 Élet

Az önfenntartó katamaránon tényleg semmi sem megy kárba

A megoldások nem újak, és megvannak a történelmi előzményei, csak mostanában hajlamosak vagyunk ezeket elfelejteni.

Pálos Máté
2021. október 5. 13:24 Élet

A szokásosnál súlyosabb influenzaszezon jöhet

A koronavírus-járvány miatt tavaly nem volt influenza, ezért idén erősebb lehet.

Fontos

Stubnya Bence
2021. október 23. 07:32 Podcast

A kistelepülési adatok elárulják, hogyan lehet közmunkával szavazatokat szerezni

A 2014-es parlamenti választásokon legalább 5-6 mandátumot hozott a Fidesznek a közmunka, de hogyan? A tanulmány szerzői ezt magyarázták el az e heti G7 Podcastban.

Bucsky Péter
2021. október 22. 06:08 Közélet

Az óvónők bére egyre siralmasabb, a szegényebb családok egyházi, a tehetősek magánovit választanak

Nyolc évvel a diploma után havi bruttó 234 ezer forint az óvópedagógusi életpálya mai valósága.

Avatar
2021. október 21. 16:28 Pénz

Meddig marad szuper befektetés a szuperállampapír?

Elemző szerzőnk szerint csak addig, míg az infláció átmenetinek bizonyul. Ha valaki arra számít, hogy ez nem jön be, akkor máshova érdemes tennie a pénzét.