Hírlevél feliratkozás
Hajdu Miklós
2021. május 15. 12:45 Élet

A nyitás miatt sokan fogynának, jól megy a diétákkal foglalkozó vállalkozásoknak

Ahogy újra elkezdtek kimozdulni az emberek az otthonaikból, sokuk döbbenten tapasztalja, hogy a korábban hordott ruháit már csak alig vagy egyáltalán nem tudja felhúzni az elhízás miatt. Így járt a New York Times-nak nyilatkozó Jessica Short is, aki április elején kezdett diétázni, miután kiderült, hogy a bezártság alatt az összes nadrágját kihízta – az amerikai asszony sok más sorstársához hasonlóan egy fizetős applikáció segítségével próbál meg úrrá lenni a túlsúlyon.

Noha a járvány eleinte keményen sújtotta a fogyókúrák köré épült iparágat, időközben kiderült, hogy a koronavírus újabb üzleti lehetőségekkel is kecsegtet. Egyrészt, amint a fentebbi példa is szemlélteti, a közösségi élet visszatérte sokaknak alkalmat ad arra, hogy kampányszerű diétába fogjanak, hasonlóan egy esküvő vagy utazás közeledtéhez. Ráadásul hiába igyekeztek sokan az otthonlét során edzeni és egészségesen étkezni, az elhízás is tömeges jelenséggé vált az elmúlt hónapokban az amerikai lap által idézett kutatási eredmények szerint, vagyis szélesedett a potenciális ügyfelek köre.

Másrészt a kommunikációjukban a diétázás helyett egyre inkább az egészséges életmódot előtérbe helyező vállalkozások abból is profitálhatnak, hogy az elmúlt évben óhatatlanul erősödött az emberek egészségi állapotukkal kapcsolatos tudatossága. Egy másik megszólaló, Stacey Moskowitz például nem azért kezdett diétás ételeket és italokat rendelni, mert változtatni szeretne a kinézetén, hanem kifejezetten az egészségét szeretné megőrizni. Moskowitz ugyanakkor megjegyezte, hogy tapasztalatai szerint az élénk keresletet nem győzik kiszolgálni a cégek, maga is aggódik, hogy vajon időben szállítják-e a termékeket.

A fellendülést persze a cégek is érzékelik, a súlycsökkentő és egészséggel kapcsolatos termékeket gyártó Medifastnál például 2021 harmadik negyedévének végére becsülik, amire kellően fel tudják skálázni a termelést és a logisztikát, addig fennakadások várhatók a szállításokban. A korábban Weight Watchers-ként ismert WW International leginkább a fogyással és az egészséges életmóddal kapcsolatos online szolgáltatásairól ismert, amelyekre idén május elején 16 százalékkal többen fizettek elő, mint egy évvel korábban.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkTényleg az vagy, amit eszel? Nem egészenSokkal egyénibb az emberi emésztőrendszer működése, mint azt eddig gondolták, és még a genetikai vizsgálat sem egyszerűsíti a képletet.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Élet diéta egészség fogyókúra koronavírus Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Debreczeni Anna
2024. március 27. 10:15 Élet

Szomszédunk jobban aggódik a bolygóért, mint gondolnánk

Minden országban alulbecsülik az emberek a klímaváltozás miatt aggódók arányát a népességen belül, ami nehezebbé teszi a harcot ellene.

Pálos Máté
2024. március 26. 16:40 Adat, Élet

Sokkal többe kerültek az adófizetőknek a Most vagy soha! első heti nézői, mint a Kincsemé

Nézőszámban az első héten nagyjából sikerült elérni a Kincsem szintjét, az állami támogatáshoz viszonyítva azonban más a helyzet.

Hajdu Miklós
2024. március 23. 04:34 Élet

Lecseng a rekordmelegben szerepet játszó El Niño, a hűvös vízfelszínt hozó La Niña lép majd a helyébe

A Csendes-óceánt illető éghajlati jelenségek következményeit áttételesen világszerte lehet érzékelni, igaz, egyre inkább az üvegházhatású gázok kibocsátása a döntő tényező az időjárás alakulásában.

Fontos

Torontáli Zoltán
2024. március 27. 17:22 Adat, Világ

Ne azt nézd az új GDP-adatokban, hogy Románia előttünk jár, van benne sokkal érdekesebb is

Már nem érdemes arról beszélni, hogy Ausztria elérhetetlen messzeségbe került, reménytelenül loholunk Csehország, Szlovénia vagy Litvánia után.

Elek Péter
2024. március 27. 04:34 Pénz

Tényleg olyan fantasztikus a világ első számú sztárrészvénye?

Eddig nagyon jó és meggyőző sztori volt az Nvidia, de merész dolog azt feltételezni, hogy növekedése a következő években is töretlen marad.

G7.hu
2024. március 26. 19:00 Közélet

Új tulajdonoshoz kerül a G7

A Telex vezetői által alapított Gazdrovat Kft.-hez kerül a G7 gazdasági portál.