Hírlevél feliratkozás
Hajdu Miklós
2021. május 15. 12:45 Élet

A nyitás miatt sokan fogynának, jól megy a diétákkal foglalkozó vállalkozásoknak

Ahogy újra elkezdtek kimozdulni az emberek az otthonaikból, sokuk döbbenten tapasztalja, hogy a korábban hordott ruháit már csak alig vagy egyáltalán nem tudja felhúzni az elhízás miatt. Így járt a New York Times-nak nyilatkozó Jessica Short is, aki április elején kezdett diétázni, miután kiderült, hogy a bezártság alatt az összes nadrágját kihízta – az amerikai asszony sok más sorstársához hasonlóan egy fizetős applikáció segítségével próbál meg úrrá lenni a túlsúlyon.

Noha a járvány eleinte keményen sújtotta a fogyókúrák köré épült iparágat, időközben kiderült, hogy a koronavírus újabb üzleti lehetőségekkel is kecsegtet. Egyrészt, amint a fentebbi példa is szemlélteti, a közösségi élet visszatérte sokaknak alkalmat ad arra, hogy kampányszerű diétába fogjanak, hasonlóan egy esküvő vagy utazás közeledtéhez. Ráadásul hiába igyekeztek sokan az otthonlét során edzeni és egészségesen étkezni, az elhízás is tömeges jelenséggé vált az elmúlt hónapokban az amerikai lap által idézett kutatási eredmények szerint, vagyis szélesedett a potenciális ügyfelek köre.

Másrészt a kommunikációjukban a diétázás helyett egyre inkább az egészséges életmódot előtérbe helyező vállalkozások abból is profitálhatnak, hogy az elmúlt évben óhatatlanul erősödött az emberek egészségi állapotukkal kapcsolatos tudatossága. Egy másik megszólaló, Stacey Moskowitz például nem azért kezdett diétás ételeket és italokat rendelni, mert változtatni szeretne a kinézetén, hanem kifejezetten az egészségét szeretné megőrizni. Moskowitz ugyanakkor megjegyezte, hogy tapasztalatai szerint az élénk keresletet nem győzik kiszolgálni a cégek, maga is aggódik, hogy vajon időben szállítják-e a termékeket.

A fellendülést persze a cégek is érzékelik, a súlycsökkentő és egészséggel kapcsolatos termékeket gyártó Medifastnál például 2021 harmadik negyedévének végére becsülik, amire kellően fel tudják skálázni a termelést és a logisztikát, addig fennakadások várhatók a szállításokban. A korábban Weight Watchers-ként ismert WW International leginkább a fogyással és az egészséges életmóddal kapcsolatos online szolgáltatásairól ismert, amelyekre idén május elején 16 százalékkal többen fizettek elő, mint egy évvel korábban.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkTényleg az vagy, amit eszel? Nem egészenSokkal egyénibb az emberi emésztőrendszer működése, mint azt eddig gondolták, és még a genetikai vizsgálat sem egyszerűsíti a képletet.

Élet diéta egészség fogyókúra koronavírus Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Forint Ferenc
2022. december 3. 07:25 Élet, Támogatói tartalom

Lakáshitel: vége felé közeledhet a kamatemelkedés?

Végre megcsillan a fény az alagút végén, ugyanis a hitelkamatokat befolyásoló egyes pénzpiaci mutatók már csökkenésnek indultak.

Katona Hajnalka
2022. november 27. 14:51 Élet

Férfiakat hoz hátrányba, ha átgondolatlanul lépnek fel az esélyegyenlőtlenség ellen

Ha csak egy szempont mentén határozzák meg, hogy kiknek segítenek, az könnyen visszafelé is elsülhet.

Halácsy Péter
2022. november 25. 16:37 Élet, Közélet

Miért nem tudja az iskola a vállalkozói gondolkodásmódot fejleszteni?

A gyerekeknek olyan szemléletet érdemes átadni, hogy merjenek hibázni, és a sikertelenségre ne végérvényes kudarcként, hanem kihívásként tekintsenek - írja a Prezi társalapítója.

Fontos

Hajdu Miklós
2022. december 2. 12:11 Világ

Fagyhalálra ítélné Putyin az ukrán városlakókat, folyamatos tűz alatt tartják az oroszok a civilek energiaellátását

Fél évbe is beletelhet, mire sikerül helyreállítani az ukrán energetikai infrastruktúrát, ami folyamatos orosz támadás alatt áll.

Bucsky Péter Buzder Gábor
2022. december 2. 09:57 Pénz, Támogatói tartalom

Felével csökkenhet a ház vagy lakás rezsije energetikai felújítással

Kevesen döntenek az energetikai korszerűsítés mellett, pedig akár 60-80 százalékos energiamegtakarítást is el lehet érni vele.

Torontáli Zoltán
2022. december 2. 09:04 Világ

Németország sokkal több unión kívülről érkező bevándorlót szeretne

A munkaerőhiány egyre jobban visszaveti a gazdaságot, és az unión belüli bevándorlók-átköltözők nincsenek elegen a probléma enyhítésére.