Hírlevél feliratkozás
Hajdu Miklós
2021. május 15. 12:45 Élet

A nyitás miatt sokan fogynának, jól megy a diétákkal foglalkozó vállalkozásoknak

Ahogy újra elkezdtek kimozdulni az emberek az otthonaikból, sokuk döbbenten tapasztalja, hogy a korábban hordott ruháit már csak alig vagy egyáltalán nem tudja felhúzni az elhízás miatt. Így járt a New York Times-nak nyilatkozó Jessica Short is, aki április elején kezdett diétázni, miután kiderült, hogy a bezártság alatt az összes nadrágját kihízta – az amerikai asszony sok más sorstársához hasonlóan egy fizetős applikáció segítségével próbál meg úrrá lenni a túlsúlyon.

Noha a járvány eleinte keményen sújtotta a fogyókúrák köré épült iparágat, időközben kiderült, hogy a koronavírus újabb üzleti lehetőségekkel is kecsegtet. Egyrészt, amint a fentebbi példa is szemlélteti, a közösségi élet visszatérte sokaknak alkalmat ad arra, hogy kampányszerű diétába fogjanak, hasonlóan egy esküvő vagy utazás közeledtéhez. Ráadásul hiába igyekeztek sokan az otthonlét során edzeni és egészségesen étkezni, az elhízás is tömeges jelenséggé vált az elmúlt hónapokban az amerikai lap által idézett kutatási eredmények szerint, vagyis szélesedett a potenciális ügyfelek köre.

Másrészt a kommunikációjukban a diétázás helyett egyre inkább az egészséges életmódot előtérbe helyező vállalkozások abból is profitálhatnak, hogy az elmúlt évben óhatatlanul erősödött az emberek egészségi állapotukkal kapcsolatos tudatossága. Egy másik megszólaló, Stacey Moskowitz például nem azért kezdett diétás ételeket és italokat rendelni, mert változtatni szeretne a kinézetén, hanem kifejezetten az egészségét szeretné megőrizni. Moskowitz ugyanakkor megjegyezte, hogy tapasztalatai szerint az élénk keresletet nem győzik kiszolgálni a cégek, maga is aggódik, hogy vajon időben szállítják-e a termékeket.

A fellendülést persze a cégek is érzékelik, a súlycsökkentő és egészséggel kapcsolatos termékeket gyártó Medifastnál például 2021 harmadik negyedévének végére becsülik, amire kellően fel tudják skálázni a termelést és a logisztikát, addig fennakadások várhatók a szállításokban. A korábban Weight Watchers-ként ismert WW International leginkább a fogyással és az egészséges életmóddal kapcsolatos online szolgáltatásairól ismert, amelyekre idén május elején 16 százalékkal többen fizettek elő, mint egy évvel korábban.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkTényleg az vagy, amit eszel? Nem egészenSokkal egyénibb az emberi emésztőrendszer működése, mint azt eddig gondolták, és még a genetikai vizsgálat sem egyszerűsíti a képletet.

Élet diéta egészség fogyókúra koronavírus Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Fabók Bálint
2021. június 21. 12:18 Adat, Élet

Az előző Eb-n csak három meglepőbb eredmény volt, mint a mostani döntetlen a franciák ellen

Az EB-n eddig az egyik legnagyobb meglepetést jelentette a franciák elleni döntetlen, 2016-ban is mindössze három ennél váratlanabb eredmény született.

Avatar
2021. június 20. 16:33 Élet

Sokkal többet kellene társasjátékozni a gyerekekkel, otthon és az iskolában is

A szegényebb családok gyerekeinek már egész korán is sokat segíthetne abban, hogy ne kezdjék hátrányból az iskolát.

Fabók Bálint
2021. június 18. 06:21 Élet

Egészen dermesztő, ahogy a rovarvilág észrevétlenül kipusztul körülöttünk

Sokan már évtizedekkel ezelőtt felfigyeltek a földi élet szempontjából alapvető fontosságú jelenségre, amit az elmúlt években számos kutatással alátámasztották.

Fontos

Jandó Zoltán
2021. június 22. 14:56 Adat

Az elmúlt 50 év leghalálosabb hetével tetőzött a harmadik hullám Magyarországon

Az elmúlt fél évszázadban népességarányosan egyetlen héten sem veszítették annyian életüket Magyarországon, mint az idén március 22 és 28. között.

Bucsky Péter Váczi István
2021. június 22. 06:51 Közélet

Az úthálózat legjobb részét passzolja le a kormány 35 évre, a tönkrement utak maradnak az állam nyakán

A gyorsforgalmi tender generációnyi időre bebetonozott nyertese annyi bevételre számíthat 2057-ig, mint az államosított nyugdíjpénztári vagyon.

Avatar
2021. június 21. 15:07 Közélet

Egy nagy port kavart nyugdíjjavaslat védelmében

A humántőke-alapú nyugdíjrendszer nem diszkriminál, és megszerzett jogokat sem vesz el - írja a rendszer bevezetése mellett érvelő nyugdíjszakértő szerzőnk.