Hírlevél feliratkozás
Balásy Zsolt
2021. április 26. 10:00 Élet

Miért választotta Európa az urambátyám világot a Szuperliga helyett?

(Balásy Zsolt a Hold Alapkezelő elemzője, az Alapblog szerzője.)

Két napig „létezett” Szuperliga, hogy aztán elsöpörje a… népharag? Pár szurkoló haragja? Médiaharag? A futballpolitika haragja? Dénes Ferenc – a Real Madrid elnökével egyetértve – úgy véli, hogy egy nagyon hangos kisebbség volt az, akik hangját felerősítették bizonyos érdekcsoportok, és ez váltotta ki a gyors és furcsa szétesését a legerősebb európai klubok és az amerikai, profitorientált sportgazdasági kultúra ezen szövetségének.

Dénes Ferenc szerint az eset nemcsak az európai és az amerikai sportmodell és a sportról való gondolkodás közti gondolkodás közti különbséget példázza jól, de a sport értékválasztási problémáira és azokra az európai gazdasági, politikai és társadalmi problémákra is rávilágít, amelyek miatt Európa az élet más területein is egyre inkább veszíti el az egykor vezető szerepét.

Szóval miért választotta Európa a megszokott urambátyám világot a szurkolók (a fogyasztók) érdekeit sokkal jobban kiszolgáló amerikai ligamodell helyett, és le kell-e mondanunk a Szuperligáról? Többek közt ezekre a kérdésekre is meghallgatható a válasz a Hold After Hours különkiadásában, ahol Dénes Ferenc sportközgazdásszal Balásy Zsolt, a Hold Alapkezelő elemzője beszélgetett.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Élet egyesült államok Európa futball szuperliga szurkolók Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Debreczeni Anna
2024. március 27. 10:15 Élet

Szomszédunk jobban aggódik a bolygóért, mint gondolnánk

Minden országban alulbecsülik az emberek a klímaváltozás miatt aggódók arányát a népességen belül, ami nehezebbé teszi a harcot ellene.

Pálos Máté
2024. március 26. 16:40 Adat, Élet

Sokkal többe kerültek az adófizetőknek a Most vagy soha! első heti nézői, mint a Kincsemé

Nézőszámban az első héten nagyjából sikerült elérni a Kincsem szintjét, az állami támogatáshoz viszonyítva azonban más a helyzet.

Hajdu Miklós
2024. március 23. 04:34 Élet

Lecseng a rekordmelegben szerepet játszó El Niño, a hűvös vízfelszínt hozó La Niña lép majd a helyébe

A Csendes-óceánt illető éghajlati jelenségek következményeit áttételesen világszerte lehet érzékelni, igaz, egyre inkább az üvegházhatású gázok kibocsátása a döntő tényező az időjárás alakulásában.

Fontos

Bucsky Péter
2024. március 28. 04:34 Közélet, Pénz

Több százmilliárdos állami forrás olajozhatta meg Tiborcz és Jellinek terjeszkedését

A NER nagyvállalkozói akkor is bőkezű állami segítséget élveznek, ha nem indulnak közbeszerzéseken.

Torontáli Zoltán
2024. március 27. 17:22 Adat, Világ

Ne azt nézd az új GDP-adatokban, hogy Románia előttünk jár, van benne sokkal érdekesebb is

Már nem érdemes arról beszélni, hogy Ausztria elérhetetlen messzeségbe került, reménytelenül loholunk Csehország, Szlovénia vagy Litvánia után.

Elek Péter
2024. március 27. 04:34 Pénz

Tényleg olyan fantasztikus a világ első számú sztárrészvénye?

Eddig nagyon jó és meggyőző sztori volt az Nvidia, de merész dolog azt feltételezni, hogy növekedése a következő években is töretlen marad.