Hírlevél feliratkozás
Avatar
2021. április 26. 10:00 Élet

Miért választotta Európa az urambátyám világot a Szuperliga helyett?

(Balásy Zsolt a Hold Alapkezelő elemzője, az Alapblog szerzője.)

Két napig „létezett” Szuperliga, hogy aztán elsöpörje a… népharag? Pár szurkoló haragja? Médiaharag? A futballpolitika haragja? Dénes Ferenc – a Real Madrid elnökével egyetértve – úgy véli, hogy egy nagyon hangos kisebbség volt az, akik hangját felerősítették bizonyos érdekcsoportok, és ez váltotta ki a gyors és furcsa szétesését a legerősebb európai klubok és az amerikai, profitorientált sportgazdasági kultúra ezen szövetségének.

Dénes Ferenc szerint az eset nemcsak az európai és az amerikai sportmodell és a sportról való gondolkodás közti gondolkodás közti különbséget példázza jól, de a sport értékválasztási problémáira és azokra az európai gazdasági, politikai és társadalmi problémákra is rávilágít, amelyek miatt Európa az élet más területein is egyre inkább veszíti el az egykor vezető szerepét.

Szóval miért választotta Európa a megszokott urambátyám világot a szurkolók (a fogyasztók) érdekeit sokkal jobban kiszolgáló amerikai ligamodell helyett, és le kell-e mondanunk a Szuperligáról? Többek közt ezekre a kérdésekre is meghallgatható a válasz a Hold After Hours különkiadásában, ahol Dénes Ferenc sportközgazdásszal Balásy Zsolt, a Hold Alapkezelő elemzője beszélgetett.

Élet egyesült államok Európa futball szuperliga szurkolók Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Váczi István
2022. január 26. 09:54 Élet

A G7 újságírója nyerte a Minőségi Újságírásért Díjat

Bucsky Péter kollégánknak ítélte a decemberi Minőségi Újságírás Díjat a Főszerkesztők Fóruma hiánypótló cikksorozatáért, amely az uniós támogatásokat nyert cégeket és a támogatásnak a teljesítményükre gyakorolt hatásukat elemezte makrogazdasági dimenziókban.

Katona Hajnalka
2022. január 24. 17:37 Élet

Még mindig nem minden az, aminek látszik a térképeken

Bár minden eddiginél több adat van a térképkészítők kezében, még mindig csak a valóság egyszerűsített mását látjuk.

Hobot Péter
2022. január 22. 12:58 Élet, Pénz

G7 inflációs kvíz: mennyibe került a banán két éve? És a liszt?

Tudtad követni, hogy mely termékek drágulása járul hozzá a legerősebben az inflációhoz, és hogy melyik társadalmi csoportokat érintette leginkább?

Fontos

Jandó Zoltán
2022. január 26. 16:27 Adat

Tényleg szinte mindenki covidos az országban, akit tesztelnek?

Sokkal nagyobb az átfertőzöttség, mint korábban bármikor, de ez nem jelenti azt, hogy négyből három tesztelt covidos. A tényleges pozitivitási ráta 40 százalék körül lehet.

Bucsky Péter
2022. január 26. 06:55 Közélet, Vállalat

Idehaza extraprofitot, külföldön csak veszteséget termel a kormány kedvenc útépítő cége

Próbál külföldön terjeszkedni a Duna Aszfalt, de az eredmények egyelőre nem említhetők egy lapon az idehaza elért kiemelkedő növekedéssel és profitrátával.

Váczi István
2022. január 25. 15:04 Világ

Mi lesz, ha Putyin elzárja a gázcsapot?

A piaci gázár elszállna, de még sokáig nem fogyna ki a földgázból az EU, ha odáig fajulnának a dolgok, hogy Oroszország teljesen leállítja az exportját.