Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2020. november 5. 10:36 Élet

Adókedvezményt kaphatnak a céges biciklik Magyarországon

Révész Máriusz aktív kikapcsolódás fejlesztéséért és népszerűsítéséért felelős kormánybiztos egy sajtórendezvényen ma azt mondta, szerdán elkezdték az egyeztetéseket a Pénzügyminisztériummal arról, hogy a magyar cégek valamilyen kedvezményes formában vállalati kerékpárflottákat üzemeltethessenek.

A részletek még nem ismertek, de a kormánybiztos azt mondta, a minisztérium adóügyekért felelős szakembereivel kezdtek bele az egyeztetésekbe, ami arra utal, hogy céges, vagy esetleg munkavállalói adókedvezményekben gondolkodhatnak.

Nemrég írtunk arról, hogy például Finnországban, a 2021-es költségvetés tervezésekor merült fel a céges biciklik adótámogatásának ötlete. Az ottani pénzügyminisztériumi javaslat szerint a munkáltató vásárolná meg a biciklit, amelyet szabad használatra átadna a munkavállalónak. A cég a bicikli árával csökkenthetné a munkáltatói személyi jövedelemadó fizetési kötelezettségét, vagyis a költséget leírhatná a fizetendő adó összegéből.

Visszatérve a magyar ösztönzőkhöz: nemrég indult el az elektromos biciklik vásárlásának állami támogatásos rendszere, ebben a pedálszenzoros e-biciklikhez legfeljebb 90 ezer, a nyomatékszenzoros modellekhez pedig legfeljebb 150 ezer forintos támogatást lehet igényelni.

Révész Máriusz azt mondta, tavaly 3500 elektromos biciklit értékesítettek Magyarországon, de összesen 350 ezer e-kerékpár készült az országban, ebből 270 ezret a tószegi központú Accell Hunland Kft. készített. Ebben az üzemben egyébként nemrég készült el a 3 milliomodik kerékpár.

2019-ben a cég elérte a 100 milliárd forintos árbevételt, 600 embert foglalkoztat jelenleg, és Jász-Nagykun-Szolnok megyében a harmadik legnagyobb vállalattá nőtte ki magát – mondta Vass Attila ügyvezető igazgató.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkAkár 260 ezer forintos céges bringákat is kaphatnának a finn munkavállalókNem is azon megy a vita, hogy szükség van-e a környezetbarát megoldásra, hanem azon, hogy a 750 eurós felső határ elég, vagy kevés.

Élet Accell Hunland bicikli céges bicikli támogatás Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Torontáli Zoltán
2020. november 22. 06:53 Élet

Be fog érkezni -70 fokon a magyar oltóhelyre a koronavírus-vakcina, ha veszünk belőle

A mínusz 20 fokos szállítás majdhogynem mindennapos gyakorlat, és a mínusz 70 sem példa nélküli, de csak kis mennyiségben.

Torontáli Zoltán
2020. november 20. 10:30 Élet, Vállalat

Viszi a járvány a falusi patikákat is

Hiába próbálja a kormány már hosszú évek óta minden lehetséges adminisztratív eszközzel védeni a kis falusi patikákat, most furcsa módon épp a szabályok merevsége miatt kellett többnek is bezárnia.

Fabók Bálint
2020. november 18. 06:26 Élet

Az ápolók úgy érzik, a teljes bizonytalanságba taszították őket

Pont a világjárvány kellős közepén alakítják át gyökerestől a szakmát, és ez tanácstalanságot, frusztrációt szül.

Fontos

Mészáros R. Tamás
2020. november 23. 17:19 Világ

A kínai dominancia megalapozójának harangozták be, mégis gyengére sikerült a világ legnagyobb gazdasági paktuma

A világ lakosságának és GDP-jének 30 százalékára terjed ki az új ázsiai gazdasági övezet. Egyesek szerint ez megágyaz a kínai dominanciának, mások szerint semmin nem változtat.

Bucsky Péter
2020. november 23. 06:31 Közélet

A számokat nézve Parragh László adócsökkentése vélhetően egy blöff

Ha az iparűzési adó elengedése bedönti az önkormányzati megrendeléseket és szolgáltatásokat, akkor recessziós lavinát indíthat el.

Avatar
2020. november 22. 16:10 Adat

Minél jobban él valaki, annál jobban hisz abban, hogy ezt magának köszönheti

A vagyoni helyzet, és annak hirtelen megváltozása érdekes összefüggésben van a jövedelmekkel kapcsolatos igazságérzet megváltozásával.

Ne hagyd ki