Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2020. november 5. 10:36 Élet

Adókedvezményt kaphatnak a céges biciklik Magyarországon

Révész Máriusz aktív kikapcsolódás fejlesztéséért és népszerűsítéséért felelős kormánybiztos egy sajtórendezvényen ma azt mondta, szerdán elkezdték az egyeztetéseket a Pénzügyminisztériummal arról, hogy a magyar cégek valamilyen kedvezményes formában vállalati kerékpárflottákat üzemeltethessenek.

A részletek még nem ismertek, de a kormánybiztos azt mondta, a minisztérium adóügyekért felelős szakembereivel kezdtek bele az egyeztetésekbe, ami arra utal, hogy céges, vagy esetleg munkavállalói adókedvezményekben gondolkodhatnak.

Nemrég írtunk arról, hogy például Finnországban, a 2021-es költségvetés tervezésekor merült fel a céges biciklik adótámogatásának ötlete. Az ottani pénzügyminisztériumi javaslat szerint a munkáltató vásárolná meg a biciklit, amelyet szabad használatra átadna a munkavállalónak. A cég a bicikli árával csökkenthetné a munkáltatói személyi jövedelemadó fizetési kötelezettségét, vagyis a költséget leírhatná a fizetendő adó összegéből.

Visszatérve a magyar ösztönzőkhöz: nemrég indult el az elektromos biciklik vásárlásának állami támogatásos rendszere, ebben a pedálszenzoros e-biciklikhez legfeljebb 90 ezer, a nyomatékszenzoros modellekhez pedig legfeljebb 150 ezer forintos támogatást lehet igényelni.

Révész Máriusz azt mondta, tavaly 3500 elektromos biciklit értékesítettek Magyarországon, de összesen 350 ezer e-kerékpár készült az országban, ebből 270 ezret a tószegi központú Accell Hunland Kft. készített. Ebben az üzemben egyébként nemrég készült el a 3 milliomodik kerékpár.

2019-ben a cég elérte a 100 milliárd forintos árbevételt, 600 embert foglalkoztat jelenleg, és Jász-Nagykun-Szolnok megyében a harmadik legnagyobb vállalattá nőtte ki magát – mondta Vass Attila ügyvezető igazgató.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkAkár 260 ezer forintos céges bringákat is kaphatnának a finn munkavállalókNem is azon megy a vita, hogy szükség van-e a környezetbarát megoldásra, hanem azon, hogy a 750 eurós felső határ elég, vagy kevés.

Élet Accell Hunland bicikli céges bicikli támogatás Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Avatar
2021. május 2. 18:01 Élet

Van megoldás a széthagyott közösségi rollerekre és biciklikre

Jól kialakított pontozórendszerrel és visszajelzéssel csökkenthető a nem megfelelő használat.

Torontáli Zoltán
2021. április 30. 12:40 Élet, Világ

Szicília az egy euróért kapható házak Mekkája lett

Újabb 900 ingatlannal bővült az egyébként sem szűkös kínálat.

Stubnya Bence
2021. április 29. 12:38 Élet, Világ

Beárazták a britek, hogy a természet mennyivel dobta meg a turisztikai bevételeket

2019-ben 7 milliárd fonttal. A természetet beárazva igyekszik előmozdítani a környezetvédelem ügyét az Egyesült Királyság.

Fontos

Avatar
2021. május 6. 16:27 Közélet

A módosított magyar költségvetés tele van átláthatatlan és trükkös számítással

A kormány a saját prognózisától is eltér az előirányzatokban, és még regionális összehasonlításban is gyenge a teljesítménye.

Torontáli Zoltán
2021. május 6. 06:03 Adat

Vihar előtti csend: a jósolt áremelés még nem érkezett meg az élelmiszerboltokba

Szokásos havi bevásárlásunknál ugyan mértünk némi drágulást, de ez még biztosan nem az, ami a következő hónapokban várhat ránk.

Hajdu Miklós
2021. május 5. 16:17 Adat

Egyelőre nem látszik, hogy a korlátozások enyhítése visszaütne a visegrádi országokban

Lassan egy hónapja kezdtek lazítani a visegrádi régió országai, de a statisztikák szerint a járvány még mindig visszaszorulóban van.