Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2020. június 25. 11:03 Élet

Elkezdték használni a bevásárlókocsit, amivel még az automata kasszára sincs szükség

Az egyik legnagyobb német lánc, az Edeka Hannover környékén 30 élelmiszerüzletben elkezdte használni az új bevásárlókocsijait. Az újítás lényege tulajdonképpen az, hogy a vevő végzi el a kasszás munkáját, így a boltnak nincs szüksége az alkalmazottra. Ez ugyan igaz az automata kasszák esetében is, csakhogy most már arra sincs szükség, hogy a vevő a pénztárnál pakolja az árut.

A rendszer két elemre épül, egy szkennerrel és érintőképernyővel felszerelt bevásárlókocsira, illetve egy mobil alkalmazásra. A vevő letölti az Easy Shopper nevű applikációt, amely a boltba érve megjelenít a telefonján egy QR kódot. A kódot a vásárló leolvassa a bevásárlókocsi szkennerével, és utána kezdheti meg a vásárlást.

A bevásárlókocsi felső része nyitott, nincs oldalfala, a vevőnek ugyanis oda a saját táskáit kell elhelyeznie. Miután a vevő a kiválasztott árut leemeli a polcról, a vonalkódját le kell olvastatnia a bevásárlókocsi szkennerével, majd a kocsi érintőképernyőjén is megjelenik az áru neve és ára, ezt egy érintéssel jóvá kell hagynia. A vásárló az árut ezek után a saját táskáiba teszi, de ha például egy karton üdítőt vesz, azt a kocsi alsó részébe is rakhatja.

A fizetéshez nem kell sorban állni a kasszákhoz. Amennyiben a vásárló regisztrálta a bankkártyáját az alkalmazásban, akkor pár érintéssel azon keresztül kifizetheti az árukat és rögtön tolhatja a kocsit a parkolóba vagy a csomagoló térbe, a számlát pedig egy külön automatából kaphatja meg.

Készpénzes fizetés esetén egy külön erre a célra kialakított kasszához kell tolni a kocsit, de természetesen ott már nem kell szalagra pakolni az árut.

A bevásárlókocsi képernyője a vásárlás alatt folyamatosan mutatja, hogy a vevő mit tett a táskájába, azok mennyibe kerülnek, és összesen hol tart a számla. Ez praktikusnak tűnik, ha valaki korlátok közé akarja szorítani a költését.

A cég egy bevásárlólista funkciót is fejlesztett az applikációba. Ebben előre be lehet állítani, hogy mit szeretne vásárolni a vevő, az üzletben pedig az alkalmazás kipipálja a listán azt a terméket, ami már a táskában van.

Élet applikáció bevásárlás bevásárlókocsi bolt Edeka élelmiszer kiskereskedelem Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Fabók Bálint
2020. október 26. 06:26 Élet

Hajléktalanságból az albérletbe, szégyenből a megbecsülésbe – Tamás története

Egy sors, amely megmutatja, milyen könnyű ma lehetetlen helyzetbe kerülni, milyen nehéz a szociális segítő rendszer munkája, és milyen nagy szükség lenne bizalomra és elfogadásra.

Hajdu Miklós
2020. október 22. 12:17 Élet, Vállalat

Sokkal könnyebb olyan munkahelyre bejutni, ahol már dolgozik egy évfolyam- vagy szaktárs

Az egyetemisták nagyon jól segítik egymást a pályakezdésnél.

Torontáli Zoltán
2020. október 21. 13:47 Élet

A magyar fiatalok gyors ütemben közelítenek Nyugat-Európához

A magyar fiatalok gondolkodása a tipikus élethelyzetekről már csak körülbelül 12 éves csúszásban van Nyugat-Európához képest.

Fontos

Jandó Zoltán
2020. október 27. 12:11 Adat

Olyan megyékben terjed leggyorsabban a járvány, ahol tavasszal fertőzöttet sem láttak

Úgy tűnik, hogy jelenleg Nógrád és Vas megyékben a legrosszabb a helyzet, de biztosak nem lehetünk benne, mert továbbra is sok adatot visszatartanak.

Avatar
2020. október 27. 06:52 Világ

Befolyás, megtévesztés, trollok: az amerikai elnökválasztás sötét oldala

A választásokba való beavatkozás régi játék a nagyhatalmak közt, de a közösségi média és a lassan felgyűlő társadalmi elégedetlenség új lehetőségeket kínál.

Jandó Zoltán
2020. október 26. 16:02 Adat

Már minden nyolcadik-kilencedik elhunyt covidos Magyarországon

Az előző héten 299 koronavírus-fertőzött veszítette életét Magyarországon, ami már az összes halálozáshoz viszonyítva is kifejezetten magas arány.