Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2020. június 25. 11:03 Élet

Elkezdték használni a bevásárlókocsit, amivel még az automata kasszára sincs szükség

Az egyik legnagyobb német lánc, az Edeka Hannover környékén 30 élelmiszerüzletben elkezdte használni az új bevásárlókocsijait. Az újítás lényege tulajdonképpen az, hogy a vevő végzi el a kasszás munkáját, így a boltnak nincs szüksége az alkalmazottra. Ez ugyan igaz az automata kasszák esetében is, csakhogy most már arra sincs szükség, hogy a vevő a pénztárnál pakolja az árut.

A rendszer két elemre épül, egy szkennerrel és érintőképernyővel felszerelt bevásárlókocsira, illetve egy mobil alkalmazásra. A vevő letölti az Easy Shopper nevű applikációt, amely a boltba érve megjelenít a telefonján egy QR kódot. A kódot a vásárló leolvassa a bevásárlókocsi szkennerével, és utána kezdheti meg a vásárlást.

A bevásárlókocsi felső része nyitott, nincs oldalfala, a vevőnek ugyanis oda a saját táskáit kell elhelyeznie. Miután a vevő a kiválasztott árut leemeli a polcról, a vonalkódját le kell olvastatnia a bevásárlókocsi szkennerével, majd a kocsi érintőképernyőjén is megjelenik az áru neve és ára, ezt egy érintéssel jóvá kell hagynia. A vásárló az árut ezek után a saját táskáiba teszi, de ha például egy karton üdítőt vesz, azt a kocsi alsó részébe is rakhatja.

A fizetéshez nem kell sorban állni a kasszákhoz. Amennyiben a vásárló regisztrálta a bankkártyáját az alkalmazásban, akkor pár érintéssel azon keresztül kifizetheti az árukat és rögtön tolhatja a kocsit a parkolóba vagy a csomagoló térbe, a számlát pedig egy külön automatából kaphatja meg.

Készpénzes fizetés esetén egy külön erre a célra kialakított kasszához kell tolni a kocsit, de természetesen ott már nem kell szalagra pakolni az árut.

A bevásárlókocsi képernyője a vásárlás alatt folyamatosan mutatja, hogy a vevő mit tett a táskájába, azok mennyibe kerülnek, és összesen hol tart a számla. Ez praktikusnak tűnik, ha valaki korlátok közé akarja szorítani a költését.

A cég egy bevásárlólista funkciót is fejlesztett az applikációba. Ebben előre be lehet állítani, hogy mit szeretne vásárolni a vevő, az üzletben pedig az alkalmazás kipipálja a listán azt a terméket, ami már a táskában van.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Élet applikáció bevásárlás bevásárlókocsi bolt Edeka élelmiszer kiskereskedelem Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Hajdu Miklós
2024. április 21. 04:36 Élet

Kivételes szerencsével léphettek be a 90-es évek közepe után született fiatalok a munkaerőpiacra

A gazdasági fellendülés időszakában pályára lépő fiatalok viszonylag könnyen találtak munkát jó fizetés mellett, kérdés, hogy ez miként hat a motivációjukra.

Lukács András
2024. április 17. 04:34 Élet

A kereslet visszafogásával érdemes csökkenteni az üzemanyagárakat

A kormány olcsóbb üzemanyagot szeretne, ám az élhető jövőt az szolgálná, ha ez azért valósulna meg, mert kevesebb benzinre és gázolajra van szükség.

Torontáli Zoltán
2024. április 13. 04:34 Élet, Világ

Melyik paradicsom környezetbarátabb, a kiskertből szedett vagy a boltban vett?

Egy amerikai kutatás arra hívja fel a figyelmet, hogy a kérdésre nem is olyan egyértelmű a válasz.

Fontos

Gergely Péter
2024. április 20. 04:31 Pénz

Az új otthonfelújítási program átrendezheti a lakáshitelek piacát

A támogatás révén több tízmilliárd forint felújítási hitel jut majd a piacra, amelyhez várhatóan jelentős mennyiségű piaci feltételű kölcsön is társul majd.

Váczi István
2024. április 19. 04:34 Világ

Romba dőlnek az orosz remények Ukrajnában?

Jelenleg szinte minden harctéri körülmény az oroszoknak kedvez, az eddig elért eredményeik mégis szerények, miközben az ukránok lőszerhiánya hamarosan enyhül.

Bucsky Péter
2024. április 18. 04:32 Adat, Vállalat

Most lehet hibáztatni Brüsszelt: kamionok áradatát szabadítja az utakra

A zöldnek mondott intézkedések a közúti áruszállítást hozzák helyzetbe, ezek hatására várhatóan jelentős mennyiségű vasúti forgalom terelődik kamionokra.