Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2020. június 25. 11:03 Élet

Elkezdték használni a bevásárlókocsit, amivel még az automata kasszára sincs szükség

Az egyik legnagyobb német lánc, az Edeka Hannover környékén 30 élelmiszerüzletben elkezdte használni az új bevásárlókocsijait. Az újítás lényege tulajdonképpen az, hogy a vevő végzi el a kasszás munkáját, így a boltnak nincs szüksége az alkalmazottra. Ez ugyan igaz az automata kasszák esetében is, csakhogy most már arra sincs szükség, hogy a vevő a pénztárnál pakolja az árut.

A rendszer két elemre épül, egy szkennerrel és érintőképernyővel felszerelt bevásárlókocsira, illetve egy mobil alkalmazásra. A vevő letölti az Easy Shopper nevű applikációt, amely a boltba érve megjelenít a telefonján egy QR kódot. A kódot a vásárló leolvassa a bevásárlókocsi szkennerével, és utána kezdheti meg a vásárlást.

A bevásárlókocsi felső része nyitott, nincs oldalfala, a vevőnek ugyanis oda a saját táskáit kell elhelyeznie. Miután a vevő a kiválasztott árut leemeli a polcról, a vonalkódját le kell olvastatnia a bevásárlókocsi szkennerével, majd a kocsi érintőképernyőjén is megjelenik az áru neve és ára, ezt egy érintéssel jóvá kell hagynia. A vásárló az árut ezek után a saját táskáiba teszi, de ha például egy karton üdítőt vesz, azt a kocsi alsó részébe is rakhatja.

A fizetéshez nem kell sorban állni a kasszákhoz. Amennyiben a vásárló regisztrálta a bankkártyáját az alkalmazásban, akkor pár érintéssel azon keresztül kifizetheti az árukat és rögtön tolhatja a kocsit a parkolóba vagy a csomagoló térbe, a számlát pedig egy külön automatából kaphatja meg.

Készpénzes fizetés esetén egy külön erre a célra kialakított kasszához kell tolni a kocsit, de természetesen ott már nem kell szalagra pakolni az árut.

A bevásárlókocsi képernyője a vásárlás alatt folyamatosan mutatja, hogy a vevő mit tett a táskájába, azok mennyibe kerülnek, és összesen hol tart a számla. Ez praktikusnak tűnik, ha valaki korlátok közé akarja szorítani a költését.

A cég egy bevásárlólista funkciót is fejlesztett az applikációba. Ebben előre be lehet állítani, hogy mit szeretne vásárolni a vevő, az üzletben pedig az alkalmazás kipipálja a listán azt a terméket, ami már a táskában van.

Élet applikáció bevásárlás bevásárlókocsi bolt Edeka élelmiszer kiskereskedelem Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Hajdu Miklós
2020. július 10. 17:08 Élet

Gyorsuló ütemben vágják a fákat Európa erdőiben

Miközben Európa-szerte egyre többet hallani a klímaerdők telepítésének szükségességéről, a meglévő erdős területeken nagyot nőtt a fakitermelés intenzitása az elmúlt pár évben.

Torontáli Zoltán
2020. július 10. 12:16 Élet

Kevesen akarnak visszamenni az irodába, de muszáj lesz, mert túl sok pénz van benne

A hosszú távú szerződések és az építésre felvett hitelek miatt nem lehet egyik-napról a másikra megszüntetni az irodákat, a piaci szereplők többségének elemi érdeke, hogy az irodisták ne maradjanak otthon.

Hajdu Miklós
2020. július 8. 12:58 Élet

Olyan rosszul étkeztetik dolgozóikat a multik a fejlődő országokban, hogy még a termelékenységük is romlik

Amellett, hogy jelentős összegeket buknak a vállalatok a maximálistól elmaradó munkatermelékenység miatt, a hírnevüket is egyre inkább fenyegeti a dolgozók nem megfelelő élelmezése.

Fontos

Bucsky Péter
2020. július 10. 06:25 Közélet

Egyetlen ígért új nagyvállalati munkahely átlagosan 16 millió forintba került tavaly az adófizetőknek

52 cég kapott 105 milliárdot. Ebből 18,6 milliárd olyan cégekhez került, ahol csökkent a munkavállalók száma.

Fabók Bálint
2020. július 8. 06:31 Élet

“Mindennapos őrlődés volt, hogy tudod, hogy fogy a pénz, és baromira nem tudod, mikor lesz ennek vége”

A taxis diszpécsernek 500 forintja maradt. A felszolgáló már nem akar robotként élni. A fodrászt megőrjítette a járvány. Mi lett azokkal, akik elvesztették a munkájukat?

Váczi István
2020. július 7. 17:13 Vállalat

A legnagyobb hirdetők próbálnák észhez téríteni a Facebookot, egyelőre kevés sikerrel

A hirdetők bojkottja nem fogja megroppantani a céget, de ha nem maradnak szövetségesei, könnyen feldarabolhatja egy új amerikai kormányzat.