Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2020. június 4. 17:04 Élet

Milliókat fizet egy cég azoknak, akik hajlandóak később elkezdeni a munkát

Egy amerikai pénzügyi tanácsadó cég, az Evercore Partners 15-25 ezer dollárt kínál a már felvett, de még munkába nem állt pályakezdőinek, ha hajlandók fél-egy évvel elhalasztani a belépés időpontját – írja a Wall Street Journal.

A lap külső HR-szolgáltató cégektől származó értesülése szerint a tanácsadó vállalat 15 ezer dollárt (nagyjából 4,6 millió forint) kínál azoknak, akik nyár helyett csak januárban állnak nála munkába, 25 ezret (7,6 millió forint) pedig azoknak, akik egy teljes évvel elhalasztják a belépésüket. (Az Evercore nem kommentálta az üzleti lap értesülését.)

Hasonló lépésre nem volt példa az Egyesült Államok pénzügyi központjának számító New York-i Wall Streeten a 2008-2009-es válság óta. Igaz, most nem fenyegeti a válság létükben a pénzügyi vállalatokat, de várhatóan így is kevesebb lesz például felvásárlásból, márpedig az ezekhez kapcsolódó tanácsadás az Evercore egyik legfőbb tevékenysége.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkÉvtizedekig kísértheti a mostani huszonéveseket a mostani válságA gazdasági satufék miatt a fiatal dolgozóknak most különösen nem könnyű, de hosszú távon az oktatás és a képzés leállása érinti igazán érzékenyen a korcsoportot.

Talán ennél is fontosabb, hogy egyelőre nincs hol betanítani az új kollégákat, hiszen a bankok és más pénzügyi cégek irodái lényegében üresek március óta a járvány miatt. Márpedig a képzésnek és a céges kultúra átadásának bejáratott módszerei vannak a Wall Streeten, ahova minden évben frissen végzettek ezrei áramolnak, hogy kezdő pozíciókban két év alatt kitanulják a pénzügyi szakma csínját-bínját.

Az újonnan felvettek tömeges elküldéséről egyelőre nincs szó, de a beléptetés és a kezdő tréningek mindenhol virtuálisan zajlanak, és az időtartamukat is rövidebbre szabták. A McKinsey és az Accenture tanácsadó cégek pedig későbbre tolták az eredetileg ősszel belépők kezdési időpontját.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkNagyobb fizetéssel jár a sokszínű tudás a közgazdász szakmábanA fizetéseket nézve kifizetődő lehet az alapszak után más területen folytatni a mesterképzést – a közgazdászok esetében legalábbis.

Élet New York pályakezdők pénzügyi szektor válság Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Debreczeni Anna
2021. február 27. 12:39 Adat, Élet

A magyar női vezetők fele hetente legalább három alkalommal sportol

Többnyire futnak és jógáznak a magyar női menedzserek, és kiderült az is, hogy más előnyöket kaptak a sporttól, mint külföldi társaik.

Torontáli Zoltán
2021. február 26. 10:56 Élet, Világ

Mi vezérli a nagyon óvatosan vásárló, minimalista életet élőket?

Egy angol kutatás szerint nem a környezetvédelem és a fenntartható jövő a legfőbb hajtóerő, hanem a boldogabb élet.

Torontáli Zoltán
2021. február 25. 09:49 Élet, Világ

Elkezdődött a huzavona az egységes európai oltásigazolásról

A görögök, a spanyolok és a légitársaságok nagyon sürgetik, a franciák és a németek nem annyira, és rengeteg a nyitott kérdés.

Fontos

Stubnya Bence
2021. február 27. 07:03 Podcast

Nem a rendszerváltás, hanem a 19. század óta nem tudunk felzárkózni Nyugat-Európához

G7 Podcast! Nincs kelet-európai ország, amely felzárkózott volna a világgazdaság centrumához. Vonyó Tamás, a Bocconi Egyetem docense szerint viszont siker, hogy vissza sem csúszott a régió.

Avatar
2021. február 26. 16:32 Pénz

Minden adott, hogy az infláció meglóduljon

Laza monetáris és fiskális politika, pénzben úszó világ, hirtelen felfutó kereslet, már csak az a kérdés, hogy az infláció átmenetileg, vagy tartósan ugrik meg.

Fabók Bálint
2021. február 26. 06:06 Vállalat

A legnagyobb csongrádi cég sztrájkolói azt mondják, megszakadnak a munkában

Lemaradó fizetések, autóipari lassulás, kizsigerelt dolgozók és megnyirbált jogosultságok is szerepet játszanak abban, hogy sztrájkolnak a Continental makói gyáránál.