Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2020. június 4. 17:04 Élet

Milliókat fizet egy cég azoknak, akik hajlandóak később elkezdeni a munkát

Egy amerikai pénzügyi tanácsadó cég, az Evercore Partners 15-25 ezer dollárt kínál a már felvett, de még munkába nem állt pályakezdőinek, ha hajlandók fél-egy évvel elhalasztani a belépés időpontját – írja a Wall Street Journal.

A lap külső HR-szolgáltató cégektől származó értesülése szerint a tanácsadó vállalat 15 ezer dollárt (nagyjából 4,6 millió forint) kínál azoknak, akik nyár helyett csak januárban állnak nála munkába, 25 ezret (7,6 millió forint) pedig azoknak, akik egy teljes évvel elhalasztják a belépésüket. (Az Evercore nem kommentálta az üzleti lap értesülését.)

Hasonló lépésre nem volt példa az Egyesült Államok pénzügyi központjának számító New York-i Wall Streeten a 2008-2009-es válság óta. Igaz, most nem fenyegeti a válság létükben a pénzügyi vállalatokat, de várhatóan így is kevesebb lesz például felvásárlásból, márpedig az ezekhez kapcsolódó tanácsadás az Evercore egyik legfőbb tevékenysége.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkÉvtizedekig kísértheti a mostani huszonéveseket a mostani válságA gazdasági satufék miatt a fiatal dolgozóknak most különösen nem könnyű, de hosszú távon az oktatás és a képzés leállása érinti igazán érzékenyen a korcsoportot.

Talán ennél is fontosabb, hogy egyelőre nincs hol betanítani az új kollégákat, hiszen a bankok és más pénzügyi cégek irodái lényegében üresek március óta a járvány miatt. Márpedig a képzésnek és a céges kultúra átadásának bejáratott módszerei vannak a Wall Streeten, ahova minden évben frissen végzettek ezrei áramolnak, hogy kezdő pozíciókban két év alatt kitanulják a pénzügyi szakma csínját-bínját.

Az újonnan felvettek tömeges elküldéséről egyelőre nincs szó, de a beléptetés és a kezdő tréningek mindenhol virtuálisan zajlanak, és az időtartamukat is rövidebbre szabták. A McKinsey és az Accenture tanácsadó cégek pedig későbbre tolták az eredetileg ősszel belépők kezdési időpontját.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkNagyobb fizetéssel jár a sokszínű tudás a közgazdász szakmábanA fizetéseket nézve kifizetődő lehet az alapszak után más területen folytatni a mesterképzést – a közgazdászok esetében legalábbis.

Élet New York pályakezdők pénzügyi szektor válság Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Avatar
2021. május 2. 18:01 Élet

Van megoldás a széthagyott közösségi rollerekre és biciklikre

Jól kialakított pontozórendszerrel és visszajelzéssel csökkenthető a nem megfelelő használat.

Torontáli Zoltán
2021. április 30. 12:40 Élet, Világ

Szicília az egy euróért kapható házak Mekkája lett

Újabb 900 ingatlannal bővült az egyébként sem szűkös kínálat.

Stubnya Bence
2021. április 29. 12:38 Élet, Világ

Beárazták a britek, hogy a természet mennyivel dobta meg a turisztikai bevételeket

2019-ben 7 milliárd fonttal. A természetet beárazva igyekszik előmozdítani a környezetvédelem ügyét az Egyesült Királyság.

Fontos

Avatar
2021. május 6. 16:27 Közélet

A módosított magyar költségvetés tele van átláthatatlan és trükkös számítással

A kormány a saját prognózisától is eltér az előirányzatokban, és még regionális összehasonlításban is gyenge a teljesítménye.

Torontáli Zoltán
2021. május 6. 06:03 Adat

Vihar előtti csend: a jósolt áremelés még nem érkezett meg az élelmiszerboltokba

Szokásos havi bevásárlásunknál ugyan mértünk némi drágulást, de ez még biztosan nem az, ami a következő hónapokban várhat ránk.

Hajdu Miklós
2021. május 5. 16:17 Adat

Egyelőre nem látszik, hogy a korlátozások enyhítése visszaütne a visegrádi országokban

Lassan egy hónapja kezdtek lazítani a visegrádi régió országai, de a statisztikák szerint a járvány még mindig visszaszorulóban van.