Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2020. június 4. 17:04 Élet

Milliókat fizet egy cég azoknak, akik hajlandóak később elkezdeni a munkát

Egy amerikai pénzügyi tanácsadó cég, az Evercore Partners 15-25 ezer dollárt kínál a már felvett, de még munkába nem állt pályakezdőinek, ha hajlandók fél-egy évvel elhalasztani a belépés időpontját – írja a Wall Street Journal.

A lap külső HR-szolgáltató cégektől származó értesülése szerint a tanácsadó vállalat 15 ezer dollárt (nagyjából 4,6 millió forint) kínál azoknak, akik nyár helyett csak januárban állnak nála munkába, 25 ezret (7,6 millió forint) pedig azoknak, akik egy teljes évvel elhalasztják a belépésüket. (Az Evercore nem kommentálta az üzleti lap értesülését.)

Hasonló lépésre nem volt példa az Egyesült Államok pénzügyi központjának számító New York-i Wall Streeten a 2008-2009-es válság óta. Igaz, most nem fenyegeti a válság létükben a pénzügyi vállalatokat, de várhatóan így is kevesebb lesz például felvásárlásból, márpedig az ezekhez kapcsolódó tanácsadás az Evercore egyik legfőbb tevékenysége.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkÉvtizedekig kísértheti a mostani huszonéveseket a mostani válságA gazdasági satufék miatt a fiatal dolgozóknak most különösen nem könnyű, de hosszú távon az oktatás és a képzés leállása érinti igazán érzékenyen a korcsoportot.

Talán ennél is fontosabb, hogy egyelőre nincs hol betanítani az új kollégákat, hiszen a bankok és más pénzügyi cégek irodái lényegében üresek március óta a járvány miatt. Márpedig a képzésnek és a céges kultúra átadásának bejáratott módszerei vannak a Wall Streeten, ahova minden évben frissen végzettek ezrei áramolnak, hogy kezdő pozíciókban két év alatt kitanulják a pénzügyi szakma csínját-bínját.

Az újonnan felvettek tömeges elküldéséről egyelőre nincs szó, de a beléptetés és a kezdő tréningek mindenhol virtuálisan zajlanak, és az időtartamukat is rövidebbre szabták. A McKinsey és az Accenture tanácsadó cégek pedig későbbre tolták az eredetileg ősszel belépők kezdési időpontját.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkNagyobb fizetéssel jár a sokszínű tudás a közgazdász szakmábanA fizetéseket nézve kifizetődő lehet az alapszak után más területen folytatni a mesterképzést – a közgazdászok esetében legalábbis.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Élet New York pályakezdők pénzügyi szektor válság Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Váczi István
2024. július 19. 11:22 Élet

Tavaly a mezőgazdaság mentette meg a magyar gazdaságot, idén viszont lehúzhatja

A forróság és a szárazság egyre inkább veszélyezteti a kukorica és a napraforgó termését, ami negatívan befolyásolhatja az ország gazdasági teljesítményét.

Torontáli Zoltán
2024. július 19. 05:26 Élet

Sok buktatót és csapdát kell elkerülnie, aki az otthonfelújítási milliókra pályázik

Nagy a rohanás az 1990 előtt épült családi házak felújítását segítő programnál, ami túlárazásokhoz és átgondolatlan korszerűsítési döntésekhez vezethet.

Torontáli Zoltán
2024. július 16. 12:47 Adat, Élet

Sokkal jobban drágulnak most az albérletek, mint az eladó lakások

Nagyon mennek fel az albérleti díjak, pedig még ki sem hirdették a felvételi ponthatárokat.

Fontos

Váczi István
2024. július 19. 14:47 Világ

Sokkal drágábban épülhet új atomerőmű Csehországban, mint Pakson

A dél-koreai KHNP építheti meg Csehország új atomerőművét a jelenleg is működő Dukovany atomerőmű telephelyén; 43 százalékkal lehet drágább, mint Paks 2.

Jandó Zoltán
2024. július 18. 14:13 Adat

Pörgetjük a légkondikat, azok pedig rekordokat döntve zabálják az áramot

Kedden 144,5 gigawattóra áramot használtunk, aminél nyáron csak egyszer, 2021 júniusában mértek magasabb fogyasztást. Akkor is hőhullám volt.

Váczi István
2024. július 18. 11:39 Közélet

Nem baj, hogy olyan drága, mint egy metró, 113 milliárdot ad a Déli körvasútra az EU

290 millió euró, azaz mintegy 113 milliárd forint uniós támogatást kap a Déli körvasút fejlesztése az Európai Hálózatfinanszírozási Eszközből.