Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2020. június 4. 17:04 Élet

Milliókat fizet egy cég azoknak, akik hajlandóak később elkezdeni a munkát

Egy amerikai pénzügyi tanácsadó cég, az Evercore Partners 15-25 ezer dollárt kínál a már felvett, de még munkába nem állt pályakezdőinek, ha hajlandók fél-egy évvel elhalasztani a belépés időpontját – írja a Wall Street Journal.

A lap külső HR-szolgáltató cégektől származó értesülése szerint a tanácsadó vállalat 15 ezer dollárt (nagyjából 4,6 millió forint) kínál azoknak, akik nyár helyett csak januárban állnak nála munkába, 25 ezret (7,6 millió forint) pedig azoknak, akik egy teljes évvel elhalasztják a belépésüket. (Az Evercore nem kommentálta az üzleti lap értesülését.)

Hasonló lépésre nem volt példa az Egyesült Államok pénzügyi központjának számító New York-i Wall Streeten a 2008-2009-es válság óta. Igaz, most nem fenyegeti a válság létükben a pénzügyi vállalatokat, de várhatóan így is kevesebb lesz például felvásárlásból, márpedig az ezekhez kapcsolódó tanácsadás az Evercore egyik legfőbb tevékenysége.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkÉvtizedekig kísértheti a mostani huszonéveseket a mostani válságA gazdasági satufék miatt a fiatal dolgozóknak most különösen nem könnyű, de hosszú távon az oktatás és a képzés leállása érinti igazán érzékenyen a korcsoportot.

Talán ennél is fontosabb, hogy egyelőre nincs hol betanítani az új kollégákat, hiszen a bankok és más pénzügyi cégek irodái lényegében üresek március óta a járvány miatt. Márpedig a képzésnek és a céges kultúra átadásának bejáratott módszerei vannak a Wall Streeten, ahova minden évben frissen végzettek ezrei áramolnak, hogy kezdő pozíciókban két év alatt kitanulják a pénzügyi szakma csínját-bínját.

Az újonnan felvettek tömeges elküldéséről egyelőre nincs szó, de a beléptetés és a kezdő tréningek mindenhol virtuálisan zajlanak, és az időtartamukat is rövidebbre szabták. A McKinsey és az Accenture tanácsadó cégek pedig későbbre tolták az eredetileg ősszel belépők kezdési időpontját.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkNagyobb fizetéssel jár a sokszínű tudás a közgazdász szakmábanA fizetéseket nézve kifizetődő lehet az alapszak után más területen folytatni a mesterképzést – a közgazdászok esetében legalábbis.

Élet New York pályakezdők pénzügyi szektor válság Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Hajdu Miklós
2020. október 22. 12:17 Élet, Vállalat

Sokkal könnyebb olyan munkahelyre bejutni, ahol már dolgozik egy évfolyam- vagy szaktárs

Az egyetemisták nagyon jól segítik egymást a pályakezdésnél.

Torontáli Zoltán
2020. október 21. 13:47 Élet

A magyar fiatalok gyors ütemben közelítenek Nyugat-Európához

A magyar fiatalok gondolkodása a tipikus élethelyzetekről már csak körülbelül 12 éves csúszásban van Nyugat-Európához képest.

Stubnya Bence
2020. október 20. 16:43 Adat, Élet

A természeti erőforrások felélése árán nőtt a magyar gazdaság

Európa-bajnokok voltunk az erőforrások felhasználásában, miközben lebetonoztuk az országot a régiós átlagnál alacsonyabb gazdasági növekedésért cserébe.

Fontos

Fabók Bálint
2020. október 24. 17:09 Adat

Aggódunk a környezetért, csak fizetni ne kelljen érte

A klímaváltozás nincs az ország legfontosabb problémái között a magyarok többsége szerint, és kevesebben fizetnék meg a környezetvédelem árát, mint a 90-es években.

Bucsky Péter
2020. október 23. 07:06 Közélet

Kevesebb a hajléktalan, de egyre reménytelenebb a helyzetük

Az utóbbi évek gazdasági fellendülése során viszonylag sokan törtek ki a hajléktalanságból, a hátramaradók viszont egyre idősebbek és rosszabbul képzettek.

Hajdu Miklós
2020. október 22. 06:35 Adat

Hiába jól képzett sok magyar dolgozó, nincs elég színvonalas munkahely

A nagyobb jólléthez nemcsak minőségi oktatás és ellátás kell, hanem a dolgozni tudó és akaró lakosságban rejlő potenciál kiaknázására alkalmas állások is.