Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2019. augusztus 2. 10:21 Élet

Az ételfutárok több mint negyede megdézsmálja a rendelést

Egy amerikai felmérés szerint, amelyet a Market Watch szemlézett, az ételfutárok meglepően nagy arányban nyúlnak hozzá a szállítmányokhoz: 28 százalékuk vallotta be, hogy megdézsmálta a rendelést. A válaszadók 54 százaléka mondta azt, hogy az étel illata miatt érez nagy kísértést arra, hogy például egy-két darab sült krumplit lecsippentsen a rendelésből, amit a fogyasztó úgysem fog észrevenni. Már ha úgy van csomagolva.

A felmérésből az is kiderült, hogy a megrendelők nagyon nem szeretik a lopós ételfutárokat, az 1-től 10-ig terjedő skálán 8,4-es átlagpontszámot adtak a dézsmálásra (ahol 10 pont volt a legrosszabb értékelés), és 85 százalékuk előnyben részesíti a teljesen zárt ételcsomagolást.

A futárcégek nagyon szigorúan próbálják védeni a csomagokat, a szabályzataik szerint ki is rúghatják az ételhez való hozzányúló futárt, ezért is elég meglepő az elcsábuló futárok 28 százalékos aránya.

A megkérdezett futárok viszont a vevők sóherségére panaszkodtak. Hatvan százalékuk mondta azt, hogy a borravaló elmaradása vagy nagyon kis összege folyamatosan irritálja. A fogyasztók 95 százaléka mondta, hogy ad borravalót, annak összegét azonban 66 százalék szerint befolyásolja az étel ára és a (futárokhoz nem jutó) szállítási díj mértéke.

A megrendelők harmadánál 5 dollár az átlagos borravaló, csak 11 százalék ad ennél többet, ám 57 százalékuk ennél kisebb összeget szokott a futár markába nyomni.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkFű alatt elindult a McDonald's házhoz szállítása BudapestenA Netpincér lett az étteremlánc partnere, fokozatos terjeszkedést terveznek.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkBeálltam biciklis ételfutárnak és megnéztem, mennyit lehet vele keresniÉledezik a piac, kevés a fóka, sok az eszkimó, de lehet ez még sokkal jobb is.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Élet borravaló ételfutár ételrendelés futár Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Torontáli Zoltán
2024. április 13. 04:34 Élet, Világ

Melyik paradicsom környezetbarátabb, a kiskertből szedett vagy a boltban vett?

Egy amerikai kutatás arra hívja fel a figyelmet, hogy a kérdésre nem is olyan egyértelmű a válasz.

Váczi István
2024. április 3. 15:52 Élet

Új korszak előtt a G7

Ahogy múlt héten beszámoltunk róla, új tulajdonoshoz kerül portálunk, ez a folyamat ma lezárult, így új kiadó működteti tovább a G7-et.

Debreczeni Anna
2024. április 3. 10:22 Adat, Élet

Lettországban él a legtöbb, Görögországban a legkevesebb gyermek állami gondozásban lakosságarányosan

Magyarországon a 20 463 állami gondozott gyermek 70 százaléka családoknál, 30 százaléka intézményekben élt a 2021-es adatok szerint.

Fontos

Avatar
2024. április 16. 04:36 Közélet

Ha fegyelem van és rend, nincs több gond az oktatással?

Mintha az lenne az oktatásirányítás meggyőződése, hogy ha valahol gondok vannak, akkor nem érdemes vizsgálni az okokat, elég a szigorítás.

Ha tíz olcsó zsemle helyett nyolc drágábbat veszünk, akkor gazdasági fordulat van, csak még nem látszik

Gyenge kereskedelmi adatokkal indult az év, amely mögött szakértő szerzőink szerint három fontos tényező állhat, és a számokban talán csak az év második felében látszik majd a kilábalás.

Bucsky Péter
2024. április 12. 04:34 Adat, Közélet

Nem látszik, hogy ellenzéki vezetés alatt dübörögne a budapesti kerékpáros fejlesztés

A biciklizés aránya már nem nő a fővárosban, és a budapesti infrastruktúra sok összehasonlításban le van maradva, még régiós szinten is.