Hírlevél feliratkozás
Torontáli Zoltán
2019. március 25. 15:11 Élet

A luxuscipők új divateleme az elegáns kosz

A szakadt, lyukas farmer után újabb ellentmondásos termék jelent meg a ruhapiacon: a koszosnak látszó, vagyis eleve mesterségesen koszosnak készített cipő. Ráadásul az újdonságot éppen egy olyan márka, a Gucci dobta piacra, amelynek vevői nem a vékonyabb pénztárcájú rétegekből kerülnek ki.

A Gucci tulajdonképpen megspórolja a vagyonosabb vevőknek azt az időt, amely alatt egy cipőt el lehet hordani annyira, hogy pont a divatos mértékben koszolódjon el, ráadásul ezek még azt az igényt is kielégítik, hogy tiszták, csak koszosnak látszanak.

Ahogy a SkyNews írja, pont ezért nagyon ellentmondásos a modell, mert a kritizálók szerint a szegénység képzetéből húz hasznot. Ráadásul elég nagy hasznot, hiszen a koszosnak látszó Gucci cipő alaphangon 220 ezer forintba kerül. A trend kimaxolása azonban kétségkívül az a koszos modell, amelyre egy láncot is tettek, és így már átszámolva 400-450 ezer forintért kínálják világszerte.

Fotó: Gucci

A Gucci azt mondja, hogy a koszos cipőket a régies formák és anyagok inspirálták. A láncos verzió pedig „egymásnak ellentmondó elemeket hoz össze új módon”.

Tavaly szeptemberben a szintén olasz Golden Goose is megpróbálta meglovagolni a trendet, és egy olyan cipőt dobott piacra, amely mintha szigetelőszalaggal lett volna befoltozva. És akkor még nem is beszéltünk a Balenciaga nevű spanyol márkáról, melynek a nyolcvanas évek legsötétebb időszakait idéző lépői hiába kerülnek közel ezer euróba, miközben eleve hamisítványnak néznek ki, néha összeverekednek értük a vevők.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Élet cipő Gucci kosz luxus szegénység Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Torontáli Zoltán
2024. április 13. 04:34 Élet, Világ

Melyik paradicsom környezetbarátabb, a kiskertből szedett vagy a boltban vett?

Egy amerikai kutatás arra hívja fel a figyelmet, hogy a kérdésre nem is olyan egyértelmű a válasz.

Váczi István
2024. április 3. 15:52 Élet

Új korszak előtt a G7

Ahogy múlt héten beszámoltunk róla, új tulajdonoshoz kerül portálunk, ez a folyamat ma lezárult, így új kiadó működteti tovább a G7-et.

Debreczeni Anna
2024. április 3. 10:22 Adat, Élet

Lettországban él a legtöbb, Görögországban a legkevesebb gyermek állami gondozásban lakosságarányosan

Magyarországon a 20 463 állami gondozott gyermek 70 százaléka családoknál, 30 százaléka intézményekben élt a 2021-es adatok szerint.

Fontos

Ha tíz olcsó zsemle helyett nyolc drágábbat veszünk, akkor gazdasági fordulat van, csak még nem látszik

Gyenge kereskedelmi adatokkal indult az év, amely mögött szakértő szerzőink szerint három fontos tényező állhat, és a számokban talán csak az év második felében látszik majd a kilábalás.

Bucsky Péter
2024. április 12. 04:34 Adat, Közélet

Nem látszik, hogy ellenzéki vezetés alatt dübörögne a budapesti kerékpáros fejlesztés

A biciklizés aránya már nem nő a fővárosban, és a budapesti infrastruktúra sok összehasonlításban le van maradva, még régiós szinten is.

Kiss Péter
2024. április 11. 04:34 Pénz

A kínai ingatlanpiaci válság Amerikával ellentétben nem fog rendszerszintű krízissé fajulni

Az ország új növekedési modellje már nem az ingatlanpiacra fog támaszkodni, így annak gazdasági súlya tovább csökken, és ez a részvénypiacra is hatással lesz.