Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2019. március 18. 17:16 Élet

Az ügyfelek mondhatják meg, hogyan öltözzenek a bankárok

Miközben az amerikai befektetési bank, a Goldman Sachs lazított alkalmazottainak öltözködési szabályain, egy német pénzintézet az ügyfelek véleményét kéri ki az ügyben. A 19 milliárd eurót kezelő Frankfurter Sparkasse egyes fiókjaiban terminálokat helyezett ki, amelyeken a betérők szavazhatnak arról, szerintük milyen öltözékben járjanak dolgozni a jövőben az alkalmazottak.

A három verzió közül a leginkább konzervatív a sötét kosztüm, illetve öltöny plusz nyakkendő. A középső verzióban a színek részben világosabbak, és nincs nyakkendő a zakóhoz. A leglazább pedig farmer plusz ing vagy pulóver. (A Bloomberg cikkében a képeket is meg lehet nézni.)

A takarékosság jegyében a pénzintézet nem költött modellekre, egy-egy férfi és női alkalmazottról készültek a szemléltető fotók.

„A szervezeten belül merül fel az ajánlott viselet kérdése, és azt gondoltuk, kérdezzük meg az ügyfeleinket” – mondta a Franfurter Sparkasse szóvivője. Hozzátette: az eredmények alapján alakítják majd át a dress code-ot, amely ugyanakkor nem lesz kötelező.

Az öltözködést tekintve hagyományosan konzervatív német pénzügyi szektorban nem a Frankfurter Sparkasse a lazítás úttörője. A Hamburger Sparkasse például már három évvel ezelőtt megreformálta az ajánlásait, azóta nem kötelező a nyakkendő a férfi alkalmazottak számára.

Élet bankárok Frankfurter Sparkasse Goldman Sachs öltözködés Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Váczi István
2020. augusztus 14. 10:26 Élet

Átalakulnak a strandok és a szállodák a tömegturizmus szülőhelyén

Spanyol szállodások úgy gondolják, hogy a turisták egy jó ideig nagyobb személyes teret igényelnek maguk körül, mint a járvány előtt.

Váczi István
2020. augusztus 12. 11:28 Élet

Az óceánjárók még elhagyatottan is vonzzák a turistákat

Amikor egy élelmes angol vállalkozó a szinte üres monstrumokhoz hirdetett meg hajókirándulást, két óra alatt elfogytak a jegyek.

Fabók Bálint
2020. augusztus 9. 07:12 Élet

Megszabadulnál a szemeted harmadától ingyen? Segítünk

Minimális ráfordítással sokat tehetünk környezetünkért a komposztálással. Összegyűjtöttük, hogyan támogatják a komposztálást a megyei jogú városok Békéscsabától Zalaegerszegig.

Fontos

Kasnyik Márton
2020. augusztus 14. 12:02 Adat

Történelmi léptékben dobta hanyatt a magyar gazdaságot a covid

Nem kell kétségbeesni a borzasztó szám láttán, de rossz jel, hogy a szegényebb uniós tagországok közül Magyarországon zuhant a legnagyobbat a GDP.

Váczi István
2020. augusztus 14. 06:52 Közélet, Vállalat

Nem hiszi el Brüsszel, hogy muszáj kitömnünk pénzzel a magyar Samsungot

A cég szerint az állami támogatás kompenzálja azért, mert a drágább gödi bővítést választotta Kínával szemben. Az Európai Bizottság ezt egyelőre nem így látja.

Fabók Bálint
2020. augusztus 13. 17:40 Világ

Egészen felemelő, ahogy a belarusz tüntetők szembenéznek a brutális erőszakkal

Az embereket elrabló vagy nyíltan kínzó karhatalom tehetetlen a tüntetéseket immár domináló, virágokat osztogató fehér ruhás nőkkel szemben, akikhez egyre többen csatlakoznak.