Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2019. március 18. 17:16 Élet

Az ügyfelek mondhatják meg, hogyan öltözzenek a bankárok

Miközben az amerikai befektetési bank, a Goldman Sachs lazított alkalmazottainak öltözködési szabályain, egy német pénzintézet az ügyfelek véleményét kéri ki az ügyben. A 19 milliárd eurót kezelő Frankfurter Sparkasse egyes fiókjaiban terminálokat helyezett ki, amelyeken a betérők szavazhatnak arról, szerintük milyen öltözékben járjanak dolgozni a jövőben az alkalmazottak.

A három verzió közül a leginkább konzervatív a sötét kosztüm, illetve öltöny plusz nyakkendő. A középső verzióban a színek részben világosabbak, és nincs nyakkendő a zakóhoz. A leglazább pedig farmer plusz ing vagy pulóver. (A Bloomberg cikkében a képeket is meg lehet nézni.)

A takarékosság jegyében a pénzintézet nem költött modellekre, egy-egy férfi és női alkalmazottról készültek a szemléltető fotók.

„A szervezeten belül merül fel az ajánlott viselet kérdése, és azt gondoltuk, kérdezzük meg az ügyfeleinket” – mondta a Franfurter Sparkasse szóvivője. Hozzátette: az eredmények alapján alakítják majd át a dress code-ot, amely ugyanakkor nem lesz kötelező.

Az öltözködést tekintve hagyományosan konzervatív német pénzügyi szektorban nem a Frankfurter Sparkasse a lazítás úttörője. A Hamburger Sparkasse például már három évvel ezelőtt megreformálta az ajánlásait, azóta nem kötelező a nyakkendő a férfi alkalmazottak számára.

Élet bankárok Frankfurter Sparkasse Goldman Sachs öltözködés Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Torontáli Zoltán
2019. július 15. 14:48 Élet

Még Koppenhágát is megosztotta az e-roller invázió, pedig ott tényleg rengeteg bicikliút van

Nagyon sok a baleset és az ittas vezetés, az autósok és a gyalogosok sincsenek hozzászokva rollerekhez, mégis van egy réteg, amely szerint ez a legjobb közlekedési eszköz.

Torontáli Zoltán
2019. július 15. 11:17 Élet

Akaratlanul is mérgező elegyet sikerült gyúrni a YouTube ajánlórendszeréből

Amikor elkezdték fejleszteni a mesterséges intelligencia rendszereket, nem gondoltak a káros következményekre, pedig van belőle rendesen.

Torontáli Zoltán
2019. július 14. 12:42 Élet

Az első Holdra szállás után 50 évig csend volt, most hirtelen mindenki oda akar menni

A technológiai fejlődés elérte azt a szintet, hogy nem kell feltétlenül embert küldeni a Holdra, a végső cél mégis egy állandó bázis kialakítása lesz.

Fontos

Jandó Zoltán
2019. július 10. 15:24 Vállalat

Kirakták Andy Vajna embereit a vezetésből, és költözik is a TV2 anyacége

Átvette a TV2 vezetését, és megvásárolta a Lánchíd Rádiót és a Heti Választ is Alcsútdoboz fideszes alpolgármestere. Utóbbi két cég a Mészáros-birodalom egyik központjába költözött.

Jandó Zoltán Fabók Bálint
2019. július 10. 06:43 Vállalat

A legmagasabb szinten dönthettek Mészáros Lőrincék 40 milliárdos üzletéről

Egyelőre az sem egyértelmű, honnan lesz pénz a mostani felvásárlásra, de a 4iG további akvizíciókat tervez Magyarországon és a régióban.

Avatar
2019. július 9. 16:00 Vállalat

Szegény rokon marad Magyarország Európában, ha ilyen munkát támogat az állam

A magyar átlagnál jobb, de európai összevetésben olcsó és egyszerű munkát hoznak Magyarországra az államilag támogatott külföldi cégek.