Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2019. március 18. 17:16 Élet

Az ügyfelek mondhatják meg, hogyan öltözzenek a bankárok

Miközben az amerikai befektetési bank, a Goldman Sachs lazított alkalmazottainak öltözködési szabályain, egy német pénzintézet az ügyfelek véleményét kéri ki az ügyben. A 19 milliárd eurót kezelő Frankfurter Sparkasse egyes fiókjaiban terminálokat helyezett ki, amelyeken a betérők szavazhatnak arról, szerintük milyen öltözékben járjanak dolgozni a jövőben az alkalmazottak.

A három verzió közül a leginkább konzervatív a sötét kosztüm, illetve öltöny plusz nyakkendő. A középső verzióban a színek részben világosabbak, és nincs nyakkendő a zakóhoz. A leglazább pedig farmer plusz ing vagy pulóver. (A Bloomberg cikkében a képeket is meg lehet nézni.)

A takarékosság jegyében a pénzintézet nem költött modellekre, egy-egy férfi és női alkalmazottról készültek a szemléltető fotók.

„A szervezeten belül merül fel az ajánlott viselet kérdése, és azt gondoltuk, kérdezzük meg az ügyfeleinket” – mondta a Franfurter Sparkasse szóvivője. Hozzátette: az eredmények alapján alakítják majd át a dress code-ot, amely ugyanakkor nem lesz kötelező.

Az öltözködést tekintve hagyományosan konzervatív német pénzügyi szektorban nem a Frankfurter Sparkasse a lazítás úttörője. A Hamburger Sparkasse például már három évvel ezelőtt megreformálta az ajánlásait, azóta nem kötelező a nyakkendő a férfi alkalmazottak számára.

Élet bankárok Frankfurter Sparkasse Goldman Sachs öltözködés Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Stubnya Bence
2019. november 14. 11:33 Élet

A Wizz Air-vezér nekiment a nyugat-európaiaknak és a Lufthansának

Váradi József szerint a hagyományos légitársaságok üzleti modelljét jogosabb fenntarthatósági alapon kritizálni, mint a fapadosokét. A nyugati kritikusok pedig képmutatóak.

Avatar
2019. november 13. 17:15 Élet

Volt, amikor Magyarország nem kicsinek, hanem nagyhatalomnak képzelte magát

A nemzethalál réme és a nagyhatalmiság délibábja között csapongott a magyarok önértékelési zavara.

Avatar
2019. november 12. 15:12 Élet

Magyarország kis ország?

Megkérdeztük Dragomán Györgyöt, Somogyi Zoltánt és Ungváry Krisztiánt, hogy mi jut eszébe arról, hogy Magyarország kis ország. A következő napokban az ő írásaik jelennek meg.

Fontos

Bucsky Péter
2019. november 13. 06:48 Közélet

Budapesti behajtási díj helyett megcsinálta a kormány a kihajtási díjat

Annyit keres a kormány a fővárosi és agglomerációs autókon, amit a főváros a dugódíjból tervezne beszedni. Utóbbitól mégis félnek.

Jandó Zoltán
2019. november 12. 11:44 Adat

Magyar orvosok ezrei, nővérek tízezrei hagyják el a pályát vagy az országot

Az orvos és nővérhiányt bevándorlókkal sem tudjuk kezelni, és nem azért mert erre ne lenne igény, hanem mert a nővérek például szinte mindenhol jobban keresnek.

Fabók Bálint
2019. november 12. 06:51 Élet

Megnéztem két szelektív hulladékkezelőt, és alig hittem el, amit láttam

Hiába szelektálunk gondosan, a műanyaghulladék csak néhány típusa hasznosul újra. A joghurtos pohár, a zacskó vagy az ételhordó doboz sem ilyen.