Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2019. március 18. 17:16 Élet

Az ügyfelek mondhatják meg, hogyan öltözzenek a bankárok

Miközben az amerikai befektetési bank, a Goldman Sachs lazított alkalmazottainak öltözködési szabályain, egy német pénzintézet az ügyfelek véleményét kéri ki az ügyben. A 19 milliárd eurót kezelő Frankfurter Sparkasse egyes fiókjaiban terminálokat helyezett ki, amelyeken a betérők szavazhatnak arról, szerintük milyen öltözékben járjanak dolgozni a jövőben az alkalmazottak.

A három verzió közül a leginkább konzervatív a sötét kosztüm, illetve öltöny plusz nyakkendő. A középső verzióban a színek részben világosabbak, és nincs nyakkendő a zakóhoz. A leglazább pedig farmer plusz ing vagy pulóver. (A Bloomberg cikkében a képeket is meg lehet nézni.)

A takarékosság jegyében a pénzintézet nem költött modellekre, egy-egy férfi és női alkalmazottról készültek a szemléltető fotók.

„A szervezeten belül merül fel az ajánlott viselet kérdése, és azt gondoltuk, kérdezzük meg az ügyfeleinket” – mondta a Franfurter Sparkasse szóvivője. Hozzátette: az eredmények alapján alakítják majd át a dress code-ot, amely ugyanakkor nem lesz kötelező.

Az öltözködést tekintve hagyományosan konzervatív német pénzügyi szektorban nem a Frankfurter Sparkasse a lazítás úttörője. A Hamburger Sparkasse például már három évvel ezelőtt megreformálta az ajánlásait, azóta nem kötelező a nyakkendő a férfi alkalmazottak számára.

Élet bankárok Frankfurter Sparkasse Goldman Sachs öltözködés Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Avatar
2019. április 18. 16:54 Élet

Vannak női szupersztárok, de messze még az esélyegyenlőség a művészetben

A 2015-ben eladott 100 legdrágább műalkotásból 99-et férfiak készítettek, de a helyzet így is sokat javult az utóbbi pár évtizedben.

Váczi István
2019. április 18. 14:37 Élet

Az IKEA valójában azért sikeres, mert meg kell szenvedni a bútoraival

Ha valamivel meg kell dolgozni, akkor az eredményt értékesebbnek találjuk, mintha ugyanazt készen kaptuk volna.

Jandó Zoltán
2019. április 18. 06:47 Élet, Vállalat

Elárasztják a töltők az országot, mégis extrém sport a villanyautózás

Robbanásszerű növekedésnek indult tavaly az elektromosautó-töltők piaca itthon, de a koncepció nélküli fejlesztések miatt az ország továbbra sem átjárható.

Fontos

Avatar
2019. április 17. 17:03 Közélet, Vállalat

A multik és a járadékszedők árnyékában élnek a magyar vállalkozások, de van remény

Egy kisebb válság közeledik, ami az államtól függő cégek és a multik meggyengítésével még jót is tehet a saját teljesítményükre alapozó magyar vállalkozásoknak.

Tóth István János
2019. április 16. 17:39 Közélet

Két példa a történelemből, ami megmutatja, miért nincs tudomány szabadság nélkül

Évszázados károkat okozhat Magyarországnak a pusztítás, amit a kormány most a kutatóhálózatoknál véghezvisz.

Jandó Zoltán
2019. április 16. 07:02 Közélet, Vállalat

Andy Vajna már 2016-ban eladta a TV2-t egy 60 éves cinkotai nőnek

Egy 20 milliárdos előleg miatt teljesen másképp néztek ki a kereskedelmi tévé tulajdonosi viszonyai az utóbbi években, mint ahogy eddig tudtuk. A TV2 legutóbbi eladásának igazi története.