Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2018. november 22. 10:02 Élet

Megegyezett a Netflix a 14 milliárdot követelő sátánista egyházzal

Peren kívül megállapodott egy amerikai sátánista egyház, illetve a Netflix és a Warner Bros. Ahogy azt korábban több magyar portál is megírta, a The Satanic Temple nevű szervezet azért perelte be a tévés tartalmakat interneten keresztül terjesztő Netflixet, valamint a műsorgyártó Warner Bros.-t, mert engedély nélkül használták fel a félig kecske-, félig embertestű, ördögszerű lényről, Baphometről készített szobrukat.

Az alkotás a Sabrina, a tiniboszorkány című, korábban idehaza is vetített sorozat újragyártott változatában szerepel. A boszorkány fiatalkori kalandjairól szóló Chilling Adventures of Sabrina című új sorozaton belül állítólag négy részben is felbukkan. Az egyház alapítójának Twitter-posztja alapján az egyezőséghez valóban nem férhetett sok kétség.

A sátánista csoport a korábbi hírek szerint 50 millió dollárt (mintegy 14 milliárd forintot) követelt. A BBC cikke szerint az egyezség részleteit sajnos nem hozzák nyilvánosságra. Az alapító a megegyezés után a Twitteren arról írt, hogy sokan túl nagy jelentőséget tulajdonítottak az ügynek, sátánista összeesküvést gyanítva, miközben szerinte egy egyszerű szerzői jogi vitáról volt szó.

Az egyház egyébként azt állítja magáról, hogy neve ellenére tagjai nem imádják a sátánt, hanem azért dolgoznak, hogy az emberek közötti empátiát és felebaráti szeretetet segítsék. A 2012-ben alapított csoport emellett az állam és az egyház szétválasztását akarja biztosítani, a sátánt pedig az önkényuralommal szembeni ellenállás szimbólumának tartja. Az alapító korábban azt nyilatkozta, hogy Donald Trump amerikai elnök megválasztása után több ezren jelentkeztek az addig világszerte mintegy 100 ezer követővel rendelkező egyházba.

Élet netflix sátánisták szerzői jog Warner Bros. Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Jandó Zoltán
2019. február 19. 15:13 Élet, Pénz

Kiszámoltuk, mennyit nyerhetsz a kaparós sorsjegyekkel

Hosszú távon még a legjobban fizető sorsjegyeknél is elveszítjük a vásárlásra költött pénzünk közel harmadát. A drágább szelvényekkel nagyobb eséllyel nyerhetünk.

Jandó Zoltán
2019. február 18. 14:55 Élet, Vállalat

A sorsjegy, amin 186 forintot nyersz, 111-et hoz az államnak

Még a legigényesebb sorsjegyre is az eladási ár mindössze 6 százalékát költi a Szerencsejáték Zrt., a jellemző arány azonban inkább 1-2 százalék.

Váczi István
2019. február 18. 12:01 Élet

Élőben lehet megnézni, hogyan készül egy 75 milliós aranytömb

A perth-i pénzverdében naponta hétszer az érdeklődők szeme előtt öntenek újra egy 6,35 kilós, jelenleg körülbelül 75 millió forintot érő aranytömböt.

Fontos

Bucsky Péter
2019. február 19. 07:00 Pénz

Évi 50 milliárdot hagyunk az államnál egy ki nem használt adókedvezmény miatt

Százezrek nem élnek az szja-kedvezménnyel, pedig egy orvosi papírral évi 90 ezer forintot spórolhatnának. Aki eddig nem tette meg, öt évre visszamenőleg is kérheti.

Jandó Zoltán
2019. február 18. 06:53 Közélet

Káoszba süllyedt a kormány terve, hogy jobban szervezzék a nagy sportrendezvényeket

Nagyon úgy tűnik, hogy hiába volt rá törekvés, mégsem lesz egységes szervezési kerete és felelőse a magyarországi rendezésű nagy sporteseményeknek. Pedig lett volna logika benne.

Torontáli Zoltán
2019. február 17. 07:17 Élet

Mégis mit eszünk ennyire a Túró Rudin?

Szó szerint ízekre szedtük a kakaós masszával bevont túrórudat. Most kiderül, hogy miért van benne kukoricakeményítő, hidrogénezett olaj, vagy olyan vegyületek, mint a kálcium-laktát vagy a kálium-szorbát.