Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2018. november 22. 10:02 Élet

Megegyezett a Netflix a 14 milliárdot követelő sátánista egyházzal

Peren kívül megállapodott egy amerikai sátánista egyház, illetve a Netflix és a Warner Bros. Ahogy azt korábban több magyar portál is megírta, a The Satanic Temple nevű szervezet azért perelte be a tévés tartalmakat interneten keresztül terjesztő Netflixet, valamint a műsorgyártó Warner Bros.-t, mert engedély nélkül használták fel a félig kecske-, félig embertestű, ördögszerű lényről, Baphometről készített szobrukat.

Az alkotás a Sabrina, a tiniboszorkány című, korábban idehaza is vetített sorozat újragyártott változatában szerepel. A boszorkány fiatalkori kalandjairól szóló Chilling Adventures of Sabrina című új sorozaton belül állítólag négy részben is felbukkan. Az egyház alapítójának Twitter-posztja alapján az egyezőséghez valóban nem férhetett sok kétség.

A sátánista csoport a korábbi hírek szerint 50 millió dollárt (mintegy 14 milliárd forintot) követelt. A BBC cikke szerint az egyezség részleteit sajnos nem hozzák nyilvánosságra. Az alapító a megegyezés után a Twitteren arról írt, hogy sokan túl nagy jelentőséget tulajdonítottak az ügynek, sátánista összeesküvést gyanítva, miközben szerinte egy egyszerű szerzői jogi vitáról volt szó.

Az egyház egyébként azt állítja magáról, hogy neve ellenére tagjai nem imádják a sátánt, hanem azért dolgoznak, hogy az emberek közötti empátiát és felebaráti szeretetet segítsék. A 2012-ben alapított csoport emellett az állam és az egyház szétválasztását akarja biztosítani, a sátánt pedig az önkényuralommal szembeni ellenállás szimbólumának tartja. Az alapító korábban azt nyilatkozta, hogy Donald Trump amerikai elnök megválasztása után több ezren jelentkeztek az addig világszerte mintegy 100 ezer követővel rendelkező egyházba.

Élet netflix sátánisták szerzői jog Warner Bros. Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Jandó Zoltán
2020. február 26. 10:03 Élet

Fél éve szerződött le Csukás Istvánnal egy új Süsü-forgatókönyvre a közmédia

A 13 részes, Süsüke világot lát című bábfilmsorozatról szóló 26 milliós szerződés júliusban lépett hatályba, és a meseíró decemberben le is adta a forgatókönyvet.

Torontáli Zoltán
2020. február 25. 06:54 Élet, Vállalat

Nálunk is lehetne visszaváltható üvegben a tej, mint Ausztriában, csak akarni kellene

A sör, a bor és a szörp példája mind azt mutatja, hogy sem technológiai, sem logisztikai akadálya nincs Magyarországon annak, hogy a tej is visszaváltható üvegekben kerüljön a boltokba. Miért van akkor mégis kartondobozban és PET palackban?

Avatar
2020. február 21. 17:31 Élet

Akár egy honlap színeivel is befolyásolhatják, hogy hová tesszük a pénzünket

Megvizsgálták kutatók, és működik. Apróságokkal lehet hatni a legfontosabb döntéseinkre.

Fontos

Fabók Bálint
2020. február 24. 06:50 Vállalat

Nincs csücsülés 250 ezerért a kasszában, csak állandó loholás – mennyire facsarja ki dolgozóit az Aldi és a Lidl?

Van, akit lelkileg, de van, akit fizikailag terhel meg a diszkontos munka. Az olcsó termékekért és a magas fizetésekért súlyos árat fizetnek a dolgozók.

Bucsky Péter
2020. február 23. 07:12 Adat

Térképre raktuk az összes játszóteret Európában, Magyarország egész jól áll – FRISSÍTVE

Az országon belül nagyok a különbségek, és bár a fideszes településeken egy leheletnyivel több a játszótér, erre a kérdésre nem sok hatása van a családpolitikának.

Kasnyik Márton
2020. február 22. 07:16 Podcast

Palócz Éva: A fiatal generáció hadra fogható része elveszett az ország számára

G7 Podcast! A vendégünk a Kopint-Tárki vezérigazgatója, aki szerint a magasabb bérek két úton is termelékenyebbé tehetik a magyar cégeket: a gyengébbek lehúzzák a rolót, a jobbak előremenekülnek.