Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2018. november 22. 10:02 Élet

Megegyezett a Netflix a 14 milliárdot követelő sátánista egyházzal

Peren kívül megállapodott egy amerikai sátánista egyház, illetve a Netflix és a Warner Bros. Ahogy azt korábban több magyar portál is megírta, a The Satanic Temple nevű szervezet azért perelte be a tévés tartalmakat interneten keresztül terjesztő Netflixet, valamint a műsorgyártó Warner Bros.-t, mert engedély nélkül használták fel a félig kecske-, félig embertestű, ördögszerű lényről, Baphometről készített szobrukat.

Az alkotás a Sabrina, a tiniboszorkány című, korábban idehaza is vetített sorozat újragyártott változatában szerepel. A boszorkány fiatalkori kalandjairól szóló Chilling Adventures of Sabrina című új sorozaton belül állítólag négy részben is felbukkan. Az egyház alapítójának Twitter-posztja alapján az egyezőséghez valóban nem férhetett sok kétség.

A sátánista csoport a korábbi hírek szerint 50 millió dollárt (mintegy 14 milliárd forintot) követelt. A BBC cikke szerint az egyezség részleteit sajnos nem hozzák nyilvánosságra. Az alapító a megegyezés után a Twitteren arról írt, hogy sokan túl nagy jelentőséget tulajdonítottak az ügynek, sátánista összeesküvést gyanítva, miközben szerinte egy egyszerű szerzői jogi vitáról volt szó.

Az egyház egyébként azt állítja magáról, hogy neve ellenére tagjai nem imádják a sátánt, hanem azért dolgoznak, hogy az emberek közötti empátiát és felebaráti szeretetet segítsék. A 2012-ben alapított csoport emellett az állam és az egyház szétválasztását akarja biztosítani, a sátánt pedig az önkényuralommal szembeni ellenállás szimbólumának tartja. Az alapító korábban azt nyilatkozta, hogy Donald Trump amerikai elnök megválasztása után több ezren jelentkeztek az addig világszerte mintegy 100 ezer követővel rendelkező egyházba.

Élet netflix sátánisták szerzői jog Warner Bros. Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Torontáli Zoltán
2018. december 16. 17:06 Élet, Világ

A Rocher-Raffaello golyóknak csak 58 százaléka ehető, mert majdnem a felét a csomagolás teszi ki

A kedvelt édesség óriásit bukott egy friss brit környezetvédelmi teszten, mert a nehéz csomagolás ráadásul nem is könnyen újrahasznosítható.

Hajdu Miklós
2018. december 15. 07:21 Élet

Itt az idő karácsonyfát venni. De melyik terheli legkevésbé a környezetet?

Ha nem csak a praktikum számít, érdemes röviden átgondolni, hogy mivel teszünk jobbat a környezetnek, ha igazi vagy műfenyőt állítunk karácsonykor.

Wiedemann Tamás
2018. december 13. 08:58 Élet, Pénz

Még mindig több mint 12 milliárd márka maradt a németek párnacihájában

Évente közel százmillió márka kerül elő, de nem kell aggódni, Németországban nincs határideje a márka átváltásának.

Fontos

Bucsky Péter
2018. december 14. 08:45 Piac

Egy évtizede folyamatosan egyre többet túlóráznak a magyarok

A leginkább olyan, külföldi cégek által uralt szektorokban lehet szükség az új, 400 órás szabályra, mint az autóipar.

Fabók Bálint Jandó Zoltán
2018. december 13. 06:58 Állam

A leghivalkodóbb magyar üzletember, aki hülyére veszi az államot, de mindig magasabbra jut

Céghálót működtetett a miniszter lakásán, Afrikában ügyeskedik, vb-t szervez, űrnagykövet és még számtalan más. Portré Balogh Sándorról, akihez tapadnak az állami milliók.

Váczi István
2018. december 11. 19:28 Állam

Sífelvonót a Balatonra? Az EU nem fogja megakadályozni

Az uniós jogi keretek kialakításakor nem gondoltak olyan tagállamra, amelynek nem az uniós források hatékony elköltése a fontos, hanem a klientúra gazdagítása.