Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2018. november 22. 10:02 Élet

Megegyezett a Netflix a 14 milliárdot követelő sátánista egyházzal

Peren kívül megállapodott egy amerikai sátánista egyház, illetve a Netflix és a Warner Bros. Ahogy azt korábban több magyar portál is megírta, a The Satanic Temple nevű szervezet azért perelte be a tévés tartalmakat interneten keresztül terjesztő Netflixet, valamint a műsorgyártó Warner Bros.-t, mert engedély nélkül használták fel a félig kecske-, félig embertestű, ördögszerű lényről, Baphometről készített szobrukat.

Az alkotás a Sabrina, a tiniboszorkány című, korábban idehaza is vetített sorozat újragyártott változatában szerepel. A boszorkány fiatalkori kalandjairól szóló Chilling Adventures of Sabrina című új sorozaton belül állítólag négy részben is felbukkan. Az egyház alapítójának Twitter-posztja alapján az egyezőséghez valóban nem férhetett sok kétség.

A sátánista csoport a korábbi hírek szerint 50 millió dollárt (mintegy 14 milliárd forintot) követelt. A BBC cikke szerint az egyezség részleteit sajnos nem hozzák nyilvánosságra. Az alapító a megegyezés után a Twitteren arról írt, hogy sokan túl nagy jelentőséget tulajdonítottak az ügynek, sátánista összeesküvést gyanítva, miközben szerinte egy egyszerű szerzői jogi vitáról volt szó.

Az egyház egyébként azt állítja magáról, hogy neve ellenére tagjai nem imádják a sátánt, hanem azért dolgoznak, hogy az emberek közötti empátiát és felebaráti szeretetet segítsék. A 2012-ben alapított csoport emellett az állam és az egyház szétválasztását akarja biztosítani, a sátánt pedig az önkényuralommal szembeni ellenállás szimbólumának tartja. Az alapító korábban azt nyilatkozta, hogy Donald Trump amerikai elnök megválasztása után több ezren jelentkeztek az addig világszerte mintegy 100 ezer követővel rendelkező egyházba.

Élet netflix sátánisták szerzői jog Warner Bros. Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Bucsky Péter
2019. május 20. 06:54 Élet

Tételes lista a zöld rendszámos autókról – sokuk szennyezőbb egy hagyományos kocsinál

Sok tölthető hibridnél teljesen érthetetlen, miért támogatja az állam a vásárlásukat és a fenntartásukat.

Torontáli Zoltán
2019. május 18. 07:40 Élet, Vállalat

Kész a félig magyar önvezető kamion, már csak a világot kell hozzáigazítani

A technológia ma már nem kérdés, sokkal izgalmasabb, hogy megéri-e az embert leváltani egy gépre. A válasz ugyanis korántsem egyértelmű.

Fabók Bálint
2019. május 17. 06:41 Élet

Inkább emberként bánnak a dolgozókkal, csak ne kelljen felvenni senkit

A munkaerőhiány jelentős változásokra sarkallta a cégeket. Elkezdett számítani, hogy mit akarnak az alkalmazottak, és a HR-szakma is átalakult.

Fontos

Váczi István
2019. május 20. 16:22 Világ

Jó időre meghatározza Európa sorsát a hétvégi választás

Hosszú időre lekerül a szorosabb integráció a napirendről, ha az euroszkeptikus pártok nagyon megerősödnek az Európai Parlamentben.

Jandó Zoltán
2019. május 20. 11:41 Tech, Vállalat

Gyakorlatilag kicsinálják a magyarok második kedvenc okostelefon-márkáját

A magyar okostelefon-piacot is felboríthatja a Huawei-botrány. Itthon az elmúlt hónapokban minden negyedik készüléket a kínai gyártó adta el.

Váczi István
2019. május 16. 06:53 Közélet, Vállalat

Az ország legnagyobb földesura lett Mészáros Lőrinc

Nem kell tovább számolgatni, Mészáros agrárholdingjának vezetője maga mondta el, hogy már mindenkinél nagyobb területen gazdálkodnak.