Hírlevél feliratkozás
Váczi István
2018. november 22. 10:02 Élet

Megegyezett a Netflix a 14 milliárdot követelő sátánista egyházzal

Peren kívül megállapodott egy amerikai sátánista egyház, illetve a Netflix és a Warner Bros. Ahogy azt korábban több magyar portál is megírta, a The Satanic Temple nevű szervezet azért perelte be a tévés tartalmakat interneten keresztül terjesztő Netflixet, valamint a műsorgyártó Warner Bros.-t, mert engedély nélkül használták fel a félig kecske-, félig embertestű, ördögszerű lényről, Baphometről készített szobrukat.

Az alkotás a Sabrina, a tiniboszorkány című, korábban idehaza is vetített sorozat újragyártott változatában szerepel. A boszorkány fiatalkori kalandjairól szóló Chilling Adventures of Sabrina című új sorozaton belül állítólag négy részben is felbukkan. Az egyház alapítójának Twitter-posztja alapján az egyezőséghez valóban nem férhetett sok kétség.

A sátánista csoport a korábbi hírek szerint 50 millió dollárt (mintegy 14 milliárd forintot) követelt. A BBC cikke szerint az egyezség részleteit sajnos nem hozzák nyilvánosságra. Az alapító a megegyezés után a Twitteren arról írt, hogy sokan túl nagy jelentőséget tulajdonítottak az ügynek, sátánista összeesküvést gyanítva, miközben szerinte egy egyszerű szerzői jogi vitáról volt szó.

Az egyház egyébként azt állítja magáról, hogy neve ellenére tagjai nem imádják a sátánt, hanem azért dolgoznak, hogy az emberek közötti empátiát és felebaráti szeretetet segítsék. A 2012-ben alapított csoport emellett az állam és az egyház szétválasztását akarja biztosítani, a sátánt pedig az önkényuralommal szembeni ellenállás szimbólumának tartja. Az alapító korábban azt nyilatkozta, hogy Donald Trump amerikai elnök megválasztása után több ezren jelentkeztek az addig világszerte mintegy 100 ezer követővel rendelkező egyházba.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Élet netflix sátánisták szerzői jog Warner Bros. Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Debreczeni Anna
2024. március 27. 10:15 Élet

Szomszédunk jobban aggódik a bolygóért, mint gondolnánk

Minden országban alulbecsülik az emberek a klímaváltozás miatt aggódók arányát a népességen belül, ami nehezebbé teszi a harcot ellene.

Pálos Máté
2024. március 26. 16:40 Adat, Élet

Sokkal többe kerültek az adófizetőknek a Most vagy soha! első heti nézői, mint a Kincsemé

Nézőszámban az első héten nagyjából sikerült elérni a Kincsem szintjét, az állami támogatáshoz viszonyítva azonban más a helyzet.

Hajdu Miklós
2024. március 23. 04:34 Élet

Lecseng a rekordmelegben szerepet játszó El Niño, a hűvös vízfelszínt hozó La Niña lép majd a helyébe

A Csendes-óceánt illető éghajlati jelenségek következményeit áttételesen világszerte lehet érzékelni, igaz, egyre inkább az üvegházhatású gázok kibocsátása a döntő tényező az időjárás alakulásában.

Fontos

Elek Péter
2024. március 27. 04:34 Pénz

Tényleg olyan fantasztikus a világ első számú sztárrészvénye?

Eddig nagyon jó és meggyőző sztori volt az Nvidia, de merész dolog azt feltételezni, hogy növekedése a következő években is töretlen marad.

G7.hu
2024. március 26. 19:00 Közélet

Új tulajdonoshoz kerül a G7

A Telex vezetői által alapított Gazdrovat Kft.-hez kerül a G7 gazdasági portál.

Stubnya Bence
2024. március 26. 09:13 Adat

200-250 ezer főre becsli a jegybank a munkaerőpiac hazai tartalékait

Az alacsonyan és közepesen képzett fiatalok, valamint az 55-74 éves nők körében vannak leginkább olyanok, akik enyhíteni tudnák a munkaerőhiányt.