Hírlevél feliratkozás
Rigó Anita
2018. szeptember 8. 18:49 Élet

Kiderült, hogy a nők jobban vezetnek, mint a férfiak

A férfiak négyszer akkora valószínűséggel követnek el közlekedési szabálysértést, mint a nők – írja az Independent egy új kutatásra hivatkozva.

A confused.com brit autós árösszehasonlító oldal által készített felmérésben biztosítási és szabálysértési adatokat, illetve a járművezetői vizsga statisztikáit vizsgálták meg, és kiderült, hogy majdnem minden mérőszámnál a nők teljesítettek jobban.

A nők ugyan egy kicsivel több idő alatt tanulnak meg vezetni, mint a férfiak, ám már a jogosítvány birtokában kevesebb szabálysértést követnek el, és sokkal kisebb valószínűséggel keverednek közlekedési balesetbe. Ezért a biztosítóknak is kevesebbe kerülnek.

A leggyakoribb szabálysértések elkövetésében egyértelműen a férfiak dominálnak. Angliában és Walesben összesen 585 ezer autóvezető került bíróság elé közlekedési szabálysértés miatt 2017-ben, akiknek 79 százaléka férfi volt.

Az ittas vezetők között ötször több a férfi, mint a nő, míg az adófizetést vagy biztosításkötést elmulasztók esetében kétszer akkora a férfiak aránya.

Az összes szabálysértés közel negyedét (23 százalék) a férfiak gyorshajtása adta, miközben a nőknél ez csak 7 százalék volt.

A kutatás megerősíti, hogy a biztosítóknak jó okuk van a nőknek olcsóbban adni a biztosítást, annak ellenére, hogy ezt a gyakorlatot az EU hat éve betiltotta. A nők átlagosan 92 fonttal kevesebbet fizetnek a kötelező biztosításért Angliában, mint a férfiak.

A tanulmány szerint a férfiaknál sokkal gyakoribbak a rossz vezetési szokások is: a férfi vezetők 23 százaléka bevallotta, hogy nem indexel, amikor sávot vált, amivel szemben a nőknek csak 17 százaléka állította ezt.

A felmérés azt is kihozta, hogy a nők felsőbbrendűnek érzik magukat, amint kikerülnek az utakra, azonban később kezdenek el vezetni, mint a férfiak. Tavaly több nő vett részt járművezetői vizsgán Angliában, mint férfi, viszont kevesebb nő ment át rajta.

Élet Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Bucsky Péter
2018. november 18. 21:45 Élet

Annyira pokoli lett egy egyszerű gázkazán-csere, hogy az emberek inkább áttérnek fafűtésre

Azért szigorította az EU a kazáncsere-szabályokat, hogy csökkenjen a környezetszennyezés. Magyarországon ebből olyan drágulás és bürokrácia-túltengés lett, hogy az emberek inkább a fa- vagy villanyfűtést választják.

Torontáli Zoltán
2018. november 18. 13:36 Élet, Világ

Az almák Ferrarija finom, piros, drága, és hihetetlenül erős marketing van mögötte

Átalakítja a gyümölcstermesztés mögötti üzleti modellt a Pink Lady és a nyomában meginduló klub almák serege, de ennek megvannak a veszélyei is. Magyarország kimarad az új almahullámból.

Rigó Anita
2018. november 18. 07:29 Élet

Az általánost végzettek és a tizenévesek körében beindult a baby-boom Magyarországon

Harminc fölött és húsz alatt vállalnak több gyermeket a magyar nők. Több a gyereknélküli vagy a sokgyerekes család, kevesebb a kétgyerekes család.

Fontos

Jandó Zoltán
2018. november 17. 07:22 Pénz, Piac

Háromszáz milliárdnyi Mészáros-vagyon vált láthatóvá

Hiába estek a Mészáros-részvények, a felcsúti milliárdos nem lett szegényebb. Közel 120 milliárd forintra értékelték az állami megrendelésekkel kipárnázott építőipari cégeit, a Mészáros és Mészáros Kft-t és az R-Kordot.

Wiedemann Tamás
2018. november 16. 17:50 Állam, Piac

A gazdálkodók két százaléka használja a magyar termőföldek kétharmadát

Az Orbán-kormány sem csökkentette érdemben a nagybirtokok arányát. Közben két évtized alatt egymillió ember felhagyott a földműveléssel.

Rigó Anita
2018. november 16. 12:06 Világ

Az erdőtüzek felgyorsíthatják a klímaváltozást, miközben a klímaváltozás miatt több az erdőtűz

Kutatók aggódnak, hogy az erdőtüzekből származó szén-dioxid kibocsátás nem várt mértékben tovább gyorsíthatja a globális felmelegedést.