Hírlevél feliratkozás
Rigó Anita
2018. szeptember 8. 18:49 Élet

Kiderült, hogy a nők jobban vezetnek, mint a férfiak

A férfiak négyszer akkora valószínűséggel követnek el közlekedési szabálysértést, mint a nők – írja az Independent egy új kutatásra hivatkozva.

A confused.com brit autós árösszehasonlító oldal által készített felmérésben biztosítási és szabálysértési adatokat, illetve a járművezetői vizsga statisztikáit vizsgálták meg, és kiderült, hogy majdnem minden mérőszámnál a nők teljesítettek jobban.

A nők ugyan egy kicsivel több idő alatt tanulnak meg vezetni, mint a férfiak, ám már a jogosítvány birtokában kevesebb szabálysértést követnek el, és sokkal kisebb valószínűséggel keverednek közlekedési balesetbe. Ezért a biztosítóknak is kevesebbe kerülnek.

A leggyakoribb szabálysértések elkövetésében egyértelműen a férfiak dominálnak. Angliában és Walesben összesen 585 ezer autóvezető került bíróság elé közlekedési szabálysértés miatt 2017-ben, akiknek 79 százaléka férfi volt.

Az ittas vezetők között ötször több a férfi, mint a nő, míg az adófizetést vagy biztosításkötést elmulasztók esetében kétszer akkora a férfiak aránya.

Az összes szabálysértés közel negyedét (23 százalék) a férfiak gyorshajtása adta, miközben a nőknél ez csak 7 százalék volt.

A kutatás megerősíti, hogy a biztosítóknak jó okuk van a nőknek olcsóbban adni a biztosítást, annak ellenére, hogy ezt a gyakorlatot az EU hat éve betiltotta. A nők átlagosan 92 fonttal kevesebbet fizetnek a kötelező biztosításért Angliában, mint a férfiak.

A tanulmány szerint a férfiaknál sokkal gyakoribbak a rossz vezetési szokások is: a férfi vezetők 23 százaléka bevallotta, hogy nem indexel, amikor sávot vált, amivel szemben a nőknek csak 17 százaléka állította ezt.

A felmérés azt is kihozta, hogy a nők felsőbbrendűnek érzik magukat, amint kikerülnek az utakra, azonban később kezdenek el vezetni, mint a férfiak. Tavaly több nő vett részt járművezetői vizsgán Angliában, mint férfi, viszont kevesebb nő ment át rajta.

Élet Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Torontáli Zoltán
2019. június 24. 16:54 Élet, Vállalat

Az élelmiszerbolti csomagolások fele nehezen vagy egyáltalán nem újrahasznosítható

Egy brit vizsgálatban a saját márkás termékeket nézték, és az eredmény a boltláncok felelősségét is felveti.

Torontáli Zoltán
2019. június 23. 12:52 Élet, Világ

Minél több pénz van egy elhagyott pénztárcában, annál inkább visszaadják a megtalálók

A svájciak a legbecsületesebb visszaadók, de a trend globálisan is egyforma, és nagyon egyszerű magyarázata van.

Váczi István
2019. június 22. 07:31 Élet

Gaztengerben rozsdásodva ér véget a kínai buszok magyarországi karrierje

Egy évtizeden keresztül százezreket szállítottak, tavalyi kivonásuk óta egy Fejér megyei telepen várják további sorsukat a King Longok.

Fontos

Váczi István
2019. június 23. 16:46 Közélet

Egy lesorosozott civilszervezet ellenőrzi Mészáros Lőrinc közpénzes munkáját

Egy uniós program keretében, a kormány áldásával az általa évek óta támadott Transparency International ellenőriz egy projektet, ahol Mészáros egyik cége dolgozik.

Avatar
2019. június 23. 07:48 Közélet, Tech

Zuckerberg király saját dénárt akar verni, és ennek sokan nem örülnek

A pénzügyi adatainkat összefésülik a médiafogyasztási szokásainkkal, az okoseszközök és szenzorok által biztosított adatokkal, és az egészet egybecsomagolva eladhatják bárkinek.

Kasnyik Márton Hajdu Miklós
2019. június 21. 06:43 Adat

Kettészakadt a budapesti panelmezőny, már nem a Pók utca a legdrágább lakótelep

Új adatbázist építettünk, hogy eldöntsük az örök kérdést: melyik a legdrágább és melyik a legolcsóbb panel lakótelep? Az utóbbi évek eszeveszett áremelkedése nem ugyanúgy érintette a paneleket.