Hírlevél feliratkozás
Rigó Anita
2018. augusztus 16. 16:54 Élet

180 millió forintos fizetésemelésről mondott le a Financial Times vezére

John Ridding, a brit Financial Times vezérigazgatója lemond több mint félmillió fontos (180 millió forintos) béremeléséről, miután a lap újságírói a fizetésére panaszkodtak – írja a BBC.

Steve Bird, az FT-nél dolgozó újságírók szakszervezetének vezetője nem sokkal korábban levelet írt a cég alkalmazottainak, amelyben abszurdan magasnak nevezte Ridding évi 2,6 millió fontos (940 millió forintos) fizetését, amelyet még tavaly állapítottak meg neki, és magában foglalja a szóban forgó félmillió fontot. Ezután a szakszervezet arra kérte őt, kezdeményezze, hogy minden dolgozó fizetése emelkedjen.

A dolgozók meghökkenése hallatán Riddig úgy döntött, lemond az emelésről. (Így tehát évi 2,1 millió fontot keres majd.) Ugyanakkor a cég alkalmazottainak írt üzenetében kifejtette, hogy a fizetését a lap japán tulajdonosa, a Nikkei határozta meg, méghozzá függetlenül és teljesítményalapon.

Ugyan nagyon jól teljesítettünk, elfogadom, hogy az ebből következő fizetésemelkedésem rendellenesnek érződik és aggályokat vetett fel a cégen belül. Éppen ezért úgy döntöttem, hogy a bruttó 510 ezer fontot visszaforgatom a cégbe

– írta Ridding, aki a pénzt először arra fordítaná, hogy létrehozzon egy női fejlesztési alapot, amely a cég törekvéseivel összhangban támogatná, hogy több nő kerüljön vezetői székbe, illetve hogy csökkenjen a nemek fizetései közötti különbség.

Az újságíró-szakszervezet üdvözölte Ridding döntését, de így is követelésekkel állt elő. Azt kérték, hogy a szerkesztőségen belüli és kívüli munkatársak fizetését is emeljék meg az infláció feletti mértékben. Emellett arra kérik Riddinget, mondjon le idei bónuszáról, és felszólították az igazgatótanácsot, hogy fedjék fel, melyik igazgató mennyit keres.

A Nikkei, ami 2016-ban vásárolta meg a Financial Timest a Pearson kiadótól, mindössze annyit közölt: nagyon elégedett a Ridding vezetése alatt elért növekedéssel. Tiszteletben tartják és támogatják a javaslatát, amely szerint jutalmát arra használná, hogy a lap egyik fontos missziójára irányítsa a figyelmet.

Az Egyesült Királyságban egyébként 11 százalékkal nőtt tavaly a cégvezetők fizetése. A Chartered Institute of Personnel Development felmérése szerint a legnagyobb brit cégeknél a medián*A medián azt mutatja meg, hogy ha sorba rendezzük a munkavállalókat bérük szerint, akkor mennyit keres a “középen lévő” dolgozó, akinél ugyanannyi ember kap kevesebbet és többet is. vezetői fizetés majdnem 4 millió fontra (1,45 milliárd forintra) nőtt tavaly a 2016. évi 3,5 millió fontról.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Élet bónusz Financial Times fizetés jövedelmi egyenlőtlenség Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Debreczeni Anna
2024. március 27. 10:15 Élet

Szomszédunk jobban aggódik a bolygóért, mint gondolnánk

Minden országban alulbecsülik az emberek a klímaváltozás miatt aggódók arányát a népességen belül, ami nehezebbé teszi a harcot ellene.

Pálos Máté
2024. március 26. 16:40 Adat, Élet

Sokkal többe kerültek az adófizetőknek a Most vagy soha! első heti nézői, mint a Kincsemé

Nézőszámban az első héten nagyjából sikerült elérni a Kincsem szintjét, az állami támogatáshoz viszonyítva azonban más a helyzet.

Hajdu Miklós
2024. március 23. 04:34 Élet

Lecseng a rekordmelegben szerepet játszó El Niño, a hűvös vízfelszínt hozó La Niña lép majd a helyébe

A Csendes-óceánt illető éghajlati jelenségek következményeit áttételesen világszerte lehet érzékelni, igaz, egyre inkább az üvegházhatású gázok kibocsátása a döntő tényező az időjárás alakulásában.

Fontos

Torontáli Zoltán
2024. március 27. 17:22 Adat, Világ

Ne azt nézd az új GDP-adatokban, hogy Románia előttünk jár, van benne sokkal érdekesebb is

Már nem érdemes arról beszélni, hogy Ausztria elérhetetlen messzeségbe került, reménytelenül loholunk Csehország, Szlovénia vagy Litvánia után.

Elek Péter
2024. március 27. 04:34 Pénz

Tényleg olyan fantasztikus a világ első számú sztárrészvénye?

Eddig nagyon jó és meggyőző sztori volt az Nvidia, de merész dolog azt feltételezni, hogy növekedése a következő években is töretlen marad.

G7.hu
2024. március 26. 19:00 Közélet

Új tulajdonoshoz kerül a G7

A Telex vezetői által alapított Gazdrovat Kft.-hez kerül a G7 gazdasági portál.