Hírlevél feliratkozás
Rigó Anita
2018. július 27. 12:46 Élet

Többet keres egy valóságshow sztár, mint aki Oxfordban vagy Cambridge-ben diplomázott

A Love Island nevű brit valóságshow szereplői többet keresnek, mint azok, akik az Egyesült Királyság legrangosabb egyetemein, Oxfordban vagy Cambridge-ben szereztek diplomát – állítja a Frontier Economics tanácsadó cég. 

A Bloomberg cikke szerint a valóságshow részvevői átlagosan 1,1 millió fontos (400 millió forintos) bevételre számíthatnak, ami a cég számításai szerint felülmúlja egy cambridge-i vagy oxfordi diplomával járó becsült pénzügyi hasznot, és akkor arról még nem is beszéltünk, hogy sokan diákhitelből fedezik a tandíjat. Az ezeken az egyetemeken végzett diplomások körülbelül 815 ezer fonttal (300 millió forinttal) keresnek többet az életük során azoknál, akik nem jártak egyetemre.

A Love Island műsorában elvileg a szerelmet keresik a résztvevők, de a nyertes pár emellett 50 ezer fontot is kap. Az igazi pénzeső azonban csak a műsor befejeztével indul be, amikor a szponzorált Instagram bejegyzések, a követők és a mindenféle megjelenéseknek köszönhetően is elkezd dőlni a pénz.

Néhány héttel ezelőtt ment körbe a hír, hogy több brit jelentkezett a műsorba (85 ezer), mint ahányan az Oxfordi és a Cambridge-i Egyetemre beadták a jelentkezésüket (a két rangos egyetemre együttvéve 40 ezren). A kutatás készítői pedig most meg is állapították, hogy közgazdaságilag ez egy teljesen racionális lépés a részükről.

Azt is kiderítették, hogy minél többet van a képernyőn egy szereplő, annál nagyobb jövedelemre tud szert tenni, ugyanis így van ideje kiépíteni a saját brandjét. Akik elég népszerűek ahhoz, hogy a show végéig a villában maradjanak, öt év alatt körülbelül 2,3 millió fontot (840 millió forintot) tudnak keresni.

Élet Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Rigó Anita
2018. október 16. 11:30 Élet

Utolsók voltunk, de már várhatóan a belgáknál és az olaszoknál is több évig dolgozunk

Az elmúlt két évtizedben sokat javul a magyarok munkaerőpiaci aktivitásának várható hossza.

Torontáli Zoltán
2018. október 14. 11:52 Élet, Világ

A Rossmann tulajdonosa csak azokat az országokat támogatná, ahol nincs túl sok gyerek

Dirk Rossmann szerint ez a kulcsa Afrika fejlődésének és az Európába áramló menekültek megállításának is.

Torontáli Zoltán
2018. október 11. 11:01 Élet, Pénz

Párját ritkítja Európában a magyar élelmiszerek drágulása

Magyarország az élvonalban van a drágulásban az Európai Unión belül.

Fontos

Wiedemann Tamás Váczi István
2018. október 15. 13:45 Állam, Pénz

Máshová terelné a pénzt a kormány azzal, hogy megszünteti a legnépszerűbb állami lakástámogatási formát

Túl nagy volt az extraprofit, meg amúgy is ott van a CSOK – erre hivatkozva szüntetné meg a kormánypárt a lakásra gyűjtők állami támogatását. De a lakáslottó is nyerhet a lakástakarék megszüntetésén.

Hajdu Miklós Kasnyik Márton
2018. október 15. 09:02 Piac

Kihalási hullám van a magyar cégeknél, és ennek meg is van az oka

2017 és 2018 között csökkent a cégek száma az első féléves adatok alapján, és növekedésbe fordult egy olyan mutató, ami a bedőlések kockázatát méri.

Wiedemann Tamás
2018. október 12. 09:51 Állam, Pénz

Az uniós pénzek nagy részét úgy égetjük el, hogy nem lesz belőle jólét hosszabb távon

Lényegében elégettük az Európai Uniótól származó támogatásokat. Mindezt úgy sikerült elérni, hogy nálunk volt arányaiban a legtöbb csalás.