Hírlevél feliratkozás
Rigó Anita
2018. július 27. 12:46 Élet

Többet keres egy valóságshow sztár, mint aki Oxfordban vagy Cambridge-ben diplomázott

A Love Island nevű brit valóságshow szereplői többet keresnek, mint azok, akik az Egyesült Királyság legrangosabb egyetemein, Oxfordban vagy Cambridge-ben szereztek diplomát – állítja a Frontier Economics tanácsadó cég. 

A Bloomberg cikke szerint a valóságshow részvevői átlagosan 1,1 millió fontos (400 millió forintos) bevételre számíthatnak, ami a cég számításai szerint felülmúlja egy cambridge-i vagy oxfordi diplomával járó becsült pénzügyi hasznot, és akkor arról még nem is beszéltünk, hogy sokan diákhitelből fedezik a tandíjat. Az ezeken az egyetemeken végzett diplomások körülbelül 815 ezer fonttal (300 millió forinttal) keresnek többet az életük során azoknál, akik nem jártak egyetemre.

A Love Island műsorában elvileg a szerelmet keresik a résztvevők, de a nyertes pár emellett 50 ezer fontot is kap. Az igazi pénzeső azonban csak a műsor befejeztével indul be, amikor a szponzorált Instagram bejegyzések, a követők és a mindenféle megjelenéseknek köszönhetően is elkezd dőlni a pénz.

Néhány héttel ezelőtt ment körbe a hír, hogy több brit jelentkezett a műsorba (85 ezer), mint ahányan az Oxfordi és a Cambridge-i Egyetemre beadták a jelentkezésüket (a két rangos egyetemre együttvéve 40 ezren). A kutatás készítői pedig most meg is állapították, hogy közgazdaságilag ez egy teljesen racionális lépés a részükről.

Azt is kiderítették, hogy minél többet van a képernyőn egy szereplő, annál nagyobb jövedelemre tud szert tenni, ugyanis így van ideje kiépíteni a saját brandjét. Akik elég népszerűek ahhoz, hogy a show végéig a villában maradjanak, öt év alatt körülbelül 2,3 millió fontot (840 millió forintot) tudnak keresni.

Élet Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Torontáli Zoltán
2019. május 21. 08:55 Élet

Meghalt Niki Lauda, a sebesség megszállottja földön és levegőben, sportban és üzletben

Sportautók és repülők, illetve egy legendásan horrorisztikus baleset, ez volt a legjobbnak tartott osztrák pilóta életének központi eleme.

Bucsky Péter
2019. május 20. 06:54 Élet

Tételes lista a zöld rendszámos autókról – sokuk szennyezőbb egy hagyományos kocsinál

Sok tölthető hibridnél teljesen érthetetlen, miért támogatja az állam a vásárlásukat és a fenntartásukat.

Torontáli Zoltán
2019. május 18. 07:40 Élet, Vállalat

Kész a félig magyar önvezető kamion, már csak a világot kell hozzáigazítani

A technológia ma már nem kérdés, sokkal izgalmasabb, hogy megéri-e az embert leváltani egy gépre. A válasz ugyanis korántsem egyértelmű.

Fontos

Tóth István János
2019. május 21. 17:48 Adat, Közélet

Nyolc ábra egy magyar csodáról

Ha piacgazdaság van, akkor kétségtelenül Mészáros Lőrinc cégei a legjobbak az országban, és nekik kellene nyerniük az összes közbeszerzést. De van alternatív magyarázat is.

Jandó Zoltán
2019. május 21. 06:46 Közélet, Vállalat

Körbezártak minket az oroszok, és a kormány önként sétál a karjaikba

Gázkörgyűrű építésével foglalja vissza Kelet-Közép-Európát a Gazprom. Bár a magyar hatóság a régióban egyedüliként résen volt, a kormány ezt az előnyt is eldobhatja.

Váczi István
2019. május 20. 16:22 Világ

Jó időre meghatározza Európa sorsát a hétvégi választás

Hosszú időre lekerül a szorosabb integráció a napirendről, ha az euroszkeptikus pártok nagyon megerősödnek az Európai Parlamentben.