Hírlevél feliratkozás
Rigó Anita
2018. július 27. 12:46 Élet

Többet keres egy valóságshow sztár, mint aki Oxfordban vagy Cambridge-ben diplomázott

A Love Island nevű brit valóságshow szereplői többet keresnek, mint azok, akik az Egyesült Királyság legrangosabb egyetemein, Oxfordban vagy Cambridge-ben szereztek diplomát – állítja a Frontier Economics tanácsadó cég. 

A Bloomberg cikke szerint a valóságshow részvevői átlagosan 1,1 millió fontos (400 millió forintos) bevételre számíthatnak, ami a cég számításai szerint felülmúlja egy cambridge-i vagy oxfordi diplomával járó becsült pénzügyi hasznot, és akkor arról még nem is beszéltünk, hogy sokan diákhitelből fedezik a tandíjat. Az ezeken az egyetemeken végzett diplomások körülbelül 815 ezer fonttal (300 millió forinttal) keresnek többet az életük során azoknál, akik nem jártak egyetemre.

A Love Island műsorában elvileg a szerelmet keresik a résztvevők, de a nyertes pár emellett 50 ezer fontot is kap. Az igazi pénzeső azonban csak a műsor befejeztével indul be, amikor a szponzorált Instagram bejegyzések, a követők és a mindenféle megjelenéseknek köszönhetően is elkezd dőlni a pénz.

Néhány héttel ezelőtt ment körbe a hír, hogy több brit jelentkezett a műsorba (85 ezer), mint ahányan az Oxfordi és a Cambridge-i Egyetemre beadták a jelentkezésüket (a két rangos egyetemre együttvéve 40 ezren). A kutatás készítői pedig most meg is állapították, hogy közgazdaságilag ez egy teljesen racionális lépés a részükről.

Azt is kiderítették, hogy minél többet van a képernyőn egy szereplő, annál nagyobb jövedelemre tud szert tenni, ugyanis így van ideje kiépíteni a saját brandjét. Akik elég népszerűek ahhoz, hogy a show végéig a villában maradjanak, öt év alatt körülbelül 2,3 millió fontot (840 millió forintot) tudnak keresni.

Élet Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Fabók Bálint
2018. november 21. 15:16 Élet

Több tízmillió cukorbetegnek nem jut inzulin, és ez a jövőben még rosszabb lesz

Az elhízás és a testmozgás hiánya miatt folyamatosan nő a cukorbetegek száma, de már most óriási a hiány a kezelésükhöz szükséges inzulinból.

Torontáli Zoltán
2018. november 20. 17:05 Élet, Világ

Nem sikerült a Google-nak vércukormérő kontaktlencsét fejleszteni

Ilyen az, amikor egy nagyon ígéretes fejlesztés négy év próbálkozás után kimúlik, a projektet felfüggesztették.

Hajdu Miklós
2018. november 20. 12:50 Élet

A magyar iskolarendszer még mindig ugyanazokkal a problémákkal küzd, mint 10-15 éve

Bár számos reform történt a közoktatásban, a kétezres évek problémáinak jelentős része még mindig aktuális.

Fontos

Bucsky Péter
2018. november 18. 21:45 Élet

Annyira pokoli lett egy egyszerű gázkazán-csere, hogy az emberek inkább áttérnek fafűtésre

Azért szigorította az EU a kazáncsere-szabályokat, hogy csökkenjen a környezetszennyezés. Magyarországon ebből olyan drágulás és bürokrácia-túltengés lett, hogy az emberek inkább a fa- vagy villanyfűtést választják.

Torontáli Zoltán
2018. november 18. 13:36 Élet, Világ

Az almák Ferrarija finom, piros, drága, és hihetetlenül erős marketing van mögötte

Átalakítja a gyümölcstermesztés mögötti üzleti modellt a Pink Lady és a nyomában meginduló klub almák serege, de ennek megvannak a veszélyei is. Magyarország kimarad az új almahullámból.

Rigó Anita
2018. november 18. 07:29 Élet

Az általánost végzettek és a tizenévesek körében beindult a baby-boom Magyarországon

Harminc fölött és húsz alatt vállalnak több gyermeket a magyar nők. Több a gyereknélküli vagy a sokgyerekes család, kevesebb a kétgyerekes család.