Hírlevél feliratkozás
Rigó Anita
2018. július 27. 12:46 Élet

Többet keres egy valóságshow sztár, mint aki Oxfordban vagy Cambridge-ben diplomázott

A Love Island nevű brit valóságshow szereplői többet keresnek, mint azok, akik az Egyesült Királyság legrangosabb egyetemein, Oxfordban vagy Cambridge-ben szereztek diplomát – állítja a Frontier Economics tanácsadó cég. 

A Bloomberg cikke szerint a valóságshow részvevői átlagosan 1,1 millió fontos (400 millió forintos) bevételre számíthatnak, ami a cég számításai szerint felülmúlja egy cambridge-i vagy oxfordi diplomával járó becsült pénzügyi hasznot, és akkor arról még nem is beszéltünk, hogy sokan diákhitelből fedezik a tandíjat. Az ezeken az egyetemeken végzett diplomások körülbelül 815 ezer fonttal (300 millió forinttal) keresnek többet az életük során azoknál, akik nem jártak egyetemre.

A Love Island műsorában elvileg a szerelmet keresik a résztvevők, de a nyertes pár emellett 50 ezer fontot is kap. Az igazi pénzeső azonban csak a műsor befejeztével indul be, amikor a szponzorált Instagram bejegyzések, a követők és a mindenféle megjelenéseknek köszönhetően is elkezd dőlni a pénz.

Néhány héttel ezelőtt ment körbe a hír, hogy több brit jelentkezett a műsorba (85 ezer), mint ahányan az Oxfordi és a Cambridge-i Egyetemre beadták a jelentkezésüket (a két rangos egyetemre együttvéve 40 ezren). A kutatás készítői pedig most meg is állapították, hogy közgazdaságilag ez egy teljesen racionális lépés a részükről.

Azt is kiderítették, hogy minél többet van a képernyőn egy szereplő, annál nagyobb jövedelemre tud szert tenni, ugyanis így van ideje kiépíteni a saját brandjét. Akik elég népszerűek ahhoz, hogy a show végéig a villában maradjanak, öt év alatt körülbelül 2,3 millió fontot (840 millió forintot) tudnak keresni.

Élet Olvasson tovább a kategóriában

Élet

Jandó Zoltán
2019. február 13. 18:23 Élet

Úgy érzed, sokat állsz dugóban? Ha még tudnád, hogy mennyit buksz vele

Romlik a dugóhelyzet Budapesten: egy fővárosi ingázó 162 órát töltött forgalmi dugóban 2018-ban, ami 16 órával több az egy évvel korábbinál.

Fabók Bálint
2019. február 13. 08:44 Élet

A félelmetes krumplidrágulás csak tünete a magyar krumplitermelés vergődésének

1960-hoz képest közel tizedére esett a magyar burgonyatermelés, és egyre nagyobb mértékben vagyunk kiszolgáltatva az importnak és az éghajlatváltozásnak.

Fabók Bálint
2019. február 12. 18:30 Élet

Az egyik legmélyebb társadalmi változásnak ágyaz meg az internetes párkeresés

Az Egyesült Államokban a 2017-ben összejött párok közel 40 százaléka az interneten ismerkedett össze. Nagyobb lett a társadalmi osztályok közötti átjárás.

Fontos

Jandó Zoltán
2019. február 15. 18:34 Adat

Sehol nem gazdagszik olyan ütemben a foci, mint Magyarországon

Beverekedte magát Európa 20 leggazdagabb ligája közé az nb1, de a régióban mindenhol egészségesebb a focicsapatok bevételi struktúrája.

Torontáli Zoltán
2019. február 15. 10:00 Vállalat

A kamionosok után a buszosoknál is kitörhet a kelet-nyugati európai csata

Az Európai Parlament lényegében helybenhagyta azt a javaslatcsomagot, amely alaposan átrendezheti a buszos közlekedést az unióban.

Fabók Bálint
2019. február 15. 06:53 Vállalat

“Lassacskán kezdenek minket emberszámba venni”: Miskolcig söpör az audis sztrájkhullám

A miskolci SEG Automitive-nál sosem sztrájkoltak, de részben az audisok hatására szokatlan összefogás valósult meg. A vezetők azonban megtörték a lendületet.