Hírlevél feliratkozás
Jandó Zoltán
2018. július 24. 13:15 Közélet, Pénz

Egy lépéssel közelebb kerültek Simicska cégei Mészáros Lőrinchez

Ahogy arra számítani lehetett, nem feküdt keresztbe a Simicska-cégek eladásának a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). A szervezet valójában nem is vizsgálta mélyrehatóbban, hogy a korábbi Fidesz-pénztárnok értékesítheti-e érdekeltségeit egykori üzlettársának, Nyerges Zsoltnak, mivel álláspontjuk szerint az ilyenkor alkalmazandó “vizsgálat elrendelésére okot adó körülmény nem áll fenn”.

Ez utóbbi a magyarázata annak is, hogy ennyire gyorsan döntést hozott a hivatal. Simicskáék alig három hete tették közzé, hogy az Orbán Viktorral látványosan szakító milliárdos teljes cégbirodalma gazdát cserél, a GVH-nál pedig mindössze hat napja jelentették be a tranzakciót.

 

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkHivatalosan is indul a nagy Simicska-Nyerges üzletFelkerült a versenyhivatal oldalára az az engedélykérelem, amely alapján Simicska Lajos üzleti birodalma Nyerges Zsolthoz kerülhet.

 

Simicska Lajos lényegében minden érdekeltségét átadja annak a Nyerges Zsoltnak, akivel eddig is szoros üzleti kapcsolatban volt. A GVH-s beadványban ugyan csak hét vállalkozást nevesítettek*Mezort Általános Befektetési Zrt.
Euro Publicity Kft.
Megapolis Media Zrt.
Mundus Invest Zrt.
Lánchíd Rádió Műsorszolgáltató Kft.
PRO-RÁTA Holding Zrt.
Pro-Aurum Zrt.
ennél azonban sokkal több társaságról van szó. Értesüléseink szerint a teljes, tízmilliárdokat érő cégcsoport nagyjából hatvan vállalatot takar, és ezek kivétel nélkül Nyergeshez kerülnek.

 

Legalábbis első körben, hiszen – amint arról korábban már beszámoltunk – az ügyre rálátók szerint az egykori üzlettárs csak parkolópálya, a következő lépésben “minden megy Mészáros Lőrinchez”. Nyerges bevonására csak azért volt szükség, mert ő az, akiben mind a két fél megbízik.

Mindez azt is jelenti, hogy a GVH mostani döntésének köszönhetően egy lépéssel közelebb került a “Simicska-hagyaték” Mészáros Lőrinchez, a felcsúti polgármester azonban így is csak hónapok múlva kerülhet házon belülre. Korábban forrásaink azzal számoltak, hogy az üzlet ezen elemének részleteiről kora őszig valószínűleg nem is fog kiderülni semmi, hiszen a pénzügyek rendezéséhez és a hatósági jóváhagyásokhoz elég sok időre van szükség.

Kapcsolódó cikkKapcsolódó cikkNem Nyerges lesz a Simicska-cégek végállomásaInformációink szerint átmeneti időre kerülhet csak Nyerges Zsolt nevére a teljes Simicska-birodalom. Még mindig tízmilliárdokat ér a csoport, amiből 60 milliárdot szedtek ki 2010 óta.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Közélet Pénz gvh Mészáros Lőrinc Mezort nyerges zsolt simicska lajos Olvasson tovább a kategóriában

Közélet

G7.hu
2024. március 26. 19:00 Közélet

Új tulajdonoshoz kerül a G7

A Telex vezetői által alapított Gazdrovat Kft.-hez kerül a G7 gazdasági portál.

Ercse Kriszta
2024. március 24. 04:34 Közélet

A kormányzat házalói: oktatási porszívóügynökök, szakértő szendvicsember

Porszívóügynökként el akarják adni nekünk a kormányzat költségkímélő megoldásainak álszent és gyermekkárosító magyarázatait.

Stubnya Bence
2024. március 23. 08:10 Közélet

A sebeit nyalogató Sparnak küldött hadüzenetet Lázár János

2022-ben sok kiskermulti volt veszteséges, de a Spar adózás utáni eredményének mínusza kiemelkedő volt.

Fontos

Torontáli Zoltán
2024. március 27. 17:22 Adat, Világ

Ne azt nézd az új GDP-adatokban, hogy Románia előttünk jár, van benne sokkal érdekesebb is

Már nem érdemes arról beszélni, hogy Ausztria elérhetetlen messzeségbe került, reménytelenül loholunk Csehország, Szlovénia vagy Litvánia után.

Elek Péter
2024. március 27. 04:34 Pénz

Tényleg olyan fantasztikus a világ első számú sztárrészvénye?

Eddig nagyon jó és meggyőző sztori volt az Nvidia, de merész dolog azt feltételezni, hogy növekedése a következő években is töretlen marad.

Pálos Máté
2024. március 26. 16:40 Adat, Élet

Sokkal többe kerültek az adófizetőknek a Most vagy soha! első heti nézői, mint a Kincsemé

Nézőszámban az első héten nagyjából sikerült elérni a Kincsem szintjét, az állami támogatáshoz viszonyítva azonban más a helyzet.