Hírlevél feliratkozás
Jandó Zoltán
2017. október 6. 10:31 Közélet

Négy állami szerződéssel legalább 20 milliárd forinthoz juthatnak Kuna Tibor cégei

Megint rekordévet zárhatnak a számos kormánytaggal jó kapcsolatot ápoló Kuna Tibor médiaügynökségei. A Trinity és a Young and Partners mindössze négy szerződéssel több, mint 20 milliárd forintnyi állami megrendelést húzott be idén, ami önmagában meghaladja tavalyi együttes árbevételüket. Ráadásul ezek csak az igazán nagy projektek, néhány milliárd a kisebb állami megbízásokkal is összejöhet még nekik 2017-ben.

Pénteken a Magyar Nemzet számolt be róla, hogy a Szerencsejáték Zrt. 5,5 milliárd forintról 9,3 milliárdra módosította a 2017-es kommunikációs keretszerződését. Az erről szóló megállapodást még augusztus 24-én írták alá a Trinityvel. Az állami cég nem indokolta meg a lapnak, hogy miért volt szükség a változtatásra.

A módosítással ez a szerződés lépett az ügynökség legnagyobb idei megbízásává. Korábban ugyanis az 5,5 milliárd csak a második helyre volt elég, mivel az MVM még ennél is többet szánt 2017-es kommunikációjára. Ezt a megbízást is Kuna Tibor cégei kapták még februárban, igaz konzorciumban (a Trinity, a Young and Partners és az állami megrendeléseknél állandó nyomdaipari partnerük, a miskolci Sprint Kft.). Ugyanilyen felállásban nyerték el a vizes világbajnokság promótálására kiírt 3 milliárdos tendert, míg a szintén a vb-hez köthető rendezvényszervezési feladatokra egyedül kapott 2 milliárdot a Young and Partners.

A többek között Seszták Miklós fejlesztési, Szijjártó Péter külügyi és Rogán Antal kommunikációs miniszterrel is jó viszonyban lévő Kuna Tibor ügynökségei az elmúlt években is sorban kapták az állami megrendeléseket, aminek köszönhetően hihetetlen tempóban növelték árbevételüket. A Trinity és a Young and Partners együttes forgalma 2014-ben még a 2,5 milliárdot sem érte el, tavaly azonban már a 18 milliárdot közelítette. Különösen a Trinity ugrott hatalmasat: a 2010-ben alapított társaság két év alatt hatvanszorosára nőtt. Ráadásul a cégek hatékonysága sem rossz: tavaly a bevétel 13 százalékára (közel 2,4 milliárd forintra) rúgott együttes nyereségük.

Ezt fogják szinte biztosan felülmúlni az idén: becslésünk szerint valahol 20 és 30 milliárd között landolhat a két cég együttes forgalma. Az említett 20 milliárdnyi szerződést (a mostani módosítást kivéve) ugyanis még az első félévben kötötte a cég, de aztán a harmadik negyedévben is szép számmal kaptak állami megrendeléseket.

G7 támogató leszek! Egyszeri támogatás / Előfizetés

Közélet Trinity Olvasson tovább a kategóriában

Közélet

Bucsky Péter
2024. április 12. 04:34 Adat, Közélet

Nem látszik, hogy ellenzéki vezetés alatt dübörögne a budapesti kerékpáros fejlesztés

A biciklizés aránya már nem nő a fővárosban, és a budapesti infrastruktúra sok összehasonlításban le van maradva, még régiós szinten is.

Hartvig Áron
2024. április 10. 04:34 Közélet

Ezentúl csak akkor lesz napelem a magyar háztartásokban, ha a hozzá tartozó akkumulátorra nagy támogatás jár

A jelenleg zajló háztartási napelempályázat egy dolgot már a lezárása előtt bizonyított: akkumulátorok nélkül többé nem kerülnek napelemek a háztetőkre.

Pletser Tamás
2024. április 9. 04:34 Közélet

Zsákutcába fut az elektromos autózás, ha nem lesznek jóval hatékonyabbak az akkumulátorok

Olyan lett az akkumulátor, mint a napelem, a gyártás mennyiségének növelésével már nem lehet érdemi költségcsökkentést elérni, az alapanyagok ára pedig emelkedni fog.

Fontos

Kiss Péter
2024. április 11. 04:34 Pénz

A kínai ingatlanpiaci válság Amerikával ellentétben nem fog rendszerszintű krízissé fajulni

Az ország új növekedési modellje már nem az ingatlanpiacra fog támaszkodni, így annak gazdasági súlya tovább csökken, és ez a részvénypiacra is hatással lesz.

Hajdu Miklós
2024. április 8. 04:34 Vállalat, Világ

Nincs sok oka bizakodásra a német autógyártóknak

A politika kevésbé tolja most az elektromos átállást, amire egyébként lenne Európa-szerte kereslet, csak kérdéses, hogy ezt a hagyományos német gyártók szolgálják majd ki.

Avatar
2024. április 7. 04:34 Közélet

Idén minden család megkapja a támogatott árú gáz teljes mennyiségét? – észrevételek az MVM tájékoztatásához

Az átalányt fizető gázfogyasztók számlái mostantól nem ugranak meg, de szakértő szerzőnk levezetése szerint ennek eddig sem lett volna szabad megtörténnie.